Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Ahojte babule, ako sa dnes mate? Co planujete varit 🙂 ? Muz sa dnes vrati zo sluzobky a nemam ziadny napad na fajn jedlo. Inak budete si kupovat odsavacku mlieka? Mam moznost kupit od znamej za 10eur, ze sa to vyvari, ale nie som si ista,ci by nebolo toto lepsie kupovat nove...
@luci66 ahojky, viem ze teraz ma tu baby zozeru 😀 😀 😀 ale ja som uz tiez kupila. Mozno nebudeme vobec potrebovat a zbytocne sme vyhodili peniazky ale tiez to bola velmi vyhodna kupa a ked nepouzijem tak posuniem dalej - predam. Podla mna sa to da v pohode vydenzifikovat v sterilizatore citala som ako sa k tomu vyjadrovala jedna laborantka a vraj po vysterilizovani je to oki. Ved aj v nemocnici poziciavaju a samozrejme pouzite 😉
@micicka tiež sanejdem stritne držať nejakej diety...zataľ mi kázali len obmedziť sladkosti..tak som maškrty zavrhla na dobro ale aspoň raz do týždňa si doprajem chlebík s maslom a medom...a aj dnes plánujem variť paradajkovú polievku - Viki ju miluje a je tam aj cukor a aj pretlak aj múka v zápražke....tak ale s mierov 😀
@luci66 a kupila som tak aj ohrievac na mliecko, cajik, tekutu stravu,... baby co su mamickami mi to velmi odporucali - nevedeli si to vynachvalit. Vraj pri prvom nepouzivali ale teraz veru citia rozdiel. Preco by sme si starostlivost nemohli, co najviac ulahcit? Cas co takto usetrime venujeme nasim detickam 🙂
@denis006 mnaaam aj ja chcem paradajkovu polievockuuu 😀 ale ko mi urobi??? kyselina by ma zozrala 😕
CAWKO MAMICKY POPISETE TROCHU SA NUDIM JA MAM TERMIN 14.11 ALE ASI TO BUDE AJ SKOR
@karap ahoj, moj gyn. mi tu robí stále sono.. takže nemaj boja prv to bolo každe 4týždne a teraz chodím každé 3týždne.. a teraz som bola minulý týžden a tento týžden ešte na kotnrole, či priberáme.. takže sa nemusíš vobec bát, že bábike niečo bude.. tu v Holandsku nepozeraju od spodu vobec.. len pozrú babo na sone a to je všetko.. 😀 takže žiadne strachy. A čo sa týka svokri nech sa pototo ked je taká, že ti kazí naladu ked sa chceš pochválit aký ste už velký.. nekaz si naladu koli takým veciam to praveže škodí babu, ked si ty smutná nervozna.. takže hlávku hore 🙂 a usmievat sa ..
@lenkakrchova ja som chcela pôvodne nový kočík trojkom. ale môj manžel sa zamiloval do Jane slalom - má ho jeho segra....a včera som objavila len šporťák použitý za slušnú cenu je to Jane reverse 2o10 a ten sa mužovi veľmi páčil, tak som si ho rezervovala, a vajko a vaničku budeme mať od švagrovej síce modrú ale pol roka vydržíme. Inak poviem ti, celú noc sa mi o tom kočíku snívalo,...neviem ako vydržím do pondelka, ideme ho obzdrieť a skúsiť či je kompatibilný so starším modelom...kiež by to pasovalo, lebo model 2009 má väčšiu vaničku...bože som ako malé dieťa...ktoré sa teší na ježiška 😀
@lianka7
@veronika1417 čaute baby, určite tie prachy stoja za to. no lianka to má o to lepšie, že viacej sedení. ale tak v každom kúte Slovenska je to inak, nič nenarobíme 😉
baby kolko ste pribrali cez tehu? ja som mala váhu 60kg a teraz mám 73 😀 😨 budem mat čo zhadzovat, ale hlavne je že krpčok rastie.. inakšie vždy ked menej priberiem ako 2kila do poradne tak je malý menší a ked priberiem presne 2kg tak je všetko v poriadku 😝 😀 😎
