icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

zuzka_zilina
10. okt 2011

@aadulik2110 som sa pomylyla 😀 5 za den . 2-1-2. uf to mam nejako vela,ked vidim ze ty 2x denne. Ja som dufaston uzivala uz asi 2 roky,aj pred otehotnenim-na udrzanie cyklu,ja som mala zly cyklus,tak na upravu..

aadulik2110
10. okt 2011

@zuzka_zilina fuha, to dosť..... ale tak myslím, že doki vie, čo robí.... ja som cyklom nemala problémy, mne ho predpísal až v tehotenstve, lebo som špinila

katuskaaa29
10. okt 2011

@aadulik2110 ja som u lekara nebola, a este chodim aj do prace, ale rozmyslam nad tym ze na par dni ostanem doma na dovolenke, este toho mam dost🙂 u mna je to uz kalsika, ze takto na jesen ochoriem, a uz mam nejake take ritualy, zatial kym nemam teplotu je to OK, dufam ani nebudem mat, teraz som sa naparovala s tou vincentkou, je to take "lekarske" take smradlave, ale da sa to vydrzat, dala som si asi 1 dcl do salky, supla do mikrovlnky na 2 minuty, potom sa sa zakryla uterakom a nos som dala nad tu salku tak blizko ako sa len dalo, a dychala som raz cez nos raz cez usta, a je to lepsie, a to teplo z toho mi pomaha aj na tu bolest hlavy, dufam horsie to nebude. Keby nahodou tak na 100% ze ostanem doma, tak sa neoplati chodit do prace, zbytocne sa dopovat s tabletkami nechcem, ani s homeopatikami. Treba vediet, ze ja mam aj nejaky problem s imunitou, takze toho je toto obdobie na mna vela, a vsimla som si, ze ten suchy vzduch v byte mi velmi vadi, kedze uz u nas zacalo sa obdobie kurenia, tak uz budem musiet pouzivat aj zvlhcovac vzduchu. Ale vyskusaj tu vincentku, s tym podla mna nic nepokazis.

jajuuus
10. okt 2011

ahojte babuľky, aké čaje pijete? mne už žiadny nechutí... poraďte nejaký fajný 🙂

janka9898
10. okt 2011

@zuzka_zilina no ja osm bola dnes u dr a vsetko je v poriadku ze slabulinke spinenie moze byt aj v case ked by mala prist obycajne menstruacia a to bolo aj u mna tak vcera takze sme ok a 7 11 ideme konecne na prvu poradnu a dostaneme uz aj knizku huraaa

janka9898
10. okt 2011

@jajuuus no ja som mala strasne rada cierny caj ale terza ho nepijem pre istotu ale dobry je zeleny s pomarancom alebo matovy i ked s tym opatrne v tehu ale inak neviem ja som teraz uz naucena iba na sirupovu vodu pretoze ked sme v lete kupovali malinovky vseliake videl to maly a automaticky si vydupkal aj on tak som to sekla a nekupujeme uz malinovky iba kvalitny sirupik a mnam uz malinovku do ust nedam je mi na grc z nej tak som si odvykla iba niekedy mineralku alebo dzusik nejaky ale bublinkove eeee

janka9898
10. okt 2011

@nena13 dakujem tiez som myslela ze pojdem ale nebolo to vela len trosku taky svetlo hnedy tak som volala gyndosovy a 8mej vecer he na sukromny mobil a povedal mi ze nech si vylozim hore nohy a ak do hodiny to stlae pojde viacej tak mam ist na pohotovost ak sa to ustali tak mam rano dojst ze ma ma chlap doviest na aute a ja si mam lahnut na sedadla vzadu he tak sme isli a je vsektko ok len est etehu knizku mi nedal ze az na prvej poradni a to bude za 4dlhee tyzdne cize 7,11 sa konecne dockam a babo ma 1,5cm takze to sedi na 8tyzden

