icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

stefie
2. aug 2011

@eviiinka ja sa orientujem podla tejto https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lucia.kl/alb...
tabulky a vychadza mi to...

karap
2. aug 2011

@luci66 no,ja pisem len za seba.Mne to tak vyhovovalo,ze dali malej nausnicky uz v porodnici.Bolo to zadarmo[len tej sestricke som dala bonbonieru]a nemusela som neskor zazivat stresy z placu malej.Moja sesternica davala totiz svojej dcere prepichnut oska az u pediatricky,ta ju vyhnala na chodbu a sesternica si vypocula strasidelny plac malej z ordinacie.....Mne malu vzali,o 10minut prisli nazad a mala uz bola okraslena.A vobec neplakala.

adikad
2. aug 2011

@eviiinka dakujem 🙂

mne dnes prisla suprava do postielky, je krasna, uz by som ju najradsej odskusala, ale este nemame postielku 😀

stefie
2. aug 2011

@adikad jeeeej kraaasne, take svieze, jemne...nemam rada zelenu farbu, ale toto je ozaj krasne take ake to je...so zelenym... 🙂 🙂

eviiinka
2. aug 2011

jeeeej, dakujem dievčata, tak to znamená, že už som v 7 mesiaci 🙂

eviiinka
2. aug 2011

@stefie ja som z toho jelen .... lebo každy mesiac si hodím do googla týžden v ktorom som a prečítam si čo sa s drobčekom deje 🙂 no a podla toho mi vyslo že sme začali 7.mesiac 🙂

eviiinka
2. aug 2011

pametam sa, ked sme si tu pisali a boli sme na konci 3 mesiaca 🙂 ani som netušila že to tak rýchlo ubehne 🙂 asi sa vám budem zdať divná, ale až dnes ked mi moj drahý povedal maminka, tak som sa tak zamyslela, ja naozaj budem Mamina 🙂 🙂 🙂 ♥

blackrose
2. aug 2011

mamicky, ktore uz mate skusenosti... chcem si ist kupit teraz v zlave plienky a neviem kolko ktorych...
pampersky maju newborn 2-5 kg po 27ks alebo po 54ks
a mini 3-6 kg maju po 62ks
myslite si, ze tie newborn budem dlhsie pouzviat, alebo mi staci len na par dni tych 27 ks a potom uz vyuzijem tie mini?? Alebo mam kupit radsej vacsie balenie a miniem ho... nechcem ho potom zbytocne vyhodit, ze babatko bude do nich velke...

kiribaby
2. aug 2011

@veronika1417 @stefie nápodobne je to prvá skúsenosť, takže len podľa sily rozlišujem ručičky od nožičiek (riťku a hlavičku určite nie) ale zreteľne už cítim aj pohyby, presuny, vrtenie, točenie, presne ako Veronika píše - cestovanie po brušku 🙂

blackrose
2. aug 2011

@eviiinka mne prislo ze som ozaj tehulka asi v 4. mesiaci 😀 len tak zrazu som si to uvedomila, ze vlastne, ved je to uz tu! 🙂 takze sa ti ani necudujem 😉
a aj mne to tak velmi leti a pritom sa mi zda ten november este stale strasne daleko 😅

stefie
2. aug 2011

@eviiinka ja to tiez robim..na naj mama a potom este na tehotenstvo.academy a tak porovnavam...ale ty si o tyzden viac ako ja... takze ty uz si 7. ja zacnem az buduci tyzden v piatok...

adikad
2. aug 2011

@eviiinka ja sa riadim podla tejto stranky http://tehotenstvo.academy.sk/

stefie
2. aug 2011

@blackrose ja som kupila tie 2-5kg jeden balik 78ks a dva baliky 3-6kg 72ks.. tie najmensie budes potrebovat podla velkosti baba, ale len cca mesiac...nanajvys...vies, nie je dobre stahovat brusko babatku a ked ude mishelinek, tak ako bianka nasa, tak tebe samej bude nedobre lucku zapinat...ona sa bude citi duplom zle..mmoj nazor z bianky...

