icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

luciemar
7. mar 2011

@knedluska My na to dostali Framykoin zásyp a do týdne to bylo pryč 😉

skubanekka
7. mar 2011

Ahojte děvčata, tak jsem se dneska vrátila nějaká smutná z poradny:o((... malá pořád řvala a řvala (ale to dělá pořád.., jakmile nemá prso, tak řve..) - v poradně mi paní doktorka říkala, že malá moc přibírá, že ji to prso nemám tak dlouho dávat (někdy to je fakt třeba i 45min, ale vím, že nesaje, jen cucá jak dudlík... a to jsem se bála, že mám málo mlíka:o(().. Prý prso má mít max na 15 minut a prsa nemám u kojení střídat, mám dát jedno a až další kojení to druhé.. což znamená asi, že budu muset odsávat, páč jinak bych byla mokrá i s prsníma vložkama až u kotníků... No, ale myslíte, že přibrat 300g za 14 ní je opravdu hrozné???:o((... v 10 týdnu /dnes začínáme 11tý/ vážíme 4560g.. (porodní byla 2950g)... Jo a prý malou rozmazluji... proto pořád řve, tak to by mě zajímalo, co mám dělat.. Jak řešíte dětský pláč? Já začínám být bezradná:o( - jediné co funguje je kočerek, takže jezdíme 2x denně ven..

skubanekka
7. mar 2011

A ještě holčiny - prosím moc - jak jste mimi naučili na dudlíky??? Malá mi u toho dělá děsné scény.. a to jsem na radu koupila několik dudlíků abych je vyzkoušela.. Nejlépe zabíral od MAM, ale i ten vydrží tas tak 10 sekund, než Terka zjistí, že z toho nic neteče..:o/

markysek2
7. mar 2011

@sirael my už taky v noci spíme docela pravidelně, přes den máme postýlku v obýváku a po krmení mezi 7-8 večer převezem postýlku do ložnice popřejeme dobrou noc (občas jen já když je manžel v práci) párkrát zkontrolujem a za chvilku je tuhý 😀 😀 😀 pak vstává kolem 1 na jílo ( asi 2x už o půlnoci), ale vždycky pak vydrží do 4-4.30 ( to ho i budím pak by už nespal) a dám spát a spíme do 8 (krom dneska)...po 6 by nám už neusl 😖 😖 😖 ...dneska právě spal po krmení ve 4 asi do 6 a pak byl vzhůru a kecal a kecal (občas i se křikem) a nespal..prostě občas si to udělá jak chce on, ale pro mě je důležité že vím kdy usne 😀 😀 😀
@knedluska já bych zkusila tan líh, já jsem se o něm dočetla až jsme měli potničky vyschlé..ted mažu bepanthenem a mizí to (po koupání dětským olejíčkem)
ještě je někdo ptal na šupinky ve vlasech nám pomohl dětský olejíček , (popř. aviril) a vyčesávat a vyčesávat 😀 😀 😀

sirael
7. mar 2011

@haniula Ja uz som to skusala - polozit okupanu, prebalenu, odgrgnutu a napapanu do postielky a nechat tak - ale vydrzala som ten jej rev len chvilu, aj ked ma priatel drzal nech tam nejdem, nevydrzala som - takze si so mnou mala robi co chce...🙂 Ale MUSIM zacat byt trpezliva a dosledna...🙂 Len lahsie sa hovori...🙂

sirael
7. mar 2011

@markysek2 Jeeejha, vidim, ze skoro vsetky uz mate zavedene, ze drobci okolo osmej spinkaju...🙂 A hlavne ze sami zaspavaju...🙂 Len nas drobec si robi co chce ako tak vidim...🙂 Ked neratam vcerajsok - to bolo ukazkove dieta - ani neviem ako, o osmej zaspala a spinkala tusim do 23-tej a potom az do 4 do rana...🙂

markysek2
7. mar 2011

@skubanekka s tím dětským pláčem to je otázka občas bych taky na ni chtěla znát odpověď 😀 😀 😀 ..občas dudlíkem, občas nosením na rukách, občas hračkama (kolotoč, hrkačky, lehátkao....), otáčním na bříško...prostě mu děláme šaška 😀 😀 😀 ..jo občas mi pomohlo se kouknout do úplíny...včera když jsem šla zkouknout plínu a svlíkla jsem mu dupačky tak řev přestal a vesele si kopal nohama tak jsem ho šupla do postýlky obula ponožky, přikryla lehkou dekou a on vydržel hodinu kopat nohama a žvatlat, je fakt že jsem se ho u toho snažila zabavit...dnes ráno to fungovalo znovu 😀 😀 😀
co se týká dudlíku náš ho taky občas nechce, navíc mi ho máme od porodnice...prostě si ho vezme jen někdy, a málo kdy se mám ho tím podaří utišit 😒 😒 😒..to spíš před spánkem

