Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
žienky, je nejaký veľký rozdiel medzi vitamínmy Calibrum baby plan a Centrum materna? Lekár mi odporúčil ten Calibrum, nakoľko ho nemali v lekárni, kúpila som si Centrum materna. Po 2 dňoch užívania som mala hlad jak vlk, tak som ich radšej prestala brať. Momentálne beriem len kyselinu listovú.....
@27zuzka zuzi, ano, riziko potratu tam je, ale statisticky velmi nizke. ja som chcela vediet, ci moje dietatko bude zdrave alebo nie. mozno ma teraz niektore maminky ukamenuju, ale v pripade potvrdenia downa som bola ochotna ist na umele prerusenie tehotenstva. ked som bola tehotna prvy krat, tak som mala 27 rokov a snad teda aj dost vysoku sancu mat zdrave dieta. ja by som nedokazala starat sa o chore dieta. trpi tym cela rodina a aj to dieta. je to velka obeta.
mam v mojom okoli pripad, kedy mamicka tiez tvrdohlavo odmietala amnio - ani nie kvoli riziku potratu, ale kvoli tomu, ze oni si to, ze by ich dieta mohlo mat poskodenie absolutne nepripustali. mali uz jedno dieta zdrave, tak preco by malo byt druhe chore? co cert nechcel - narodilo sa im postihnute dietatko. cela rodina sa uzatvorila do svojho sveta, do svojej bubliny. ☹
tak to teda este 2 roky a by si bola fakt ako prvorodicka 😀 vraj po 15 rocnom odstupe je telo zeny ako pred akymkolvek tehotenstvom 🙂
ja zatial tehotenstvo zvladam v pohode. dokonca ani nevraciam ako pri prvom, aj ked tam mi tiez zacali nevolnosti az na konci 3. mesiaca
my sme druhe dietatko planovali, ale teda nie tak skoro, skor az do noveho domceka. ale mozno sa aj to nakoniec podari 🙂
@qwertinka Ja užívam Utrogestan tiež vaginálne/som po IVF/, zatiaľ som nemala žiadne ťažkosti, ale malé bolesti a hnedasté výtoky sú v prvom trimestri normálne, hlavne vtedy,keď oficiálne by mala mať žena menzes! Keď ti gyndoš povedal,že je to normálne, tak sa ukludni. Nestresuj sa, bábo potrebuje kľud!
@stvura 🙂 JA SOM ten vekovy odstup myslela hlavne kvoli tomu, ze my sme minuly rok predali byt a nastahovali sme sa aj s drobcom ku rodicom do jednej izby s tym, ze sme hned mali v plane zacat stavat dom...ale z HNED je uz rok, lebo nam urady hadzu polena pod nohy a nechcu nam dat stavebne povolenie...tak preto sme to odkladali, lebo som tajne dufala, ze moje druhe dietatko si uz donesiem do noveho, vonaveho domceka ☹
@arieska to ti verim, u mna sef povedal, ze s pracou sa teraz zaoberat nemusim, provorade je zdravie, ake sa nebudem citit na pracu tak kludne mozem ostat doma,
@stvura este ani ja nemam knizku, idem k doktorke 28. oktobra, vtedy mi ze vraj vypise, ako ja som ratala, tak ten moj termin je 12-13 maj, ale ked bude lenivy ci leniva tak to moze byt aj neskor, to by bola sranda kebyze na vlastne narodeniny porodim🙂totiz aj ja mam naordeniny v maji
@katuskaaa29 ja som mojho prveho rodila na narodky, zrovna na 30tku, v den ked som planovala velku party, prislo to na mna o 2 tyzdne skor. Aspon budes mat s kym do konca zivota oslavovat narodky 😉
tak zajtra ma cakaju odbery a uz konecne aj objednavka terminu sona. Mohli by to spojit sakra, nech viem na com som. Som nervozna, nech ho uz vidim, ci je v poriadku.
Ahojte kocky! Tak aj ja sa pripajam do klubu "majove babätka" 🙂 Hoci ja mam termin koncom maja... Momentalne som v 7 tt a citam, ze nie som jedina, ktora trpi palenim zahy, nafuknutym bruskom a sem - tam nocnymi krcami... to posledne je najhorsie☹ Beriem Calibrum Babyplan, znasam ho celkom fajn, ved su to v podstate vitaminky pre babatko... Zatial mam tehu potvrdene tehu testmi a lekarom, ktory videl taku bodku🙂 na uzv. Vo stvrtok, 6. 10., ma caka taka ta poriadna kontrola... Neviem, ci sa tesit alebo nie, ved este len zaciname a ako sa vravi - opatrnost nadovsetko...