veronika1417
2. aug 2011

@eviiinka kuk tabulecka uz som ju sem niekolkokrat davala 🙂

eviiinka
2. aug 2011

@adikad aj ja a podla toho je to 7 mesiac 🙂

eviiinka
2. aug 2011

@veronika1417 dakujeem 🙂

eviiinka
2. aug 2011

@stefie aj ja chodím aj na naj mamu 🙂 presne ako ty, prečítam si aj jedno aj druhé 🙂

blackrose
2. aug 2011

@stefie prave preto neviem, ci miniem ten velky balik tych 2-5 kg... ale to asi miniem velmi rychlo, vsak? 😅 asi kupim ten vacsi balik radsej lebo ten mensi by mi vydrzal asi len v porodnici

karap
2. aug 2011

@blackrose ak Ti mozem poradit,zober si to vatsie balenie newborn[54ks]a potom uz kupuj mini[3-6kg]Ja som si prave minuly tyzden kupila balik plienok[gaga,3-6kg,80ks]lebo mam velke deti[obe mali 4kg]takze my sme zacinali hned na mini....

eviiinka
2. aug 2011

@blackrose presne tak, leti mi to, no ked niekomu poviem že termín mam až v novembri, tak m ikaťždý povie to maaaaaš este casu 😠 už mi leze na nervy ta veta ... ja viem že mám este casu, no nemusím ito každý pripomínať ☹ 😉

stefie
2. aug 2011

@blackrose no minies...ja som pouzila aj pri bianke tak..jeden velky balik...ale vtedy som mala sleep-ky.. ale bianka mala 3,5kg ked sa narodila a velmi rychlo rastla a priberala...

adikad
2. aug 2011

@eviiinka no podla toho som uz aj ja v 7. mesiaci a to 26tt zacinam v patok

stefie
2. aug 2011

,@blackrose tak tak, aj karap dobre hovori...pravdu ma...

adikad
2. aug 2011

Jeeej mame zapisanu 3OO-stu stranu a o chvilu 9OOO prispevkov 😀

karap
2. aug 2011

baby,v bazare som videla mnoho ponuk plienkovych nohaviciek pre dospelych.Baby to ponukaju do porodnice.Aj my mame doma 3 baliky tychto ,,plienok,, po babke,no veru mna ani len nenapadlo pouzit ich v porodnici 😲 Ved tam nas hresili aj za ,,nohavicky z vlozkou,, ze mame byt naholo a keby som si dala dospelacku vlozku,vsak by som sa parila,nie?No rozmyslam,ze aspon v noci bu to nebolo odveci.Co myslite?

blackrose
2. aug 2011

@karap @stefie ok baby, tak kupim velky balik 🙂 dakujeeeem 😵
@adikad ta webova stranka rata 10 mesiacov tehotenstva - to nie su kalendarne mesiace. Preto ti vychadza, ze si uz v 7 mesiaci, po spravnosti si ale len v 6 😉 pozri si na tej stranke 40tt

blackrose
2. aug 2011

@eviiinka mne to na stastie nikto nevravi, ale ked sa ma spytaju, kedy mam termin, tak sama si tak uvedomim, ze to je este daleko... a ja by som uz mala najradsej doma vsetko tip top prichystane, bola uz na materskej a cakala 😀

blackrose
2. aug 2011

@karap existuju inak take sietkovane nohavicky, kde je vramci nich prisita vlozka... nepredavaju toto v bazare??
Lebo to su priamo poporodne jednorazove nohavicky a tiez za ne v niektorych nemocniciach hresia, ale tak ja si ich kupim a ked nebudem lezat, ale budem chodit, tak si ich dam

eviiinka
2. aug 2011

@blackrose ani nehovor, už by som chcela byť doma a mať všetko hotove 🙂 kedy ides na matersku ? mne to vychádza na 29.9.2011

gee99
2. aug 2011

@blackrose ...ja som si ich tiez do nemocky kupila a pindali ... len mi zabudli vysvetlit ako mam chodit s vlozkou medzi nohami a nemat gatky ... tiez si ich opat kupim ... 🙂