icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dominika_sk
22. júl 2011

@slimme ja budem ma tiež chlapčeka a pleť mam ako vždy na pi*u... 😝

dominika_sk
22. júl 2011

ozaj baby, verite tej povere, že kočik by pred porodom nemal byť doma, či nie?!ja som neni nejaka poverčiva, ale z každej strany to počuvam, tak chcem vedieť kolko nas tu je, čo budu mať kočiky doma a kolke tomu veria. dikyyy 😉

luci66
22. júl 2011

@dominika_sk Ahoj mne to kamoska nedavno spominala, ze kupila kocik, ale je este u jej rodicov na skriny. Ja si ho asi domov donesiem, skontrolujem kedze chceme objednavat cez net, ci je v poriadku a zbalim do satniku.

henrieta44
22. júl 2011

@dominika_sk podľa mňa je to blbosť, čo je súdené je aj tak dané, ja mám jeden kočík doma po synovi, ale ak si zoženiem nejaký druhý aj skôr určite ho nebudem k nikomu pachť ale bude pekne u nás domka čakať na svojo pána, teda pani 😉

henrieta44
22. júl 2011

ale môj manžel aj ked tvrdí opak, nechce veľmi popredu kupovať, že čo ak sa niečo stane, a na to mu ja zse fľusnem urgument čo bude potom robiť, ked ja náhodou budem musieť len ležať v posteli alebo ked budem musieť ísť do nemocice, kde chcem on sám kupovať veci, však by tak jeho a najmä aj mňa porazilo že čo by pokúpil ( máme diametrálne odlišný vkus na veci 😀 ) takže ja to radšej neriskujem a kupujem si už pomaličky výbavičku

eviiinka
22. júl 2011

@slimme ja čakám chlapčeka a pleť katastrofálna, nikdy som s nou nemala problémy a teraz sa mi okolo brady vyhodila ako keby alergia :( snad sa to po porode upokojí 🙂

eviiinka
22. júl 2011

@dominika_sk ja nato neverím lebo mi nejde do hlavy ako može kočík sposobiť niečo zle .... neviem.. no moj drahý to počul už z každej strany, takže ja som náš kočík ani nevidela ani netuším kde je ... 😀 takže ja ho asi uvidím až ked pojdeme z porodnice 😀 chi chi

slimme
22. júl 2011

@dominika_sk Ja ho budem mat tiez doma, teda uz mam 🙂 pred tym som sa nad tym nezamyslala az ked som to citala tu v diskusii. Povedat, ze tomu neverim, radsej nechcem, mala by som z toho zly pocit, skor nad tym nepremyslam...

henrieta44
22. júl 2011

@eviiinka bože tí naší chlapi, že to je katastrofa, ale budú sväto sväte tvrdiť že oni nie sú poverčiví, no zo všetkého su posr...tí 😀 😀 😀

henrieta44
22. júl 2011

inak čo sa týky pleti, tak čakám dievčatko a zdá sa mi že má pleť krajšiu než pred tehu, podľa mňa to nie je o to čo čakáme ale ako znášame zmeny hladiny hormónov, takže je to individuálne, to je opäť podľa mňa len povera starých mám

henrieta44
22. júl 2011

ja som dnes tomu môjmu povedala že ideme dokúpiť ešte nejaké drobnosti a popozeraž kočíky a on hned skúšal na mňa, že nekúpime radšej sušičku na prádlo namiesto kočíka, no chápete a čo budem malú voziť v sušičke.... 😠 😀 , mám veľkú práčovňu so sušiarňou no načo mi už len bude sušička, potom by som to musela hned aj žehliť a takto ked sa mi nechce, nechám to sušiť aj celý týždeň, lenže on to nechápe, ach jaj, mužská logika, že??? 😀

eviiinka
22. júl 2011

ozaj baby, chcem sa opýtať akú velkosť oblečka kupujete pre bábetká ?

