icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kostri
7. mar 2011

@misha8 necitaj tolko 😀 same sprostosti 😀 😀 😀

vikaki
7. mar 2011

@ajkalc aha....vidis,clovek sa uci cely zivot...nam mala lukia problemy s kakanim,kakala len kazde dva dni a v kuse chudatko tlacila a neslo jej to=museli sme jej davat special mliecko a aj tak nic...teraz sme presli na tu istu znacku lenze obycajne,nie special na zapchu a zacala nam z neho krasne kakat..tak dufam ze to vydrzi...ak nie,skusim ten tvoj system,,,akurat,ze uz nepouzivame harmancekovy ale bylinkovy cajik a tam je aj menta,tak to asi s tym nerisknem,kupim harmancekovy radsej potom 🙂

kostri
7. mar 2011

@skubanekka zuzanka je teraz oproti hanke o dost kludnejsia,ale hanka nechcela byt ani v kociku,ked sa narodila,tri mesiace mi plakavala skoro cele dni,len ked sa mi ju podarilo ukolisat na rukch,pol hodku pospala,potom sa napapala,chvilu bol klud a potom plac a utisovanie...v kociku priiiiserne revala a u doktora ani nehovorim 😖 takze som ju nosila hupala,rozpravala som jej,spievala..a ked sa nedala utisit,tak som nahlas pustila radio 🤐 ona stichla a potom uz len kukala a zaspala,samozrejme na rukach 😀 😝 na rukach som ju cez den uspavala do pol roka 🙄

cufinka
7. mar 2011

Ahojík holky tak dneska nám je 7 týdnů a byly jsme s malou na píchání oušek -byla moooc statečná 🙂 ( v ordinaci byl sní tatínek maminka je srab 😀 ) a já jsem byla na kontrole po 6 nedělí a jsem v pořádku 🙂

kostri
7. mar 2011

@cufinka juuuj,mala kukucka 😵 😵 😵 jaka je chutnucka 😵 a ty si teda srab 😝 😀 😀 😀 ani ja som tam nebola,ked malej prepichovali uska 😉

vikaki
7. mar 2011

@vilca hmmmm......tak to vidim aj ja,ak by som prenasala,asi by to skoncilo tragicky...u nas uz nebol cas na cisarsky...mala ma stale problemy s rucickou=kedze sa narodila ramenami a doktor jej pri tahani rucicku poskodil,ale stale dufame ze sa to zlepsi...vraj pri takom porode niektore deticky maju aj zlomneu klucnu kost atd,takze sme v podstate mali stastie v nestasi.Ortoped nam povedal,ze ak budeme s nou cvicit,do 3-och mesiacov by sa to malo spravit,kedze prstikmi hybe,nemalo by to byt az take hrozne

vikaki
7. mar 2011

@cufinka jeej zlata je tvoja cufilienka

kostri
7. mar 2011

@haniula @skubanekka ale ved preco by dr mal hovorit o dietati,ze je rozmaznane,lebo place na prehliadke?hanka revala a reve doteraz na kazdej prehliadke a dr sa smeje,ze ked pride najblizsie,ze ho snad aj vyfacka 😀 😀 😀 ved ona sa ho boji a nie je rozmaznana!a malinka zato place,lebo sa boji a na ceciku sa krasne ukludni 😵 len jej ho daj,kolko si pyta,hanka mi visievala na ceciku minimalne tristvrte hodinu,niekedy aj hodinu a pol a ja som si kukala telku popritom 😀 😎

haniula
7. mar 2011

@cufinka jééé!! vy už máte náušnice?? my ještě stále ne!!! a to máme 3 měsíce... my chceme taky!!! jinak malé to sluší!!

ellahop
7. mar 2011

k tomu nocnemu spaniu, my s nim skutocne nemame ziaden problem, okolo osmej najneskor o deviatej uz maly spinka sam v postielke a v noci sa uz nebudi na jedlo.. 😉 vecer ho okupeme, dame mu napapat, potom si odgrgne, pohrame sa trosku ale snazim sa kludne a potom uz mu same ocka klipkaju a tak ho ulozim do postielky dam mu pusniku, poviem dobru noc a odchadzam,,, jaj a este ma dudlik, ale ten je vascinou vypluty,,,, papa 150 ml plus 5 odmeriek nutrilonu a je to podla odporucanej tabulky nutrilonovej...ale zas je pravda, ze som s nim doma sama cely den, takze muz prichadza okolo siedmej a to uz sa maly ide kupkat. takze nemam ani sancu byt s nim stale a venovat sa mu,,, ked si chcem porobit alebo sa ucit... 😒 ale je to pokojne babatko , skor taka knedlicka,,, 😉 takze to moze byt aj tym... kazdopadne nechcem to menit a dufam, ze sa to ani nestane

kostri
7. mar 2011

@skubanekka ked mala place,som pri nej ,kym sa neukludni,niekedy pat minut,niekedy polhodku..kedy ako.nenechavam ju vyplakat.potom jej chodim podavat dudlik.zuzanke som ho zacala davat uz v porodnici,hned ho zobrala,hanka ho nechcela ani za svet,ta sa ukludnila vzdy az na prsku,potom neskor sa naucila na dudlik a bolo to fajn 😉 skusila si viacej druhov cumlikov?lebo nie kazdy dietatu vyhovuje.inak je to hanba,nahovarat na cumlik kojene dieta,ale moja ho ma tiez,no nie cely den,len ked zaspava 🤐 inak nezaspi,prsko na uspanie nechce,ale hanka zaspavala len na prsku 😵 kazde dieta je ine 😉

