Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@ajvetka aj ja chcem rodit na kramaroch, takze k porodu si mam zobrat kavu a bonbonieru, hej? 😉 😵 mna to dokopy nic nestoji a ak budu milsie, pre mna lepsie 😉
ja by som chcela nadstandard, tak dufam, ze nebude plny 😒 hlavne co som sa dopocula, ze to tam plnia oteckovia, ktori musia byt s mamickou na izbe... 😖
@blackrose presne ako pises, ja ked som bola na nadstandarde to tam nic nebolo akurat tak postel a stena na oranzovo, ale nie je nad vlastnu kupelnu!!! ... mne ide hlavne o to. Ja som sa tam dobre citila, co je uz co povedat, ved nemocnice to je jeden horor ... a do Kochu ist nechcem ... i ked tam mam gynekologa. Neviem sice ci uz po prerabke maju vsetky zariadenia take, aby ked sa nebodaj nieco stalo s dietatom, aby ho nemuseli prevazat do inej nemocky ... ale co uz ... na nadstandard treba mat stastie pokial nie sme "celebrity" 😀
@blackrose ja manzela so sebou neberiem, musi byt doma s detmi, ale ani by som ho tam nechcela, nech si zvyka babo hlavne na mna a mala som poporodnu depku, ze som dost revala a to by manzela dost stresovalo, doma si babo dostatocne uzije. ja som bola na nadstandarde na trojpostelovej izbe, ale cim viac bab tym lepsie, aspon si mate s kym pokecat. A ta sprcha aj WC je na neporovnanie s tou na normalnom oddeleni.
@lenica81 no hej, to som citala, ze co sa kontroluje a tak, ale kvoli comu? nejake zle vysledky z triple aleb preco? som druhykrat tehotna, ale prvykrat som o tom pocula az tu pri vas...na zaklade coho tam lekar posiela,alebo ako ste dosli k tomu ze ste na to morfo vlastne sli??odkial ste o tom vedeli?mne lekar nikdy /vlastne ani jeden lekar/toto vysetrenie nespominal...toto nechapem...
@eviiinka ako skoro? ja babo skoro stale citim v podbrusku, jedine ked sa natiahne tak ho citim napravo od pupka, vtedy sa mi taka vypuklina tam spravi..ale citim ho tesne,cca 1cm-2cm nad lonovou kostou...
@majoslava ved down sa vylucuje tym triple testom, nie?
@atima, blahozelam k babulke 😉
vidim, ze tieto dni sa len slecny rozdavaju, buduci tyzden budu dufam zas chlapi 😀 😀
@stefie dozvedela som sa, ze mimo BA to lekari dost zanedbavaju, ani to pacientke nespomenu 😕 Tu v BA na tom baziruju, kazda jedna pacientka to absolvuje, mne moja gyn. vypisala odporucenku na morfo este v 16tt, nech sa stihnem predcasne objednat.
Dokonca som zistila, ze ak by som podla bydliska isla do zodpovedajucej nemocnice, spravili by to tam zadarmo.. 😝 Priznam sa, o tom som ani ja nevedela, myslela som si, ze je to vzdy platene vysetrenie.
Tripple test, nakolko je castokrat falosne pozitivny aj negativny, urcite na 100% downa nevyluci, najvacsiu istotu da len amniocenteza...
Baby a počuli ste niekčo o porodnici na Antolskej a v Ružinove v BA ? Lebo už som počula tolko toho, že sama neviem, ktorú si mám vybrať :(
@ajvetka ja by som tam tiez nechcela manzela... ved tam budem mat dost starosti so sebou a babatkom a myslim, ze ani jemu by nebolo prijemne tam byt a ani nehovorim o tom, ze to je neprijmne ostatnym babam, ktore tam su po porode a zrazu sa tam promenaduje chlap... 😖
@stefie mna napr. dr. posielam na morfo kvoli tomu, ze sa mu nepacila hrubka NT, aby sa tam babatko cele skontrolovalo a este preto, ze som odmietla amnio
triple testy su len statisticke, nikdy ti nevylucia alebo nepotvrdia postihnutie... je to len na stres pre mamicku
@gee99 ahoj akemu Dr. chodíš?
@eviiinka 😉 Evi mozno ti pomoze tato anketa: https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/ruzinov-kramare-antolska-ktora-porodnica-je-naj/
@eviiinka no vsak ano, ja ho niekedy citim az v oblasti vajecnikov...
@kiribaby teraz som citala, neda mi to pokoj, ze vlastne toto vysetrenie sa robi automaticky v rozmedzi medzi 18-22tt.. ze sa nemusi jednat o 3Dultrazvuk, ale spravi to aj klasicky, kvalitny 2D.. normalne som z toho nervozna...moj byvaly gyndos sice uz ma uzv, ale robit s nim este bohvieako nevie, sam sa mi k tomu priznal, ale tento novy lekar ma uz aj 3D, ale tiez mi morfo nespominal.. nic, spytam sa ho ked pojdem vo stvrtok do poradne.. lebo zatial sa mi down vylucoval len triple testom, pri bianke som mala riziko 1:40tis, teraz este vysledky neviem...
