Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@helenka333 čauko Helenka. no ja som na tom rovnako,tiez sa este trošku bojim,lebo som pred rokom v 10 tt o maličke prišla.. ale teraz nam to určite vyjde,držime si palce 😅
no babenky,tak som sa dozvedela novinku u doktora.Miminko podrastlo natolko ze sa mi termin posunul z 23.5 na 15.5.2012.Takze som 10 tyzden.Vsetko ok ale pre istotu mi robil specialny citoster,za ktory som si priplatila 20 eur koli tazkej dysplazii krcka maternice aby podrobnejsie zistil ci sa to nezhorsuje.Vysledky az buducu stredu tak sa nacakam.Zatial mam nadavkovany duphaston,ascorutin a tu kyselinu listovu.Mame aj 4D fotecku drobceka,zachvilu pridam do fotoblogu.
@danielka1982 whaw gratulujem 😅 a kolko meral drobec? moj v 10 tt 33 mm.. to je asi tak normalne 🙂 dufam 😝
Babule,počuli ste o tom- take babske reči - že by sa tehotne ženy nemali naťahovat do vyšky? napriklad vyberat veci zo skrine,vešiat hore veci a tak.. vraj sa moze obmotat pupočna šnura okolo maličkeho 😖 😖 ale to asi je len taky blud,nie? dufam 😠
@aadulik2110 presne tak, ako píšeš, že sa nebudem báť, síce je to ťažké, ale musím veriť, teším sa z toho, čo je práve teraz a teším sa velmi a hlavne že tomu verím, že tentokrát to bude ok 🙂!!!Ved je hrozné myslieť len na zlé veci, ja som sa už poučila, človek sa z toho môže zblázniť, takže fakt len pozitívne myslenie 🙂!!!
@zuzka_zilina dakujem...aj som sa pytala kolko ma a doktor mi len povedal ze v knizke to bude napisane ale nic tam neni ale diktoval sestricke nieco okolo 27,7 ale to si ja uz len mozem domysliet o com jej to hovoril..len nech je zdrave po tych trampotach..buducu stredu budu vysledky a 31.10 idem na kontrolu.caka ma to kazde 2 tyzdne kedze je to rizikove.
@zuzka_zilina juj moja, tak mi vieme čo sme prežili, ja som prišla o mimi v máji tento rok, takže nie tak dávno ☹....ale práve preto si hovorím, že teraz bude máj termín pôrodu 🙂 držím aj Tebe palčeky, aj na nás usmialo šťastie a dúfam, že tentokrát to dotiahneme do úspešného konca 🙂!!!
@aadulik2110 nie nie, nepila som lebo v lekárni povedali, že nemôžem a tam mi aj poradili pre tehuľky, som brala týždeň uroval tabletky pre tehotné, tak už je v poriadku všetko 🙂...a inak v ďalšej lekárni tiež povedali, že to môže vyvolať potrat, takže ja už po mojich skúsenostiach neriskujem...
@danielka1982 ake si mala vysldky cytologie pred tým?
@helenka333 Helenka,tak to sa Vám pekne rýchlo podarilo zamiesiť ďalšieho drobčeka 😀 gratulujem. a drzte sa. určite to uz bude v poriadku,uvidiš 🙂
@danielka1982 A prečo si na rizikovom? 😒 aj ja som.. lebo mam cystičky,zvačšene vaječniky,a krče.. ☹ ale nedava mi kontrolu každe 2 týždne,aj ked by ma to dosť upokojilo,keby bola častejšie..
@zuzka_zilina mala som ist na konizaciu koli tazkej dysplazii krcka no par dni pred operaciou mi na predoperacnych vysetreniach doktor oznamil ze som tehotna takze na operaciu ist nemozem ale som prisne sledovana.Vraj to bol dobry krok ze som otehotnela a pritom sa to stalo pocas menstruacie.Po case som zacala silno krvacat tak si ma nechali v nemocnici.Takze v skratke rizikova som koli hroziacemu potratu.
