icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sjussi
8. mar 2011

@kamusek ja ji beru taky a zatim bez menses 😀

jinak uz sme se vratili z poradny a mame 6,15kg a 60cm takze kus chlapa mam doma.Ma tu nekdo vic??vsadim se ze ne 😀 a pry od ukonceneho 4.mesice zacnem davat polevecky

ellahop
8. mar 2011

tak ideme od neurologicky, maly ma hypertonicky syndrom a caka nas vojtova metoda ☹ trosku sa toho bojim, ci mu to neublizi po tej jeho pohodovej stranke, lebo uz aj u tej neurologicky bol nervozny, placlivy,, robili mu aj sono mozgu,, a ten ma nastastie v pohode... 😉 tak vam zajtra napisem ake cviky mu na rehabilitacii dali,,

karmenina
8. mar 2011

@knedluska můj malý brouček měl potniček snad milion. Na obličeji se mu zanítily, tak to bylo ošklivě podebrané. Jinak celé ruce, záda apod. Zkoušeli jsme všelico, líh, pudr, imazol, dermazulen. Nic nepomohlo. Čím víc jsem se snažila, tím to bylo horší. Doktorka mi řekla ať to neřeším a prostě vydržím. To očividně pomohlo 😀 . Ale trápilo nás to 3 týdny.

albao
8. mar 2011

@sjussi wau, to je vaha! My mozme mat cca 5.2 kg asi a len 2 tyzdne rozdiel, takze urcite vas nedobehneme 😀

@ellahop neboooj, najdete si rytmus 😉 Zaklana Tomasko hlavu? Lebo nasa ju pomerne zaklanala a nasla som v knizke, ze je to priznak hypertonickosti, ale teraz uz zaklana menej, asi z toho vyrastla. Zatial nam na poradni nic nehovorili, ze by to bolo treba skontrolovat.

ivda
8. mar 2011

@sjussi Gratulujeme. Máš taky doma pořádného chlapáka. 🙂
@ellahop My ji také cvičíme. Moc se nám to nelíbí, ale hlavně, že to pomůže. První dny jsem probrečela s malým, teď už vím, že to funguje a chci, aby měl ručku vpořádku, tak to zvládám. Ale vždy mi ho je líto. Prý je to nebolí, je jim to jen nepříjemné. Ale brečí stejně. ☹ Držíme pěsti, ať je vše brzo vpořádku.

kostri
8. mar 2011

@ivda juj ten porod ti nezavidim 😒 a mame skoro rovnako stare deticky 😵 ako aj s kinsli 😉 len ty mas dvoch chlapov a ja dve baby 😀 kinsli ma do paru 😠 😀 😉 tvoj starsi neziarli na mladsieho?moja hanka si dost vynucuje pozornost 😒

karmenina
8. mar 2011

@skubanekka mi doktorka říkala, že mimi má přibírat 100-200 g týdně. To je normál. Matěj taky teď po 14 dnech přibral 300 a dr byla spokojená. A kojím jen 15 minut max.

kostri
8. mar 2011

@albao tiez mame problem so zaspavanim,najlepsie v kociku,ale vydrzim tak dva krat za den po hodke a pol ju vozit,ked je doma hanka,ze nie je u babky,tak s nou tolko chodit nemozem,lebo ona mi nechce tolko chodit 😒 tak sa ju aj doma pokusam uspat v kociku,ze ju poobliekam ako von a pri otvorenom okne uspavam,tiez nemame balkon 😝 skoro zamrznem zakazdym 😅 ale vacsinou zaspi,ked nie,tak v satke mi zaspi,ale tam spi vacsinou len do pol hodky,v kociku,ked prideme z prechadzky niekedy pospi aj hodku este doma,vcera vynimocne spala 3,5hodiny v kociku 😕 ,to som s nou bola len pol hodku vonku,bo sa mi uz nechcelo 😔 a este tri hodinky dala doma 😎 no a potom v noci bola kazdhu chvilu hore 😖 a vecerne zaspavanie mame s placom ☹ a v noci nastastie neplace,zaspi potichu bud na ceciku,alebo na dudliku.vy ako v noci zaspavate?

kostri
8. mar 2011

@sjussi 😅 moje nervy 😅 jaky chlapak!! 😵

ivda
8. mar 2011

@kostri JJ, no vidíš. 😉 Tomášek má malého moc rád, občas má taky takovou chvilku, že si chce něco vynutit, ale opravdu jen málokdy.( ťuk ťuk ). Většinou ho hladí, pusinkuje, drží za ruku, nebo chce, abych vzala Tádu sebou, když něco chce a vše mu ukazuje. 😉 Je opravdu hodný.
Co se večerního usínání týká - taky nám to dělá problémy, ale to se časem srovná. Občas usne vpoho. Hlavně, že v noci usne po kojení většinou bez problémů. My se totiž i v noci budíme max.po 2 hodinách.

