icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

leslyelee
12. aug 2011

@veronika1417 ahaaa, tak to je v pohode keď si to mohla piť doma, mne ešte povedala že nikam nemám chodiť že mám tam sedieť... Tak lepšie doma ako piť to na 5 krát pred všetkými s takou nechuťou 😀 A 3 deci júúúj prečo som to ja takto nemohla mať? doma a len 3 deci 😀 😀 blééé, ale tak mám to už naštatie za sebou... 🙂

veronika1417
12. aug 2011

@leslyelee jasne vobec nad tym uz nerozmyslaj 🙂 kazda doktorka to ma asi podla seba, no po spravnosti ako je to uvadzane by nam mali odmerat cukor v krvi pred vypitim gebuzinky, potom po hodine od vypitia a potom po tych dvoch hodinach od vypitia a znova vraj vziat krv. Takze takto by to asi malo byt 😉

leslyelee
12. aug 2011

@veronika1417 No možno malo 😀 A tak ja som tam dve hodiny sedela v čakárni a iba dva krát mi to kontrolovala iba na začiatku a nakonci 😀

monculik5
12. aug 2011

@leslyelee tak to slane by bolo naozaj hroznéééé 😝 😀

henrieta44
12. aug 2011

@karap no ja som malého kojila len mesiac pretože som stratila mlieko zo dňa na deň a to doslova, čo sa ale ani nečudujem, lebo som mala pred štátnicami, nervy v kýbli, poriadne som nespala ani som sa nevedela poriadne najesť, takže preto som stratila mlieko, malému som najprv dávala vodičku len lyžičkou a až ked sme prešli na umelé mlieko tak ju dostával z fľašky, a on išiel do leta, takže by mi to pripadalo ako týranie, nedať mu mlieko.....a moja kamarátka teraz tiež, malého kojí a len sa stažovala že je malý stále neľkudný a tiež mu nedávala vodu ani čaj, potom s tým začala a malý bol razom kľudnejší, ale máš pravdu je to každého vec a nemám sa prečo uraziť, ja aj ked budem malú kojiť ( čo dúfam, že budem) tak jej určite dám aj trochu vodičky ( nie zase litre ) . ja to beriem podľa seba, jediné čo mi uhasí smäd je čistá voda...mne niekedy všetky tie odborné rady prídu len ako teoretické kydy,dala som prosto na moje pocity a bolo dobre 🙂

monculik5
12. aug 2011

@blackrose a prečo 2 krat ? nedava sa to len 1 krat?

monculik5
12. aug 2011

@blackrose fuuuuha neviem či to dam naraz kolko je toho? 3 dcl ?

monculik5
12. aug 2011

@zuzka051 jéééj aj ja tam pojdem tak sa tam možno stretneme 😀

veronika1417
12. aug 2011

@leslyelee hlavne ze to mas uspesne za sebou 🙂 mne veru nedonutia ae myslim, ze vymyslia nieco ine 😉 a dufam hlavne, ze budeme v poriadku 😀

leslyelee
12. aug 2011

@veronika1417 No hej to je prvorade! 🙂

niki_lv
12. aug 2011

@henrieta44 dakujem za nazor..bude to moje prve takze som v tomto uplne neskusena, nechcem nieco pokazit, myslela som si ze ked budem davat vodicku z flase tak si zvykne na flasu a nebude sa chciet prisat, ale asi z tou lyzickou to bude lepsie riesenie, ved uvidime 🙂

henrieta44
12. aug 2011

@dadda02 jáj predpôrodná príprava, no ja som pri prvom nechodila na žiadnu kedže som od 24tt ležala ( chvíľu aj v nemocnici) a tá prepríprava bývala v meste vzdialenom odo mňa 50km 😒 a veru aj som sa pri pôrode stretla s dosť nepríjemnou sestričkou, ktorá sa ma samozrjeme hned opýtala či som obsolvovala predprípravu, a ked som jej povedala že nie, tak bola dosť protivná, ale len do doby kým neprišiel na pôrodnu sálu môj manžel, potom mi už ochotne všetko vysvetlila ( akože vôbec ju nezaujímala prečo som nechodila na predprípravu) kázala mi dýchať rýchlo a plytko, vtedy vraj dieťatko dostáva viac kyslíka a j kontrakcie sú slabšie.....a to môžem len potvrdiť, naozavj ked som tak dýchala, neboli ani bolesti také intenzívne a mala som pocit že aj rýchlejšie prešli...a ešte niečo, pri kontrakciach nekrič, jedna to nemá personál v nemocke rád a jedna to strašne vyčerpáva... ale ak máš možnosť ísť na predprípravu, tak uričte chod, ja som sa aj prihlásila, ale kedže sa opäť koná len v meste od nášho vzdial. tých 50 km a opäť som na PN a kľudový režim, tak opäť z toho nič nebude ☹ , čo už, porodíme aj tak a za ušetrené prašule si potom niečo pekné kúpime 😉

henrieta44
12. aug 2011

@niki_lv presne uvidíš, zariadiš sa podľa toho ako to bude vyhovovať tebe a dieťatku a ako to budeš cítiť ty, ved všetko bude len o vás, o tebe a dieťatku, ja už budem mať teraz síce druhé, ale aj tak to bude ako keby som mala opäť len prvé, človek skúša, skúša a skúša dookola, pretože nie všetky detičky sú rovnaké a aj súrodenci sú odlišní. mne aj moja mama povedala že sme boli s bratom úplne rozdielny a mali sme aj rozdielne požiadavky, budeme skpšať a uvidíme čo tým našim drobčekom bude najlepšie vyhovovať 😉

henrieta44
12. aug 2011

inak ja mám už glukózu za sebou, nie je to nič čo by som si dala len tak pre chuť, ale dalo, ved vydržíme pre tie naše zlatíčka nie....sranda inak je , že skoro všade sú iné zvyky a iné postupy, niekde ti zakážu jesť po určitej hodine, niekde piť viac, inde menej. niektoré Vás pichli ešte pred podaním glukózy a opäť po hodke a potom zase po ďalšej hodke, a pod....no a u nás, prídeš, vypiješ, potom hodinku nesmieš jesť ani piť, ani žuvačku ani cukrík, po hodine zoberie sestrička krv normálne zo žili, pošle na rozbor, ktorý je do pár dní a to je všetko 😒

