Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Ahojte babenky...
jaj ja sa musím trošku posťažovať ako naschvál sa teraz na mňa všetko sype, celý minulý týždeň sme boli choré ja aj moja dcérka, najprv bola malá chorá a potom som to chytila od nej, bolelo ma hrdlo, mala som nádchu a strašne ma bolela hlava a slzili oči, moja mama mi pomáhala, tak som si mohla aj poležať. Brala som len homeopatiká a morskú soľ do nosa, je mi už lepšie ale hrdlo ma ešte stále pobolieva, najhoršie je to, že som dúfala, že v prvom trimestri sa chorobe vyhnem, bojím sa, aby to na bábo v brušku nemalo zlý vplyv, boli ste už tiež teraz niektorá chorá? Čo vám povedal doktor? Lebo ja idem na ďalšiu kontrolu až o dva týždne.
Druhá vec nepríjemná je, že musím brať Macmiror, čípky proti dákej infekcii, prišiel mi len domov od doktorky recept, že vyšla zle kultivácia a mám sa preliečiť, lenže na letáčiku je písané, že tieto lieky sa nesmú brať v provm trimestri, tak sa dosť bojím, ďalší negatívny vplyv na bábo....máte s tým niektorá skúsenosti?
No a aby toho nebolo málo, tak sa mi práve pred chvíľkou moja dcérka pri šantení hodila nabrucho, trošku ma to aj zabolelo, len teraz neviem, či panikáriť, alebo vyčkať až do ďalšej kontroly , ktorá bude 24.11., baby tak sa bojíííím
@bublinkaa2 ahoj, veľmi ma to mrzí ☹ prajem veľa veľa síl, trpezlivosti, podpory najbližších...viem, slová sú zbytočné...držte sa
@suzon78 neboj sa, vsetko bude ok. ak hovoris, ze si mala len tieto priznaky, na chripku to nevyzera, tam by nebol problem. tie cipky...to neviem...to by somrozhodne prekonzultovala s MUDr. a to hodenie na brucho...to moj maly robi bezne. tomu sa nevyhneme. dietatko je dostatocne chranene. ja mozem malemu vysvetlovat aj 5x denne, ze musi davat pozor, ale to ako hrach o stenu... ☹
ak mas strach a mas cislo na svojho gynekologa, tak mu pre pokoj v dusi zavolaj.
@bublinkaa2 drzkajte sa a vela sil. ☹
@suzon78 ja som bola tiez teraz chora ale teplotu som nemala auzivala som len detsky sirup brufena tiez morku sol a bola som uz potom na kontrole a vyzera vsetko ok ale neviem ako pise arieska ja by som zavolala pre klud na srdci ze co a ako a macmiror som mala aj ja ale az v 7mom mesiaci takze o tom by som tiez zavolala ze co a ako i ked ty uz si v 10tt takze skoro prvy trimester za tebou ale urcite by som to prediskutovala ohladom toho macmiroru
baby ja neviem tiez co mam robit strasne ma boli podbrusko a mam taky silnejsi vytok nie krvavy ale sem tam hnede to mam od rana neviem ci nezajdem zajtra k dr ze co s tym.-(
baby díky za rady....nakoniec som zašla do nemocky, jedna známa mi tam vybavila sono, našťastie je všetko OK, dali mi injekciu od bolesti, lebo ma trošku podbruško pobolieva z toho nárazu a teraz ležím, manžo sa stará 😉 hneď som to využila a popýtala sa na všetko, tak keďže som nemala horúčky a nebrala antibiotiká, tak by nič nemalo hroziť a vraj ten macmiror, dávajú bežne v nemocke, že je to len lokálne antibiotikom, tak som šťastná, že je všetko v poriadku.