kostri
8. mar 2011

@ivda no aj zuzanka sa tak budievala,dokonca aj po troch hodinach,minule spala az 5 hodin a teraz neviem co sa stalo,ked je tak casto hore 😖 aj hanka je zlata,odnasa mi plienky,malu pusinkuje hladka,stale jej hovori,ako velmi ju lubi...ale zaroven,ked ju mam na rukach,chce byt aj ona,ked jej davam papat,aj ona vtedy akurat nieco potrebuje 😖 a tak...

kostri
8. mar 2011

no a po dnesnej zlej noci mame aj zly den 😒 vonku v kociku bola sto krat hore 😖 ked sa uz nacisto zobudila,bola mrzuta 😖 teraz sa ju snazim vozit v kociku vnutri,bo hanka spi...ale nejako sa furt mrvi a budi a nevie zabrat 😒

luuca1
8. mar 2011

@ellahop ahoj prečo ste boli u neurologičky??? ja mám ísť tiež na konci apríla kvoli tomu že mala mala poranenia hlavičky pri pôrode...veľmi sa bojím aby bola v poriadku

haniula
8. mar 2011

Tak jsme od dr. zpět!! Malá přibrala, váží 5400g, tudíž přibrala 300g za týden.... Dr. je s ní spokojená a strašně se divila tlačícím se zoubkům!! Říkala, že je to malý upírek 😀 ...

ellahop
8. mar 2011

@luuca1 my sme boli preto, lebo maly uz ma dva mesiace a dva tyzdne a nechce sa mu dvihat hlavicku, ma hypertonicky syndrom,,,velmi sa bojim tiez, hlavne koli tomu, ze aby nebol nejaky postihnuty alebo co, ale nastastie sono mozgu bolo dobre... ale aj tak sa bojim, velmi

luuca1
8. mar 2011

@kamusek ahoj ja beriem azaliu od pondelka minulého týždna a dnes som dostala menzes....teda dúfam že je to menzes a že len tak svojvolne nekrvácam

luuca1
8. mar 2011

@albao čau ja mám od dneska menzes, takže tiež tým niesom nadšená...a to som začala brať aj antikoncepciu...

luuca1
8. mar 2011

@ellahop myslíš ked je na brušku??

luuca1
8. mar 2011

baby ahojte aj vám po papaní mala odgrgne a potom aj vygrcne trochu??? a tiež mi niekedy aj hodinu alebo dve po kojení vyšplechne z úst sliny....normálne ich vygrcne...ale len čisté sliny...

sjussi
8. mar 2011

@luuca1 ja sem taky chvilku krvacela kdyz sem zacala brat azalii a dr mi rikala ze na zacatku je to normalni ale potom uz bych nemela mit menses

sjussi
8. mar 2011

@kostri no doufam ze uz s tim pribiranim trochu pribrzdi jinak ho za chvilku neunesu 😀

ellahop
8. mar 2011

@luuca1 ano..

lavazza
8. mar 2011

já taky nemám menstruaci,beru nějakou HA ve formě injekcí do břicha

Dneska máme poprvé hlídání Mikiho,je venku na prochajdě,je to hrozný nezvyk být bez něj doma.

sjussi
8. mar 2011

@lavazza no ja uz sem parkrat sama doma byla,babicka hlidala ale porad si nejak nemuzu zvyknout ze je venku beze mne 🙂

tereza79
8. mar 2011

no,my sme mali v noci riadne bopo,keď si šiel večer Matej ľahnúť tak mu nič nebolo a v noci sa dusil hlienmi,noštek má čistý ale zatekajú mu soplíky a nedá sa mu dýchať,jeden cez druhého sme k nemu v noci vyskakovali ☹som myslela že sa zadusí ráno sme leteli k doktorke,dala nám fenistil,ambrobene a nasivin,tak som zvedavá čo bude v noci.Cez deň je to celkom ok lebo nám kázala chodiť po vonku,že sa mu na čerstvom vzduchu bude lepšie dýchať ale v noci z kúrenia je suchý vzduch a nepomáha ani práčka vzduchu.Nech už ide táto zima niekam do čerta. 😖 😠 😠 ☹

sjussi
8. mar 2011

@tereza79 chudak maly.Snad uz bude brzo jaro a teploucko

lavazza
8. mar 2011

@sjussi že to je zvláštní pocit?a za čas budem rádi když bude na prcky hlídání 😉

lavazza
8. mar 2011

Tak se nám po hodině a půl vrátil Mikýsek,ještě spinká doma v kočárku 🙂

haniula
8. mar 2011

@kostri že je to sprostačka?? potvůrka!! dr z ní byla hotová dneska, když si hmátla do pusy... 😀

sjussi
8. mar 2011

@lavazza je,jakoby uplne prazdy barak najednou a zaroven sem jako bez ruky,je to proste takove jine 🙂