icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janulkan
17. aug 2011

Ahojte, tak nakoniec som aj ja oficialne novembrova :D podali nam termin na 1.11.2011 😅

@lianka7 ako som niekde na fore uz pisala, mne na zahu zaberali mandle - pozuvat dobre v ustach, staci 4 kusy priblizne 🙂 fatra mi absolutne nezabera a mlieko mi to este zhorsuje...a hlavne treba sediet alebo lezat na vyvysenom, ak ta pali aj v noci

harper
17. aug 2011

@dena ja som si tiez kupovala taku lacnu - tusim tri gombiky hore aby som mohla kojit, inak taka babkovska 🙂
@luppita mne sa tiez zda jedna velmi malo, uvidim ci vydrzim v dvoch alebo mi budu musiet niekde narychlo zohnat dalsiu 😎

veronika1417
17. aug 2011

@adikad Ty mas brusko tak hned od vrchu preto sa zda podla mna vacsie ale velike nemas 😀

veronika1417
17. aug 2011

ja by som si tiez uz najradsej kupila pyzamko len sa bojim aka velka budem do porodu 😀 ci si odhadnem cislo teda velkost 😀

veronika1417
17. aug 2011

@henrieta44 jeeej to mas ale pekne brusko 🙂 si bola chuducka uz predtym ako si otehotnela vsak?

harper
17. aug 2011

@veronika1417 to odhadnes dobre, ved to su take co su pod prsiami strihane a tam su take nariasene, ja som ju kupovala na trhu u vietnamcov, a zase v nej az taka velka dlho nebudes, ved po porode urcite nebudes taka ako predtym 😉

denis006
17. aug 2011

@mysti ja by som rada mala v jedýlničku viac ovocia a zeleniny, najmä pre vitamíny ale aj pre moje priberanie na váhe...ale takmer všetko ovocie a zelennina mi dvýha kyselinu a záha strašne páli, dokonca aj z ovocného čaju..

veronika1417
17. aug 2011

@harper viem ako vyzeraju 😀 len ked si predstavim co zo mna moze byt do deviateho mesiaca 😀 😀 😀 XXXXXXXL 😀

harper
17. aug 2011

@veronika1417 nooo taaake asi nezozenies 😀 😀 tak pojdes a vypytas to najvacsie co maju 😀
inak mala ma dnes asi pripravu na nejaku spartakiadu, to nie je ani mozne co tam stvara 😀

harper
17. aug 2011

@denis006 takze ako som to napisala do tabulky, je to spravne, ze? myslim ten nastup na matersku 🙂

denis006
17. aug 2011

@dominika_sk 46 Eur - microlife NC 100

denis006
17. aug 2011

@stefie tiež som pri malej nastupovala na MD 8 t pred termínom pôrodu a to som nebola na rizikovom tehu ale mi tvrdlo bruško a nezaberalo už ani magnezium...Tak som sa pýtala dnes, že či sa náhodov nesekli a že teraz sa to takto dáva...tak neviem...

denis006
17. aug 2011

@harper jasnačka! 😎

micicka
17. aug 2011

@manka no veru, ešte sa ho povypytujeme 😉 ja idem najbližšie 14.9. 🙂

veronika1417
17. aug 2011

@harper joooj to som sa ja teraz bala tak o malu ☹ totalne som nechapala. Najprv to bolo super, uzila som si ju ked sa presuvala som si to nahrala na video ako super mi to bolo vidiet na bruchu 😉 ale horsie bolo ze aktivna ostala az do vecer respektive az do noci. Neustale kopkala vobec neprestavala akokeby nepotreovala oddych navyse na predpriprave hovorili, ze ked takto babatko vystraja, uplne inak ako obycajne, moze sa diat nieco zle tak si ma vies predstavit ako velmi som sa bala. Ked som si lahla do postele bala som sa aj otocit len aby sa mala zasa nezobudila a nezacala kopat ale akonahle som sa pohla co len trosku uz aj reagovala. Bola som z toho vycerpana ja a kde este ona??? Na druhy den rano bla taka ako vzdy len sem tam kopancek a tak to uz ostalo cely den a aj dnes vsetko v pohode. Som ovela kludnejsia ked si pokopka len sem tam, ten jeden den beriem cisto ako nejaky extrem.

