icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

katuskaaa29
15. okt 2011

@aadulik2110 Už je to dobre prešlo ma to celkom rýchlo mala som homeopatika oscilloccinum a hypomer do nosa, a naparovala som sa s vincentkou, veľa čajíku som pila a ležala, nakoniec aj herpes som dostala, a nielen jeden, ale aj nad tým som zvíťazila, náplaste compeed to istili, už len som trošku unavená, takže ešte budúci týždeň pre istotu ostanem doma.

aadulik2110
15. okt 2011

@katuskaaa29 tak to je super, tak oddychuj 🙂

katuskaaa29
15. okt 2011

@aadulik2110 inak aj ja sa nudím doma, sem tam aj mňa pobolieva bruško, tak všetko čo sa dá robím na etapy, ležanie ma vôbec nebaví, napadlo ma, že keby som mala ležať do konca asi by som sa zbláznila, našťastie, že teraz to len nádcha bola, dúfam nič horšieho ani už nebude. pomalinky si spravím to čo treba, niekdy mi príde tak zle, že mi je na odpadnutie vtedy hneď i ľahnem, a potom je lepšie. Pomoc zatiaľ od mamy neprijímam, veď aj ona chodí do práce a má toho dosť, no a svokru, ktorá je na dôchodku to ani náhodou nenapadne, že by ponúkla pomoc, ma taký názor, že "keď ona trpela keď bola tehotná tak nech trpím aj ja".

aamanda
15. okt 2011

@katuskaaa29 mna ked boli hlava mi strasne pomoze pohar coca-coly...myslim ze viac ako hocijake lieky

katuskaaa29
15. okt 2011

@aamanda ďakujem ja colu pijem a nízky krvný tlak, a ani ma to nenapadl, že by som to mohla aj proti bolesti hlavy, síce niekto hovorí, že v tehotenstve sa to nemôže, ale netreba to s tým preháňať, aj doktorka mi povedala, že môžem si dať denne jednu kávu alebo max. 2 dcl coly, keďže kávu nemôžem tak si dávam colu, ale ani to nie každý deň

aamanda
15. okt 2011

@katuskaaa29 jasne ze nie dvojlitrovku denne...ja ju tiez pijem len ked ma boli hlava abo ked mam straaasnu chut ale iba obcas. ja som jej nikdy moc nemohla bo ma z nej vzdy brusko boli...ani tebe nechuti kava??ja som pila denne aj 4-5 kav a teraz ju nemozem ani vidiet

aamanda
15. okt 2011

@petra1209 neblaaazni...nic neprehanaj, nestoji to za to...ved to nemusis spravit vsetko v jeden den🙂 si necitala na vsetkych strankach, ze sa treba setrit🙂

katuskaaa29
15. okt 2011

@aamanda ja som ani pred tým nepila kávu, lebo strašne ma od toho bolel žalúdok, a teraz s tým radšej experimentovať nemienim. Ani ja nepijem veľa tej coly, keď za týždeň vypijem liter tak je toho veľa. Ale mala som známu ktorá počas celého tehotenstva nič iné nepila len colu minimum 2 litre denne, no a potom keď sa im malý narodil mali s ním aj problémy.

aamanda
15. okt 2011

@katuskaaa29 tak to ma zaujalo...to akoze koli tej cole??a ake problemy???to by som teda nepovedala...ja teda celkovo tie sladke nemusim na pitie, ja si to dam obcas ked mam chyt na sladke abo ked ma hlava boli...strasne ma to nafukuje

ozaj baby, co robite proti nadufaniu/nafukovaniu...mna zduje kazde poobedie, brucho mam potom ako balon a neviem co s tym

katuskaaa29
15. okt 2011

@petra1209 netreba všetko naraz spraviť zadeľ pekne prácu, vždy si sprav trošku, a potom si oddýchni a neskôr alebo na ďalší deň pokračuješ, predtým než som otehotnela aj ja som bola taká, že všetko mať tip top, no a teraz nehovorím, že je u nás veľký bordel, ale ani taký veľký sterilný poriadok nie je ako predtým, a teraz ma to vôbec netrápi, čo sa dá to spravím, ale akonáhle cítim, že mi to robí problémy, väčšinou sa mi zatočí hlava a je mi na odpadnutie tak si sadnem a oddychujem, a potom neskoršie pokračujem. Šetri sa, hlavne keď pociťuješ tie problémy.