@karap . aj moja svokra mi stále hovorí, aby som si nedavala robiť ani fotky maličkého. A nakoniec mám jednu fotku, za ktorú som zaplatila 3 Eura (ked som vola na utz v 20.tt) a keď som sa išla sestre, (je aj zdravotná sestra) pochváliť, tak mi povedala že jedine čo je na tej fotke je maličkého chrbátik. Taká som bola z toho sklamana. dohromady som videla maličké 2 krát. A vôbec mi to nepridáva na pohode, ani pohlavie mi nepovedali ked som sa zo zvedavosti pýtala. a inak moja sestra ako zdravotníčka mi tiež povedala, že babatku to vôbec nemôže ublížiť. tak teraz si hľadám niekde kde by som si mohla maličké pozrieť konečne poriadne, je pravda že ho cítim ale už sa nemôžem dočkať aby som ho/ju videla aj v akcii. 🙂
@palinkova87 ahoj aj ja som mala 64kg a teraz 76 kg tak aj ja budem zhadzovat 🙂
@micicka mna to sono hlavne ubezepcilo, ze je malinka vporiadku. Ked som videla ako mi vsetko kontroluje, meria, ukazuje, vysvetluje a ubezpecuje ma, ze je v norme, ze su tam neni ziadne anomalie... bola som velmi spokojna 🙂 Tu v NR ked idem na sono tak som vybavena do dvoch minut, doktor nepovie ani slovo a o foto musim zobronit 😠 navyse je rozmazane a stoji dve eura. Nevysvetli mi nikdy nic a ani ma neubezpecuje, ze je malinka oki. Toto mi ako maminky predsa potrebujeme pocut najviac, ze su deticky vporiadku 🙂 a to veru za to stoji 😉
@stefie ahoj, presne tak to doki povedal aj mne, ze nie len pod nohy, ale uz od drieku...
manzel mi vcera takl "spravil" postel, podlozili sme pod moj matrac dalsie matrace pod driek a pod nohy (mame nastastie doma take tenke matrace s vysuvacej postele). Akoze ked som si lahla, tak presne ako Ty vravis-pocit strasny, ale dalo sa to vydrzat, aj som kus spala, takze ok ☹ a co by som koli nasmu drobcovi nespravila? Ja mam sono 31.8., atk dufam, ze sa to spravi a bude to lepsie...nastastie ten krcok je ok, neotvara sa, aspon to ma tesi...ja zase take ako Ty pises-nejake tvrdnutie bruska nemam, ani nejkae boliesti, ale tlak som z casu na cas citila, takze som aj ja sama sebe nariadila kludovy rezim 🙂
@monculik5 tak budeme potom spolu radit si 🙂)))
@henrieta44 presne, ten oddych je otrava, hlavne ked bol predtym clovek stale v pohybe aktivny...ale uz som par cinnosti ktore som chcela robit zoskrtala, prednejsi je teraz drobec, nez poriadena pivnica a umyte okna -* tie mi pride umyt mamka 😉
@denis006 ty si nemala tú hodnotu až takú zlú, takže zatiaľ fakt stačí obmedziť sladké (si myslím) a keď ťa budú kontrolovať, uvidia ako sa to vyvíja. lebo ževraj sa ten stav zhoršuje, čiže možno neskôr bude treba viac sledovať, čo papáme.
na kečup a pretlak upozorňujú, že treba dávať pozor, že tak je veľa cukrov, tak neviem, či by si ju predsa len nemala vynechať...
skús si prečítať tú českú stránku, neviem či som aj tebe písala (tehotenskacukrovka.cz), zatiaľ len tak pre info, abysi mala aký taký prehľad, je to tam celkom zrozumiteľne popísané 😉

baby je utz nebezpecny pre babo?Ja myslim,ze nie.Raz mesacne ma lekar utz-kuje a to malej nemoze uskodit,ze?Ved niektore maminy su v nemocnici pol tehotenstva a uziju si oooovela viac utz.
Lebo vcera som svokre na mobile ukazovala Simonku a ona mi hovori,ze to nieje dobre,ked ju ,,furt,, ozaruju,a ze naco som to zase absolvovala,ze sak som ju uz videla....Normalne mi pokazila naladu.
Ja sa na Simku tesim cely mesiac a potom toto 😢
Svagrina je tiez tehu,ona je taka divna,lebo vobec nechce ani vediet pohlavie,ze az po porode a ani utz nechce....Zato ze ona sa ,,sprava takto,, tak ja nemusim ☹ ☹ ☹