Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lianka7 tesim sa, som zvedava ako bude mm dojaty, lebo uz sice bol na uzv u mojho dr. ale to bolo v 16tt, zle to bolo vidiet, ale uz vtedy sa tesil... teraz to bude urcite este lepsie! 🙂
@kaia ja neviem, ja by som sa toho asi az tak nebala... doma mame taky maly bazen a v nom som uz bola... vcera sme boli na verejnom kupalisku, ale nesla som tam preto, lebo tam bolo vela ludi a bala som sa, aby ma nejake dieta nekoplo... inak existuju take tampony niecim napustene proti infekcii
@kaia Ahojček 🙂 ja som sa bola kupať aj v bazénoch už tento rok...pýtala som sa DR., ci mozem ist a on že kludne, akurat sa potom doma poriadne vysprchovať .... klop klop, nič som nechytila.....pozerala som čo písali aj baby tu na MK a vela ich chodí kupať sa aj do bazénov aj do jazier.....este som sa sa pýtala Dr., na ti eantibakteriálne tampony, nato mi povedal, že to je teraz nový ,,hit,, ale že ako chcem, no radšej bez nich ... takže si myslím že kludne možes ist 🙂
dobre ránko @eviiinka aká kočka 🙂
@zvedava17p Drzim palce, potom daj vediet.
Babulky mate niektora problem s priberanim? Ja stale len +1kg, mam z toho obavy a babo ma 400g, nie je pod vahou?Ako ste na tom vy?
ahojte kocky.ako sa mate? tak ja som spat z chty.bolo to o hubu.unavena ako kon z tolkych deti.maly tam skoro vobec nekopal.mala som aj strach ale ako sme dosli domou hned dal o sebe vediet. v utorok idem na poradnu a na cukor.vobec sa na to netesim ale aspon skontroluje lea.brucho mi riadne vyskocilo a vaha stale rovnaka.nechapem. ako prezivate horucavy??? ja teda pekne na ho..o.sice neopucham ale je mi strasssssne teplo a furt sa potim.
babule nechcem strašiť ale ja mám z kupka negat. skúsenosť ešte z minulosti, chytila som nejakú pleseň. Mne raz v nemocnici lekár doporučil vždy si zaviesť tampon - zabránime tak vznikiu rôznych ochorení. Teraz v tehu by som iste použila tie napustené gelom. Mi to doporučili v lekárni....Aj som si jedny kúpila len neviem či vôbec využijem. Včera sme boli na kupku ale vo vode len po kolená - na osvieženie....nechcem chytiť infekciu - z nej známa porodilal v 7 mesiaci.
Caute baby,no veru som tu davno nebola,precitala som len posledne stranky, popisali ste toho hodne.Ja konecne dnes si uz mozem plne vydychnut a zacat si konecne uzivat tehu.3 tyzdne som prezila v strachu.Dnes mi povedali najkrajsiu vec, ze amnio vyslo dobre a ze cakame zdrave dievcatko.Ale co tomu predchadzalo nechcite vediet.Po amniocenteze som bola 2 tyzdne v nemocke, nasli mi nejaky zvlastny bacil, ktory moze vyvolavat potrat, tak som si to odlezala.Ale vyzera uz vsetko ok. A uz konecne mozem ist nieco malinkej kupit.Baby ale ten strach z vysledkov, kto to nezazil nepochopi...tri tyzdne cakania.Tak si pekne uzivajte teplucko...
@lenka1108 ahojky no ja mám cukrovkové testy 21.7 ani ja sa neteším 😒 zoberiem si citronový čaj alebo vodu 😀
teplo znášam dosť blbo ledva funím a v noci sa prevalujem hore dolu .
@stellamiapiccola pokial viem, tak po tej glukoze nemozes pit. Teda ja som nemohla, ked som na nej bola az kym mi opatovne nebrali krv - tj. 2 hodiny.
