icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

melly88
27. sep 2011

@lubica69 No dúfam že je to len to 🙂 díky 🙂

lubica69
27. sep 2011

@kattarinab moja a držím palčeky na daľší pokus

lubica69
27. sep 2011

@melly88 neboj Pokiaľ to nie je veľmi silná bolesť tak je dobre

zuzka_zilina
27. sep 2011

čaute babule,v tehotenstve by sa asi nemala jest bryndza však? som pozvana na bryndzove halušky 😲 a take kupovane konzervy-že zmes na špagety, a tuniak v konzezve, to sa može? dik vopred za radu.. 🙂

boise
27. sep 2011

@zuzka_zilina ahoj, tak to s tou bryndzou pocujem prvy krat 😅 😅 😅 ja som jedla vsetko a mam krasneho syna...tehotenstvo nie je choroba 😉 Mala som kamosku ktora sa priam triasla za tymi chemickymi polievkami s brckavymi rezancami...a tie snad skodia aj netehotnym...ale co mala robit, ked to prislo tak si raz za cas dala a tiez je vsetko bez problemov 😉 daj si na co mas chut, samozrejme vsetko s mierou...

zuzka_zilina
27. sep 2011

@boise DIk 🙂 no mysli ze kvoli ten bakterii listerin či ako sa vola 😠 ak bryndza nie je pasterizovana,aby sa dieta nenakazilo,vraj sa moze nakazit aj pri porode. Počuj,prosim ťa,ja mamj uz asi 3 tyzden hnačky,s kratkou 2 dnovou prestavkou, myslis ze mam ist k lekarovi-gastroenverolog? uf sa bojim,asi to je uz dost dlho ☹ no jem vela ovocia mozno z toho,snad ziadna infekcia 😖 😢

boise
27. sep 2011

@zuzka_zilina takmer kazda bryndza co sa predava presla pasterizaciou 😉 to iste sa hovori aj o plesnovych syroch atd...sanca ze dostanes tu bakteriu je rovnaka ako ked nie si tehu...a sanca ze na nu natrafis je miziva 😉
Hnacky som mala pri prvom tehu, supni si nejake probiotika 😉 A hlavne klud, ja ked som vtedy tak hnackovala mi lekar povedal ze nikto nikdy este dieta nevysral 😀 😀 😀 takze sa nemam o babo bat 😉

zuzka_zilina
27. sep 2011

@boise to bolo dobreeee 😀 ved snad babo nevykakam 😀 😀 len som sa bala či nemam nejaku hnusnu infekciu 😖 vraj to nie je moc bezne,ze hnačka,skor by som asi mala grcať .. ze vraj nejaka smecta pomaha,asi si ju idem kupit,aj suchare,no budem dufat ze to prejde lebo mi uz z toho šibne 🙄

boise
27. sep 2011

@zuzka_zilina jaaj necitaj si secko co najdes na internete 😉 😉 😉 aj hnacka sa moze pritrafit, kazde telo inak reaguje na veci, neboooj....kup si smectu, aj uhlie mozes zivocisne, to som dlavila aj ja do seba..a hlavne tie nejake dobre probio, aby sa ti obnovila crevna mikroflora 😉 Ja som dokonca vtedy zhodila 5kg za tyzden, len na 43kg a meriam 170cm...a uz ked sa mne vtedy nic nestalo... 😉 dont worry 😵

boise
27. sep 2011

@zuzka_zilina jo a este pri prvom som nezvracala ani raz...co sa teraz povedat neda 😖

zuzka_zilina
27. sep 2011

@boise Uf ty si zlata,si ma moc ukludnila 😅 😅 diky . no nasla som nejake stare suchare,tak dnes budem fičat na nich.. ja čakam tiez prve,teda po neuspešnom prvom pred rokom ☹ a zatial tiez ani jedna šabla.. 😝 len gynekolog sa tvaril tak cudne pred tyzdnom,ze hnačka nema byt,ze to s tym nič nema bla bla.. 😠 no snad uz bude lepšie 😎

boise
27. sep 2011

@zuzka_zilina jaaj gyndak nech nestrasi, nie je to nic vynimocne, neboj 😉 aha, toto som teraz nasla, to napisal doktor jednej holke: V tehotenstve bežne žena môže trpieť buď hnačkou alebo zápchou. ...takze klud, neboj, vsetko dobre dopadne 😵

zuzka_zilina
27. sep 2011

@boise super,s tebou si budem asi pisať častejšie,ty ma vieš fasa ukludnit,dik moc 🙂

boise
27. sep 2011

@zuzka_zilina kludne sa ozvi kedykolvek 😉 ja som si tiez kvalitne za vsetko zastresovala prvy krat 😉 takze to chapem, obzvlast ak mas jednu zlu skusenost za sebou... kup tie probio a moc nedietuj zas...ak ta neprehana viac ako 4-5x denne, tak to nie je nic strasne...ak ano, tak chvilku dieta...a pak pomaly vsetko 😉 drzim palec nech ta to rychlo prestane otravovat 😵