sjussi
7. mar 2011

@skubanekka my sme meli porodni 2700 a ted mame 5.90 😀

haniula
7. mar 2011

@sjussi my taky a máme jen 5,1kg... kde jste to nabrali??? 😲

kika87
7. mar 2011

ahojte fuuu to ale leti čas naša malička je už hotová slečna 🙂 chcela by som Vás poprosiť o rady ohľadom tých lehatiek a hupačiek vedeli by ste mi nejaké fajn poradiť??? neviem či kúpit len nejaké vibrujúce ci húpacie či treba aby aj melódie malo ??? ďakujem maminám za rady 🙂

sjussi
7. mar 2011

@haniula sama nevim 😀 meli sem 2,70 odchazely sme z porodky 2710,ve 14 dnech mel 2900a na prevazeni sme chodili co 14 dni a mel 3200,3600 v 6 tydnech 4200 pred tydnem 5600 a zitra jdem na prevazeni ale doma vazil nahaty 5.900

snoopy
7. mar 2011

@kika87
my máme taketo,
http://www.aaahracky.cz/luxusnilehatkosoveckour...
len nie s ovečkou ale so zajacikom, vibruje, hrá, prípadne len hrá alebo len vibruje...vibracie su velmi prijemne, nic nasilne a hudba tak isto super, taká pekne tlmena

sirael
7. mar 2011

@markysek2 Citam citam, vela sa uz toho popisalo, len my so Saskou este len hladame system, ktory by nam obom vyhovoval. Len sme ho este nenasli...🙂
@kostri zatial zabera klepkanie po ritke chvilocku - ale to len ako kedy....🙂 vcera zaspinkala pri kojeni, predtym natrasanim, uz sa aj v postielke zadarilo, ale je to len ako kedy.....🙂

vilca
7. mar 2011

@vikaki jejda, tak to mě mrzí, že máte problémy s ručičkou...tak hlavně s ní cvičte, jak říkal pan doktor, a určitě to bude dobrý 😉 náš Tomášek měl pravděpodobně vlivem porodu nějakou srdeční arytmii, ale už jsme byli na kontrole na kardiologii a prý to vypadá dobře, druhý den po porodu už žádná arytmie nebyla. Ještě máme přijít na další kontrolu v září, tak snad to bude všechno ok... Je to o strach s dětičkama... 🙂

misha8
7. mar 2011

@kostri ale grckame stale ale ked je to tak dva krát za den už to ani neriešim musela som si nato zvyknúť ale dnes grcla dosť veľa vtedy ma to vždy znepokojí 😠 😠 😠

misha8
7. mar 2011

@kika87 ja nedám dopustiť na naše kedže malá mi nechce spavať a tam sa jej to darí je vibrujúce, svieti a hrá melódie 😵 výborný pomocník ešte keby sa hupalo same je dokonalé 😀 má aj zavesené zvieratká je to akoby prales značka Fisher Price

ajkalc
7. mar 2011

@misha8 vola sa to gastrotuss pre dojcata.a kupuje sa bez receptu

sirael
7. mar 2011

@cufinka Jeeejo, ta je ale krasna...😀

lavazza
7. mar 2011

@knedluska my jsme používali Imazol,malej vypadal strašně,jak kdyby byl nemocnej,po řepíku mu to vůbec nemizelo,měl boláčky i ve vláskách

haniula
7. mar 2011

My za chvilku budeme papat a pak jdeme obě spinkat. Ráno jdeme na Klubíčko, jsme tam vždy celé dopo, pak jdem k dr. na převážení a pozeptat se ohledně TBC. Pak se ozvem, jak jsme dopadli. Takže klidnou a dobrou noc všem!!!

Jinak budete nechávat prcky očkovat na TBC??? Děkuji za názor!!

haniula
7. mar 2011

Tak je sprostá na tetu!! A tak se koupala s tatkou ve vaně 😀

sirael
7. mar 2011

@haniula Krasnucka kukucka...🙂 Nas uz na TBC ockovali v 3 tyzdnoch.....

haniula
7. mar 2011

@sirael tady zrušili to povinné... je to na každém, jak se rozhodne... já bych nechtěla riskovat...

haniula
7. mar 2011

@sirael jo a děkujeme!!!

sirael
7. mar 2011

@haniula Fuha.....to som nevedela.....tak u nas je to povinne, takze to uz mame za sebou. Ale aj keby to nebolo povinne, dala by som ju zaockovat. Uskodit to nemoze.

misha8
7. mar 2011

@ajkalc a pomáha vám ???

ivda
8. mar 2011

Dobré ráno, omlouvám se, že vám sem vstupuju. Chtěla jsem se zeptat, zda se k vám smím přidat. Máme také lednové mimi - 26.1. se narodil Tadeášek.Měl 53cm a 4590g.
Občas jsem k vám po porodu nakoukla a nedá mi to. 🙂
Musím vám pochválit miminečka. Jsou nádherná. 🙂
@vikaki s tou ručičkou - Táda měl z porodu zlomenou klíční kost a poškozené nervíky. Chodíme na neurologii a cvičíme. Zlomeninu má zhojenou, s nervíkama už je hůř a taky má ochablé svalíky. Ale cvičení pomáhá, taky s ručkou i prstíkama krásně hýbe a snad bude vše časem vpořádku.. 😉