icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

katuskaaa29
12. okt 2011

ahojte, no a k nadche sa mi pridala aj teplota nic moc len 37,1 a teraz neviem ci je to kvoli tomu ze som tehotna alebo kvoli tej nadche.niekde som citala tusim na baby-web.sk, ze od 9TT teplota neklesne pod 37, neviete o tom nieco?

katuskaaa29
12. okt 2011

@kaekole nadhera

27zuzka
12. okt 2011

@kaekole to je krááááásne 🙂 ako si spokojne buvká 🙂

27zuzka
12. okt 2011

@katuskaaa29 to bude skôr z toho, že si tehotná. Ja mám takúto teplotu od začiatku a nie som ani prechladnutá, ani inak chorá. Čo si dávaš na nádchu?

arieska
autor
12. okt 2011

ahojte baby, ja som tiez dnes nejaka divna. rano som stravila 2 hodiny na wc s hlavou v mise, potom som sa ledva doplazila do roboty a teraz ma chyta zimnica....dufam, ze na mna nieco nelezie... ☹

jazzin
12. okt 2011

@me5 ja mam ten isty problem...je mi tazko na zaludku ked sa najem a je mi zle ked som hladna. Je to moje druhe tehotenstvo ale to prve bolo uplne bez takychto problemov. Vraj su na to nejake lizatka co uvolnia tu tazobu na zaludku.

katuskaaa29
12. okt 2011

@27zuzka kupila som si homepoaticky liek oscillococcinum ci ako sa to vola, pouzivam hypomer do nosa (je to sprej s morskou vodou) naparujem sa vincentkou 3x denne, a pouzivam zvlhcovac vzduchu

katuskaaa29
12. okt 2011

no a volala som so sestrickou z gynekologie, ta teplota ze vraj je normalna, a ze keby mi vystupila nad 38 tak si mozem dat paralen ale dovtedy nie, dufam nebudem to potrebovat a bude vsetko OK

kaekole
12. okt 2011

Baby, mne nastastie tehotenske nevolnosti ustupili, ale bojujem s chripkou a hlavne s kaslom :((((

coral1605
12. okt 2011

Ahojte 🙂 , mne už nevoľnosti tiež ustupujú, no začala ma páliť záha. Ak máte takýto problém, čo vám pomáha?

27zuzka
12. okt 2011

@arieska blbé počasie a u vás na Liptove dvojnásobne. Nič nám nezostáva, len sa začať babušiť a čajíčkovať. Mne tie nevoľnosti tuším začínajú ustupovať - klop-klop. Máš náročnú prácu? Ja to mám super, som v kanclíku, kolegynky mi veľmi pomáhajú a okolo druhej ma kryjú, keď zdrhávam domov 🙂 Ešteže mám veľké deti a doma ma nečaká druhá šichta a môžem leňošiť.

27zuzka
12. okt 2011

@jazzin sú to zázvorové lízatká, ale mne nepomáhali. Čítala som niekde, že je vhodné požuť trochu čerstvého zázvoru, čo si kúpiš v obchode. Len či ti bude chutiť.....

arieska
autor
12. okt 2011

@27zuzka to je super. tiez pracujem v kancelarii, ale moja praca je dost narocna - psychicky. spracovavam objednavky na tovar pre klientov z celeho Slovenska a takmer neprejde par minut, aby mi nezazvonil jeden alebo druhy telefon, do toho maily alebo skajpy...ale nastastie v nasej stavebnej oblasti konci sezona, tak snad uz bude trosku kludnejsie 🙂 (dufam, ze toto nebudu citat moji sefovci, ale fakt potrebujem trosku vypnut)

arieska
autor
12. okt 2011

@27zuzka
@jazzin a ked zazvor co tak zazvorove pivo? 😀

arieska
autor
12. okt 2011

@coral1605 ani mi nehovor o zahe, pri prvom ma poriadne potrapila. palila ma zaha aj ked som vypila pohar cistej vody...MUDr mi poradila take cmulacie cukriky...tie pomahali...ale nazov neviem, skus sa spytat v lekarni. Su potom aj rozne sirupy v sackoch typu Gastrogel, ale tie mi moc nepomahali a ani nechutili. Vraj je dobre na zahu aj za hrst vlasskych orechov.

cherry1981
12. okt 2011

@coral1605 Ahoj mne na zahu pomaha Talcid su to cmulacie tabletky, ale kedze mna z nich natahuje, tak ich rozhryziem a zapijem vodou, ale aj tak pomozu 🙂

jazzin
12. okt 2011

@arieska to je mozno lepsia alternativa to pivo...ked si predstavim aku zujem zazvor tak mi dost dviha zaludok🙂