@janka9898 jani radšej zájdi k dr. nemusí to nič byť, ale pre pokoj v duši, hematóm nemáš náhodou? Ja som mala pri prvej dcére a tiež som mávala hnedý výtok, musela som síce byť na pozorovaní v nemocke, nič sa nestalo a hematóm sa vstrebal, inak neviem od čoho iného by mohol byť ten výtok, isto radšej zájdi a budeš vedieť na 100%
@janka9898 Ahoj,aj mna pobolieva v podbrušku ☹ myslíte babule že to nie je v poriadku? 😒 výtok mám,ale robili mi pred týždnom stery,to bolo ok,ale nemala som tmavý,iba svetlý.. držím palce aby ste boli ok ,aj s babatkom
žienky, potrebujem od vás radu: som dosť nachladená neviem, čo si môžem zakúpiť v lekárni..... Napríklad Nosné kvapky muconosal s étererickým olejom môžem? ďakujem za rady
@suzon78 ahojte...
ja sem síce nepatrím, ale moja sestra čaká na máj bábo, tak som sem nakukla...
čo sa týka toho Macmiroru...je to ok! ja som od 10tt brala všetko možné...ako ste si iste všimli, mám dva aborty v dosť pokročilom štádiu a malá sa mi narodila na 27tt! pri nej mi dr nakázal serkláž, takže ma liečil už od začiatku...a po serkláži sa tie infekcie len stupňovali...nikdy som nebola bez nejakej guličky...
neboj sa toho! mne sa práve kvôli tým infekciám rozbehol pôrod! keď ťa lieči, ver mu...ja som tiež čítala tieto info na príbalovom letáku a volala mu...uistil ma, že je to ok!!! ináč by mi to nepredpísal...a k tomu všetkému rizikovej!!! 😉
@bubu4125 ďakujem Ti za podporu, si zlatá. Je ich tam až na 12 dní, v nemocke mi Dr. hovorila, že stačí ich brať tak 8 max. 10 dní, tak si ich dám na 8 dní, hádam to bude stačiť...
Čítala som, že Ti maličká nechce piť mliečko, netráp sa, moja dcérka od malička bola horší papkáčik, dokonca mi grckala prúdom mliečko dva krát denne a pritom reflux jej nepotvrdili, máme 19 mesiacov a občas grckáme všetko prúdom stále. Tiež mi pila málo mliečka, ale keď som ju nútila, bolo to horšie, treba to nechať na Mišku, neboj sama si vypýta koľko jej bude treba, už začínate asi aj s príkrmom, ako jej ten chutí? Naša lepšie papká príkrm a predstav si, že mlieko úplne odmieta už od pol roka, takže jej ho miešam do príkrmu a papáme veľa jogurtov a pudingov a podľa krvných rozborov máme vápnika i napriem tomu až až... Neboj všetko sa časom popraví a tých 90ml na 5 mesiacov je super, hlavne, že si nechudne, ale i keď možno aj pomali ale predsa prospieva, to je hlavné.. 😉 🙂
@kisasonka83 ahoj, ja som v 10 tt a tiež ma hrozne bolia križe. neviem, či nie som prechladnuta, ale je to de.
@kaekole ahoj to som si myslela aj ja ale mala som to pri kazdom tehotenstve,teraz je to uz lepsie to sa vraj roztahuje panva aspon tak mi povedal doktor ☹
Ahojte, tak dnes som mala prvú tehotenskú poradňu, no dr. ma vôbec nepotešil a kázal mi dojsť v piatok. Ževraj bábo je strašne malinke, stále mu to pripadá ako 7 tt. Robí mi len normálny ultrazvuk, tak som sa pýtala na gynekologický, hádam v piatok už bude múdrejší a niečo so mnou urobí a nebude ma len strašiť a stresovať, že niečo nie je v poriadku. Podľa menzesu by som mala byť už v 10 tt, ale termín pôrodu mi stanovil podľa veľkosti plodu, takže sa môže aj mýliť.
@janka9898 Utekaj Jani k lekárovi,ked som to 1 x zanedbala bolo povšetkom a teraz som trolilinku hnedo špinila a letela som ,predpísala mi vyššiu davku dhupastonu a pambu plus nohy hore a pominulo to azatiaľ(klop,klop)sme ok aj ked nie za vodou....Bežkaj-nemusí to byť nič,ale stojí to zato....nikdy nevieš...
