icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

alena191
21. sep 2011

Ahojte, mešká mi už piaty deň ale test vyšiel negatívny myslíte že je ešte šanca že môže mýliť?

dada78
22. sep 2011

@alena191 môže ak bola posunutá ovulácia, ale aj nemusí, mne tak raz meškalo 10dní a už som sa tešila, že aj bazálna teplota sa drží okolo 37 a nakoniec z toho nič nebolo ☹ Skús si kúpiť test s citlivosťou 10 nie 25, tie sú oveľa presnejšie 😉 a ukážu tehotenstvo už niekedy aj na 3 deň po počatí.

kattarinab
22. sep 2011

@alena191 Ja som si kupila test s citivosťou 25 a nič tam nebolo, meškalo mi to 2dni, potom som kupila citlivejší, meškalo mi to 5 dni a bola tam slabulilinká čiarka, tak som ešte počkala pár dní a potom som mala čiarku ale zase slabu - no tmavšiu ako pred tým - no a na dalšom ešte výraznejšia možno po 10 dnoch

jammka
22. sep 2011

@iljanka vitaj🙂 mne je zas permanentne zle uz dva tyzdne a to cely den, mam rozhojdany zaludok, ale ranne nevolnosti nemavam... 😒 pri dcere mi vobec nebyvalo zle, keby mi brusko nerastlo, tak ani neviem ze som tehotna 🙂

mima694
22. sep 2011

srdečne Vám všetkím blahoželám.....ja som 2 týždeň v zahraničí, pracovne a prišla som včera na to, že som tehotná.....Vie mi niektorá poradiť, či sa mám vrátiť späť, alebo to viem vydržať do decembra, som asi tak v 6 týždni, cítim sa celkom fajn....Dakujem za radu 🙂

horalka007
22. sep 2011

@mima694 no akože nechcem nejako mudrovať, ale tak toto by mohol lekár brať ako hrubé zanedbanie starostlivosti o seba a hlavne o bábätko, bez ohľadu na to, že si v zahraničí. Musíš myslieť na to, že treba robiť merania v 12 t a krvné testy v 15 t. najneskôr v 11. t ti musia založiť tehotenskú knižku a tak. myslím, že najneskôr v tom 11 t je potrebné sa prihlásiť u lekára.

teada
22. sep 2011

@mima694 keby ze ides az tak neskoro tak by ti po narodeni ani nejake prispevky na dieta nevyplatili, lebo musis absolvovat isty pocet poradni ak sa nemylim....a to nehovorim ze babatko musi byt sledovane a presne ako horalka vravi krvne testy a pod.dietatko ma prednost 🙂

iljanka
22. sep 2011

@jammka dakujem 🙂 no ja sa chystam, ze mi bude byvat blbo a uz planujem, co musim este rychlo poupratovat a nakupit, dokial to zacne.... Bolo to fakt hrozne 😝

iljanka
22. sep 2011

@mima694 podla mna by si mala urcite ist k dokimu tam, kde si alebo sa vratit na par dni a vybavit si to tu na sk...

mima694
22. sep 2011

@teada
tak dakujem, pouvažujem a asi sa vrátim skor...

mima694
22. sep 2011

@horalka007
neviem ako to beží, preto príjmem každú radu...dakujem

arieska
autor
22. sep 2011

@katuskaaa29 🙂 to je krasne. urcite ho bude chranit a milovat, ved je jeho velky brat

arieska
autor
22. sep 2011

baby, vecer cestujeme do Prahy, snad to tam zvladnem. citim sa dobre, len mi vadia pachy (smrad aj vone), tak toaleta vo vlaku asi nehrozi 😀

raa2
22. sep 2011

@mima694 vitaj a nevies tam chodit k doktorovi? ved ked si na sluzobnej ceste tak mas aj poistenie 😉 a mam pocit ze zo zakona musis chodit kazde 3 tyzdne na slovensko, tak si skus vybavit vzdy ked dojdes domov doktora 🙂 aj to je riesenie .ja som pri prvom tehu do 20 tt bola u doktorky iba 2 krat, prvy krat mi robila sono a brala krv, potom az o 6 tyzdnov som sla. co sa tykalo vysledkov z krvi som volala.