jajuuus
10. okt 2011

@janka9898 ale že ani zelený nie je dobrý v tehotenstve, som čítala... ja už neviem, čo mám piť... ☹ malinovky veru ani ja nemusím, iba minule som pila kofolu, lebo mi nič nešlo dolu hrdlom... aj keď ani tú by som nemala 😀

janka9898
10. okt 2011

@jajuuus napr vineu mozes ta sa odporuca aj pred porordom aj po porode na mliecko ja viem ale nejak sa neobmedzujem napr aj teraz pijem ten cierny caj takku chut mi na neho prisla a ono jedna salka denne nam neuskodi ako vravim ja pijem cistu vodu z vodovodu zo sirupom.-)))

lenkalela
10. okt 2011

@jajuuus ja pijem taky z granatoveho jablcka ,a potom som si kupila caro kavu a zalievam si ju mlieckom a s medikom ju pijem ,alebo si robim kakavko🙂 mnam a este mi chutia tie smoothi dzusiky ,vies tie huste🙂

jajuuus
10. okt 2011

@janka9898 no skúsim asi aj tú vineu... veď ja tiež si robím čierny alebo zelený... no čo mám robiť, keď mi iné dáko nechutia... mám aj pravý egyptský sušený ibištek, ale ten mi nejde... 😖
@lenkalela tú caro asi vyskúšam... mlieko a mliečne výrobky mi absolútne nejdú na chuť... mlieko som nepila hádam 2 mesiace... 😅 a neviem, čo sú smoothi džúsiky... 😅 😕
bože baby, ja som strašná, až sa sama čudujem, aká som vyberavá 😀

janka9898
10. okt 2011

@jajuuus tak kludne vineu je dobra a neskodi 🙂)

lenkalela
10. okt 2011

@jajuuus to mas aj na krabici napisane ze smoothi..to je ako ked si robis doma napr., v mixeri banan s mangom a jablckom ,,take huste ...viis ne🙂

aadulik2110
10. okt 2011

@katuskaaa29 ďakujem za radu... skúsim zajtra 🙂 aj ja mám problémy s imunitou a v tomto čase vždy užívam imonopreparáty, nakoľko som tento rok povedala imunológovi, že plánujeme bábo, tak mi nič nedal.... odporučil mi otehotnieť až na jar, ale nakoľko som mala gyn. problémy - gynekológ mi odporučil hneď teraz otehotnieť.... a nakoľko chceme bábo a už mám aj 30 a mala som problémy, tak sme radšej volili túto možnosť.... snáď mi to prejde....

jajuuus
10. okt 2011

@lenkalela kuknem v obchode 😉

nena13
11. okt 2011

@janka9898 Tak to som veľmi rada,že je to ok.Len sa držkajte a hlavne oddychuj...Ja mam prvu poradnu o niecelé 2 týždne a som ako na tŕňoch čo a ako po tých potratoch sa asi ani neupokojím.Srdiečko som ešte nevidela mihotať,ale ževraj tam bolo...no ja som nič nevidela,ale dlžku plodika mi nepovedala v 7 týždni,tak sa len modlím..🙂

nena13
11. okt 2011

@jajuuus Ja pijem mineralku magneziovku-niekde som čitala ,že to trošku uvoľnuje krče v maternici ...Tak dufam,že je to naozaj ok.Inak piť mi moc nechutí,ale musím,mám hustejšiu krv ,kôli tomu aj picham injekcie každy deň na riedenie krvi🙂

nena13
11. okt 2011

@zuzka_zilina Skus piť magneziové minerálky na uvoľnenie krčov,mne to pomohlo-zatiaľ...

katuskaaa29
11. okt 2011

@aadulik2110 my sme to neplanovali, nechali sme to na "prirodu" a takto sa nam to podarilo, moj imunolog nebol dvakrat nadseny, ze mi nemoze predpisat dalsie imunopreparaty ale co uz, dufam dostanem sa z toho, akurat som volala do prace, ze ostanem doma tento tyzden dufam sa mi podari z toho dostat, pisala som aj na jednu online poradnu gynekologovi, odpisal mi, ze toto co aplikujem kludne mozem, a ze popripade vsetky homeopatika co sa daju kupit mozu sa uzivat pocas tehotenstva, tak asi skusim tie homeopatika a uvidime

