Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@eviiinka teraz sa mi uz machruje pri druhom, neboj , ze som bola cele tehu vyklepana, ze ako to zvladnem a ze o tom nic neviem a co ked toto a co ked tamto..... studovala som vsetko.... 🙂 teraz uz viac menej viem co a ako, aj ked urcite ma co to prekvapi a budem v strese ako zaciatocnik 🙂
@eviiinka no ved toto,ale dufam ze materinsky cit a instinkt nas povedie..a stale su poruke babky na telefone🙂 My sme s malym tiez ok,o behani na WC mi ani nevrav..hlavne v noci ked sa musim postavit z postele,je to des..🙂 ale tak co by sme pre malych neurobili,ked sa nam vrtia v tych bruskach ako sa im chce🙂 moj je tiez obcas aktivny ze az, hlavne ked vstavam alebo zas vecer,ked uz by som rada spala🙂 ale ma aj take pokojnejsie dni,ze len obcas stuchne..hlavne sa smejem nech si len zvyka aj po porode vstavat az vtedy ked maminka🙂 joj ale je to zvlastne ze maminka pravda🙂? tiez mam chvilky ze si to tak naplno uvedomim🙂 a cvicenia su fajn,mna uz zacinaju krize pobolievat,tak mi to pomaha..ale ked si unavena z roboty,tak netreba sa pretazovat.. niekedy ked budes mat chut a energiu ist,povedz🙂
@luppita @blackrose ja som nikdy nefajčila, ani len neskúšala..tým som v mm očiach stúpla na piedestál 😅 On pred naším vzťahom fajčil..málo, len 3-4 cigarety za deň, ale fajčil 🙄 Na prvom rande povedal, že s tým prestane, že ja som tou najlepšou motiváciou, akú mohol získať 🙂 A tak sa aj stalo..zo dňa na deň prestal a napriek namáhavej profesii a neustálemu cestovaniu, zmene prostredia to vydržal.. som na neho právom hrdá 😵
@lerenard ani mi nehovor, v noci hlavne ked sa mi tak dobre spi a lezi, tak musím vstat a ísť cikať , ale tak ako si povedala, čo by sme pre svoje deturence neurobili 🙂 moj drahý vždy vstáva somnou, polutuje ma, že zas musím ísť a tak prežívame každú noc 🙂 no nas malý je zasa v tomto super, cez den sa ozýva, ale ked už je večer tak ani neviem, že ho mám 🙂 keby mu tak vydražlo aj po narodení, tak paraaaada 🙂 jasne, velmi rada, by som aspon isla nakuknut na také cvicenie 🙂
Ahojte dievcata, ako je to s tekutinami u babatiek? Citala som, ze riadne dojcene dieta nepotrebuje do 6.mesiacov ziadny iny prijem tekutin, no svagrina zase davala malej od zaciatku aj popri dojceni vodicku alebo cajik, tak neviem..kupila som si dve flasky, jednu sklenenu 0-6m a jednu plastovu 4+, ale neviem teda ci davat aj vodicku alebo cajik, ci staci len mliecko? 😨 🙂
Kocky mam otazocku, citite babatka v celom bruchu? Lebo ja len v dolnej polke, nad pupkom som necitila este ziaden pohyb, len dole vsade.... asi je tam tak ulozena, ale nechapem, ved keby chcela ma tam kopu miesta a ona sa stale tlaci a okopava len dole (akoby sa von chcela teperit) 🙂
@niki_lv niki, kym nezacnes prikrmovat, naozaj netreba davat nic ine okrem mliecka z prsa.. ja som zacala prikrmovat bananikom a piskotkou ked mala bianka 4mes a tyzden a az vtedy som jej zacala davat..ale stale som bola radsej ked sa aj po piskotke napapala mliecka...a veru pitie ine si nepytala..
jeeej baby, keby ste vedeli co sa stalo 😀 poobede sme si s malou pekne schrupli a ked som sa zobudila trebalo mi cikat...lenze presne v tej chvili sa tam rozhodol ist drahy a ked tam on ide s mobilom, beda, je tam aj polhodinu...som mu zacala buchat na dvere nech okamzite vylezie bo sa pocikam, potom som sadla v kuchyni a zdrziavala som co sa dalo...prisiel sice hned, ale ja som sa uz bala aj postavit aby som sa nepocikala. 😎 nakoniec som nejako preslo a vyslo zo mna dokopy 15 kvapiek a bianka mi ze : nooo boze pre par kvapiek si skoro plakala,ze sa pocikas, to ani ja nerobim..potvorka je ta tvoja misurka 😀 😀 😀
mi anka tak zatlacila na mechur ze som nevedela vydrzat a nakoniec nic z toho 😀 😀
@lianka7 ja som nemala žiadne príznaky, ale nesledovala som sa. pila som niečo viac ako pred tehu, ale to už od začiatku. ale myslím, že príznaky sa ťažko u nás tehu prejavia. ja som prvú hodnotu mala ok, až po tej záťaži zlú, t.z. že telo nedokáže spracovať väčšie množstvo cukru.
