icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

nany100
20. okt 2011

@helenka333 ahoj moja...ja sem zatiaľ len občas nakuknem...ešte som opatrná 😉 ...mám termín 18.5., teraz som 10+2tt 😉 ...cítim sa stále rovnako, ale dúfam, že o nejaké dva týždne to už prejde...aj pri malej som to tak mala...v utorok idem na odbery a poradňu, tak sa aspoň zase nachvíľu ukľudním 🙂

lenkalela
20. okt 2011

a tu pripajam fotto nasho 5,5cm valibuka

kaekole
20. okt 2011

@lenkalela parada. malé je teda dost velke 🙂)))

suzan1111
21. okt 2011

@lenkalela jeeeeeej jake krasne, aj ja chceeem 🙂 ja budem v 11t. ked pojdem na poradnu,tak dufam ze uvidim nieco podobne aj ked asi mensie trosicka ale je to nadhera vidiet takto babatko 🙂

lenkalela
21. okt 2011

@suzan1111 hej bol to uzasny pocit🙂 ako sa tam rozhadzovalo rucickami ,nozickami🙂no ale pozeram ze ty mas ,zatial predpokladany porod 15 maj a ja mam 11 maj ,tak tam by nemal byt velky rozdiel..🙂kedy ides?

suzan1111
21. okt 2011

@lenkalela podla doktorky a podla toho ako som jej uviedla zac.poslednej menst. to bol 15,len ja som nevedela presne kedy som mala poslednu,lebo si to pisem v praci do kalendara ale ked som si jeden pekny vikend spraivla test a vysiel pozitivny a zaroven som chytila mykozu,musela som utekat rovno v pondelok a tak som presne nevedela kedy som mala..vyzerala som tam jak trubica..ale co uz..dokt. stanovila termin priblizne,podla toho co som sa domnievala ez by asi mohol byt spravny datum zac.posl. menst.ale ked som prisla do prace,videla som ,ze som sa sekla o par dni a podla knizky co ma este moja mamina ked cakala mna,tak to vychazda na 21maja(je tam taka tabulka na kt. ked si pozries posl.menz. tak ti ukaze predpokladany term.porodu). K doktorke pojdem tearz v utorok, tak jej to poviem a ked spravi ultrazvuk..uvidim co povie na datum porodu..Juj som uz taka zvedava,neveim sa dockat toho utorka..cas ide tak pomaly v praci..som aj nervozna aj sa tesim..uz nech vidim nieco take pekne ako si videla ty 🙂

lenkalela
21. okt 2011

@suzan1111 presne takto som sa citila aj ja🙂 neboj vsetko bude v pohode a uvidis cervicka ako sa tam vrti a ako mu bije srdiecko🙂tak uz nech je utorok🙂 drzim palceky a daj mi hned vediet 🙂

suzan1111
21. okt 2011

@lenkalela dakujem, urcite dam vediet ako to dopadlo, vikend urcite prebehne rychlo a ten pondelok nejako vydrzim v praci a uz bude utorok 🙂 😉

arieska
autor
21. okt 2011

ahojte dievcata, tak dnes som absolvovala prvu vaznejsiu poradnu, konecne v pondelok budem mat tehotensku knizku, takze uz budem velka tehulka 🙂
skoro ma odvalilo, ked mi sestricka zobrala 4 skumavky krvi, tlak som mala 100/60 a pan doktor hovori, ze je vsetko v uplnom poriadku. meral nam aj NT, mame 0,9 mm, ze je to v norme a drobec ma cca 6,5 cm (chvilu mal 6,3, potom zas 6,6...)

mia501
21. okt 2011

@aamanda no to ano,obavy su ale aj velka radost 🙂 strasne sa tesime na drobceka

savarka
21. okt 2011

ahojte, pridavam sa k majovkam 🙂. I ked stale mam take obavy, bojim sa a ledva cakam, nech som aspon v 13.tyzdni. Teraz idem do 10. Vcera som bola u lekara, som myslela, ze sa upokojim, ale stale mam obavy 🙂, teraz idem o 3 tyzdne a neviem sa dockat, kedy ten cas pride, aby mi znova potvrdil, ze je mimi v poriadku.

petra1209
21. okt 2011

@lenkalela to je nááááádherné!!!!

gwenni
21. okt 2011

Ahojte ja sa asi tiež môžem ku vám pridať, ja mám síce termín predbežný termín na 1.6 ale ak budem rodiť sekciou tak to bude už koncom mája ...sekcciou preto lebo aj prvého synčeka som rodila sekciou a je to ešte len 10 mesiacov tak asi kôli tomu bude aj druhý ....

katuskaaa29
21. okt 2011

Ahojte baby, nes som bola u lekárky, došli mi už výsledky krvných testov, všetko mám v poriadku, len akurát, že vraj štítna žľaza mi vyskočila, že nejaké hodnoty tam nie sú dobré, musím ísť na endokrinológiu, ale keďže všetci endokrinológovia v meste sú na nejakom kongrese, tak musím počkať do budúceho týždňa, trošku ma to znervóznilo. Mala niektorá z vás takéto problémy??? Ak áno, tak ako prebiehalo vyšetrenie u lekára. Ďakujem

katuskaaa29
21. okt 2011

@lenkalela nádherné, už aj ja chcem mať také foto, ale ešte musím vydržať týždeň

kaekole
21. okt 2011

@savarka a z coho mas obavy? co ti povedal dr?