raa2
22. sep 2011

@mima694 pri prvom som sla prvy krat v 10tt, potom 5 tyzdnov na to, to bola asi tehu cukrovka a potom zase 5 tyzdnov nato som sla na sono. takze ak budes chodit na slovensko a nebudes mat rizikove tehu, tak si to vies v pohode naplanovat tak ze ti to ani moc neobmedzi sluzobnu cestu 🙂

jaja018
22. sep 2011

Caute baby práve som sa vrátila od Dr. bola som na sono. Vsetko je maximalne v poriadku a babo ma cca 6 a pol milimetra a byje nam srdiecko. 😀 🙂 😀 Az na taky detail ze za sono som si zaplatila 10 a za foto 4€ 😠

dada78
22. sep 2011

@mima694 u nás v 10tt najneskôr v 11tt robia krvné testy, najnovšie z toho prvé výsledky genetiky, potom v 16tt znovu AFP testy - genetika a sono merania v 10tt, 20tt, 30tt, 36tt sa robia prietoky podobné ako sono len podrobnejšie. Na stránke tehotenskakalkulacka máš presne rozpísané čo kedy sa v ktorý týždeň robí aj ako bábätko rastie 😉
@jammka presne aj u mňa tak, pri chalanoch som ani nevedela,že som tehotná, teraz posledné týždne každý deň mám rozhovor s Wckom, nie ráno ale skôr popoludní, keď uložím malého spať 😕

nany100
22. sep 2011

ahojte dievčatá, ja mám za sebou utorkovú poradňu...veľkosť plodíku zodpovedala 6tt, srdiečko ešte nebolo vidno...dostala som Duphaston, kys.listovú a o dva týždne na kontrolu...uff, budem ako na tŕňoch...

aly
22. sep 2011

Ahojte kočky tak dnes som bola 1x u Dr. a všetko bolo v poriadku, babetko 15mm čo vraj presne zodpoveda 7tt+6 srdiečko bije tak som od teraz troška spokojnejšia 🙂

boise
22. sep 2011

ahojte, tak ja sa nakoniec asi predsa presuniem k vam 😅 kedze som este donedavna kojila, mala som riadne rozhadzany cyklus...a tak sa mi vselijak poposuvala ovulka, az sme dnes na ultrazvuku zistili, ze to bude najskor 30.4....ale kedze som prenasala aj prve, je dost mozne ze babo bude az v maji..ak vsetko pojde ako ma, lebo okrem babatka mi dnes nasli na vajecniku aj cystu ☹ a tu je foto mojho bubaka 😵

dada78
22. sep 2011

@boise keď som bola u dr. overovať tehotenstvo tiež mi našla 4cm cystu, ale vraj to sa stáva a ono sa to väčšinou vstrebe, pri minulom tehotenstve som mala hematomy, to bolo horšie, som celý čas strávila na PNke až do nástupu na MD, 2hod denne vychádzka, ale čo by sme pre detičky nevydržali,že ? 😉

boise
22. sep 2011

@dada78 dakujem ti, ani nevies ako si ma ukludnila (aj ked stale sa bojim, ale ked vidim ze niekto to zazil, hned mi je lepsie...)... a vstrebalo sa ti to v pohode?

dada78
22. sep 2011

@boise hematómy som mala najskôr dva na maternici , jeden sa vstrebal okolo 14tt a jeden sa preniesol na placentu, to ma ešte viac vystrašilo, ale chvalabohu v 20tt už ani ten nebol. Užívala som Ascorutín a Duphaston do 14tt a mala kľudový režim. a každý druhý týždeň som chodila na sono v akom je to stave. Vždy som sa aj tešila,že uvidím drobca aj som sa bála, či je všetko OK. V 14tt mi dokonca povedali,že je to na 99% chlapec 🙂