27zuzka
12. okt 2011

@arieska ty s tým pivkom nedáš pokoj, čo? 😀 Ja moc na pivá nie som, milujem vínko, ale odkedy som tehotná, som nevypila ani glg. Niežeby som bola proti tomu, ale mne sa ti tak zmenili chute, že sa sama divím. Vôbec nemám chuť na kávu a pila som 2 denne, nevedela som si predstaviť život bez sladkého a teraz sa mi vôbec nežiada, 20 rokov som nejedla bravčové mäso a teraz ho zbožňujem..... Odkiaľ z Liptova si? Môj manžel je priamo z LM, má tam celú rodinu.

27zuzka
12. okt 2011

dievčatá, už ste rozmýšľali nad menami? Či je to skoro?

jazzin
12. okt 2011

@27zuzka ja tiez vobec kavu nemusim a to som pila aj 3 az 4x denne, sladkosti tiez chvalabohu teraz nemusim...inak by kilecka dobre pribudali🙂....tak rozmyslala som aj nad menami....dievca Ema sa mi paci a chlapec Martin alebo Michal...zatial....este sme sa s manzelom o tom velmi nebavili...asi je na to este cas🙂

arieska
autor
12. okt 2011

@27zuzka naozaj? odpadnem. ano, narodila som sa v LM, ale momentalne byvame v dedinke Smrecany - to je cca 7 km od mesta smerom na Zapadne Tatry. urcite vies ak sem chodite.

arieska
autor
12. okt 2011

@jazzin
@27zuzka
ja som nad menami este neuvazovala. kedze prveho mam chlapca, tak nejako automaticky viac rozmyslam nad dievcenskymi menami, ale nas Oli ma v tom jasno. Nic ine ako to, ze to bude chlapec a ze sa bude volat Martinko nepripusta 🙂
ja mam zatial len pracovne dievcenske mena: Dorota, Karolina, Tamara, Rebeka

27zuzka
12. okt 2011

@jazzin mne tie kilečká aj tak pribúdajú, keďže mi bývalo strašne zle, tak som v kuse niečo prežúvala 🙂 a v úžase som tu čítala niektoré príspevky, že niektoré baby nemajú žiadne brušká alebo len malinké vypuklinky, lebo mne brucho vybehlo hneď a mám ho ako v piatom mesiaci. Neviem, či je to aj vekom, alebo počtom pôrodov... Ja by som chcela dievčatko Ninku a chlapčenské vyberie syn, sľúbila som mu to, dúfam, že bude aspoň trošku "slovenské", lebo dnešní pubiši letia na samej Amerike 😝

jazzin
12. okt 2011

@27zuzka vraj cim viac deti mas tym skor je na tebe vidiet tehotenstvo. Pri prvom dietati mi brusko narastlo v nejakom 6om mesiaci troska....teraz sa mi zda ze uz narastlo a to som len na zaciatku🙂....alebo dufat ze to bude dievcatko🙂

27zuzka
12. okt 2011

@arieska ha-ha, svokor robí v Smrečanoch holiča v nejakom ústave 🙂 tak to sa možno aj niekedy uvidíme, keď porodíme a detičky povyrastú... Dorotka sa mi páči, len mám obavu, aby ju neskôr nevolali Dora, veď vieš, aké vedia byť deti zlé 😀

provoke
12. okt 2011

@coral1605 mna trápila záha počas celého tehotenstva s dcérkou. Bolo to hrozné, často som ani nevedela zaspať. pomohol mi Tums - také cmúlavé cukríky, tie som mala vždy po ruke a ihned pomohli.

jammka
12. okt 2011

@coral1605 mne pomahali mandle, ak by Ti nezabrali, az potom by som skusala "tabletky"...

aamanda
12. okt 2011

@27zuzka jj ja som rozmyslala...uz mame aj vybrane🙂))

no tak mne kava teda tiez prestala chutit a to som pisala aj 4-5 kav denne...
je tu nejaka fajciarka??? ja sa toho zlozvyku neviem celkom vzdat...teraz sice nefajcim, ale chute mam stale...ako ste sa s tym popasovali???

arieska
autor
12. okt 2011

@27zuzka odpadnem, ved to je na nasej ulici, my byvame si 4 domy povyse tohto Domova socialnych sluzieb (tak sa to vola oficialne 🙂 )

nena13
12. okt 2011

@27zuzka Som z toho uplne hotová a moc mi je ich ľúto-ja som tým prešla 2x a terazto nemám stále isé,takže každá takato správa sa ma bytostne dotýka ...