savarka
21. okt 2011

@cherry1981 ahoj, ja mam tiez termin 21. 5. a bola som u doktora 19.10. a teraz idem uz po 3 tyzdnoch 9. 11., dal ti neskorsi termin ako mne, ale myslim, ze to je v poriadku.

savarka
21. okt 2011

@kaekole povedal, ze je vsetko ok, ale nehovoril mi, ani kolo centimetrov ma, ja verim, ze bude vsetko dobre, ale neznesem toto cakanie 🙂. Nemam ani ziadne priznaky, iba strasny vlci hlad rano a prsia som mala naliate, ked som si nebola ista tehotenstvom a teraz sa mi zda, ze sa vcucli spat 🙂 , tak neviem.......

savarka
21. okt 2011

@katuskaaa29 ahoj, aj ja som bola v stredu u doktora a tiez musim ist na endokrinologiu, mam len mierne zvysene hodnoty, ale v detstve som mala s tym problem, tak preto ma posiela na vysetrenie k odbornikovi

kaekole
21. okt 2011

@savarka tak sa hlavne sa nestresuj, ked dr nepovedal, že nieco hrozí, tak bud v klude a uživaj si tehotenstvo 🙂

kesika
21. okt 2011

@katuskaaa29 Ahoj, ja som liečená na ŠŽ. Vyšetrenie spočíva v tom, že ti vezme krv a podľa hodnôt, ktoré ti vyjdú, ti buď nasadí lieky alebo ťa bude len sledovať. Tie lieky nie sú pre bábo nebezpečné. Je dôležité, aby ťa sledovali, lebo neliečenie problémov ŠŽ môže viesť k potratu alebo poškodeniu plodu. Kontroluje sa to 2x za tehotenstvo. Nemusíš sa ničoho báť, je veľa žien, ktoré v tehotenstve mali problémy so ŠŽ a potom to samovoľne odznelo. Dôležité je, že na to prišli a budú ťa sledovať. 🙂

lenkalela
21. okt 2011

@arieska jej super ,krasne🙂daj aj fotecku🙂)inaj moje malo 5.5 a tie NT merania 1.3 nieje to vela?on povedal ze vsetko je ok ,ale tak ked pozeram ze tvoje je o centak vacsie a ma to len 0,9 tak sa bojim..:(

savarka
21. okt 2011

@kaekole ja viem, snazim sa nestresovat, nenamahat sa, byt v klude 🙂 to je najdolezitejsie. Dik za podporu 🙂 . Co je NT meranie? ja mam pocit, ze ten moj lekar mi neobjasnil vsetko co mal

kaekole
21. okt 2011

@savarka NT je meranie hrubky tkaniva krku u babatka. to sa robi v prvom trimestri (11-14 tt)

kaekole
21. okt 2011

@arieska super 🙂 a v ktorom si bola presne tt ked si bola na sone? malinke teda pekne narastlo 🙂

savarka
21. okt 2011

@kaekole aha, tak pocitam, ze mi to bude robit nabuduce, to by som uz mala byt v 12tt. To sa robi prostrednictvom sona? mam terminy a popis: poradna, Sono I. Zvykne byvat aj partner pri tychto prvych sonach? ci len, ked sa zistuje pohlavie?

mizupizu
21. okt 2011

@katuskaaa29 ahoj. ja sa liecim na stitnu zlazu uzivam euthyrox 75 a endokrinologicka ma upozornila predtym ako som chcela otehotniet, ze hned ako budem mat podozrenie ze som tehotna mam prist na krv. Neviem ci nejake lieky na stitnu uz uzivas alebo nie. v tych prvych mesiacoch ide o to ze hormon stitnej zlazy je potrebny na spravny vyvoj plodu. urcite sa ale nemusis obavat, tych par dni tam urcite nebude rozhodujucich. skus konzumovat viac jodu. napriklad ja som brala mesiac pred otehotnenim vitaminy calibrum babyplan, ktore obsahuju aj jod a uzivaju sa aj v prvom trimestri. urcite bude vsetko v poriadku 🙂

helenka333
21. okt 2011

@nany100 no presne tak, tiež som chcela počkať, no ale som tu ale len tak opatrne, je dobré sa podeliť o skúsenosti a čo ma čaká hlavne 🙂 tak sa držkaj a držím palčeky 🙂!!!

helenka333
21. okt 2011

@gwenni Ahoj, tak jasné že môžeš, síce ešte pár nás tu trpne, lebo tie prvé týždne su rizikové, ale dúfajme že všetko dobre dopadne, tiež mám podľa mrsky termín 28.5. a podľa velkosti 31.5.2012 tak sme nato skoro rovnako 🙂!!!

kaekole
21. okt 2011

@savarka može byt aj partner. niektore ženy beru aj partnerov.