@zuzka_zilina svetlý je ok,ale hnedkastý nie a krvavy je najhorší-aj keď veľa krát to liečbou ustane a všetko je ok
@katrinkab A aký velký si mala ten plod? ja som mala na začiatu 9 tt 16 mm,tiez sa mi nezda moc velky,ale Dr.nevravel či to je zle alebo dobre..
@zuzka_zilina Veľkosť mi nepovedal, ale myslím že tých 16 mm malo aj viac asi.
@katrinkab No teda,vidis tak to mas hadam vacsi ako ja,a to ja som vlastne o 1 tyzden pred tebou.. no som zvedava čo mi povie ked pojdem na kontrolu,ale idem az koncom oktobra,tak sa aj trosku bojim.. a dost často ma boli podbruško ,teba nie? neviem či to je ok... 😖
@zuzka_zilina Ja som mavala také pichanie v podbrušku, ale už to prešlo, napätie v psníkoch, aj to už prešlo. A užívam Duphaston, lebo mám slabý hnedý výtok, ešte mi ho kázal do 12 týždňa užívať a zakázal mi pohlavný styk.
@suzon78 ahoj, no ja idem k doktorke az 28 oktobra, ale aj mna obchadza choroba, dnes som dosla domov tak z prace, ze som uz fukala nos a odvtedy v kuse, homeopatika ani doteraz mi nepomahali, tak som si ich ani teraz nekupila, radsej si dam cajik, a klud na lozku, do nosa pouzivam hypomer isotonic (taky sprej s morskou vodou, je to vhodne aj pre malinke deticky, tak dufam ani mne to nic zleho nespravi) no a kupila som si este mineralnu vodu vincentku, to trosku prevarim, a potom to budem inhalvoat aspon raz za den. Pred dvomi tyzdnami som bola na kontrole u imunologa, ten mi povedal, ze ak nieco, tak si mozem dat tabletku preventan akut, ze vraj su to nejake cmulajuce tabletky, ale docitala som, ze sa to neodporuca do ukoncenia 12 TT, je som teraz zacala len 9 TT tak som si tie tabletky nekupila, radsej sa spolieham na ten sprej a na tu vincentku, tie mi zvykli pomoct aj inokedy. Tu vincentku som zvykla aj pit (ma hroznu chut, ale mne to chuti) max 3 dcl denne, dobre to rozpusta hlieny v dychacich cestach, a je tam napisane, ze to mozu aj tehotne, a ze to zabezpeci aj dennu davku jodu, takze asi aj pit to budem tak ze rano 1 dcl na lacno a potom na vecer pred spanim 1 dcl.
@katrinkab Ja mám také silnejsie pichanie len teraz,pár dní.. duphaston uzívam tiez,na zaciatku som na udrzanie tehot. uzívala utrogestan,no robil mi dost zle,tak teraz tiez uzívam duphaston 5 tbl. mesacne,do konca tretieho mesiaca... 🙂
@katuskaaa29 jeeej, som rada, že nie som samá.... ja som v 8tt a taktiež mám podobný problém.... do rána nos upchatý, teplotu zvýšenú.... som na PN a aj tak som ochorela :( tak pijem čajík, ležím, ale veľmi ma bolí hlava.... neviem, či klasika - problém s dutinami. Vždy sa nahrievam infralampou... ale neviem, či ju môžem použiť.... zatiaľ nik nereagoval na moju otázku, pozerala som na inom fóre, tam odpovedal lekár, že je to ok, volala som aj do lekárne, tam mi povedali, že asi nie.... tak neviem - tá bolesť hlavy je príšerná.
@zuzka_zilina 5 tabletiek mesačne? ja užívam 2x za deň.

@arieska si trúfaš.... ja len ležím, papám a chodím na wc....