icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

raa2
22. sep 2011

@gabrish tak to si sa velmi pomylila a ako som ti napisala, ked ma budu zaujimat temy o porodoch, tak si otvorim taku temu a budem si to citat, tak kludne tam publikuj co len chces 🙂

jajuuus
22. sep 2011

ahojte kočky.... som v 7tt a mám problém so stravou... som strašne hladná, ale nič mi nechutí, nič mi nejde na chuť... myslím na obed... ja už neviem, čo mám obedovať... najviac mi chutia rožky so syrom a šunkou 😀 ale to jesť celé dni nemôžem 😀 máte niektorá takéto "potiaže"? 😅

mirili
23. sep 2011

ahojte dievčatá,chcem sa k vám pridať,som5tt+5. Včera ma vyplašila teplota 37,5 a cítila som sa celá dolámaná, máte aj vy podobne priznaky. Dnes ráno teplota 37.

kattarinab
23. sep 2011

@nany100 ahoj, kolko meral plod? Ja som tiež dnes bola, som v 7tt a povedal mi že plod je velmi malinký na 7tt, že sa mi asi oneskorila ovulácia a otehotnela som neskor... Môj mal 3mm, je to na 7tt malinké? Poradte mi. A v utorok mám isť znovu. Vravím mu tak skoro? Že to pozrieme ešte raz o pár dní... normálne som sa zlakla... 😢

kisasonka83
23. sep 2011

@kattarinab ahoj ja som tiez bola na sone a bolo vidno len gestacny vacok,tiez som mala posunutu ovulaciu a otehotnela som neskor.Podla poslednej menstruacie som mala byt cca 7tt ale boloto mladsie.Doktor mi potvrdil ze ide o graviditu,ze je to v maternici a na dalsie sono mam prist cca v 10tt ze to uplne staci a rovno sa urobia zakladne odbery.

ni_pe
23. sep 2011

@arieska pripájam sa k Vám, dnes mi potvrdili 5tt, ale este nebolo vidno babo, len vacok, je to normalne? ale vraj mam riziko potratu.... velmi sa bojim....dali mi Duphaston a musim len cakat ☹

tinara23
23. sep 2011

@ni_pe je to normálne, ja som bola tiež na sone v 5tt a tiež bolo vidno iba vačok, lekár povedal, že je to ok. Na srdiečko je ešte skoro, to tak cca v 7tt.

mirili
23. sep 2011

@ni_pe aj ja som mala na sone 15mm vacok to je na 5tt v norme a prečo máš riziko potratu? Mňa trápi teplota 37,2 neviem či je to ok.

ni_pe
23. sep 2011

@mirili lebo na ultrazvuku som mala na maternici nejaku ciernu strbinku, taky tmavy fliacika to lekar povedal, ze zato mozem mat bolesti a moze to sposobit potrat.... preto sa bojim, lebo dnes v noci som mala strasne velke bolesti....

castania
23. sep 2011

@boise ahoj, tak to sme na tom podobne ..termin vyratany na 30.4. - 3.5.2012 , babo ma 1,4 cm a velka cysta 8 x 4 cm !! velmi som sa zlakla, lekarka vyzera pokojne, len ze ma bude viac sledovat ,takze na sono znova o 2 tyzdne..vraj sa to zvykne vstrebat, ze teraz to plni funkciou placenty cca co sa tyka hormonov ak som to dobre pochopila...tak som sa ukludnila aj ja hm... tak pfuj pfuj nech to dobre dopadne

mirili
23. sep 2011

@ni_pe to môže byť krvná zrazenina ale tá sa môže stratiť(špinenie) dôležité je že nekrvácaš čerstvou krvou

boise
23. sep 2011

@castania jej ahoj, tak sme v tom dve 😉 ja som si vcera o tom dost pocitala a teda celkom som sa ukludnila...moje babo ma 1,5cm, cysta netusim, radsej som sa nepytala...a 7.10. ju ideme zas sonom skontrolovat, ako sa sprava...
a ty citis tu cystu? Lebo ja som do vcera ani nejak netusila ze ju mam, to ze ma obcas pichlo v boku som pripisovala roztahujucej maternici 😅 Lebo som to mala aj pri prvom....