dyba
7. mar 2011

@skubanekka ahoj
práve som prišla z poradne a som úplne mokrá 😖 . úplne náhodou som prečítala tvoj príspevok. a musím povedať,že moja malá tak vrieskala,že som doktorku vôbec nepočula. musela mi všetko napísať na papier. hmotnosť,váha, kedy znovu prísť atď. tvoja malá priberá normálne. my sme priberali aj 250g za týždeň a ešte nás aj pochválili. no a 11 týždňové bábo sa rozmaznať nedá. plač doma zvládame dobre. používam zázračnú zavinovačku a tak aj spíme. po zavinutí, dudel a kočiar v obyvačke a hneď je ticho. u doktorky je to hrôza. škrečí ako pavián. vždy odtiaľ utekám úplne spotená. teraz je v kočiari zavinutá a čučí. keď si predstavím,že v piatok znovu doktorke,až mi je nedobre. ale inak je strašne zlatá. 🙂

sova33
7. mar 2011

@skubanekka Ta doktorka je nějaká divná, ne? 300 za 14 dní snad tolik není, ne? My jsme od 2. do 5. týdne přibrali 750 a chválila nás. Malý je u prsu taky třeba 40 minut, ale to je asi jenom bič na nás, myslím si, že množství tím neovlivníš, děcko sní samo, kolik potřebuje.

haniula
7. mar 2011

@skubanekka ahoj!! já myslém, že máte váhu ok!!! 300g za 14 dní je překrásný příbytek!!!!! nevím, proč doktorka mamrá... 😕 ta naše přibírala 300g za týden a neřekla moje dr. ani popel... spíš si myslím, že by měla vážit kolem 5kg ne 4,5kg... kdyžtak změn dr.... jinak co se týče dudlíku, tak malá si ho vzala hned... i když z něho nic neteklo... 😀

markysek2
7. mar 2011

@sirael je fakt že já jsem začínala tak že jsem si malého ze začátku nechala u sebe v obýváku ( ze začátku jsem chodila nahazovat dudlík..ted už usne i bez něj 😀 😀 😀...no občas) když jsem třeba koukala na telku než jsem šla spát a on usnul většinou bez větších protestů ( po koupání úplná paráda to usne na to tata...přemýšlím jestli nezačnem koupat každý den, ale zatím to jde i bez toho) a je to asi týden co usíná sám v ložnici

sova33
7. mar 2011

@markysek2
@skubanekka Ten náš taky strašně rád kope nahatý nohama 😀

skubanekka
7. mar 2011

@markysek2 děkuju moc Markysku:o)... já už zkouším snad vše.. asi budu muset mít více trpělivosti... koukám, že dětičky nás všechny pěkně zkoušejí:o)))

misha8
7. mar 2011

ZISTENIE .: múdre knihy hovoria , že naše deťúrence majú spať 12 hodín v noci a 3 cez deň ..... ale to by musela krpatá zaspať a nezobudiť sa od 19 večer do rána do 07.00 a kedy má papať??? nato nemysleli??? ved keď sa preberie , napapá, prebalí, odgrgne a znova zaspí je to dobrá pol až trištvrte hoďka 😲 z toho vyplýva neberme tú literatúru príliš vážne 😀

haniula
7. mar 2011

@skubanekka jinak malá měla porodní váhu 2700g, pouštěli nás z porodky 2580g... V 1. měsíci vážila 3,4kg, ve 2. m. 4,65kg, ve 3.m. 5,1kg...

markysek2
7. mar 2011

@haniula jak jste na tom s tou váhou psala jsi že jste za týden nic nepřibrali už je to OK.?? 😉
@skubanekka to je fakt 300g za 14 je akorát ..když se má přibírat 150 za týden.....co bych za to dala mi máme za 14 dní tak 200 a to jsem ráda že jsem ráda 😀

haniula
7. mar 2011

@markysek2 zítra jdu na převážení, tak snad to bude ok!! určitě písnu... dopo jdeme cvičit, odpo jdem na poradnu...

skubanekka
7. mar 2011

@dyba Ahojky!!! No, když jsem si přečetla co píšeš, tak musím přiznat, že jsem se trochu zasmála, jaké to máme dětičky.. Vím, že to je hrozné, mně je ji vždy tak líto, když pláče, ale někdy nevím, zda-li nás nezkoušej... ale pak si říkám, že jsem někde četla, že dětský pláč je přirozený a takto malé miminka ještě nepláčí z úmyslu.. ale pláčí, protože tak s námi komunikují.. ale v té ordinaci je to prostě u nás to samé... pak si vždy v čekárně zpětně přehrávám, co mi Dr. vůbec říkala a minule jsem ji musela i zavolat, páč malá když řve, tak slyším každé 3tí slovo.. Kočárek, to je to jediné co u nás zabírá a ještě tedy jezdit autem.. no ale doma kočárek mít nemohu - namám ho sem jak vzít, takmusím vymyslet něco jiného:o((... a děkuji moc za hezká slova, že ještě rozmazlená není - mám z toho výčitky svědomí:o/

skubanekka
7. mar 2011

@sova33 jéééé tak to jsem ráda.. já si myslím, že si to Dr. popletla a myslela, že jsme tam asi byly před týdnem a tak myslela možná, že přibrala 300 za týden... nebo nevím:o(((... jé, já jsem tak ráda, že to není tak hrozné!!!
To kojení zkusím změnit, ale bojím se, že tak ji neuspím už vůbec.. páč jen u prsa mi usne, ale to těch 40 minut tak prostě trvá... a chuděra spinkat potřebuje také.:o(... když mi v postýlce řve 20minut, tak dýl prostě ji tam nevydržím nechat a už z tohoto času je mi do breku...

