icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

zuzka_zilina
27. sep 2011

@kisasonka83 Ahoj,my sme mali niekedy taky homeopaticky sirup STODAL,ked to je homeopatikum,snad to mozu aj tehotne..? ale bol riadne sladky.. 😝 ale pomohol.. ale je inak viac tych homeopatik,myslim ze ten sirup zabera len na zaciatku,potom su aj nejake tabletky-tiez homeopaticke,tie sa uzivaju kazdu hodinu (a nemala by sa pri nich kava a mentol,tie vraj oslabuju učinok homeopatik),tie tabletky su asi silnejsie,skus info v lekarni.. drzim palce nech sa skoro vyliečiš. Teraz je nejako vela chorôb a virusov fuj 😖

arieska
autor
27. sep 2011

@melly88 🙂 no to je teda nahoda. ako sa tesi dcerka na surodenca?

arieska
autor
27. sep 2011

baby, dnes mam za sebou prvu oficialnu poradnu, vsetko je ok, ale mam zvysenu hladinu bielkovin v moci...viem, ze som to mala aj pri prvom, dufam, ze to bude ok. sestricka robila poriadnu paniku, doktorka si to ani nevsimla 😒

mirili
27. sep 2011

ahojte baby,už 3 dni mám telesnú teplotu do 37,4C . Máte s tým skúsenosti. Som 6 t t .

hope80
27. sep 2011

@mirili ja som na tom podobne vcera som mala dokonca 38 a tiez som v 6tt...ale vyzera to na chripku uz somPN ☹

lenkalela
27. sep 2011

@ni_pe no to aj ja .nemozem ani na bruchu spat kvoli prsiam🙂).ale bolesti uz nemam take silne a zistili mi ze bolesti boli preto ,lebo mam cystu

mirili
27. sep 2011

@hope80 ahoj a aké máš príznaky, aj niečo berieš,ja som len unavená dúfam, že sa skoro vyliečime,lebo sa bojím o tú malú bublinu

hope80
27. sep 2011

@mirili neberiem nic doktorka mi povedala nech sa tos nazim vylezat a vypotit aby som nemusela nic uzivat povedala mi ze max pol palarenu ale ani ten som nezobrala...snazim sa to vylezat tak hadam to prejde..tiez nechcem nic brat

melly88
27. sep 2011

@arieska No,jej to ešte nepoviem,hocičo sa môže stať,počkám ešte 🙂 ona sa bude tešiť,bude mať komu zle robiť 😀

mirili
27. sep 2011

@hope80 tak nám želám skoré uzdravenie a veľa pozitivneho myslenia lebo ja som momentalne dosť vystresovana

bibi11
27. sep 2011

@mirili ja som mala 2 dni za sebou teplotu 37,2, som na začiatku 6 týždňa. Hlava ma bolela ako šlak, po dva dni na noc som si dala paralen, vypotila sa a teraz mi je dobre. Jediné čo mi zostalo tak je zapchatý nos....Ale hlava nebolí, horúčku nemám. Mne veľmi pomohli mega dávky citrónu, grepu, pomarančov, litre čaju a ríbezľového džúsu🙂 Vrelo odporúčam. Treba hlavne veľa veľa piť, aby si chorobu vypotila🙂 Tiež sa modlíme aby všetko bolo v poriadku. Ale myslím pozitívne, tak hádam budeme zdravučkí🙂

alena191
27. sep 2011

Ahojte kočky, vedela by ste mi niektorá poradiť? Už 2. týždeň mi mešká mám nejaké testy so slabulinkým druhým pásikom doktor však nič nevidel na ultrazvuku ale vraj mam vysoko sliznicu tak mi zobral krv. Myslíte že je možné aby som bola tehotná aj keď tam nič nevidel?

lucida
27. sep 2011

@bibi11 ahoj,nie som si ista,ci choroba nie je sprievodny znak zac.tehotenstva,ja som vcera lezala v horuckach,dnes uz lepsie,nadcha bude zajtra,mala som to v prvom tehu aj teraz v 6tt,tak snad aj toto babo to v pohode zvladne...a nedavala som si vobec nic,len caj s citronom a antycolove cukriky,tak sa drzte 😉
@alena191 urcite tam sanca este je,aj mne dnes 2tyzdne meskaju a dr.idem az bud.utorok....drzim palce!