Este som zabudla dodat, ze aj dnes mi hodinka poobednajsieho spanku padla vyborne 😀
@me5 juj, držím päste aby ste to spolu zvládali 🙂 My sme ešte nehovorili nikomu lebo to bolo ešte maličké a najbližšiu kontrolu mám až 24.10...a radšej počkam kym to budeme mať potvrdené...
@jammka ahoj, ako tak čítam tak som na tom uplne že super...a teraz mám ešte aj muža doma, takže keby niečo, viem si aj oddychnuť...našťastie jediné čo ma "trápi" je často plný mechúr...ale oproti vám nula bodov 😒
naša malá bežká ale aj tak stále striehnem za ňou...a čo u vás? ako to prijala rodina a tak?
Ahojte,aj my cakame nase prve babatko-termin podla gyn.bude 12.5.,takze nasa dovolenka dopadla nad ocakavania a sme sa uz domov vratili traja 🙂
Ahojte maminky, vyzerá, že aj môj polčas rozpadu by mohol padnúť na máj 🙂 Začalo sa to u mna krušne, v rámci jedného týždňa som sa dozvedela aj že som tehu, ale aj že krvácam a že na dolnom pole je hematom (ako pozerám vo fórach, tak pomerne častý fenomén), no a keďže ja som akčný typ, čo vie moja gynekologička, praskla ma na PN spolu s duphastonom. Ale lepší sa to, dnes sme videli pomaly zorganizovaný hematom, plod pekne rastie, srdiečko bije, hlavička veliká, len rúčky a nôžky som nevidela - snáď ich bude mať! Som dnes v 8+4tt. Tiež mi ešte nevypísala knižku, ale ani ma nepustila do roboty 😖 Ale urobím, čo bude treba. Mám 28 a toto je prvé tehu, tak aby som sa nešuchtala. Akurát sme už zabalili snažilkovanie , keď tu zrazu....// ... 😀
Inak musím povedať, pálenie záhy nonstop - tfuj!, bruško nafúknuté ako mech, pobolievanie prsníkov, brucha no a nevolnosti 24hod denne - kokos, to čo má byť?!!!! Veru, aj by som si to vymenila.
@katuskaaa29 aj ja chcem takeho sefa 🙂
pri prvom som nadsluhovala este 4 tyzdne po oficialnom nastupe na MD. a to sa ma este pytali, ze ci nepotiahnem...hovorim ze "sorry, o 2 tyzdne mam termin, uz nevladzem sediet 10 hodin v praci"...teraz uz taka hlupa nebudem
@katuskaaa29 ja som tak porodila syna den pred mojimi narodeninami,vlastne ani nie den ale 3hodinky pred mojim datumom narodenia a bol t najkrajsi darcek co som mohla dostat 🙂 🙂 teraz mam termin na priatelove narodeniny tak uvidime ako dopadneme 😎
@arieska inak ja tiež keď som menila dokyho, ten bývalý poslal terajšiemu len taký "výpis", z ktorého fakt nevyšiel... a to som bola dva mesiace pred tým na laparoskopii a neposlal mu ani prepúšťaciu správu z nemocnice!!! a ja som ju tiež osobne nečítala, lebo mi ju nikdy nedal k nahliadnutiu, takže som tomuto novému len tak "stručne", čo som vedela, povedala... no nervy som mala na toho predchádzajúceho 😠
ahojte holky, ja mam termin az koncom maja a nejake velke problemy zatial nie su, teda okrem toho, ze zachod je moje prechodne bydlisko, pretoze som stale strasne smadna. A potom este pachy..nie vsetky, len niektore. Vcera sme boli kupovat auticko a chlapik sa len pozeral, ked som si dnuka najskor pricuchla a az tak potom sme sa zacali bavit o zvysku 🙂 V pondelok sme mali auto dohodnute cez znameho mechanika, ale to auto dnu tak divne pachlo..sadla som dnu, naplo ma...drahy ma presvedcil aspon na test drive..takze vsetky okna otvorene, ja nos vystrceny z okienka a islo sa, brr uz nikdy viac.

@qwertinka Ahoj, ja som tiez stresovala kvoli hnedemu vytoku, pretoze som tento rok podstupila dve konizacie. Vcera som bola u lekarky a ta mi povedala, ze je to v prvych tyzdnoch normalne, ze len stara krv ide prec. Vraj sa mam bat len ak uvidim cerstvu cervenu krv.