@kaekole prvý klasicky citoster priblizne pred 2-3 mesiacmi ukazal ze mam tazku dysplaziu.teraz ma sleduju ci sa to zhorsuje alebo zlepsuje.A vcera mi robil doktor ten specialny citoster za tých 20 ecka ktorý vraj podrobne skuma kazdu bunku.
tak ja som sa dnes pustila do upratovania kuchynskej linky. Trvá mi to ako v lete na saniach a fičím ako lokomotíva 🙂 čo budem robiť s pribudajúcimi mesiacmi to teda neviem 😒
@petra1209 ja som včera upratovala, a úplne som sa "zničila" bola som unavená ako kôň
@katuskaaa29 no ja som bola zvyknutá za jeden deň vyupratovať celý dom a teraz si treba zvyknúť robiť na etapy a hlavne pomaly čo mi zatiaľ moc nejde 🙂 a to sa ešte nepozerám na okná robia nám fasádu, takže to fakt neviem kto umyje také sú špinavé 😖
@katuskaaa29 tak to je pravda...tam sa to siri rychlo...a netreba riskovat, teraz by ziadna z nas neriskovala...aspon sa o seba starame a davame si veeelky pozor🙂
@petra1209 nemusíš mi to hovoriť, aj ja som zvládla pred tým za pár hodín celý byt, všetko bolo pekne vydezinfikované a tak, no ale teraz som tak ako aj ty to píšeš pomalinky (na čo si musím zvykať aj ja) a na etapy, no okná ani ja nemám umyté, síce u nás fasádu nerobia, ale akurát bývame tak, že pri hlavnej ceste kde veľa áut chodí, a vyzerajú "úžasne" tie okná, ale teraz to umývať nemienim to je isté, teším sa, že spravím to čo treba poprípade navarím, alebo pôjdem nakúpiť, každý hovorí, že po prvom trimestri to bude lepšie, tak už len v tom dúfam, že potom ozaj nebudem taká ospalá a budem zvládať všetko čo teraz nezvládam 🙂
@aamanda to áno dávame si veľký pozor, no ja sa chystám naspäť do práce od pondelka, som zvedavá, že ako dlho tam vydržím byť zdravá, ale akonáhle niečo, tak už sa dám vypísať do konca tehotenstva. Viem, že na PN toľko nedostanem ako keď robím, ale napriek tomu, že peniažky potrebujeme nemienim riskovať. Uvidím, ja by som chcela robiť dovtedy kým sa dá ale keď sa nebude dať tak ostanem doma, čo už, veď niečo bude.
Ahojte, takze meranie NT mam za sebou, vsetko v poriadku 😵 😵 😵 babo ma po dnesnom presnom merani od hlavicky po kostrc 6,3cm 😵 😵 😵
ahojte, tak som tiez po meraniach, vsetky merania boli ok, babatko ma to crl 5,9cm...sak to uz obor🙂 aaale mam sa setrit lebo mi hrozi krvacanie....tak ma to trosku soklo, necakala som to...taaaak od dnes uz len oddychujem🙂
@boise super, to ma teší, že všetko je v poriadku
@aamanda tak tak, len oddychuj, prvoradé je teraz bábo, a všetko ostatné má ísť mimo 🙂
@zuzka_zilina ja som to tiez pocula ale ze to iba v poslednom trimestri by sa nemalo🙂)
@boise whaw,maly valibuk,gratulujem 😀 to sa meria v 13 tyzdni? a este nejake vyšetrenia sa tam robia? ja idem na kontrolu o tyzden,to budem v 12 tt,to mi budu brat krv,a uz z toho asi budu nejake zakladne vysledky,dufam že všetky ok..

@helenka333 a ten urologický čaj, neviem, či je aktuálny.... ale dobré je si kúpiť Urinal - ten sa môže aj v tehotenstve ako prevencia.... a keď som ležala na gyne, tak tam bola mamička s urologickými problémami a vtedy jej sestrička hovorila, že jeden čajík denne nevadí a môže ho piť týždeň a potom týždeň vynechať..... ak sú teda problémy, ak nie, tak nepiť