suzann
28. sep 2011

Ahojte, ja už mám tehu potvrdené aj lekárom. 😀 😀 Tešíme sa veľmi preveľmi. Teda zatiaľ iba s manželom 😅 😅 . Nechceme predbiehať lebo pred štrť rokom sme v 4-5 tt o bábo prišli 😢 Lekár mi preto dal aj nejaké tabletky na podporu tehotenstva.
Priebeh tehu zatiaľ úplne bez problémov. Akurát pobolievanie v podbrušku a strááááášnáá únava. Zaspávam večer skôr ako môj 4 ročný šinter 😀 😀

lienkalenka123
28. sep 2011

ahojte, môžem sa pridať? naša dr nám povedala, že je to tam, kde to má byť ale ešte je to veeeľmi maličké...kontrola stačí koncom oktobra...no podla internetovej tehu kalkulačky už sme asi 5tt....ja osobne mám zmiešané pocity, manžel...očividne tiež...ale zároven sa aj veeeľmi tešíme...nevie to okrem nás nikto...pre každý prípad, počkáme, kym nám dr potvrdí...

manamani1
28. sep 2011

@lienkalenka123 a doktorka potvrdila alebo test?

ellit
28. sep 2011

ahojte maminky, tak nas tu pribuda a dufam, ze sa k vam coskoro pridam. Podla testu k vam budem patrit, len koncom oktobra ako Lienkalenka123 idem az koncom oktobra na potvrdenie cinnosti a snad aj knizku 🙂 podla 🙂 testu mi to vychadza tiez na ten 5tt. Tak vam prajem krasne tehulkovanie bez problemov a same radosti, ked nas prejdu vraj len ranne starosti

ellit
28. sep 2011

@mirili teraz len pokoj a paralen maximalne. Ja som pri prvom prekonala v 6tt silnu chripku, paralen, pit vela a bude dobre.

lienkalenka123
28. sep 2011

@manamani1 no test ukázal slabučku čiarku a dr povedala, že je to tam len ešte maličké...
@ellit jej tak držím pästičky nech to vyjde 🙂

manamani1
28. sep 2011

@lienkalenka123 tak drzim palce, ja som slabu ciarku mala tiez, a potom prisli kramy☹

arieska
autor
28. sep 2011

@bibi11 @ellit pytali ste sa v lekarni, ci mozete Paralen? lebo ja som mala vcera migrenu ako svina, normalne dvojite videnie, na vracanie, uz som to nemala asi 2 roky taketo stavy...tak som ako na istotu bezala do lekarne po Cephyl - homeopatikum proti bolesti, brala som to pri prvom synovi pri bolestiach. a tam mi povedali, ze od bolesti mozem iba Paralen, aj to uz len ked sa nebude dat vydrzat (no vsak nech si to teta lekarnicka skusi ako mi vcera bolo) a aj to ze sa moze iba polovicka...

dada78
28. sep 2011

@arieska akurát v sept. čísle Dieťa je písané ako sa liečiť a čo môžu tehuľky počas jesene, Paralen 500 ten najslabší v najnutnejšom prípade môžeš, ale nie Paralen Plus, dokonca ani Stoptusin, Mucosolvan, Ambrobene, nemôžu sa kloklať šalviové sirupy ... sama som bola prekvapená že skoro nič tehuľky nemôžu, akurát tie homeopatiká Stodal je na kašeľ, Oscilococum na prechladnutie, Paragripe na angínu ... v lekárni vedia poradiť, ale najosvedčenejšie sú čaj s medom a citrónom, poriadne vyležať a ovocie. Nám tak prechladnutie za týždeň chvalabohu prechádza. Pri najhoršom ešte dávajú lekári antibiotiká Bioparox.

ellit
28. sep 2011

@arieska moze sa veru iba paralen a homeopatia

arieska
autor
28. sep 2011

@dada78 veru, Bioparox som mala aj na pri prvom...3 tyzdne pred porodom som ochorela, ale tak, ze dovidenia. ale vtedy povedal MUDr, ze to uz nevadi tak kratko pred porodom ze sa ATB mozu

aamanda
28. sep 2011

ahojte...tak ja som sem presla po dnesku z apriloviek...tak predsa to bude majovcatko🙂

ni_pe
28. sep 2011

@lenkalela no mne sa kazdy druhy den od bolesti ulavi....tak neviem, uvidim do stredy,....

gumkacka1
28. sep 2011

tak ja som dnes bola u lekara na potvrdenie tehotenstva. Mala by som byt v 7+6 tt, ale podla sona to vyzeralo na 6+6tt. Ani srdiecko nebolo este vidiet.Tekze to nevyzeralo dobre. Vyfasovala som dupahston a acidum folicum a o tyzden na kontrolu ☹

lienkalenka123
28. sep 2011

@manamani1 ☹ mne už meškajú 18 dní...🙂 bude to zaujímavé 🙂
@dada78 aj ja som mala Bioparox pri prvom tehu a tiež Hedelix sirup

manamani1
28. sep 2011

@lienkalenka123 18dni? a test,len so slabou ciarockou???

lienkalenka123
28. sep 2011

@manamani1 test som si robila 17.9....symbolicky...vtedy mala dcérka 11 mesiacov... 🙂