Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@sirael no je možné že si vytiahne predné mliečko je oveľa redšie ako zadné a uhasuje hlavne smäd čiže hlad ostáva to zadné mliečko sa začne objavovať tak po 10 minútach dojčenia takže asi preto ten plač 😒 a nezjedla si niečo čo by zmenilo chuť mliečka??? ale asi nie ved ked kojíš tak si davaš pozor .... ešte by si mohla skusiť odstriekať svoje a skús je to dať cez flašku
@sirael no na kojeni.net je o tom napsane akorat to ze se slabe mleko vyskytne u 1 z 15000 zen coz v podstate znamena ze neexistuje 🙂
@sjussi to poznam.pri prvom synovi som bola rada,ked som mohla vypadnut.ale teraz je to ine.aj teraz zacinam uz kus chodit bez neho,ale vkuse nanho myslim.a potom vyvolavam na mobil ako blba.ale nech si aj moj manzel kus maleho uzije,aby si nemyslel,ze je to jednoduche.chcel totiz on ostat doma a ja som mala ist do robot,lebo som mala lepsi plat.ale dnes sme ho boli zapisat do jasli,tak to odpada.
@misha8 Tiez som si preberala co som dnes vsetko zjedla a nic take, co by mlieku a malej zle spravilo, tak fakt neviem. Len ona sa k pravemu prsniku ani prisat nechce, co robi prvykrat. Nechcela som ju velmi ucit na flasku, aby potom nebol problem s bradavkami, ale ked to inak nepojde..... ☹
@kostri Ďakujem za podporu! Dam vediet, ako sa bude malej darit s papanim 😀
a ako spime? rano sa budi kolo siedmej, napapa a zaspava na prsniku,ked polozim do postielky, tak sa zobudi, beriem ju k sebe na sedacku do obyvacky, aby som sa naranajkovala, vtedy nejak pospi ale s cumlikom, tiez tak ze kuka, kuka az zaspi 😉 😉 😉 kolo desiatej ideme na 2 hod. von, to prespiv pohode, potom poobede sa napapa a nechce spat ☹ , tak ju necham pozerat, bavkame sa, pripadne lei na gauci a ja nieco varim narychlo, ked ju to prstane bavit, tak cumlikujeme, po tretej ideme zvycajne znova von na cca hodinu, to prespi, ale ked prideme domov,tak je hore, do siedmej striedame bavenie, plakanie, prsnik.... to dookola, o siedmej kupeme a papame, vtedy papa aj 45 min, prestriedam oba prsniky, sa unavi 😀 😀 😀 a kolo osmej uz spi, niekedy s pomocou cumlika, nieedy nie, ako je unavena 😀 a spime cca do 3-4tej 😀 😀 😀 potom papa, niekedy je vyspata a chce sa vykecavat 😠 😠 😠 to si ju pekladam do postele a nechavam ju kukat a ja driemem a ked ju to nebavi tak cumlikujeme do tej siedmej, niekedy zaspi pocas cumlikovania a niekedy hned po napapani 😀
ale posledne 3 noci si pospala do 5tej 😀 a potom sa hodku vykecavala, pak zaspala ale o siedmej uz bola hore 😀 😀 😀
som velku rada, radsej nech cez den vyvadza a nechce spavat, ale nech v noci spinka 🙂 🙂 🙂 🙂
uz aj to vecerne zaspavanie je super!!!!!!
inak tie prikrmy, vyvar som myslela zeleninovy, nie masovy 😖 a s detskou lekarkou som to este nekonzultovala, ale myslim, ze bude podoneho nazoru ako vsetci, do 6. mesiaca staci kojenie ......