27zuzka
11. okt 2011

@jajuuus ahoj, ja som si kúpila sypaný čaj pre budúce mamičky - je bylinkový, vhodný počas celého tehotenstva, len neviem, či ti bude chutiť, nie každý má rád bylinky 🙂 keď mi býva veľmi zle, tak mi pomáha glg coly, to mi poradil môj dr, ale najlepšie od smädu je pre mňa čistá voda.

suzon78
11. okt 2011

@katuskaaa29 tak sa len pekne preliečkaj, mňa to hrdlo stále omína, tak skúsim kúpiť tú vincentku a budem kloktať....a akú to má chuť slanú?

suzon78
11. okt 2011

@aadulik2110 aj mňa bolela hlava príšerne na začiatku prechladnutia, ale keď som to vyležala a popíjala veľa tekutín, hlavne čajík s medom a citrónom, tak mi to poprechodilo. Teraz už len to hrdlo ešte pobolieva. Včera napríklad ma tiež bolela strašne hlava, ale to z chrbtice a bolela ma celú noc až do rána, neviem prečo sa teraz chrbát ozýva, veď sa moc nezaťažujem....

tinara23
11. okt 2011

ahojte kočky 🙂
@suzon78 ináč chrbát aj ja cítim, hlavne naspodu kríže, dnes som sa bola prejsť zo psom a chrbát sa hneď ozval a pritom som doma na PN, takže nejak tiež nezaťažujem, možno je to tým rozťahovaním maternice.

suzon78
11. okt 2011

@tinara23 ano aj pri krížoch ma to občas bolí ale vtedy sú tie bolesti spojené aj s miernymi bolestami podbruška a to naozaj vtedy viem, že sa maternica rozťahuje, aj pri Timke ma tak isto bolela. Ale včera ma bolela skôr kŕčna chrbtica a vystrelovalo to až do uší a hlavy, teraz tiež ešte trošku bolí a aj oči mám citlivé, dúfam, len, že na mňa nič nelezie 😠

aamanda
11. okt 2011

no baby...a co je dobre na ten chrbat? nemate nieco vyskusane? ja mam strasne bolesti pri chodzi tam este kusocek pod krizami.
ozaj a na tu hlavu mne strasne pomaha coca-cola (pozor pepsi mi nepomoze). niekedy mam pocit ze je to ucinnejsie ako ibalgin.

suzon78
11. okt 2011

@aamanda masáž od manžela 😀 😀 😉 len keby sa tomu môjmu chcelo, trošku postraší rukami a dosť, dobrého maséra by to chcelo, ale neviem ako je to s tými masážami v tehotenstve? No inak aj manželovi coca-cola pomáha, ale obsahuje kofeín, že? Ten sa v tehu moc nesmie, ja inak všeobecne bublinky nemôžem, hneď ma bolí hrdlo a to už aj mandle mám vonku a i tak mi nerobia dobre, len neperlivú pijem, i na šampus som musela vždy lyžičkou rozmiešať až potom som pila 😒

katuskaaa29
11. okt 2011

@suzon78 trosku je to take slane, mozes aj kloktat a aj naparovat sa tak ze to budes dychat cez usta akoze tu paru z toho

me5
11. okt 2011

baby a to tu nikto nema nevolnosti, resp. negrcka?

aamanda
11. okt 2011

@suzon78 no masaz by aj bola, len ucinok to nema...fakt ma ten chrbat staaale boli...
ved ale zase ma hlava neboli kazdy den, tak kolu pijem malo...od kedy som tehotna, to bolo raz🙂

katrinkab
11. okt 2011

Tak baby aj ja vás opúšťam, som dnes šla do nemocnice na ultrazvuk a povedali mi, že plod sa v siedmom týždni prestal vyvíjať a odumrel, tak ma čaká čistenie.