sirael
7. mar 2011

@markysek2 No my kazdy den kupeme uz tyzden. Je po tom taka kludnejsia, ale k spanku jej to velmi nepomaha...🙂 A ked pri tebe zaspava na gauci, tak ho tak nechas aj ked place a postupne zaspi? 😀 U nas zasa velmi dudlik nefunguje, Saska ho nechce...🙂

skubanekka
7. mar 2011

BTW - holčiny, pls jak dlouho necháváte miminka plakat, než k nim přiběhnete??? Myslím tím, když jsou napapané, vyprďánkované...

skubanekka
7. mar 2011

@haniula Ten dudlík Ti hrozně závidím!!!!! Kéž by si ho malá také vzala - já na ni vždy vidím, jak nemůže zabrat aby spinkala, je úplně vysílená brekem, ale stejně nezabere..:o((
Za tu váhu děkuji!! Moc si mě potěšila!!! Tak si nebudu dělat výčitky, že moc papá..!

sova33
7. mar 2011

@skubanekka Jak kdy, nechám ho plakat tak pět minut, jdu tam, uklidňuju, zase odejdu a tak dále...
.

markysek2
7. mar 2011

@sirael na gauči ne, v postýlce...prostě kněmu příjdu dám, dudlík pohladím něco mu povím...ale když chci aby spal snažím se ho nechat nerozbrečet moc...no hlavně náš občas s křikem usíná, ozve se hlasitý křik a pak ticho..a když se na něj podívám tak spí (občas mě to pobaví), a navíc když usíná dělá eja eja tak vím že se snaží usnout na to třeba už neraeguji 😀 😀 😀
@skubanekka jak kdy, když brečí trochu tak jen na něj mluvím popřípadě k němu dojdu a něco mu povím, když má záchvaty tak hned...někde jsem se dočetla, že by se miminka neměla nechat plakat bez odezvy, že si pak myslí že je nemá nikdo rád a jsou z toho světa takové špatné....ale prý stačí na ně promluvit...třeba když vařím a mám ruce od brambor tak na malýho mluvím než si umeju ruce a dojdu k němu..no a to chvilku trvá 🙂

kostri
7. mar 2011

@misha8 no viem,ale ved uz ste nevrackavali,hm?tak co sa stalo?

kostri
7. mar 2011

@skubanekka to je co za doktorku??????okamzite ju vymen 🤐 moja pribrala prvy mesiac 350 za tyzden a dr mi nepovedal nic,ved preco by mal? 😕 300za 14dni je jej vela? 😕 a ze je mala rozmaznana??velmi velmi divna doktorka 😝

misha8
7. mar 2011

@skubanekka mne sa to nezdá veľa ved podľa tabuliek má babo priberať prvé tri mesiace 150 až 250 g/ týždenne takže si v norme 😉 nebolo by horšie keby nepriberala?? a ked ide o to chudence naše zimné detičky ved kým ich vyzlečeme , je nahaté a hned obliekame kto by nehučal 😀 aj moja spustí nie ste sami 😀

haniula
7. mar 2011

@skubanekka @kostri ta naše posledně předvedla taky pěkný koncert, protože měla hlad a dr. mi vůbec neřekla, že jsem neschopná matka, i když jsem si tak připadala...

markysek2
7. mar 2011

@sirael ted jsem na http://www.mamaaja.cz/ActiveWeb/Article/2405/ne... našla, můžeš to zkusit, tak nějak jsem se to snažila udělat i já :o)
Naučte dítě usínat bez vaší pomoci: Kojenci se obvykle budí 4–6krát za noc. Mnozí z nich okamžitě znovu usnou, ale někteří pláčou, dokud je rodič neutiší krmením, mazlením, chováním... Je to většinou proto, že tyto děti jsou zvyklé usínat při kojení nebo při pití z láhve, v rodičovské náruči, při kolíbání apod., a když se v noci samy vzbudí, pláčou, dokud nepřijde rodič a neuklidní je, jak jsou navyklé. Řešení? Uspávejte dítě způsobem, na který nejlépe reaguje. Zkuste ho položit do postýlky ospalé, ale ne spící, aby zaregistrovalo, že je ve své postýlce, ale už nemělo dost sil na protestování. A pokud se vzpírá, můžete ho nejprve pochovat, potom dát do postýlky a hladit a držet za ručičku, dokud neusne. Když se to podaří, můžete postupně vypouštět některé kroky, zkracovat uspávání a nechat ho samotné, ačkoli ještě docela nespí. Je velká šance, že si na to zvykne.

kostri
7. mar 2011

@sirael a ako ti mala zaspava?