neboj sa, bude to v poriadku 😉
juj baby, ja uz asi dva dni pozorujem, ze ma bolia rebra, ked sedim... ☹ to co bude ked budem v 8. alebo 9. mesiaci?? 😕 A pritom malu nemam este tak vysoko, ale uz mi tam zavadzaju asi ostatne vnutornosti...
@stefie 😀 😀 no pekne... ale toto som na stastie este necitila, mne ked treba, tak zo mna vyjde vzdy celkom dost, takze mala mi tam asi az tak velmi netlaci
@luppita ja presne tak isto ako Ty cele tehu citim malu dole a aj teraz ked sa kruti a toci stale ma kopka do laveho boku a kusok pod pupok, vyssie som ju este nikdy necitila.
@luppita @veronika1417 ja tiez citim malu max v okoli pupka
@blackrose a nemas pocit, ze by Ti tlacila na mechur? Ja beham ako cvok 😀 az ma mechur boli tak mi treba a zrazu len cvrk 😒 navyse neviem ci nie je moc nizko lebo ako som uz pisala citim aj taky tlak v brusku. Moja doktorka nerobi ma dovolenku a sestricka mi radila lezat a v pripade nutnosti na pohotovost ☹
@veronika1417 praveze nemam ten pocit, chodim castejsie, ale urcite nie viac ako raz za 1-2 hodiny... niekedy aj menej casto, kedysi som nechodila v noci, teraz chodim 2x za noc... ale taky pocit, ze zrazu musim a skoro nic nejde som este nemala... asi ju mam nejako lepsie ulozenu 🙂
@veronika1417 a stale ta to tak tlaci?? co myslis tymi tlakmi? Nie je to tvrdnutie, ci este nieco ine citis?
@blackrose joj moje uz som to tu rozpisovala a nechcem tu unavovat ine baby mojimi problemami 😒 takze zase v skratke : dva dni som zacala tak na vecer citi taky tlak v podbrusku akokeby mi mala mala vypadnut z brucha vlastne cela spodna cast brucha ale ziadne bolesti, vytok, krce nic 😨 dnes rano som isla ku gyne lebo som to mala dva dni za sebou ale ma dovolenku a zastupuje ju taky nemorud a k nemu nechcem ist 😠 ale volala som na predpripravu sestricke, ze sa ospravedlnujem ale nepridem a ked som jej povedala preco tak mi povedala, ze som radsej mala ist ☹ ma vystrasila 😢 tak ale dnes je to uz lepsie necitim az take napatie a ani tvrdnutie ako vcera.
@blackrose no tak to sa mas, ze ju mas lepsie 😀 ja som toto zatial mala len parkrat tak asi tiez polohu meni a obcas je moj mechur na tom lepsie 😀
Tak ja som sa odhodlala ísť na tu glukozu čo najskôr 😀 Došla som tam hladna jak pes, dala mi "chutný" nápoj, odvtedy som stále myslela na jedlo. A po chvilke už mi to išlo hore krkom tak som zaklopkala na dvere či mi môžu dať klúčik od WC, že budem sa snažiť to v sebe udržať ale keď to na mna príde tak neviem či stihnem, a namiesto klúčika mi dala kýbel 😀 Naštastie som zo seba dala von len minimum takže sme pokračovali dalej...Som štastná že to mám konečne za sebou a že výsledky boli super 🙂 Teraz sa už teším na poradňu, už len počuť že bambuľka je v poriadku. Ja by som ten ultrazvuk najradšej mala doma a celé dni presedela pozorovaním... 🙂

@eviiinka ja som sa toho tiez velmmi bala, ze take malinke a co ja s nim budem robit, ale islo to samo, ani som nad tym nerozmyslala , ze co a ako.... mm sa maleho bal prvy mesiac.... ze aby mu svojimi velkymi rukami nieco neurobil..... 🙂 pomalinky pomaly sa zapajal do cinnosti, nakoniec bola macher na kupanie on a mna komadoval.... odvtedy ho kupava sam 🙂 aj ked ta ptopa po nich teraz, radsej by som si to sama porobila, ako po nich upratovat stale nieco, jak tornado a k tomu este jedno ked si pridam, no amen tma 🙂
hej hej aj ja sa na to tesim a fotecky a miery ... 🙂