eskymacik17
17. aug 2011

@deny19 ahoj , no ja som sa tiez strasne nalakala lebo tu mi nepovedali nic a doma zrazu ten doktor co som u neho bola mi povedal ze mali ma dvojnasobne vacsie tie oblicky ako by mal mat, tak sa bal ze necika, ale na kontrole ked sme boli , lebo sme museli pockat nejaky cas tak sa ukazalo ze mam velke mnozstvo plodovej vody, oblicky ma uz ako tak v normale ale bola tam ta cista, takze tiez by bol zbytocny kateter, ten doktor to ale tiez neodporucal lebo ze to moze skor poskodit ako napravit... no a teraz som sa vratila zase sem do irska a tu som im o tom povedala tak mam ist za tyzden znovu na kontrolu .. budu to len sledovat , keby nie tak by som sla az v 34 tyzdni alebo 36 na dalsie sono .. oni tu maju nejako strasne malo tych vystreni si myslim

micicka
17. aug 2011

@lea162 ja mám aj anémiu aj tehu cukrovku. myslím, že aj jedno aj druhé sa dá dobre zvládnuť 😉 na anémiu tabletky železa napr. maltofer. na cukrovku si skús prečítať stránku www.tehotenskacukrovka.cz tu je o tom veľmi dobre popísané. plus tu na koníku je tiež téma k cukrovke, tam baby vždy poradia.
nič sladké, kde sú rýchle cukry sa nesmie = žiadne sladené nápoje, žiadne sladkosti, žiadne džúsy a pod. ovocia len primerane - podľa množstva obsiahnutých sacharidov, takže žiadne kilo marhúľ. prílohy ako zemiaky, ryža, cestoviny, chleba málo. jesť hlavne mäso a zeleninu. mliečne výrobky tiež nemajú veľa sacharidov, vajcia a maslo nemajú žiadne sacharidy.
a hlavne jesť pravidelne, cca každé 3 hodiny.
tak to by bolo tak v skratke, skús pozrieť tú stránku, prípadne sa ma popýtaj. a ja si meriam cukor doma, takže by bolo dobre, keby si mala glukometer, ten by si mala dostať.

harper
17. aug 2011

@veronika1417 preco si myslis, ze ked vyvadza sa ma diat nieco zle? 🙂

ninka23
17. aug 2011

@majoslava Tak sa som v 26 TT a pribrala som len 2,8 kg . Včera som sa pýtala lekárky, či to nie je málo a povedala, že dieťa si zoberie čo potrebuje a že budem rada, keď nebudem mať,čo zhadzovať. Ak sa samozrejme za posledné mesiace nerozšupnem 😉 Je to moje 2.tehu a pri prvej som pribrala 12 kg. 😝

veronika1417
17. aug 2011

@harper no tak nam to povedali na predpriprave, ze vacsia aktivita ako obycajne je znakom nepohody - toto som Ti presne citovala. Vraj vela mamiciek si nevsima tieto prejavy a nieco zanedbaju a moze dojst k vycerpaniu miminka a nasledne... nebudem to ani pisat

harper
17. aug 2011

inak uz mam dietu - naposledy som jedla o pol siedmej a pila o siedmej, teraz uz mozem len vodu ale tam mi velmi cista nechuti 😒 tak som si spravila magnezium, este si musim nachystat skumavku na rano a by som potom po nemocnici nemusela behat po zachodoch a chytat moc tam. a glukozu, co som si dnes kupila som pre istotu nechala v aute aby som ju zajtra nezabudla doma. Anetka isla dnes skor spat aby som uz zajtra po siedmej mohla byt v cakarni a ako kolegyna povedala, ze mam zaklopat a povedat im ze ak ma hned nevybavia tak neviem kolko vydrzim, ze ci im tam od hladu neodpadnem. 🙂

harper
17. aug 2011

@veronika1417 vidis a toto som nevedela, myslela som ze je zle skor vtedy ked nic necitis, ale ta moja sa dnes len akoby stale natahovala a zapierala - taky kopec som mala na brusku a na druhej strane sa tiez zapierala do nejakych vnutornosti a ze fakt to bolelo. 😖
inak baby, tiez je vam stale teplo, ja mam skoro stale kropaje na tvari ci uz na cele alebo pod nosom. najcastejsia otazka mm je "je ti nieco?" alebo "co ti je?" ako vlasy na krku permanentne spotene a to ich nosim vypnute do copu. 😠

