icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

denis006
8. aug 2011

@veronika1417 niekedy vie bruško stvrdnúť aj pri zmene polohy mimča...lekár zistí či je bruško voľné alebo nie... 🙂

karap
8. aug 2011

asi umriem.Do stvrtej som sa rypala z tymi uhorkami,od rana som na nohach.Muz bol nieco vybavit v meste a ked prisiel,buchotal jak o zivot,takze syn sa zobudil[spal len hodinku,inak potiahne aj 3]reval a uz nechcel zaspat,zobudil aj dceru,takze aj ta je ublecana...Do toho moja unava 😒 Nervozna som jak pes,zjapem po detoch,tak ich zobral muz von[az na 20 minut 😠 ]a ja som sa nalozila do vane.No prehnala som to z teplotou vody,takze mi ostalo zle a musela som ist naha na dvor schladit sa,bo mi bolo na odpadnutie....
Ach,to je dneska den ☹

karap
8. aug 2011

v Tescu su super akcie na kozmetiku a oblecenie pre drobcov.Aj postielky,golface,stolicky na papanie,plienky....Keby som mala vystavacne peniaze,uz tam bezim......

denis006
8. aug 2011

@micicka našla nom niečo na nete o poslíčkoch ...nech sa páči 😉

http://najmama.aktuality.sk/clanok/224914/kontr...

lianka7
8. aug 2011

@adikad A kde si bola na tie glukozove testy?Bola si v Aduse?

slimme
8. aug 2011

@karap Ja Ta odivujem, ze tak stale dokazes nieco robit, stale neico zavaras...ja som neni schopna nicoho...

stellamiapiccola
8. aug 2011

@micicka juj ako to, že nemáš dobré tety 😒 ja zase teraz vela sladkeho ale dnes som sa vygrcala fuj a to som ani toľko nespapala papania len mam male brušo lebo sa tam malá vyvaľuje 😀 ...neboj aspoň nebudeš papať sladke a nepriberieš ako my 😀 moja švagrinka mala nábeh na cukrovku a mala predpísané množstvo jedla , ale v pohode vravela žiadny problém 😉

já mám bruško tvrdé ,keď sa napapám a keď spím a ležím na chpte mám pocit, že som ani tehotná neni mám úplne mekunké bruško, vpadnutý pupok 🙂

adikad
8. aug 2011

@lianka7 Nie bola som v tej novej budove oproti domu sluzieb, je tam dr. Čakyova.

stellamiapiccola
8. aug 2011

aháááááááááá poslíčkovia =falošné kontrakcie, lebo čítam kruci, že čo to jeeeeeeeee

lianka7
8. aug 2011

@adikad Aha,lebo mne sestricka dala avizo na nejaku lekarku v Aduse-lebo tam mam aj gynekologa-som zvedava,aky postup bude tam...

adikad
8. aug 2011

@lianka7 Ja som to mala zase najblizsie od nemocky,tak som sla tam. Som sa cudovala, ze ma 3X do zily pichali, ale ze niekedy brali z palca, ale tie vysledky neboli take presne, tak beru tak. Kedy ides? Na predporodnu pripravu nechodis? Ja som bola minuly tyzden prvy x, ale dnes sa mi nechcelo 😒

veronika1417
8. aug 2011

@denis006 ved uvidime uz sa stalo, ze som mala niekolko dni uplny pokoj a inokedy mi stvrdne brusko aj niekolkokrat za den. Citala som si aj ten link co si poslala tam pisu, ze az v tretom trimestri sa objavuju, tak hadam to nebude problem.