boise
22. sep 2011

@dada78 ta cysta teda nerobila problemy? A super ze vam to dobre dopadlo... 😵 a prajem nech ta teraz take veci oblukom obidu 😉

dada78
22. sep 2011

@boise predtým to boli hematomy - to sú krvné zrazeniny, cysta je trošku iné ale čo som si naštudovala tak by nemala robiť problémy http://primar.sme.sk/c/4117098/cysta-ovaria-cys... a tiež https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/cysta-v-tehotenstve/

manamani1
22. sep 2011

@alena191 mne meskala 2 tyzdne,a dosli mi☹.....teraz budem sledovat hlien,a kupila som ovulacne testy🙂)

alikaa
22. sep 2011

Ahojte, mam podobny nazor ako @raa2, podla mna je zbytocne chodit tak skoro na sono. Mam kolegynu, ktora 20 rokov robila so sonom a vysvetlovala mi ako funguje. Nie som na to odbornik, tak len skopirujem co som nasla na internete (zhoduje sa to priblizne s nazorom mojej kolegyne)

USG sice fyzicky necitit (v drvivej vacsine), ale raz je to cielene ozarovanie a treba ho uzivat velmi uvazene!!!
Ani odbornici nie su zajedno, ci caste USG vysetrenie nemoze sposobovat urcite odchylky u plodu (citali ste napr. studie o moznej suvislosti vysokych davok USG ziarenia a psychickymi odchylkami napr, autizmom? - aj keby to bol plany poplach, je to na zamyslenie) - ale potesitelne je, ze sucasne moderne USG pristroje pracuju s nizkourovnovym ziarenim, co sa o starsich pristrojoch povedat neda...
USG rozkmitava molekuly...takze cim mladsi - jednoduchsi zarodok, tym vacsia invazia do jeho struktur pri USG...
Je na povazenie, ze USG sa castokrat berie ako metoda potvrdenia vitality plodu... namiesto jednoducheho lacneho a 100% bezpecneho nacuvania...
Je to na zvazeni kazdej mamicky, ale ja som napr. mala opacny problem, ze ked som kazdoporadnove USG odmietla, tak sa na mna pozerala Dr. ako na ufonca "Vsetky mamicky si to pochvaluju, ze babatko vzdy "kukneme", preco to nechcete?"

Moja dr. ma pri prvom tehotenstve objednala az v 11. tyzdni, dovtedy ma nijako nevysetrovala a ked som sa toto dozvedela, tak som aj bola rada. Podla mna je dost velka zataz pre taky malilinkaty zhluk buniek to rozkmitavanie molekul. Po precitani 45 stran tu bolo zopar bab, ktore pisali, ze boli napr. v 6 tt na sono a potom neskor zistili, ze babatko sa prestalo vyvijat v 7 tt. Poznam viac takych pripadov, mozno som paranoidna, ale mne to trochu s tym aj suvisi.
Este som sa docitala, ze najviac moze uskodit, ak to USG trva viac ako 5 minut, najhorsi je 3D ultrazvuk, ten niekedy trva aj hodinu. V niektorych statoch EU 3D ani nerobia.

gabrish
22. sep 2011

@raa2 ja sa nesnažim chvastať ani vyťahovať prave naopak!!!!!!!!!nechapeš o čo mi išlo??praveže som chcela utešiť všetky mamičky ktore ešte len čakaju prve babo že aby sa nebali a že sa nemaju čoho bať.chcela som tu schvalne toto napisať ako na psichycku podporu!!!!schvalne som išla na tuto stranku asi som si to teda pomylila!!!!!

gabrish
22. sep 2011

@kesika ja som nechcela provokovat!!!hned uražate ani neviete o čo komu ide!!!a nie som pubertačka mam 30 praveže mi išlo uplne o niečo ine .....ale dobre zmylila som si stranku .......chcela som len podporit prvorodičky a utešiť aby sa ničoho nebali že to neboli,aby sa neplašili a nešli so strachom rodit.....ono to tiež urobi dosť svoje ked tam hra rolu strach.....ok zmylila som si stranku pardon!!