Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
baby co ste uz rodili..pamatate sa na ockovanie babatka do paticky? na stvrty den.. ked som rodila bianku, tak nas nechceli pustit domov, kym nezaockuju malu..a smelo sa to az ked dovrsi styri dni..no a teraz uz dva mesiace v revuckej nemocnici nie je tato vakcina..nepamatam sa ako sa to volalo, je to proti TBC..no a teraz som stretla jednu znamu, ma dvojmesacne babatko, ktore bolo chore..z neznamych pricin mal maly teploty do 40, inak ani soplik, kasel,vyrazka, nic..boli s nim na pohotovosti, ale tam s nim nerobili nic, lebo maly mal 6 tyzdnov,takze ani len panadol,nurofen, nic...proste len zabaly a na druhy den mala ist k obvodnej..teplta neklesla ani po zabaloch pod 38, sla, a dr jej povedala, ze nemoze s malym nic robit, ani liecbu ziadnu nasadit, lebo nema TO ockovanie..poslala ju naspat do nemocky, nech maleho zaockuju..tam jej povedali, ze nemaju vakcinu, ani ju tak skoro/najblizsi rok/ mat nebudu a ze ked chce, ma si zohnat SAMA nemocicu, kde tuto latku maju a kde by boli ochotni maleho zaockovat...informovala sa a najblizsia nemocnica, ktora by bola ochotna, je BB.stretli ste sa uz s takymto niecim? zajtra volam nasej dr.,ci je to ozaj pravda a ak ano, nerodim v RA!!
@dianka3 neber to v zlom, ale uplne suhlasim so @stefie .. Take trivialne otazky, ake pises nielen v tejto teme ale na fore vseobecne, sme nepreberali ani v prvom trimestri, a to je tu vela prvorodiciek bez akychkolvek predchadzajucich skusenosti... ty v tvojom stvrtom ci kolkom tehotenstve by si skor mala radit nam.. Take otazky typu - cakam naozaj dievcatko, ked mam brucho a chute na chlapca..preboha, co sme v stredoveku?! Normalne nechapem, ci to myslis vazne (to by som este uverila, keby si mala 14 rokov, ale to by si asi nebola uz 4-krat tehotna, ci? 😕 , alebo si z nas robis srandu? A aby sa jedna skusena mamina pytala, ci moze v tehotenstve lezat na bjusku, opakujem, na bjusku... zdrzim sa komentara 🤐
...vraj to preto, aby si nenamocila vlasky 😀 😀 😀 😀
zajtra utz, neviem sa dockat, hrozne sa tesim, aj mam strach ci je vsetko v poriadku, drobca som videla naposledy v 10tt takze to bude poriadny rozdiel 🙂 dufam, ze sa pridam k tym co cakaju dievcatka, vidim ze vas tu dost pribuda, strasne tuzime po dievcatku, hlavne ked drahy uz jedneho chalana ma. Dnes asi ani nezaspim 🙂
ahojte dievcata, pekne dlho som sa tu neukazala. Kedze cez tyzden mam toho akosi dost, manzel nas vzal na vikend do Patiniec, nech si oddychneme... 🙂
@dianka3 a ako to tu tak citam, tak sa mi rozum zastavuje 😕 my cakame tretie babatko...medzi prvym a druhym je takmer 14 rocny rozdiel a pamatala som si ako to "bezi" ked je zena tehotna...takze velmi pochybujem ze si niekedy aj tehotna bola
@niki_lv no minulý týždeň bol týždeň dievčatiek, tak snáď bude teno trend trvať aj buduci týždeň, držím ti palčeky 😉 nech je to tá babuľa
baby neviem ci ste videli, ale toto nas caka 😝
Ja som prvorodicka,a ked nieco neviem vyhladam si na nete,spytam sa zien z rodiny a ked to je vazne len lekarky.a hotovo 🙂..
@stellamiapiccola coze? tebe robi na kazdej poradni sono? mne nie ☹ ako to je mozne? mna na sono posiela a to na zaciatku ttehu potom v 5 mesiaci a az v 8 mesiaci do kelu, na prvom sone som nebola,nestihla som len teraz na jednom v tom 17 tt a na dalsie sono mam ist z septembri ☹ a to je pekne daleko.