....inak ja som po nej mala neskutočnú záhu, fuj až do večera, ale inak sa dalo

kaia
12. aug 2011

Caute, dnes sme zazili morfo utz u Dr. Holana a bol to velky zazitok 😉. Bol velmi dokladny a tak sme velmi stastni, ze je mala uplne fit 😎. Dokonca mi posunul termin porodu o osem dni 😒 (na neskor)... Ale to je malickost, radi si na nu pockame 🙂

karap
12. aug 2011

@kaia fuuu,posunuli Ti termin o 8dni?A,ze malickost,radi si pockame 😀
No,tak ako sa ja poznam,tak uz v 38tt budem ,,plakat,,,ze chcem rodit 😝 Mne ten posledny mesic pripada ako nekonecny pribeh.A este mam smolu,ze mojim detom sa veru nechcelo na tento svet.Obe som rodila az koncom 42tt.Dufam,ze tentoraz tak dlho ,,trpiet,, nebudem 😀

kaia
12. aug 2011

@karap, neviem ci brat ten posun terminu az tak doslova, pretoze ak by sa deti rodili vtedy, kedy maju, vsetky by asi vazili rovnako a nie je to tak. Niektore sa vypytaju skor a su mensie alebo naozak 😒.
Nas Artur sa narodil 6 dni po termine, tak Ta chapem, ze je to na zaver uplna otrava cakat tolko 😉. Ale ak to bude potrebne, radi pockame, velmi sa tesime, ze je mala fit! 😎

andrejkag
12. aug 2011

ahojte žienky 🙂 čítam že rozoberate kojenie a čajíky, ja som kojila do 10 1/2 mesiaca do pol roka len kojenie ale môjmu malému sa často čkalo ale fakt často tak som mu dávala na lyžičky čajík už od 2 týždňov lebo som nevedela ako mu to zastaviť 😒 , ako ste to riešili vy?? alebo ako to budete riešiť??

kaia
12. aug 2011

@andrejkag, ja som tiez kojila do 10 mesiacov a plne do siestich, ale so stikutkou sme problem nikdy nemali 😉, tak Ti neviem povedat. Co Ti odporucila detska lekarka?

lucia2312
12. aug 2011

ja som kojila prvu dcerku 2 roky bol to taky ciciacik a aj ju velmi casto ckalo ale po kojeni aj preslo

veronika1417
12. aug 2011

Baby vyuzijeme sterilizator? Mam to vobec kupovat?

adikad
12. aug 2011

@veronika1417 ja si myslim, ze je to zbytocnost, tak to nekupujem.

veronika1417
12. aug 2011

@adikad a ako budes sterilizovat? Budes normalka vyvarat? Ja len tak rozmyslam kvoli flaskam a dudlikom ci to treba alebo nie 😕 nasi rodicia zlili, fungovali a vychovali aj bez toho, nie? 😀

adikad
12. aug 2011

@veronika1417 ved vyvarim normalne v hrnci, vyvarala som tak pri synovi, tak budem aj teraz.

harper
12. aug 2011

@veronika1417 ja som tiez vyvarila normalne v hrnci

sonicka07
12. aug 2011

@harper vsimla som si,ze si zmenila meno. pamatam si to preto,lebo aj ja mam Tamarku. ale aj Klarka je krasne meno. ja by som druhej dcerke dala asi meno Viktoria. ale na nu sa uz zrejme nedostane...

kiribaby
12. aug 2011

@veronika1417 @adikad @harper tiež kúpu sterilizátora neplánujem..ako študentka som robila aupair vo FR aj CH a v pohode sme sa pri bábätkách zaobišli bez sterilizátora, monitoru dychu, vysielačiek a pod.

harper
12. aug 2011

@sonicka07 hej, zmenila, ale ci vydrzi Klarka az do porodu to neviem, tak pre istotu, ked sa s nou rozpravam, ju oslovujem drobcek alebo tak nejako, aby si nezvykla na jedno a potom bude nahodou ine. 🙂

mackoxxx
12. aug 2011

Pripájam sa k skupinke bez sterilizátora. Pri dcérke som ho nepotrebovala. Vyvárala som v hrnci.
Baby bola som v tescu a majú akcie na cumličky, retiazky, fľaše.... . Práve som sa vrátila a celkom pekne som nakúpila. Mám za sebou aj gluk. test. Ja som musela ráno na lačno, vzali mi krv a moč, musela som tam sedieť (žiadne chodenie), nesmela som jesť ani piť, po hodine znova krv a moč a zase sedenie, po 2 hod. znova moč a krv. Následne na to interne vyšetrenie a znova krv a moč, EKG, no katastrofa a už mam papier na endokrinológiu. No sa strašne teším, tam budem dávať zase krv. 😝

andrejkag
12. aug 2011

@lucia2312 nám prave že po kojení sa vedšinou čkalo tak som dala pár lyžičiek čajíku

aj ja som vyvárala v hrnci a budem aj teraz