alikaa
23. sep 2011

@darinkazv Preco sa zalozila sukromna tema v case, ked v tejto teme boli baby s terminom zaciatok maja 2012? Podla mna ste mohli pockat kym sa nazbieraju baby z celeho maja, nie len zo zaciatku. Navyse niekto sa chce pridat mozno az po prvom trimestri, niekto aj neskor. V nasej teme (termin mojho maleho) sme zalozili sukromnu temu az po porode, kde sa este po porode pridali dalsie nove baby.

castania
23. sep 2011

@boise ja idem na sono 4.10 a potom v 12 tyzdni na velke sono hm..nemam pocit, že cystu citim, skor ma bolelo okolo pupku, tak mi Dr. povedala,. ž e to je normalne, lebo cysta tlači na okolite veci ..a mam pocit velkeho brucha uz he asi prave kvoli nej ..ja som sa prave citanim dost vyplasila, lebo nie všetky cysty dopadli dobre...dokonca Dr, zvazuje alternativu operacie, ale ze to este necha tak, uvidime po sone ..

boise
23. sep 2011

@castania jaj to mne tiez hovoril ze keby to malo ohrozovat babo, ze sa to da vyoperovat...mozno ta potesi ze kamoska mala pri oboch tehu cystu a vzdy sa vstrebala sama 😉 takze ja dufam ze to pojde samo, bez operacie...

castania
23. sep 2011

@boise tak to je super,dufam, ze po sone napiseme : babo ok, srdiecko super a cysty nikde 🙂

boise
23. sep 2011

@castania ano ano, dufam aj ja 🙂 hlavne klud, pozitivne myslenie...inak ja som zvazovala ze ak tam stale bude, tak skocim na akupunkturu, vraj to fest pomaha na taketo veci....

dada78
23. sep 2011

@kisasonka83 aj moja dr. je radšej, keď sa na potvrdenie tehotenstva ide až na konci 6tt, to by malo začať byť vidno aj aktivitu srdiečka. Na ďalšiu poradňu idem dokonca až v 11tt, ale to bude dlhá poradňa, odbery, sono, zápisy do knižky ... dúfam,že sa dočkám aj prvej fotečky 🙂

kesika
23. sep 2011

@jajuuus Včera som zjedla štyri lupačky a tabletku kyseliny listovej 😀 Neboj, prejde a bude lepšie 🙂

kattarinab
23. sep 2011

@ni_pe aj ja som tam videla taku čiernu bodku a vraj to má 3mm, tak neviem čo to je a o 4 dni mám prísť znovu, nič take mi nehovoril, ale sa mi to nepozdava, že v utorok mam isť zase. Ja bolesti nemám. Ta čierna bodka mohla byť akože plod? Ako to vyzerá na sone? Čiena či biela bodka je plod? Už som z toho jeleň

kattarinab
23. sep 2011

@kisasonka83 a videla si tam aj nejaku čiernu bodku? ako vyzera ten vačok a aké to je velké?

raa2
23. sep 2011

ahojte
@jajuuus aj ja to mam, stale by som jedla zemle so syrom, so sunkou a paradajkou, ale zase mne aj ked ten obed nechuti, tak ho zjem, lebo ako pises nemozem byt cely den o zemlach 🙂 skus a prekonat, ono ti to nejde nachut, ale ked zacnes jest tak mozno aj cosi pojes 🙂
@alikaa my tak isto sme az po porode zakladali sukromnu temu, ale baby chceli viacej sukromne pisat, tak preto sa zalozila ta tema. a zas nie je problem sa tam pridat 🙂

darinkazv
23. sep 2011

@alikaa do tej témy sa môže pridať ktorákoľvek. neviem, prečo by sa súkromky mali zakladať len po pôrode. to je nejaké pravidlo? 😕 vieš, niektoré žienky určité veci nechcú písať verejne. aby to čítal každý. a tiež fotočky sa do témy ľahšie pridávajú, keď nie sú prístupné všetkým užívateľom na mk. ak sa chceš pridať do súkromky, nie je problém. nikde nie je napísané, že v téme súkromnej už ostanú len tie, ktoré tam boli od založenia 😉

alikaa
23. sep 2011

@darinkazv ja som nepovedala, ze sa sukromky maju zakladat po porode. Ale ja napr. nepisem na fora nejake sukromne veci, kedze obvykle ludi na tom fore osobne nepoznam, nevidim dovod. Proste mi to len prislo velmi skoro, nic viac. Len teda mozno by sa tym padom mohla tato tema uzavriet a nechat odkaz na sukromnu temu, nech nie su zbytocne dve.

