icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kiribaby
10. aug 2011

@blackrose kúpila som iba klasický zimný fusak do kočíka...do autosedačky nič špeciálne nekupujem, mám kúpený super teplý overal s rukavičkami a čiapočkou, 2 hrubé deky.. určite nám v aute nezmrzne 😀

anicka87
10. aug 2011

Mate niektora kocik Casualplay S4? Alebo sa chystate ho mat? 🙂 co nan poviete?

stellamiapiccola
10. aug 2011

@blackrose v pohode ti stačí deka jasne a môžeš dať overal a zapnúť ho tak to stačí 😉 mne poslala sesternica teraz fusak do vaja , ale inak určite by som ho nekupovala.

@dominka757 nevadí , že ho nemeral nemeria sa vždy mňa čaká meranie a všetky veci okolo 18.8 🙂 neboj keby ho dačo znepokojovalo tak ťa pozrie lepšie 😉 mňa lekár pozrel znutra z vonku pofotil babo spýtal sa či mám pohyby, moč, vysledky glukóz. testov mi povedal , pozrel či neopuchám a povedal v ďalšej poradni sa bude merať atď... 😉

dominka757
10. aug 2011

@gee99 uz som si myslela ze to zase len mne nic nemeral a podobne... a kedy ides na ten test? 🙂

dominka757
10. aug 2011

@kiribaby neboj ved buduci tyzden ju uz uvidis 😉 to bude radosti 😵 no radsej si ten test spravim aj ja, nech je vsetko v poriadku 😝 aj ked som velmi zvedava akee to bude 😀

dominka757
10. aug 2011

@stellamiapiccola no tak to som rada teda 🙂 dakujem, ze ste ma ukludnili... 😵 lebo ja nemam velmi dobre skusenosti co sa s dr. tyka, tak sa pre zmenu uz na vsetko radsej pytam 😀

adikad
10. aug 2011

@karap mavam to aj ja som sa na to pytala v poradni, tak, ze to je o.k. , ze sa natahuje väzivo, co drzi maternicu a to je taka pichava bolest, co moze vystrelovat az do stehna.

veronika1417
10. aug 2011

@blackrose ja mam fusak do vajicka a zda sa mi to super ved ktovie aka bude zima a takto aspon nemusim brat deku alebo velky fusak 😒 navyse su tam otvori na asy takze malu anbalim este v teplucku v nutri a otom ju tak preravim pekne vo vajicku do auta kde len jej odzisujem tu vrchnu cast a mala je v bezpeci a nemusim s nou na tej zime sibrinkovat 😀

veronika1417
10. aug 2011

@dominka757 neboj 🙂 nam hovorili na predpriprave, ze od urciteho tyzdna uz lekarov nezaujima velkost chrustika teda dlzka ale hlavne nameraju hlavicku a to im vyrata ci je na ten tyzden dostatocne velke. Inak vela veci nam hovoria tam o ktorych som ani netusila a ani doktori nam o nich nehovoria a potom som si to aj niekde nasla a citala o tom. Som reagovala presne ako ty chcela som si skontrolovat ci je dost velka takze ma najviac zaujimala vaha a dlzka ale to uz vraj nie je smerodatne.

veronika1417
10. aug 2011

baby ja citim strasny tlak v podbrusku uz druhy den, vcera som si radsej lahla ked som to citila lebo som sa zlakla ze ta mala zo mna az vypadne ☹ a ked som behala na WC mala som pocit, ze si musim drzat brusko navyse mi aj tvrdlo. Dnes uz citim len tie tlaky to tvrdnuie trosku ustalo ale radsej rano skocim ku gyne, nestalo sa Vam to niektorej??? 😕

mysti
10. aug 2011

@veronika1417 my sme boli vcera na vylete v KE a ja so tiez po celom dni citila taku bolest v panve a dnes som nevedela ani z postele vstat 😒

veronika1417
10. aug 2011

@mysti vies co ja ani bolest necitim len ten silny tlak ☹ naozaj mi to priapada, ze ak si pri chodzi nebudem zo spodu drzat brucho tak mi odpadne polovica teda ta spodna cast brucha a navyse ma z nicoho nic tak zacne tlacit mechur az to boli a beham casto na WC ale len cik a vybavene a o chvilku zase 😒

lenka1108
10. aug 2011

@veronika1417 chod radsej na gyndu. ked to trva dlhsie ako jeden den radsej sa opytaj. dufam ze to nic nebude.

veronika1417
10. aug 2011

@lenka1108 joooj teraz sa uz aj trosku bojim ☹ dufam teda, ze to nic nebude idem do postele a dnes uz nevstanem

dominka757
10. aug 2011

@veronika1417 dakujem, no ja nechodim na predpripravu, ale ako vidim tak by sa mi to urcite zislo 😅

mysti
10. aug 2011

@veronika1417 cikat chodim stale aj ja, aj vnoci aj cca 5x, je to o drzku a ako Ty hovoris-niekedy len "cvrk" a dost... 😠

veronika1417
10. aug 2011

@dominka757 ja Ti ani neviem mne to niekedy pripada zbytocne a niekedy je to celkom fajn 🙂 hlavne ked sa stretneme baby a pokecame ale ja nemam nikdy cas vzdy bezim lebo manzel uteka hned po tom do prace a on ma vozi hore dole tak aby stihal 😒 keby mam tak cas zajst s babami niekam si sadnut a pokecat hned by to bolo ine. Inak na predpriprave vacsinou preberame veci co si precitas aj na nete. Mna hlavne zaujima ta navsteva porodnice, dojcenie, starostlivost o mimi.