lucyfuk77
27. sep 2011

ahojte kočky, ja som pri prvom dieťati dodržiavala všetko čo mi lekár povedal, plus čo som našla na nete - teraz sa držím zásady: jem na čo mám chuť ! akurát som vylúčila surové mäso (sushi si dám len zeleninkové, alebo s opraženými krevetkami), vyhýbam sa vajíčkam bez tepelnej úpravy. To je všetko 🙂 Pri provom - synovi, som mávala často chuť na sladké (dovtedy som sladké moc neoblubovala), teraz som na mäso a kyslé...
Môj včerajší obed : mäso a celá zaváraninová flaša cvikle 😵 😵 .... veríme, že to bude baba 😎

lucyfuk77
27. sep 2011

@lubica69 možeš mi k tomu napísať viac ? kde o tom píšu ? ďakujem

raa2
27. sep 2011

@lucyfuk77 haha, ja som to mala opacne, pri matkovi som sladke nemusela a teraz by som aj na tony jedla sladke 🙂 som zvedava co to nakoniec bude 🙂

danula2
27. sep 2011

ahojte kocky, nahadzujem postupne veci do bazarika
nas drobcek je majovciatko 2011, vsetky veci na fotkach v mojom albume su na predaj
ostatne co sme nemali ani oblecene, resp. nemam s nimi foto postupne nahodim do bazarika
mali sme toho veeeelmi vela, vacsina bola raz oblecena /az mi je to luto posuvat dalej ☹ /
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/danula2/albu...

lucyfuk77
27. sep 2011

@lubica69 presne to sa mi teraz podarilo nájsť 🙂 ale konečne to bolo napísané tak, aby to pochopil aj laik - to znamená, že ak som nezamestnaná a pripoistená, tak sa to len premenuje a budem doplácať viac, ale o materský príspevok neprídem 😉

lucyfuk77
27. sep 2011

@raa2 akurát sa o tom s kamoškou rozprávam (má 2 deti) a hovorí, že pri každom to je iné 😎 tak si teda budem musieť počkať na polku decembra - potom to už bude vidieť

raa2
27. sep 2011

@lucyfuk77 tak tak, som zvedava, ja si myslim ze budeme mat dievcatko, bude pre mna sok ked bude chlapcek, ale samozrejme je to jedno, len nech je zdrave. dnes som som na ihrisku zacitila nejaku vonu a je mi z nej tazko, pri malom mi taketo veci nevadili 🙂 a mozno budeme cakat az do porodu, ak sa nam neukaze 🙂

lucyfuk77
27. sep 2011

@raa2 presne tak, hlavne nech sú zdravé 🙂 ... inak to s tými vôňami mám presne aj ja ... no keďže ja som bola tehotná pred skoro 7 rokmi, tak u mňa to bude už aj vekom 😀

ni_pe
27. sep 2011

@lenkalela biele huste vytoky nie, len take normalne a ja mam velmi silne bolesti, teda mala som na zaciatku, az krce a Dr. mi dal lieky a teraz je to lepsie, ale tiez ma boli brucho uz ale menej ako predtym, ale bolia ma prsia a mam strasne citlive bradavky....

raa2
27. sep 2011

@lucyfuk77 prosim ta pekne ved nie si o moc starsia odmna 🙂 mozno si uz aj zabudla ako to bolo predtym a hlavne ja uz ani teraz nemam cas sa tak pozorovat ako pri prvom 🙂 som v pohybe skoro stale...najlepsie teraz ked spi 😉

raa2
27. sep 2011

@ni_pe to je normalne, ta bolest prejde, na tu si tiez spominam, ze pri matkovi ma mm ani obiat nemohol co ma tak prsia boleli.

kisasonka83
27. sep 2011

ahojte kocky co mozem na kasel ak som v 8tt.Strasne ma dusi a uz to mam asi tyzden,tecie mi z nosa a celkovo mi je nanic ☹

katie233
27. sep 2011

@lubica69 zachytila som túto info. Ale čo som čítala článok, tak tie, ktoré splnia podmienku 270 dní do konca roku 2011, tak ich by sa to nemalo týkať, či? Mala by som ísť na materskú v apríli 2012, čiže vymeriavací základ zoberú rok 2011. Nie? Tak by som mala mať nárok na vyššiu materskú 😅

katie233
27. sep 2011

Ja som dnes bola konečne u dr. Potvrdil mi tehotenstvo a už nám bije aj srdiečko 🙂. Stále tomu nemôžem uveriť. Myslela som, že to už pri druhom nebudem tak prežívať, ale tuším to je ešte krajšie 😵.

lubica69
27. sep 2011

@katie233 v prvom rade gratulko k srdiečku
No predpokladám,že momentálne nepracuješ To čo si písala vyššie sa týka zamestnancov