Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@ajkalc aha....vidis,clovek sa uci cely zivot...nam mala lukia problemy s kakanim,kakala len kazde dva dni a v kuse chudatko tlacila a neslo jej to=museli sme jej davat special mliecko a aj tak nic...teraz sme presli na tu istu znacku lenze obycajne,nie special na zapchu a zacala nam z neho krasne kakat..tak dufam ze to vydrzi...ak nie,skusim ten tvoj system,,,akurat,ze uz nepouzivame harmancekovy ale bylinkovy cajik a tam je aj menta,tak to asi s tym nerisknem,kupim harmancekovy radsej potom 🙂
@skubanekka zuzanka je teraz oproti hanke o dost kludnejsia,ale hanka nechcela byt ani v kociku,ked sa narodila,tri mesiace mi plakavala skoro cele dni,len ked sa mi ju podarilo ukolisat na rukch,pol hodku pospala,potom sa napapala,chvilu bol klud a potom plac a utisovanie...v kociku priiiiserne revala a u doktora ani nehovorim 😖 takze som ju nosila hupala,rozpravala som jej,spievala..a ked sa nedala utisit,tak som nahlas pustila radio 🤐 ona stichla a potom uz len kukala a zaspala,samozrejme na rukach 😀 😝 na rukach som ju cez den uspavala do pol roka 🙄
@vilca hmmmm......tak to vidim aj ja,ak by som prenasala,asi by to skoncilo tragicky...u nas uz nebol cas na cisarsky...mala ma stale problemy s rucickou=kedze sa narodila ramenami a doktor jej pri tahani rucicku poskodil,ale stale dufame ze sa to zlepsi...vraj pri takom porode niektore deticky maju aj zlomneu klucnu kost atd,takze sme v podstate mali stastie v nestasi.Ortoped nam povedal,ze ak budeme s nou cvicit,do 3-och mesiacov by sa to malo spravit,kedze prstikmi hybe,nemalo by to byt az take hrozne
@haniula @skubanekka ale ved preco by dr mal hovorit o dietati,ze je rozmaznane,lebo place na prehliadke?hanka revala a reve doteraz na kazdej prehliadke a dr sa smeje,ze ked pride najblizsie,ze ho snad aj vyfacka 😀 😀 😀 ved ona sa ho boji a nie je rozmaznana!a malinka zato place,lebo sa boji a na ceciku sa krasne ukludni 😵 len jej ho daj,kolko si pyta,hanka mi visievala na ceciku minimalne tristvrte hodinu,niekedy aj hodinu a pol a ja som si kukala telku popritom 😀 😎
k tomu nocnemu spaniu, my s nim skutocne nemame ziaden problem, okolo osmej najneskor o deviatej uz maly spinka sam v postielke a v noci sa uz nebudi na jedlo.. 😉 vecer ho okupeme, dame mu napapat, potom si odgrgne, pohrame sa trosku ale snazim sa kludne a potom uz mu same ocka klipkaju a tak ho ulozim do postielky dam mu pusniku, poviem dobru noc a odchadzam,,, jaj a este ma dudlik, ale ten je vascinou vypluty,,,, papa 150 ml plus 5 odmeriek nutrilonu a je to podla odporucanej tabulky nutrilonovej...ale zas je pravda, ze som s nim doma sama cely den, takze muz prichadza okolo siedmej a to uz sa maly ide kupkat. takze nemam ani sancu byt s nim stale a venovat sa mu,,, ked si chcem porobit alebo sa ucit... 😒 ale je to pokojne babatko , skor taka knedlicka,,, 😉 takze to moze byt aj tym... kazdopadne nechcem to menit a dufam, ze sa to ani nestane
@skubanekka ked mala place,som pri nej ,kym sa neukludni,niekedy pat minut,niekedy polhodku..kedy ako.nenechavam ju vyplakat.potom jej chodim podavat dudlik.zuzanke som ho zacala davat uz v porodnici,hned ho zobrala,hanka ho nechcela ani za svet,ta sa ukludnila vzdy az na prsku,potom neskor sa naucila na dudlik a bolo to fajn 😉 skusila si viacej druhov cumlikov?lebo nie kazdy dietatu vyhovuje.inak je to hanba,nahovarat na cumlik kojene dieta,ale moja ho ma tiez,no nie cely den,len ked zaspava 🤐 inak nezaspi,prsko na uspanie nechce,ale hanka zaspavala len na prsku 😵 kazde dieta je ine 😉
@skubanekka my sme meli porodni 2700 a ted mame 5.90 😀
ahojte fuuu to ale leti čas naša malička je už hotová slečna 🙂 chcela by som Vás poprosiť o rady ohľadom tých lehatiek a hupačiek vedeli by ste mi nejaké fajn poradiť??? neviem či kúpit len nejaké vibrujúce ci húpacie či treba aby aj melódie malo ??? ďakujem maminám za rady 🙂
@kika87
my máme taketo,
http://www.aaahracky.cz/luxusnilehatkosoveckour...
len nie s ovečkou ale so zajacikom, vibruje, hrá, prípadne len hrá alebo len vibruje...vibracie su velmi prijemne, nic nasilne a hudba tak isto super, taká pekne tlmena
@markysek2 Citam citam, vela sa uz toho popisalo, len my so Saskou este len hladame system, ktory by nam obom vyhovoval. Len sme ho este nenasli...🙂
@kostri zatial zabera klepkanie po ritke chvilocku - ale to len ako kedy....🙂 vcera zaspinkala pri kojeni, predtym natrasanim, uz sa aj v postielke zadarilo, ale je to len ako kedy.....🙂
@vikaki jejda, tak to mě mrzí, že máte problémy s ručičkou...tak hlavně s ní cvičte, jak říkal pan doktor, a určitě to bude dobrý 😉 náš Tomášek měl pravděpodobně vlivem porodu nějakou srdeční arytmii, ale už jsme byli na kontrole na kardiologii a prý to vypadá dobře, druhý den po porodu už žádná arytmie nebyla. Ještě máme přijít na další kontrolu v září, tak snad to bude všechno ok... Je to o strach s dětičkama... 🙂
My za chvilku budeme papat a pak jdeme obě spinkat. Ráno jdeme na Klubíčko, jsme tam vždy celé dopo, pak jdem k dr. na převážení a pozeptat se ohledně TBC. Pak se ozvem, jak jsme dopadli. Takže klidnou a dobrou noc všem!!!
Jinak budete nechávat prcky očkovat na TBC??? Děkuji za názor!!
Dobré ráno, omlouvám se, že vám sem vstupuju. Chtěla jsem se zeptat, zda se k vám smím přidat. Máme také lednové mimi - 26.1. se narodil Tadeášek.Měl 53cm a 4590g.
Občas jsem k vám po porodu nakoukla a nedá mi to. 🙂
Musím vám pochválit miminečka. Jsou nádherná. 🙂
@vikaki s tou ručičkou - Táda měl z porodu zlomenou klíční kost a poškozené nervíky. Chodíme na neurologii a cvičíme. Zlomeninu má zhojenou, s nervíkama už je hůř a taky má ochablé svalíky. Ale cvičení pomáhá, taky s ručkou i prstíkama krásně hýbe a snad bude vše časem vpořádku.. 😉

@misha8 necitaj tolko 😀 same sprostosti 😀 😀 😀