@eviiinka ja som rodila v 2009 v Ružinove a aj teraz idem . ono tie nemocnice jedna horšia ako druha , ale v ružinove som si vybavila lekárku a chcem ju aj teraz lebo budem sekciov rodiť a ona je šikovná 🙂 .
@eviiinka ...ja som tiez na Antolsku nepocula nic zle, na Ruzinov pocuvam len negativa, a to ho mam 5 minut od domu a neplanujem tam ani nahodou ist. Je tam natresk (sice to je asi vsade), baby tam vzdychaju div nie na chodbe ... a ked som tam lezala dva dni kvoli krvacaniu, tak tie baby co nemali lekara zazmluvneneho tam len cakali a nikto si ich nevsimal a to boli baby co prenasali skoro 2 tyzdne, radsej im prepisali termin ako si ich vsimnut ... ale asi ide o kazdeho individualnu skusenost, kazdemu staci nieco ine ...
@kaciatko81
@majoslava zase začnem slovami-moja mama povedala, keďže je zdrav. sestra, že chlap pri porode nema byť, že je to uplne patologicka myšlienka, že ani doktori to nemaju radi, že je to novodoby vymysel, takžeasi ju posluchnem...asi sa budem potrebovať sustrediť na svoje, a viem že ten moj je taka citlvka a nieže ešte aby som sa bala o neho, či mu neni zle, lebo keď už by som ho presvedčila, kvoli mne by to tam trpel aj keby mu bolo na odpadnutie a to je dosť negativny zažitok...kašlem na to, však som neni žiadna padavka, ine baby rodili samy niekde na poli, tak čo by som to ja nezvladla bez priatela 😉
@eviiinka urcite pocujes negativa na kazdu nemocnicu, lebo niektore zienky su nonstop vstahovacne a stazujuce sa a im by nevyhovel ani palac pre ich porod stvoreny 😀 ale mam pocit, ze na ruzinov sa toho najde viac ako na tie dve zvysne...
mna presvedcilo aj to, ze ked je nejaky problem, tak dietatko vezu na kramare... takze aj preto som sa rozhodla rovno pre kramare... a znama tam robila donedavna na novorodeneckom primarku, tak to tam dobre pozna 🙂
@stellamiapiccola ...k Demeckovi ... ale len kratko ... (pritom baby s nim co som citala nie su moc spokojne) ale mna zatial nicim "nesklamal" takze neriesim, rodit chcem aj tak u ineho na Kramaroch ... pomenila som x-gyn a kazdy na jedno kopyto a to som normalna pacientka a nie nejaka upejpana hysterka co stale nieco potrebuje riesit ...
@dominika_sk nechcem aby si to chapala ako urazku na tvoju maminu, ale starsi ludia su proti tymto "novodobym vymyslom" mozno pesimisticky a povazuju to za nieco nenormalne, pretoze vtedy boli chlapi (vacsinou) len na robotu a zarabanie, ale pre mna to moze byt aj 24 hodin nehoraznych bolesti, kym vobec pride k samotnemu porodu a sestricka tam urcite so mnou nebude v jednom kuse a nebude znasat moje vymysli, plac, zlu naladu apod. ale manzel hej...
nejde o samotne vytlacenie babatka (tam aj keby nebol) ale o tu 1. dobu porodnu, kedy si za beznych okolnosti sama v cudzom prostredi s cudzimi ludmi, ktorym sa nevies vyzalovat a nonstop ich o nieco ziadat... pripadne ti manzel u nich vybavi veci, na ktore ty nebudes mat silu 😉
@blackrose a druha vec, preco by som si najtazsiu chvilu v zivote zeny nemohla aspon trochu sprijemnit a tym, ze tam bude manzel, tak aj znizit stres... ja poznam seba a aj manzela, mame k sebe velmi blizko a vzdy sa o seba starame (co to sme si spolu uz zazili) a viem na 100% ze tam pre mna bude velkou oporou.
@blackrose no takto, moja mama teraz študuje vysoku školu a ma 40 rokov, a nechcem ani ja nikoho uraziť, ale vyzera a rozmyšla lepšie ako 90percent tridsiatničiek, keby si ju videla,tak nechapeš a myslim, že ju označiť ako staršieho človeka 😀 no to je dobre 😀 ale to je jedno, neriešme to....

@blackrose no on to vie... viac menej si to musim ujasnit sama a potom to konecne riesenie... nemam z toho nejaky strach, myslim, ze sme presli horsimi vecami 🙂