Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 ja si tiez myslim, ze tam toho potrepeme celkom dost, aj ked hracka je mala, ale podla mna zbytocna, doma si ich uzije vela 😉 a ja to nemocnicne prostredie velmi nemusim a potom by som tu hracku asi aj tak vyhodila 😅 😀
@mysti vela bab sa chodi kupat, ale neviem, proste mna to ani nelaka... mozno by bolo ine, keby ma to lakalo, tak idem 😉
a co sa tyka obliekania, tak urcite body, na to nejake dupacky alebo nohavice a tricko/svetrik, teply overal a sup do fusaku 😉 myslim, ze to bude stacit... samozrejme capicku a rukavicky 😉
@mysti Presne ako pise Veronika,sama musis vediet,ci si nachylna na kupko..ja som v 4.mesiaci lezala kvoli zapalu mocovych ciest v nemocke,takze viem,ze kupania sa toto leto nezucastnim,nechcem zbytocne riskovat...a v termalnych kupaliskach moze byt suprova hygiena,ale ked raz pride nezodpovedny clovek s nejakou infekciou-a tych ludi si myslim ze je dost-v teplej vode sa tieto humusy len mnozia...davaj bacha,aby si si odtial nieco nepriniesla...ked uz,kupat sa v mori 🙂
@veronika1417 mám porušenú hranicu cukru v gravidite a musím obmedziť všetko sladké a pri ďalšej kontrole o dva týždne sa uvidí, či aj nejaká dietka bude 😠
Ahojte babenky tak to dnes máme horúuuuuuuuuco.
A kupko? Môj mm by povedal: "Riziko prevyšuje osoh". Tak načo riskovať. A mne sa ani neoplatí aj keby som chcela lebo som na PN a mam len 2 hodinové vychádzky 😀 . Ale pre drobčeka všetko.
čavte babeny.. už perete vecičky a pripravujete pomaly?
@palinkova87 ...ja periem, chcem vyuzit teple slniecko aby to vsetko pekne preschlo..uz periem druhu varku... 😉
ahojte od 6.9 nastupujem na matersku ! 🙂 tesim sa uz , termin mam 30.10 alebo prvych par dni v novembri
@palinkova87 ja som akurat dnes zacala 🙂 a nemam kde vesat 😀 musim pockat az uschne jedno a potom dat prat dalsie 😉 vidim to tak este na nejake 3-4 pracky a bude vybavene 😀 huraaa
baby ja som prave dotlacila cottage chesse chilli no neviem sa toho dojest 😀 to je ake dobre. Som citala kolko vela ma akurat babatko chutovych buniek tak hadam malinku nepostipe 😀 😀 😀
kočeny, tak mi pokračujeme....už máme stierky vyspravené, napenetrované a dnes už manžel maľuje...ale ako naa potvoru netečie voda...tiež mám práčku nachystanú už len tá voda chýba....Po včerajšku som ako zbitý pes, všetko bolí...som to trochu prehnala....asi som si ruku presilila...Po 13tej mám rizikovú poradňu, dúfam, že bude všetko Ok...Prajem vám všetky úspešne zvládnutý dnešný slnečnýbdník...a ja pomaličky vyrazím k babine...hodiť sprchu...pa
@denis006 joooj no obmedzit sladke by bolo momentalne pre mna brutal 😒 strasne po nom az bazim 😉 tak ale urcite je to zdravsie a ked ide o zdravie tak treba ved aj tak nam to nedava nic dobre do tela len sa z toho pribera 😉 drz sa na poradni!!!
@veronika1417 Ja mam chut na sladke aj na stiplave....momentalne ficim na tortilach so salsovou omackou 😀 A sladke mozem vseeeeetko 🙂
@lianka7 darmooo moj cloviecik 😀
babulky, viete mi niektorá poradiť? Vraj sa dá pred pôrodom na pár dní /mesiac?/ zamestnať , samozrejme, ak máš niekoho ochotného, platiť vysoké odvody a potom máš peknú materskú... Ak máte niektorá podrobnejšie info, poprosím.... 😉
@mymimi to si nemyslim, viem o tom, ze si mozes dobrovolne doplacat socialku, aj to musis min 270 dni pred porodom. inak sa rata z predchadzajuceho roku. a podla zakona musis ist najneskor 6 tyzdnov pred porodom na matersku, ale daj, vediet mozno to niektore vyuziju. ja si doplacam do maxima, a to do 24.9., tak dufam ze sa nic nestane a bambulka tam dovtedy vydrzi.
@veronika1417 ja mam takmer kazdy den nieco pikantne. aj teraz a aj pri prvej.
@palinkova87 ja mám už poprané, len čakám kedy dorazí skriňa čo som objednala mám aj postieľku postavenú , kočík vydrhnuty, prebalovací pult postavený , takmer zbalenu tašku a hotovo ešte dake drobnosti neskôr 🙂
@harper chaa tak nie som jediny fajnsmeker 😉 inak akurat robim ten nakyp 😀 😀 😀 az dnes!!!
@mymimi ano, nieco take tam je, ze ked minimalne 90 kalendarnych dni si zamestnana u "noveho" zamestnavatela, rozhodujuce obdobie pre vypocet MD je z noveho zamestnania (samozrejme celkove ale musis byt minimalne 270 dni poistena). Ale presne neviem ako to funguje, skus tuto otazku polozit v sekcii paragrafy, pripadne mozno tam aj najdes odpoved 🙂
@veronika1417 ja som akurat dojedla kelovu omacku samozrejme viac korenenu. tak nech sa dari, daj vediet ako chutil.
ďakujem za odpovede, no tých 90 dní už asi nestíham... 😠
@mymimi ja som tiez tak dopadla 😠
@harper jasne dam, zatial to vyzera dobreee 🙂 mrkla som aj na nete s videom a je to tak jednoduche a uz mu to musim splnit 😉 ja som vzdy viac bola na vyraznejsie jedla teda na stiplave, slane, sladkee.... hruza somnou ale stiplave je naj 😉
@stellamiapiccola Baby neblaznite, ja este nemam ani vecicky pokupene, teraz som kocik objednavala. Kolko kusov tych najmensich veci ste kupovali?Myslim kosielky, dupacky atd...

@mysti aj ja ta obdivujem...rad by som isla aj ja, no moja svokra ma upozrnila, ze nemam nikam chodit v takych horucavach...ona robi na novorodeneckom a vravela, ze od pondelka maju na prijme vela tehuliek, ktorým prislo novolno z tepla...vysoky tlak, opuchy a tak....tak budem sediet radsej domka... 😉