stefie
8. aug 2011

@denis006 denka, ona je len taka akcna, ze ja uz mam bolesti-svalovku na bruchu, co v kuse kopka... a vcera co bolo, no neviem, ale bolelo to tak ako pri poslickoch...ono to za nejake tri hodky nastastie ustupilo...a pri bianke sa mi tiez ozvali az v 35tt a to som skoncila v nemocke na tyzden... teraz sa tam uz tak rychlo zavriet nedam... 😀
@micicka @veronika1417 juuuj zlatko... ono je to take zvlastne..na jednej strane mas pocit ako by si chcela cikat aj kakat naraz, pritom aj babo sa ozyva, stvrdne brusko, tlak ako pri menzese/ nemavam bolesti pri menzese akurat tlak cca hodinu pred spustenim, takze bolesti menzesove neviem opisat/ mna akurat zacne panva a ani nieze bedrove kosti ale trochu nizsie, skor klby...a taha sa to az ku kolenam po vnutornej strane stehien..take stahy..mozno si niekedy skusala tak vtiahnut brucho a vytlacit krv ked mas men...a vlastne nieco podobne citis..teda tak to citim ja...

stefie
8. aug 2011

@karap ty si neskutocna sikulka, tieto veci zvladat pri dvoch detoch a tretom na ceste..ta obdivujem..ja som rada ze navarim, operiem, poskladam veci, sem tam trosku poupratujem, umyjem riad...vacsie upratovanie, vysavanie nechavam na draheho, mame velky tazky vysavac, takze to dlhodobo neriesim a zase za detialy sa mi smeje, ze som slepa a nevidim...napr. rozsypany cukr, lebo omrvinky na stole...on je frajer, lebo ma zrak uplne super, ale ja nosim dost silne okuliare od detstva..
ale pred par dnami som tiz zavarala, par flias uhoriek a broskyne...len uz to nema kto odpratat do pivice 😀 😀 ale ja toho roku ani neplanujem vela zavarat, mame este z minuleho roku a do takych veci je blazon moja mama, takze budeme mat odtial 😎 ked nieco pochybne..

micicka
8. aug 2011

@stellamiapiccola no keby som vedela ako to, že mi to zle vyšlo. veď ja som práve že skoro vôbec sladké nejedla, pijem len minerálku, čokoládu som mala za celé tehu tuším raz a pribrala som doteraz 2,5kg 😨
ale zase jedla som veľa ovocia, melóny, broskyne atď a som sa dočítala, že to môže teda tiež byť z toho... ale dr. povedal, že to sú hormóny a pod. ja môžem len to ovocie obmedziť 😒 že problém sú tieto jednoduché cukry, čo sú v sladkom.

@denis006 ďakujem, preštudujem 😉

@stefie tak ja trošku bolesti ako pri menzese som cítila, ale ani bruško mi nestvrdlo, ani cikať, ani kakať 😉

micicka
8. aug 2011

@veronika1417 no keď dr. mala podozrenie, tak kto vie, ale možno bude všetko ok, tak sa nestresuj 😉 som povedala, že teraz už budem jesť len klobásku, slaninku a hamburger - žiadne ovocie 😀

micicka
8. aug 2011

@veronika1417 jaj a namerali mi na začiatku 4,64 - to je podľa neho málo a potom 8,14

adikad
8. aug 2011

@micicka Ja som mala 4,6 - 5,4 - 7,4 mol/l

lianka7
8. aug 2011

@adikad Aha...no ja idem az 22.8.na glukozu,tak uvidim...na predporodnu este nechodim,len vcera som zacala 25.tt

micicka
8. aug 2011

@adikad tebe brali po hodine? mne len pred,ale vidím, že to je to isté, tak neviem prečo mi hovoril, že na lačno chceme dosiahnuť 5 😨 a potom mi brali krv až po dvoch hodinách.
nebudem sa teraz ešte strachovať, aj keď teda nič pozitívne som sa nedočítala, ale uvidíme čo nameriam 😉

adikad
8. aug 2011

@micicka Mne brali na lacno z prsta, potom hned po vypiti zo zily, po hodine a po dvoch a 3x moč

micicka
8. aug 2011

@adikad fúha, to bolo aké detailné. tak mne 2x zo žily + 2x moč, pred odberom a 2hodiny po odbere....