aadulik2110
15. okt 2011

@katuskaaa29 to chápem.... my zatiaľ bývame u svokry.... + 2 švagrovia a 2 švagriné.... všetko to sú manželovi súrodenci.... všetci dospelí.... a ja teraz nič vo veľkom dome nerobím.... tak podaktorí zazerajú.... s manželom to máme tak, že okrem utierania prachu robí všetko on.... a nakoľko žijeme v "sedlákove" tak sa nepatrí, aby chlap robil "babskú" robotu.... tak svokra rovno šíli, keď manžel perie a vešia.... ako keby mu mali ruky odpadnúť... ale radšej to nahlas neriešim, lebo by som sa len rozčulovala.... a to fakt nechcem

katuskaaa29
15. okt 2011

@aamanda no malý bol trošku dehydratovaný potom ako sa narodil, a to by ešte nebol problém, ale v kuse reval chudáčik, nevedel spať podľa mňa mal absťáky. Trvalo to približne 3 mesiace kým sa im ako tak ukludnil. Logické keď si dáš trošku tak to nevadí, to nič nespraví, ale predstav si, že ona nič iné nevypila, ani čistú vodu, len a len coca-colu, a hovorím denne minimum 2 litre.

aadulik2110
15. okt 2011

@aamanda mne pomáhali prechádzky, ale teraz keď musím ležať.... tak si len hladkám bruško.... ako keď bábätka bolí brušinko..... a keď je to naozaj na nevydržanie - zatiaľ to bolo len raz, tak som musela siahnuť po Espumisane

janka9898
15. okt 2011

mne na bolesti hlay pomaha masaz spankov od manzela a vlazny obklad na celo 😀 😀
jaj dnes ma tak bolipodbrusko ale tak normalne len dlho asi babo rastie teda jeho pribitok🙂) 😀

katuskaaa29
15. okt 2011

@aadulik2110 chápem ťa, ťažké to je, ja našťastie ju vidím zriedka, keďže bývajú približne 70 km od nás, jej nevadí, že mi priateľ pomáha, ale má také blbé názory niekedy, akonáhle sa dozvedela, že som tehotná, to bolo vtedy keď sme im to oznámili, tak na druhý deň už varila bez soli a bez korenia, že to nemôžem, a keď náhodou si prisolím polievku tak už má pripomienky, a nechápe ako mi môže byť zle už na začiatku, ako ma môže tlačiť brucho keď sa najem, a akože nevládzem (už plánuje, vyhlásila, že na Vianoce musíme byť u nich, a že budeme chodiť na túry), povedala aby ani náhodou som neostala doma skôr než nastúpim na materskú, lebo ona ešte v deň pôrodu robila, a keď ostanem doma, tak budem len ležať a že budem veľmi tučná a pod. Že nieže priberiem počas tehotenstva viac ako 13 kg, lebo to že som tehotná neznamená že musím jesť za 2, a že dúfa, že nebudem rodiť cisárskym a že ani epidurálku si nebudem žiadať a podobne. No a gól bol keď mi zahlásila, že aká som teraz škaredá. Takže vieš si to predstaviť. Predtým to bolo s ňou super, ale za posledný rok sa zmenila, a poviem na rovinu, že mi lezie na nervy.

janka9898
15. okt 2011

no dnesk aideme do tesca na nakup tak sa tesim si kupim nieco mnamkove take mango by som si dala a rybaciu pomazanku boze chlap uz zo mna nemoze kolko masla a sardiniek minie beho tyzdna ale co ked mi chuti dnes mi zabudol rano kupit tak som zurila ale asi to urobil naschval lebo sa chcel milkovat a asi by som mu smrdela rybkami.-)))))
tak mi aspon vianocku kupil🙂)lebo bol vybrat peniazky tak aj do obchodu skocil

katuskaaa29
15. okt 2011

@janka9898 no mne strašne chutilo doteraz klasické maslo a pečivo k tomu, teraz už je to lepšie zjem aj niečo iné ale také chute, že by som si strašne dala niečo nemám, uvidím časom.

aadulik2110
15. okt 2011

@katuskaaa29 no nemáme to ľahké ani jedna.... to zas toto doma nemám aj keď žijeme pod jednou strechou....ale už sa teším až dostaviame domček a budeme bývať sami...

janka9898
15. okt 2011

@katuskaaa29 no anija nemam nejake chute napr teraz svacinujem vianocku maslom a domacim lekvarikom a peceny caj🙂)) ale ta rybacia pomazanka je moja tehu zavislost aj pri prvom som to mala🙂)) to bom aj prvy tehu priznak.-)!

aamanda
15. okt 2011

@aadulik2110 prechadzky su sper aj na ne chodim, ale na brusko nepomahaju a espomisan som brala na zaciatku aj pomahal ale strasne ma z neho palilo v podbrusku:(((

katuskaaa29
15. okt 2011

@aadulik2110 ja ju vidím len občas a úplne mi to stačí, hlavne keď začne ľutovať švagra a jeho manželku (im v kuse pomáhajú a hlavne finančne, lebo chudák švagor nezarába veľa a jeho manželka je na rodičovskej a z toho sa vyžiť nedá, nás berú tak, že mi to nejako zvládneme) aj my staviame domček, a teším sa na to aj ja, aj tam chcela riadiť niektoré veci, ale našťastie priateľ ju stopol, švagrova manželka, že prečo si od svokrovcov nepýtame peniaze, aby sme to mali skôr hotové, ale ja to ani za svet nechcem, lebo potom by len riadila a riešila čo kde a ako kúpiť, radšej ešte ten rok či dva kým sa nám to podarí dokončiť vydržím.

