icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

luseta2000
26. júl 2011

@eviiinka Ahoj to je divne lebo ja som na to pytala tiez u nas a povedali mi ze nikto mi podla zakona nemusi drzta dovoelnku3 roky a ak ju neverpam tak prepadne alebo sa mi preplati 😲 tka neviem kde je pravda

eviiinka
26. júl 2011

@slimme peknučký 🙂 kolko ich už mas ? 😉

slimme
26. júl 2011

Co sa tyka tej dovolenky, mozete si bud vybrat, alebo si pisomne neskor poziadat o jej preplatenie. Zamestnavatel je povinny vam ju preplatit.

slimme
26. júl 2011

@eviiinka dakujem, mam jeden novy a tento som si objednala tak na spinkanie za domom aby sa v zime netlacilo ked tam napcham fusak...

luppita
26. júl 2011

@eviiinka Ja davam viac syra ako masla, bo nemam rada ak citim to maslo tam 🙂 na jednu plechovku sardiniek davam asi 3 trojuholniky syra a polievkovu lyz. masla (len na zjemnenie) 🙂 Akurat vcera som si kupila sardinky, ze si urobim ranajky, ale nechce sa mi dnes, tak az zajtra 🙂
aj tato vyzera dobre, prida sa len vajco http://varecha.pravda.sk/recepty/rybacia-natier...

eviiinka
26. júl 2011

@luppita super, dnes určite vyskušam 😀 s takým čerstvým chlebíkom ... no už aby bola hotová .) Dakujeeeem 😀

luseta2000
26. júl 2011

@stellamiapiccola no ja som minule cedila zemiaky a myslite ze som si hrniec nepritisla trochu o brucho! skoro ma slak trafil a mala som ho jemne popalene. uplne som zabudla ze uz mam brucho 😀 manzel si len tukal na celo co som to za nemehlo

luppita
26. júl 2011

@eviiinka tiez som bola prekvapena, ze aky skory termin mi dali 🙂 radsej sa prevezieme par km ako cakat 3tyz. tu je kontakt http://hlohovec.virtualne.sk/mudr-vladimir-bres...

eviiinka
26. júl 2011

@luseta2000 hmmm, to neviem ani ja ..... je sice pravda, že máme velmi dobrého šefa a tak.....a že aj baby si nevybrali dofcu a prisli po 2 tehotenstvach a všetko ok .... neviem naozaj ani ja kde je pravda 😖

eviiinka
26. júl 2011

@luppita dakujeeeeeem 😀

duranovaz
26. júl 2011

Ahojte.Čo všetko chystáte pre bábätká?Ja mám už objednaný kočík 3-kombinácia zajtra príde,deky,fusak,vaničku,stoličku na krmenie,chodák, všetko oblečenie, plienky, kozmetiku, plienky na široko,postieľku,paplón s vankúšom, obliečky,plachty,perinky,hrkalky,flašky,cumlíky.A ešte sa chystám kúpiť hračku na kočík takú na štipci a na autosedačku takú hračku ako had a vysia s nej hračky.Dúfam, že mi už veľa nechýba.Chystáte sa ešte niečo kupovať čo som nespomenula.Prosím si ešte nejaké typy.

dominika_sk
26. júl 2011

ja som z toho už na nervy 😢 najprv som spominala, že maly ma intervaly že tyždeń je hyperaktivny a dva dni ma kludne potom, teraz bol tri dni kludny, včera to bol extrem čo vyvadzal a dneska zase nič 😖 prečo ma takto stale straši 😒

luseta2000
26. júl 2011

@duranovaz uha ty uz mas fakt asi vsetko 😀 a aku kozmetiku si kupovala ? mne hovoria ze najlepsia je z lekarne bioderma alebo nivea.ale urcite nie Johnsos

mackoxxx
26. júl 2011

@dominika_sk 🙂 Tak to bude aj po narodení! Zvykaj si. Jeden deň tak 🙂 a druhý ☹ .

@duranovaz Ešte hľadám manuálnu odsávačku na mlieko a podložky pod plachtu aj pre seba (ráno som mávala mláky po mlieku - musela som preto meniť aj madrac). Moja stará dobrá odsávačka to "neprežila" po tom 2-ročnom používaní aj 5 krát do dňa. A fľaštičky na mrazenie odsatého mliečka.Niečo takéto:http://www.philips.sk/c/avent-kmenie-z-flasky/airflex-....