veronika1417
8. aug 2011

@micicka no veru same dobroty treba 🙂 mne sa zase vratila chut na sladke ale strasne ☹ kazdy den musim mat Matu to je taky keksik kto ho pozna je mnaaam 🙂 🙂 🙂 a keby sa neovladam tak kludne by som pochrumala toho ovela viac, ved sa mi niekedy aj podari 😉 snazim sa potom aspon take nieco zdrave ako su tie bebe kekse z toho sa ale dost pribera lebo ved vraj energia na styri hodky, no ja uz po pol hodke hladam co by som zjedla 😀

kaciatko81
8. aug 2011

@micicka po 24tt sa nejako hormonmi meni vyuzivanie inzulinu v tele alebo tak nieco, preto vlastne sa tieto testy robia po 24tt. ak ti to vyjde zle, mali by ti vysvetlit, co jest, co nejest a mali by ta sledovat. ta hodnota nalacno by mala byt v poriadku pokial viem. myslim, ze na toto vobec nema vplyv ci jes alebo nejes vela sladkeho. cukor rad stupa zo zemiakov, niektore ovocia maju vela cukru, podla mojho dr je najlepsie jablcko. dost vela informacii najdes na stranke www.tehotenskacukrovka.cz, tiez sa tam pise, ze je lepsie sa na rano vyhybat mlieku a mliecnym vyrobkom, vraj to u tehotnych zdviha cukor. zelenina stahuje cukor aj pohyb, preto je dobre ku kazdemu jedlu zeleninu, polievky by nemali byt zahustene mukou, skor len vyvary...

lolllka
8. aug 2011

....tak dnes sme sa konecne dozvedeli pohlavie nasho drobceka...budeme mat chlapceka, a vybrali sme meno LEO...CMUK, tesime sa na teba.... 😉 ....mame krasne zabery z 3D/4D ultrazvuku, LEO sa pekne predvadzal...

micicka
8. aug 2011

@kaciatko81 no vysvetlili mi - nepiť sladké malinovky - nepijem, nepiť džúsy - nepijem, nejesť sladké - nejem 😀
o zemiakoch mi hovoril, že to sú zložené cukry, ževraj to je ok, ale poprečitujem ešte čo to, lebo ja jem len zemiaky ako prílohu. dr. mi povedal, že je to tými hormónmi a to som si aj prečítala, že teraz sú tehu hormóny na vrchole.
sledovať ma budú, budem si doma merať cukor, o 3 týždne kontrola, takže uvidíme, či sa to upraví. a hýbať sa budem musieť asi viacej, lebo pohybu mám určite o niečo menej.

@veronika1417 mätu poznám aj ja, a určite ak si dáš jednu denne, tak to nie je problém. neboj sa, určite budeš mať výsledky ok. to mám za to, že som tak málo pribrala 😀 😀

stefie
8. aug 2011

@micicka juuuuj ze hamburger 😝 mnaaaaam aj dva by som zjedla...ale ja si tu, v ra ani nemam kde kupit ☹ a tie mrazene z tesca, to je o nicom 😢 my ked ideme niekam mimo furt si take kupujem, aby som zahnala aspon kus chute na take nieco..domace neni ono 😒

baby moja najdrahsia prvorodena si vymyslela palacinky na veceru... nerbila som ich vela, priznavam, len tak zo 20, ale to ste mali vidiet..ledva som si stihla dve uchmatnut 😀 bianka spapala tiez dve a zvysok? sa stratil niekde pri natierani vraj 😀 /natieral drahy/.. nestihla som na ne ani puding uvarit 😎

veronika1417
8. aug 2011

@micicka no vidis 😀 tak ja sa potom nemusim nicoho bat 😀 ale pevne verim, ze budes v poriadku, mozno si len mala trosku obavy a vtedy stupne cukor aj pri strese. Myslis, ze vazne nevadi jedna denne? Lebo dnes som este nemala 😀 a v kosiku na sladkosti jeden kus mam 😀

manka
8. aug 2011

@veronika1417 aj ja idem piatok na cukor. ty ides kam?

veronika1417
8. aug 2011

@manka ja Porubskej 🙂 aj ty?