veronika1417
17. aug 2011

@harper ved ano aj natahovacky som citila a premiestnovala sa hore dole a ten kopec, co mi robila na bruchu bol tiez az taky chvilkami neprijemny, tak ale bola som stastna, ze ju mozem pohladkat. Rano ked som sa zobudila som citila tiez akokeby strpnute brusko tak som sa v rychlosti odokryla a pozeraaam a mala som brucho v uuuplne znetvorenom tvare 😀 krpata akokeby vypucala chrbatik a zabrala mi celu polovicu brucha. je to pre mna velmi zvlastny pocit, neviem si predstavit ked bude vacsia a hlavne tachsia co to bude 😀

harper
17. aug 2011

@veronika1417 no potom tam uz nebude mat tolko miesta aby sa tam tocila a vyvadzala, vsade sa pise ze vrchol v pohyboch nastava do 30tt. potom uz to nebude take divoke.

veronika1417
17. aug 2011

@harper jaaaj tak potom je to este podla mna v pohode, da sa to zvladnut som sa bala, ze co este pride 😀 hlavne babo bude silnejsie a ked nas kopne take trojkilove tak to asi bude zazitok 😀 v tehu rozhoduje kazdy jeden den a co plati dnes nemusi zajtra a opacne 😉 ked sem baby nieco napisali tak som sa tesila, ze jeeej ako fajn toto mna netrapi no a o dva dni uz to aj bolo ☹ ozaj s tym potenim dnes som sice bola v pohode ale vcera a predvcerom som tiez mala uplne mokry krk vzadu pod vlasami a len som fucala 😀

harper
17. aug 2011

@veronika1417 tak fucanie ani nekomentujem, to fucim stale. teraz uz ked mi padne nieco na zem napr. uterak, utierka alebo nieco na oblecenie, a mala nie je v tej istej miestnosti, tak to beriem nohou a tak si to zdvihnem, lebo keby som sa stale zohybala, tak fucim este viac 😀 😀

veronika1417
17. aug 2011

@harper este ze Ti ma kto podat 😀 ja som zase rada ked sa mozem kvoli niecomu hybat lebo ja cele dni len sedim tu za NTB, do prace nechodim od zaciatku tehu takze pohybu mam malo. Pockam kym sa stabilizuje to tvrdnutie a zacnem aspon na prechadzky chodit lebo cvicenie som radsej vynechala ☹

dadka_11
17. aug 2011

baby neni tu nejaka zdravotna sestra alebo doktorka? potrebujem sa nieco opytat.

harper
17. aug 2011

@veronika1417 ja tiez sedim cely den za stolom pred pc, len sa k nemu presuvam autom do prace 🙂 na cvicenie som nechodila ani prvy krat a ani teraz sa nechystam, ked som to v pohode zvladla prvy raz tak nevidim dovod aby som na tom nieco menila a mama mi hovorila ze ona vlastne kazdy dalsi porod mala lahsi, len po porode mala pri kazdom dalsom vacsie bolesti pri zatahovani maternice a kedze rodila trikrat, co ja sa v tejto chvili zatial nechystam malo by to prebehnut cele v pohode, a ak by aj boli nejake komplikacie, cvicenie by mi to asi nezjednodusilo, tam budu potom musiet nastupit lekari 🙂

stefie
17. aug 2011

@luppita to ako ze nedovolili nohavicky pouzivat?? sak preboha kam prilepim tu vlozku, ked krvacam jak besna??? no skusil by mi daky doki povedat ze bez nohaviciek!! ani pri bianke som o tom nepocula...
@majoslava podvyzivena? a mne by en doktor co povedal? 😀 😀 😀 ja mam tiez 10kg hore...pri bianke som mala 18!!ked som sla rodit, mala som 64kg a vtedy som mala vahu, aku by som na svoju vysku a vek mat...teraz mam 60kg 😀 😀 😀 sak mna by dzugali jak hus, keby ma videli 😀 😀 😀