mysti
26. júl 2011

@dominika_sk domi, nebud z toho zufala,moj drobec je tiez taky - jeden den az prilis hyperaktivny a druhy den lenivo spi...ale kym doki povie, ze je vsetko OK, aj na sone je vsetko OK, nemas dovod sa znepokojovat...aj my mame jeden den ked zvladnes vsetko a druhy den ked sa Ti nic nechce, aj nase drobce su take....tak sa neznepokojuj 😉

luppita
26. júl 2011

@luseta2000 preco nie Johnson? ja som pri synovi pouzilavala len ten ked bol malilinkavy, ale pouzivala som len sampon (mydlo), ziadne kremi ani oleje som mu nedavala ( citala som, ze potom si na to ta pokozka zvykne ... ) doteraz ma skvelu pokozku (sale nekremujem, len po opalovani niekedy) 🙂 aj pri tomto babatku budem pouzivat len do kupelu nieco 🙂

mackoxxx
26. júl 2011

@luseta2000 Moja nezvládala ani niveu!! Záleží od drobčeka. Používala som len olivový olej z lekárne a kúpala som v čistej vode. Vzorky dostaneme (ak to bude ako pri prvom 🙂 ) aj po narodení v pôrodnici v kufríku, takže treba si počkať a potom sa rozhodneš. Prvé dni toho veľa nebudeš potrebovať a čo to ti predpíše lekárka pri prvej návšteve (mne aj hneď priniesla púder a masť na zadoček - bola sobota a ona ochotne prišla k nám domov).

luppita
26. júl 2011

@mackoxxx ja som odsavacku vobec nepouzivala a ked som aj chcela s tou rucnou mi to niako neslo, moze mi dat typ ktora je fakt dobra? ci je lepsie elekt. ci rucna... diki

micicka
26. júl 2011

@luppita pozerám, že ideš do Hlohovca. teda termín ste dostali fakt veľmi dobrý 😉 ja som tiež bola a veru mi dali termín až o 4 týždne, takže super sa ti podarilo 😉 prajem krásne obrázky a hlavne, nech je všetko ako má byť 😀

luppita
26. júl 2011

@micicka ja som myslela, ze tam je to bezne dostat takyto termin, ale asi su len klientky na dovolenkach, tak maju menej roboty. Dakujem 🙂

micicka
26. júl 2011

@luppita možno sa im tam niečo uvoľnilo, možno ako píšeš, sú dovolenky.
budete si môcť k dvd vybrať hudbu akú chcete. má tam niekoľko napálených cd - ja som si v tej rýchlosti samozrejme nevedela vybrať. ale ma napadlo, že keby viem a mám nejakú veľmi obľúbenú hudbu, skupinu, tak by som si priniesla svoje z domu - to len ako myšlienka pre teba.

luseta2000
26. júl 2011

luppita @ neviem ze vraj ma na Johnsomn plno deti alergie tak neviem..
luppita @mackoxxx tesim na vzorky a myslis ze aj na antolskej mi daju kufrik a tak ? to by bolo super

luseta2000
26. júl 2011

Ozaj baby co si myslite o tom porodnom gele ? zabudla som ako sa vola ale urychluje porod tak neviem ci si ho mam kupit alebo nie.. je dost drahy cca 100€

mackoxxx
26. júl 2011

@luseta2000 Tu u nás sme dostali všetky. Boli tam vzorky (hlavne nivea), cumlík, dojčenské fľaša, brožúrky a zľavnený kupón na monitor dychu. Je to už dosť dávno, tak snáď to tak ešte je 🙂 .

duranovaz
26. júl 2011

@luseta2000 Kozmetiku máme jednoznačne niveu.

kiribaby
26. júl 2011

@luseta2000 osobne si myslim, ze ten gel je len dalsia komercna hracka, na ktorej sa da pekne zarobit 😝
Ak ta to vsak zaujima, tu je link: http://www.dianatal.lv/slovakia/preco-dianatal-...

stellamiapiccola
26. júl 2011

@dominika_sk to ťa nesmie strašiť , predstav si seba jeden deň si atívna druhý unavená 😉 klud

blackrose
26. júl 2011

@stefie aj ja som Anna 😉 a v detstve som to meno nemala rada, ale v puberte ma zacali volat Anka a teraz mam to meno celkom rada a aj by som ho dala dcerke, ale nie som zastancom toho, davat mena po rodicoch 😉 prave dnes sme s mm hovorili, ze uz je Anna skor meno pouzivane u starych ludi ako u mladych alebo malych deticiek...
@luseta2000 to je hlupost, podla zakona mozes matersku cerpat az po rodicovskej...
citujem zakonnik prace: "Ak si zamstnankyna nemoze vycerpat dovolenku pre cerpanie materskej dovolenky alebo rodicovskej dovolenky ani do konca nasledujuceho kalendarneho roka, nevycerpanu dovolenku jej zamestnavatel poskytne po skonceni materskej alebo rodicovskej dovolenky."
Zamestnavatelia vela krat neovladaju zakonnik prace a my sa nim mozeme branit! 😉

blackrose
26. júl 2011

@dominika_sk vobec sa nestresuj, ved aj ty mas niekedy viac energie a niekedy menej.. niekedy moze kopkat do vnutra bruska alebo do placenty a to nemusis citit... nerataj kazdy pohyb, zbytocne sa stresujes 😉
@luseta2000 ja si ho urcite kupim 🙂 citala som nan vela dobrych reakcii a dokonca aj znama s nim rodila... mala tazky porod a dokonca aj doktor povedal, ze ten gel jej pomohol uz v prvej dobe pri otvarani...

luseta2000
26. júl 2011

@blackroseaha no vidis, tak asi ani u nas ho neovladaju 😀