katuskaaa29
15. okt 2011

@janka9898 no môj taký tehu príznak bol keď som dostala v obchodu strašnú chuť na zeleninový šalát z brokolice, ja málo jem, neviem veľa jesť, dnes končím 9 tt a od začiatku tehotenstva zatiaľ som len schudla, približne 4 kg. Jem len to čo mi chutí, a koľko mi chutí, niekedy jem menej než 8 ročné dieťa

janka9898
15. okt 2011

@katuskaaa29 hm s tymi svokrami je to tazke my mame spolocny dom zo svokrovcami chvalabohu ale byvali sme najskor u nich teda na poschodi v jednej izbe no prerabali sme si podkrovie obrovsky priestor spravili sme si vlastny vchod aj vlastnu branu takze a zvnutra je neprechodne iba cez dvor a to je super tiez som si zo svokrou nerozumela nikdy nebola so mnou spokojna ale ked videla ze to myslim vazne s jej synom ze sa chceme zobrat a hlavne to ze cakame jej prve vnuca sa zmenila niekedy na nevydrzanie ale uz som si povedala stacilo sadli sme si ku kave sami dve a sme si narovinu povedali ze a ako si to predstavujeme no tak sme sa dohodli ze ona nebude nam chodit hore do bytu aj tak nevladze chodit tolkymi schodmi(ja mam terza problem ) ale ze maleho bude mat kazdy den poobede ked sa vyspi tot nasa dohoda a som rada ked potrebujem ist nieco vybavit manzel to sam nezvladne teda zvladne ale nie na dlho tak vzdy pomoze aj teraz ked som lezala v nemocke 5dni tak mu pomohla keby jej nie tak manzel sa asi zblazni .-)) maly je riadne sidlo.-))
ha som sa rozpisala citajte.-)

aamanda
15. okt 2011

@aadulik2110
@katuskaaa29
baby to nemyslite vazne!!!!! sice mna svokra tiez chcela poucat a terorizovat, ale teda nedala som sa a ten moj jej neviem co povedal,ale chodila 3 dni spuchnuta...teraz sa bavi ale uz nepouca a nediriguje🙂))
nemozte sa nechat!!!! a hlavne nech vam ti vasi pomozu a svoje mami skrotia🙂

janka9898
15. okt 2011

@katuskaaa29 to nevadi neboj naberies naspat len treba jest casto a menej tot moja zasada a zatial som len 1kilo pribrala a to pojdem rodit tak budem mat cez 100vku bleee ale co uz zvykla som si 🙂

katuskaaa29
15. okt 2011

@aamanda ja som jej už povedala, tak čakám, že ako bude naďalej

katuskaaa29
15. okt 2011

@janka9898 no aj ja jem vtedy keď mám chuť niekedy aj 5-6 krát za deň. Teraz mám 68 kíl, tak som zvedavá, že koľko do konca priberiem 🙂

arieska
autor
15. okt 2011

@kaekole ee, toto mi nemeral. idem precitat. dakujem

aadulik2110
15. okt 2011

@aamanda hmm, ale nepoznáš pozadie..... svokor pred našou svadbou zomrel a svokra sa veľmi naviazala na najstaršiu dcéru....ktorá všetko "riadi" a kýve svokrou ako sa jej páči.... samozrejme, že svokra jej drží stranu a keď aj manžel niečo povie, tak je on ten zlý..... tých cca 9 mesiacov ešte vydržíme a budeme vo svojom.... a teraz svokra sa aj teší na vnúčatko, ale švagriná sa teraz cíti "ohrozená" lebo bude niekto iný dôležitejší ako ona..... tak veľmi zazerá a robí zle.... už som voči tomu imúnna, aj keď vždy ma nejaká jej reakcia zaskočí....

aamanda
15. okt 2011

@katuskaaa29 hehe aj ostala spuchnuta🙂))

@aadulik2110 tak ono pozadie nech je ake chce, ale je to dospela osoba co vie rozhodovat...ta moja tiez dcere da viac aj ju financne podpori a my tiez teraz staviame a ked bola kupit chleba pre robotnikov tak este aj za ten si pytala peniaze...akoze neni zla ale ona je tak od prirody protivna a uvrieskana....aaaa ja som sa dala nahovorit stavat dom vedla nich:((((uz planujeme cinsky mur postavit🙂 ale nenecham si od nej, tiez jej vela veci do doci poviem a potom je zaskocena ona a nie ja🙂 ale ako citam...termin mame dost podobny a este aj stahovat do svojho by sme sa mohli priblizne v rovnakom termine🙂)