gabrish
23. sep 2011

@raa2 si strašne zakerna a ironicka....prepač že som sa snažila zapojiť do debaty,nemusiš hned niekoho odpísať zato,že chcel len podporiť!!!tak vela šťastia všetkím mamičkam tu, len som chcela aby sa tie čo budu ešte len rodiť v maji nebali.Je prirodzene že je lepšie ked sa žena neboji ako ked je zdeptana a čaka len to najhoršie....mna aj strašili že mi budu možno dieťa klieštami vyberať a ine hluposti a to sa potom cele odzrkadli aj na porode ten strach,,,,kdež to ked povzbudim tak aj porod je lepši...vela to od toho zavisi,ok tak idem hladať inu stranku už tu nepojdem.

kisasonka83
23. sep 2011

@dada78 no nieco podobne caka aj mna akurat ja som nemala potvrdene srdiecko a mam cakat az do toho 11tt a to ma znepokojuje. Cokolvek sa moze stat ☹ Otehotnela som kratko po porode tak dufam ze vsetko bude oka a nebudu ziadne komplikacie ☹

kattarinab
23. sep 2011

dnes mi robil lekar aj ster z krčka maternice, lebo naposledy mi to robil pred rokom, vravel že budem mať ružovkastý výtok, ale ja mám krvavý výtok a bolí ma podbruško, mám strach. 😒 Je to normálne?

darinkazv
23. sep 2011

@alikaa túto tému som nezakladala ja, tak ju nemôžem ani dať uzavrieť 😉 a nejde o súkromné veci, že si tam niekto píše. ale o to, že niekto trebárs nechce verejne písať o tom, že prišiel o bábätko v minulosti a nechce teraz, aby všetci vedeli, že čaká ďalšie bábätko a chce si písať so žienkami, čo majú rovnaký termín 😉

jajuuus
23. sep 2011

@raa2 no... 😀 ale ja ešte ani nezačnem jesť a už grgám 😀 keď chodíme z práce na obedy, neviem, čo si vybrať, lebo nič mi "nezavonia" 😀 zajtra chcem uvariť segedín, zatiaľ naň mám chuť, tak dúfam, že ma neprejde 😀

dada78
24. sep 2011

@jajuuus na mňa ranná nevoľnosť príde vždy okolo 11, po raňajkách, ešte ako tak to predýcham, ale ako sa blíži tá 11hod tak to začne žalúdok vypovedať poslušnosť 😅
@kisasonka83 neboj,určite bude všetko OK 😉
@darinkazv v tej uzatvorenej téme sú májovky či aprílovky ? trošku ma zmiatlo to že máš TP v apríli 😕 čo sa týka tých fotiek, to je fakt, že nie všetko sa v tých otvorených dá sem hodiť, ale po tom,čo cca asi pred dvoma rokmi prebehlo na MK, tá slečna ,čo sa bavila, že si vymýšľala príbehy a bola pomaly v každom TP, vo veľkom sa začali zakladať uzatvorené skupiny. My sme si - júnovky2009 tiež urobili takú a podmienkou je, že musí byť potvrdená fyzicky totožnosť danej osoby, mávame stretávky a tiež že v uzatvorenej skupine sa musí pravidelne prispievať, nie raz za polroka, pre "čitateľky" je otvorená skupina. Tuná mi to príde ešte skoro, ale kľudne, kto chce nech si píše tam 😉 ibaže niektoré maminky sa ešte len budú pripájať, ja som hľadala tému Májovky 2012 asi pred mesiacom a akosi som to prehliadla, asi že ten názov je trošku iný 😉 ale to je v pohode.
@gabrish @raa2 to nemyslela v zlom, ale je veľmi skoro hovoriť po zistení tehotenstva o pôrode 😅 a čo pôrod to iný, nedá sa podľa jedného predpokladať,že všetky také budú. Bodaj by všetky maminky mali rýchly a bezkomplikácii a najmä zdravé dieťatko a ver mi, viem o čom hovorím !