díky za podporu holky 🙂 Kvido je prý šikulka šikovná a zítra nastupuju za ním do Motola 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@loola80 přišli mu na to tak, že doktorka slyšela šelest a vzhledem k tomu že jeho tatínek je dnes již po transplantaci srdíčka kvuli vrozené vade tak ho hned poslali na echo a pak šup rovnou do motola ☹ no díky bohu že se na to prišlo takhle brzy. Do nemocnice jsme puvodne šli kvuli neprospívání ale to bylo dáno tím že jsem měla málo mlíčka...takže vlastně náhoda, že se to objevilo. Jinak s tím kojením máš pravdu, to jsem vypustila, odstříkávam co to jde, ale už neřeším zda bude plně kojen nebo na nutroši, to je fuk, hlavne aby byl v pořádku 🙂
holky posílám odkaz na našeho medvídka 😵
@vilca aj mna po kojeni zvykne bolevat prsnik, len lavy ale bolest ako opisujes, zvykne ma to hnevat tak 2 dni, potom 2 tyzdne pokoj a tak sa mi to strieda, najhorsie je to v noci, ked nemozem spat.... mne pomaha tepla, priam horuca sprcha a castejsie prikladanie malej na tento prsnik,sice to boli ale rychclesie prejde...... pytala som sa zenskeho povedal, ze mam citlivejsi 😠 😠 😠 😠 tak trpim 😖 😖 😖
Holky koukám, že tu skoro každá bojujete s kojením ☹ Náš malý se naučil pořádně pít až fakt strašně dlouho, tak třeba i ty vaši na to příjdou a mlíko se snad začne dělat jak začnou tahat 😉
@kinsli picha ma v prsnku a ta bolest potom preraza ako keby mi ich iletkou rezali, vzdy iba od podpazusia smerom k bradavke a len to jedno 😠 😠 😠 istu dobu som si tam aj citila hrcku, som to rozmasirovavala pod sprchou a casto prikladala malu, potom mi drobec rozzuzlal radavku 😠 😠 😠 a to pekelne bolelo, ale zatala som zuby a nechala sat a p 10 min som pocitila ulavu, aj hrcka zmizla 😀 som vedava, kedy zas........
@lolelole drzim Vam palce!!!!!!!!!!! drobec je bojovnik a budes prekvapena, ako krasne to zvladne!!!!!!! my sme si niecim podobnym presli, ked sa mala narodila, operaciu podstupila na treti den po porode(zuzenie aorty a vrodena vada srdiecka), dokopy sme boli v nemocnici 3 tyzdne a teraz po 2 mesiacoch sa zuenie aorty objyvilo znova ☹ takze ideme znova do nemocnice na zakrok, uz nam budu roztahovat balonikom ☹
srdiecko zatial nechali tak avyzera to, ze sa vzmohlo a zacalo rast 😉 😉 😉
ale oproti Vam sme mali viac stastia, mne to zistili uz pocas tehotenstva, takze som rodila na kramaroch a malu hned prekladali na detsku kardiochirurgiu a sledovali.....
prvy priznak problemov je nepriberanie..... takze som rada ze mala pribera!!!!
NEBOJ, pomozu Vam a vsetko bude OK!!!!!! teraz trochu nervov, ale vasom to bude super!!!!! len musis byt trpezliva!!!!!! ZVLADNES!!!! MUSIS, KVOLI MALEMU!!!!!!!!!!!!!! 😉 😉 😉
holky ted zkousim odsávat hodinu po kojení jsem zvědavá kolik mlíka v prsach po hodine bude.

Ahojte baby, prosim Vas, potrebujem radu...☹ Je mozne, ze existuje "slabe" mlieko a aj ked je, tak babatku nestaci? Dnes zasa uz od siestej bojujeme (teraz mala na chvilu konecne zaspala asi unavou) - zasa plac - prikladam si ju skoro stale, z praveho prsnika mi vobec nechce pit, comu nechapem, mlieko mi z neho normalne tecie a ona ho nechce a z laveho stale pocuckava, potom prestane a takto to robi od siestej. nechcem jej dat este sunar, kedze mlieko mam, ale nechapem co jej je, preco nechce poriadne pit.... Neviete? nemate skusenost? Lebo uz som z toho na nervy...☹