Och, to som si vydichla teda som sa bala ze to je zle 😕 ale ked aj tebe vravis ze sa robi ta hrca raz v pravo abo v lavo tak je oki 🙂
@stefie pocuj, ty si ty ja som ja! ty cakas druhe dieta ze? no ale ked budes ich mat viacej ˇplus potraty a doma problemy ktore ti nedaju v noci spavat urcite ani ty si nebudes pametat vsetko.Neeviem preco ta to vlastne trapi nemas ine problemy? vis niesom jedina,ked sa mi narodil drobe na izbe som mala maminu co mala uz 4 deti a pytala sa ma vsetko na novo ako to je,cize pochop ludia co maju v hlave aj ine veci okrem tehu na taketo veci obcas zabudnu tak prosimta uz nefilozofuj okolo toho 😀
@henrieta44 dakujem snad sa dievcatka este neminuli 🙂 uz tam aj letím, neviem sa dockat, aj ked mam obavy ci bude utz spravene tak ako ma, vsetko skontrolovane atd, lebo moja dr. utz nema tak ma posiela do nemocnice kde mi naposledy robila utz sestricka! dufam ze teraz pride nejaky lekar, nechcem jej krivdit ale neviem ci sestra je kompetentna na to aby robila utz, hlavne teraz ked treba skontrolovat vsetky organy 😒
Dobré ránko babulky 🙂 Tak včera sme si posedeli na pohotovosti lebo som spadla, ale je všetko ok.Co som sa cudovala boli vsetci velmi mily a nikde sme nemuseli cakat 🙂 Doktor bol tiež svetový, hned s ama pýtal, či rodím v Petržalke, a že nemám brať vitamíny, ževraj je zbytočné, ked zdrava mamina berie vitamíny hlavne v tomto období, ked je kopec ovocia a zeleniny....pýtala som sa ho aj nato, že či je normálne že sešte necítim až tak silno pohyby, vraj je to uplne normálne a u každého individuálne, každá žena ma inú hrunku brušnej steny a tak 🙂 tak ma velmi ukludnil 🙂 nas chlapček je poriadku 😀 a vy sa ako máte ? aký ste mali víkend ?
Ahojte babulky 🙂
@eviiinka Juuuuu,davaj pozor na seba!!!! 🙂
Kočky,včera nás boli pozrieť rodičia a dali sme im popočúvať cez monitor ozvy srdiečka a tak ich to dojalo...počúvali a plakali. 😅 A všetci sme vedeli prečo...bol to zážitok.Dnes sa chystám oddychovať,lebo víkend som venovala vareniu a pečeniu pre moju lásku 🙂
Ozaj a blahoželám novým dievčatkám v novembrovkách!!!!Super,možno to nakoniec bude pol na pol 😵
ahojte
dlho som tu nebola,tak neviem,ci to stihnem vsetko precitat 😨
chcem sa s vami podelit o prijemny sok 😉
kamaratke,ktorej cele tehotenstvo tvrdili,ze sa jej narodi chlapcek,sa narodilo dievcatko 🙂 prve,takze jej to bolo jedno,ale bol to sok 🙂 ale je stastna,ze je vsetko ok
je to vobec mozne? 😉
tak som zvedava,ci my budeme mat chvostik 😀
asi sa to casto nestava,tak snad hej 😉
@veronika1417 Dajme,idem fotit 🙂
Ahojte kočky, pekný deň vám všetkým prajem 😉
@eviiinka konečne nejaká dobrá skúsenosť z pohotovosti! doteraz som vždy počúvala ako sa lekári správali arogantne a vysmievali sa z problému z ktorým prišla budúca mamička 😠 a teším sa, že je všetko v poriadku 😀 to je najdôležitejšie!
@drobcek801 to je zaujímavé, že sa takto "sekli", aj ja som mm povedala, že pre istotu musíme mať aj chlapčenské meno, ak by náhodou 🙂 ale zatiaľ máme problém aj s dievčenským menom, máme 15ks po prvom kole 😀 😀
baby ja potrebujem nejaký ťahák podľa čoho mám nakupovať výbavičku, nemáte niečo 😅 šak ja som dosť mimo a neviem kde začať 😒
@lianka7 ja som ešte poriadne raňajky nemala ☹ musím skočiť do obchodu, ja zatiaľ len trošku ovocia 😉
ale je to zaujímavé, aká sme každá iná - na váhe si pribrala a bruško žiadne, ja som zase nepribrala a bruško je 😉 hlavne že sa naši drobci majú skvele 😵
idem si teda aj ja odfotiť brušo a hodím foto 😀

@dianka3 zlaticko tak tomu to neuverim,sorry..ja som rodila pred takmer styrmi rokmi, uz je to vlastne viac nez 4 roky, ked som citila take pohyby, ako citim teraz a pamatam si to celkom dobre..co sa tych hrc tyka, oki, chapem, si po potrate, to beriem, mas strach... ale niektore otazky mas fakt divne...su tu prvorodicky, ktore su viac informovane ako ty...mozno je to tvojim gynekologom, ja neviem, ale rozhodne by si mala byt viac informovana..ked je to dokonca stvrte tehu...nemam pravdu baby?
@harper ved vidim 😉 som zvedava ako sa to zvrtne buduci tyzden... 😀 😀
@karap mam ten isty problem s podobnym menom 😉 mne sa snivalo ze som mala Šimonka a tiez ho drahy nechce dovolit...