mackoxxx
22. júl 2011

@eviiinka Veľkosť (vek a váha dieťaťa) 50 (0 – 1 mesiacov), 56 (1 – 2 mesiace), 62 (2 – 3 mesiace, 5 – 7 kg), 68 (4 - 6 mesiacov, 7 – 9 kg), 74 (6 – 9 mesiacov, 9 – 11 kg) ...
Číslo 56 je najmenšie čo som kupovala (malá mala pri pôrode 48cm) ale nekupuj ho veľa, drobček rýchlo rastie a nebudeš vedieť kedy a už z toho vyrastie, tak si to odstupňuj. 56,62,64,68,74 aby si mala aspoň na pol roka pokoj. 74 sa zdá veľká ale hlavne pri nohavičkách a body treba rátať aj plienky!

mackoxxx
22. júl 2011

@eviiinka alebo máš prehľadnejšie na: http://www.inzerosvet.sk/rodina/?q=44
máš tam aj čiapky a obuv 🙂

eviiinka
22. júl 2011

@mackoxxx dakujem velmi pekne 🙂 už som mudrejšia 🙂 takže tých najmenších vecí by som asi nemala kupovať vela, asi z kazdeho roška troška 🙂

eviiinka
22. júl 2011

@mackoxxx tak toto je suúper 🙂 dakujeeem 😀

luppita
22. júl 2011

@dominika_sk ja som tuto poveru pocuvala pri prvom a aj tak som sa nevedela kocika dockat a kupila skor.... vytesovala sa doma z neho....
Kedze moj drobec ho total znicil, tak musime novy kupovat teraz a akurat dnes isiel mm niaky okukat... rozhodol sa , ze bude akcny a vyberie on.... samozrejme to budeme doma riesit spolocne, ale tesim sa, ze sa tak zaujma, pri prvom len prikyvoval hlavou a stale , ze ,, jak chce zltko,,
@eviiinka isto nekupuj vela, ako pise @mackoxxx babo strasne rychlo narastie.... ja som nakupila vela a par kuskov (krasnych, som odkladala na extra prilezitost, navsteva Dr, navsteva nasich, ze aby sme doma zbytocne neopotrebovali....) a ked som mu to chcela obliect tak som zistila , ze uz je to male..... 😝

eviiinka
22. júl 2011

inak maminky čo už detičky máte, kolko vlastne stojí porod ?

luppita
22. júl 2011

@eviiinka porod nestoji nic. Plati sa napr za otecka pri porode (15eur), epiduralku (100eur), doktora (ked si ho zazmluvnis, musi byt pri porode on, tusim 250eur).... nadstandardna izba (podla toho v ktorej nemocnici od 15 - ... eur, podla toho ci chces byt na izbe uplne sama, ci chces izbu s TV, WiFi...) 🙂 ja som si zaplatila na kramaroch aj nadstandardnu izbu (bo som nechcela riskovat, ze budem s niakymi cigankami na izbe, nic v zlom, ale bola som na klasickom odd a vyfajcovali tam, vyhukavali....no des, plus spolocne toalety a sprchy pre celu chodbu), ale tusim to bolo 10eur na noc, boli sme 3 maminy, mali sme vlastnu sprchu a WC..... bez TV a podobnych hovadin, zive Tv som mala v postielke.... 🙂

ajvetka
22. júl 2011

@slimme ja cakam chlapca a zhorsila sa mi, teraz sa mi vyhodi aj vyrazka a mam strasne suchu pokozku na nose, pod ocami a na brade

luppita
22. júl 2011

@eviiinka inak neviem ci sa to nemenilo, toto su ciastky s pred 2 rokov a mam pocit, ze sa tam diali, alebo maju diat niake zmeny 🙂 neviem, mozno si uz zaplatime aj za postelne pradlo, jedlo....

eviiinka
22. júl 2011

@luppita aha, ja som si myslela že aj porod niečo stojí ... ja tiež nemám nič prost cigánkam, no tiež som počula, že robili poriadny bordel, ked kamoška bola v nemocnici, tak asi by som si tiež zaplatila o 10 € viac a mala klud 🙂 kolko sa býva asi cca v pordonici ak je všetko v poriadku, počula som že tak 3 dni ... je to tak ?

ajvetka
22. júl 2011

@eviiinka ja som platila za manzela pri porode pri prvom porode a lezala som na klasickom oddeleni. S cigankou ktora isla hned po porode fajcit, sama krv na zemi, ani si to neutrela, dieta chuda malicke, ona aj pila pocas tehu, odomna si pytala pribor, telefon, plus nech jej nakojim dieta. Pri druhom porode manzel nestihol prist, ale platila som si nadstandard pre istotu a bolo to super.