veronika1417
10. aug 2011

@mysti a nemas ziadne tlaky? alebo problemy? ak nie tak je to v pohode ja som doteraz nemala az takto stavy, ze chodim ako kacica a drzim sa za brucho ako mikulas 😉 len som behala casto cikat ale to je normal v nasom stave 🙂

zvedava17p
10. aug 2011

@veronika1417 a vy na predpriprave nieco preberate?...my zatial cvicime iba 🙂

mysti
10. aug 2011

@veronika1417 nemam nastastie ziadne, len to co som pisala a ako kacka zacinam chodit aj ja 😠

veronika1417
10. aug 2011

@zvedava17p no cvicenie bolo prve dve hodiny, minule sme preberali tehu knizku co co znamena, tie ich skratky pri sone co lekari zaznacuju. Teraz ma byt prva hodina uz aj s tatinkami a tam zase cvicime 😒 to nemam rada lebo mi je hned zle ☹

veronika1417
10. aug 2011

@mysti tak cau kamoska kac kac kac 😀 😀 😀

dominika_sk
10. aug 2011

baby, musim vam povedať, čo som na sebe odpozorovala. niekde som čitala, že keď z prsnikov tečie to kolostrum, je to preto, že babatko je otočene dolu hlavičkou a tlači na krčok a tak krčok dava telu pokyn že čoskoro pride porod a že "treba" mliečko. ale ničoho sa netreba bať, lebo telo vie, že aj keď dava pokyn, že pride porod, kym sa žena neotvara, je všetko v poriadku.no a teraz to, čo som odpozorovala-su dni, kedy maly strašne kope a vtedy mam prsia makšie a mlieko mi netečie. ale su dni, kedy ho citim menej, ako keby kopal cez ďalšiu vrstvu niečoho, vtedy mi tečie mlieko, ale potom ako je možne, že keď je vtedy teda dole hlavou, tak citim kopance do mechura, alebo ako keby do močovej trubice alebo čo. takže chapete, buď kope silno,mlieko mi netečie a žiadne bolesti, alebo kope slabo, tlači na krčok, ale kope do močovej trubice, čo strašne boli...babo raď 😖

gee99
10. aug 2011

@dominka757 ...19.8. idem na ten cukor ... tusim do 28tt sa ma robit ... potom mam hned poradnu ... tak som zvedava ako rychlo budem vybavena (opat) 🙂

stefie
10. aug 2011

@harper ten kocik...kamoska mala takyto..ona s nim bola spokojna, ja som sa stale cudovala, ci malemu nie je kosa...ale tvrdila ze nie...
@zvedava17p nic si z neho nerob..ja som pri bianke pribrala 18!!! kg a vsetko bolo ok, a skusil by sa do mna niekto postarat 🙂) aj teraz som mala koncom mesiaca 8 kg plus, za tie dva tyzdne urcite aspon dva kg dalsie a netrapim sa...
@leslyelee juuuj aky je kraaaansy...ja mam doevcatko potvrdene od 22 a bianku som mala potvrdenu od 23tt a nebali sme sa kupit.. 😉

henrieta44
10. aug 2011

@anicka87 ja so si teraz kupovala casualplay S4 ale už používný, veľmi sa mi páčil, máme 3 kombináciu, je ľahko ovladateľný aj askladateľný, len čo nemá, tak že sa nedá športová časť otočiť v smere aj v proti smere jazdy, takže ked bude bábo už v ľportovrj verii, tak bude otočené smerom odo mňa, ale myslím že to bude ok, pri prvom som mala taký čo sa dal dať tak aj tak, ale malý bo spokojný len vtedy ked mohol pozerať do sveta a nie na mňa, takže to bude asi ok, inak mu zatiaľ nemá čo vytknúť, ale to uvidím až časom

stefie
10. aug 2011

@veronika1417 nikus, ja prejdem z domu do lidla /cca 7-10minut peso/ a mam ten pocit...malinka chodzou akoby klesne dole a potom to tlaci...tak treba, len oddychuj a hore nohy 😉
@dominika757 mne tiez doki povedal ako veronike, ze uz sa nemusi kompletne vsetko merat ako ked bolo babulko uplne malicke, ked ta pozrel, skontroloval tu gravidometriu /oni uz aj podla velkosti maternice vedia ci je babo dost velke/ tak je to oki... niektorym babam nekontroluju ani to, v uk sa chodi do poradne ozaj len parkrat a uzv len asi trikrat...

stefie
10. aug 2011

@dominika_sk ano presne si to napisala... takto isto mi to vysvetlil aj doki...dieta tlaci hlavickou dole na rcok a telo dava pokyn na vytvaranie mliecka... a vtedy ho mozno preto aj citis menej, lebo vlastne ma nozky skrcene niekde pod zaludkom,alebo na boku kdesi a do mechura stucha ruckami...chapes ma co chcem povedat? pokial sa neotvaras, je vsetko ouki-douki 😉 😉 😉

dominika_sk
10. aug 2011

@stefie no to by aj mohlo byť 🙂 ak ma nožky pod žaludkom, to vysvetluje prečo ma stale tak mierne pali zaha a sem-tam na minutku ma začne paliť viac...kopancov citim menej ale citim, že sa prevaluje.a predtym naňho zaberalo, keď som si lahla na chrbat, ale očividne ma dole hlavkou vela miesta, lebo už nie je taky hystericky keď si lahnem na rovne 😉 ďakujem ti, že si mi napisala...ja som sa tak strašne bala,že mojmu malemu niečo je...už som myslela chvilami aj na najhoršie, že čo ak sa mu niečo stalo 😢 moje male mrňatko, už teraz by som zaňho aj život položila...ako som sa rozcitila 😕

anicka87
10. aug 2011

@henrieta44 ale som pocula ze vanicka je dost uzka a pri zimnych babatkach je to dost problem, kedze tam musim dat aj fusak decku a tak, hmm?