Zober si len citronovu stavu, ktoru si do toho pohara nalejes. Inak to nie je nic hnusne. Sladka malinovka 🙂
@luci66 Vôbec nemusíš mať obavy, sú ženy, ktoré nepriberú nič až do konca, ja som v 22. týzdni nepribrala ani deko a teraz v 24 tt zrazu o 4 kg viac. Ani neviem kedy som tak stihla pribrať 🙂 Doktor sa nad tým ani nepozastavil, len sa spýtal či som ešte nepribrala...Prvoradé je to že je bábatko v poriadku a nie kolko sme pribrali...
@eviiinka joooj ani mi nerozpravaj o plackach..ja mam na ne chut uz tyzden 😀 😀 😀 ale nemam chut tak dlho stat pri sporaku 😅 mna dnes tiez caka kupko,ja tehotna a tri deti..ufffdufam ze tie dve starsie sa postaraju o tu moju najmensiu 😀 ja sa do vody bojim kvoli infekcii..a draheho by som tiez rada vzala, ale musi do prace zase 😖
jeee baby, etse som sa vam zabudla pochvalit.. kooonecne som dnes prvykrat kupila nieco viktorke...kupila som jej plienky...tie biele pampersky, co su s kremom, newborny a aj tie3-6 kg.. jeden balik ma vysiel len 6,60, super cena...tak uz mame prvy mesiac po porode zabezpeceny 😀 😀 😀 😀
@eviiinka no ved ja som tiez uz odpocitavala dni do sona,kym konecne uvidim malicke🙂
ked mas v pondelok poradnu,mozme sa dohodnut na utorok na to cvicenie,hm?
poslem ti IP s mailom kde sa treba nahlasit, bude sa ti to dat aspon precitat? lebo si vravela ze ti obcas blbnu spravy.. aj cas si pozri, ktory by ti vyhovoval,mne je to viac menej jedno..
a jasne ze budeme kocikovat,budu z nich kamarati🙂
@blackrose ja som mohla piť, právr viem je to hnustne sladké a hlavne ke´d nepijem sladené 🙂
@stellamiapiccola ja tiez sladene nepijem, preto som sa cudovala, ze to nebolo take strasne...
kočky doposiaľ som mesačne priberala rovnomerne 1,5 kg na mesiac a teraz za dva týždne, že + 3kg 😲
@blackrose ja som sa orientovalôa podla toho, ako som vysla s plienkami pre bianku.. kedze sa bianka narodila 3500g, tak sme potrebovali jeden balik 2-5 a potom som presla na 3-6 a tie som myslim vtedy tiez potrebovala 1balik..ale teraz som tie druhe kupila dva baliky...ono casom, ako bude rast babo, sa bude potrebovat aj 4baliky mesacne, lebo potom je ich uz v bale menej.. tieto su 78 a72ks... ja som pri bii presla preto ned na tia dvojky, lebo bola tucko 😀 😀
teda aspon ja som potrebovala tolko...to uz zavisi od maminy..kamoske stacili aj dva a pol balika..ale maly bol furt zapareny...
Babule a jak ste na tom so sladkostami? davate si pozor na cukor? Inak ake moze mat nasledky zvyseny cukor v tehotenstve na babatko?

Ahojte baby, tak sa mozem pochvalit aj ja, ze viem co cakame..bola som vcera na morfologickom, a povedal nam doktor, ze 100% chlapec..ved sme to koniec koncov aj videli, tie pohlavne organy su nepopieratelne 🙂)
vsetko v poriadku tak sa neskutocne vytesujem, podobne ako pise lianka bol so mnou manzel, tesil sa ako maly a ja som nevedela ci som dojata viac z neho alebo z toho drobceka na monitore🙂
poprosim ta @harper aby si mi do tabulky doplnila pohlavie, a meno Matus, zatial jediny kompromis na ktorom sme sa dohodli🙂
pekny dnik Vam zelam vsetkym