luppita
22. júl 2011

@eviiinka ja som mala vsetko OK, aj babo bolo OK, tak som bola 3 noci a 4ty den nas pustili domov. 🙂

lenka1108
22. júl 2011

ahoj baby.tak vysledky dosli az teraz.a recept budem mat az v pondelok. mam nejaku pliesnovu mykozu a ta vraj mohla sposobit aj unik poldovej vody.vraj je to normalne.tak v pondelok recept a hajde na ATB.dufam ze to malemu neuskodi. a ozaj v pondelok idem na 4 D zase do pruskeho 😉 mangel do mna hucal ze to chce vidiet ze somnou este nebol na sone a ze si to zaplati tak hovorim preco nie.tesim sa aspon zase uvidim drobca a dozviem sa miery a podobne. dnes som nakupila vecicky dalsie tak vsetko perem.idem dat fotak do nabijacky a pofotim vsetko 😉

dominika_sk
22. júl 2011

diky baby 😉
@luppita
@luci66
@eviiinka
@slimme ve´d ja len tak pre zaujimavosť,či tomu niektora verite. ja vobec nie som na povery, ale ako zisťujem, deti mojich kamaratok budu mať červene šnurky na rukach proti urieknutiu 😀 keby mi nepovedali o tom kočiku, tak ani neviem, že taka nejaka povera je 😵

karap
22. júl 2011

ahojte,po vyse tyzdni som tu.Mali sme poruchu na nete 😠
Neviem ci si spominate,stazovala som sa na bolest ucha...Ja sprosta som to zanedbala,nesla som hned k lekarovi a nakoniec som skoncila na pohotovosti zo strasnymi bolestami,3x mi ucho museli cistit co som ho mala zanesene hnisom,brala som atb....Primar mi povedal,ze som prisla za minutu 12....Vraj mi hrozil zapal mozgovych blan.Druhy raz uz taka sprosta nebudem ☹
No,vcera som mala poradnu 🙂Vdaka hnusnemu pocasiu bola prazdna cakaren a lekar sa mi mohol venovat.Urobil mi utz [hoci nemusel]a Simonku sme celu skontrolovali 😉Krasne rastie,v 24tt vazi 625g 😉
Ja som ,,vdaka,, tomu zapalu schudla 2kg [takze mam zatial len +2kg]no Simke to bolo sumafuk a ma sa k svetu.
Celu dobu pocas utz bola otocena chrbtom a zadkom,no nakoniec sa zlutovala nad maminkou,na okamih sa otocila a lekarovi sa podarilo ,,cvaknut,, ju z profilu ako si cucka prsteky....

stellamiapiccola
22. júl 2011

@luci66 no su asi trolino drahšie ako v internet obchodoch , ale jemnulinké kvaliné a ja som ich nosila aj po pôrode dosť hmmm a snáď aj pre teba tam bude

stellamiapiccola
22. júl 2011

@dominika_sk ja som ho mala doma a neverím poverám lebo v dnešnej dobe sa ti môže stať, že si ho objednáš na poslednú chvilku a potom budeš bez neho ja som ho ešte stihla pred použitím aj reklamovať 🙂 teraz mám doma 2.
@eviiinka ja som v roku 2009 platila za zajednanu lekárku 6000sk + 500 sk manžel pri pôrode inak to bolo 7000sk ale som sa dohodla s lekárkou a dala som jej to do ruky po pôrode vlastne muž

janap24
22. júl 2011

Ahojte
Prosim vas v ktorom tyzdni chodite na interne vysetrenia + ten hnusny glukozovy test? Mne lekar povedal ze do poradne staci o 2 mes. co sa mi zda trosku dlho..ale ja tam pojdem aj tak za mesiac. 😠 Z hematologie mi vysli krvne testy s velmi nizkym obsahom hemoglobinu za mesiac sa mi znizil zo 130 na 90. tak o tyzden tam musim znova aak sa to nezmeni tak asi na infuzky. :(
mate krasne brusenka na nas je to tiez poriadne vidno 🙂