Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@stellamiapiccola, no Ty si sikulka 🙂. Ja som cez vikend triedila veci a zistila som, ze nasa mala ma toho viac nez dost 😉. Vela zdedi po Arturkovi a aj vela som kupila, nech nema vsetko taky chlapcensky nadych...
Akurat nam chyba vanicka a ja nemam hygienicke veci pre seba.
Prat som nezacala, pripada mi to skoro 😒. Co sa tyka tasky, tak dufam, ze skor, ako v novembri ju potrebovat zbalenu nebudem 🙂
@lenkakrchova ahoj dakujem ..no ved som si aj myslela ze tu ich robit ani nebudu ... len teraz poslednou dobou jem nejak moooooc vela sladkeho 😀
@eskymacik17 juj aj ja ... cele tehotenstvo 🙂
@stellamiapiccola vsak neaky matrac snad kupim 😀 tak ty aj hned beries veci pre babo? ja som myslela ze to budem mat nachystane doma a mm nam ich tam prinesie...vsak uvidim..ty mas skor termin ako ja, tak to tam prva okuknes a das info 😉 uz nech je aspon koniec oktobra...
@kaia ved ja som na vazkach...prednedavnom sme boli na navsteve u sesternici, ona teraz pred mesiacom rodila druhe...pri oboch si dala odobrat pupocnikovu krv, ale pri prvom ju moze pouzit az do 120kg, ale pri malej bolo toho akosi malo a ma to len do 24kg...tak aj tu je asi rizoko kolko tej pupocnikovej krvi odoberu, lebo od toho zalezi do kolko kg je pouzitelna...
@dena, tych kil by som sa velmi nebala. Medicina ide dopredu a bunky sa daju mnozit 😉. Nam pri Arturovi vyslo 32 kg, co tiez nie je vela, ale nechali sme ju. Asi by som si nikdy neodpustila, keby som to nespravila a potreboval by to...
Inak, funguje to tak, ze az po informacii o kilach sa mozes rozhodnut, ci ju chces alebo nie a az potom platis, co je fajn 😎. Su dva typy odberov, ten drahsi je efektivnejsi, lebo sa odoberaju aj z placenty. Citala som o tom zaujimavy clanok a myslim, ze to maju uverejnene aj na nete:
http://www.ceptra.sk/praktickeinfo/typy-odberov
krasne ranko prajem vsetkym 🙂
ja len svoj nazor k tej vasej vcerajsej debate ohladom pupocnikovej krvy... tiez som bola za, kym som si nepozrela tych reporterov v juny a aj vcera reflex
existuje vela vyspelych statov, kde sukromny odber pup. krvy nie je povoleny a myslim si, ze vedia preco
tak isto pupocnikova krv bola na slovensku pouziva 9 krat z mnoznstva, ktore uskladnuju
samotni lekari to neodporucaju, pretoze v dnesnej dobe je vela inych moznosti ne liecbu
nikomu nenutim svoj nazor, ja som si ho urobila tiez len na zaklade nejakych informacii, ale je fajn, ked si ludia o tom pozistuju co to kym zaplatia nehorazne prachy za odber a potom aj uskladnenie... a nie len z ceptry, oni napisu cokolvek, ved na tom zarabaju
aha a este jedna celkom zaujimava vec...
pupocnikova krv s najvacsou pravdepodobnostou nesie v sebe geneticke predispozicie tej choroby, ktoru to dieta vlastne dostane... preto sa odporuca skor pouzit darovanu krv z verejnej banky...
ja - ak bude krv vhodna - ju dam urcite darovat, myslim, ze tak je aj vyssie percento, ze to niekomu pomoze
@kaia ano? no vidis ja si to musim proste vsetko nastudovat a potom sa rozhodnem, nechcem nic zanedbat aj ked vidim, ze nazory sa lisia ale tak je to asi vzdy a vo vsetkom 😉 dikes za nazor budem sa tomu venovat.
@blackrose Presne ako pises,aj ceski odbornici hovorili o tom,ze uz v pupocnikovej krvi je geneticka info...My sme sa samozrejme informovali aj u onkologov,kedze manzel sa tam liecil a tiez nam povedali,ze je to zbytocne.Ovela kvalitnejsia a prinosnejsia je kostna dren. U nas to bola velka dilema,kedze percento vyskytu u nasho babatka je vyssie,a nie som krkavcia matka,aby som pre neho nespravila vsetko,co mozem...ale aj moj nazor je,ze je to len tahanie penazi od ludi a prizivovanie sa...kto pozeral reporterov statistiky pozna... 😖
@lianka7 jaaaj ked to tak citam ani sa mi do toho nechce je to dost dolezite rozhodnutie ☹ ja som to chcela hlavne z dovodu onkologicky ochoreni no ako citam ma to obmedzenia.
@blackrose Aj ja som bola veeelmi dlho za,kym som za tym nezacala patrat....
@veronika1417 Aj ja presne z dovodu onko ochorenia.... ☹
No nikomu nazor a rozhodnutie neberiem,chapem,ze kazda chceme pre svoje babatko len to najlepsie...
fuuuuj baby dnes bude zase horuci dnik ☹ som prisla akurat z predporodnej pripravy bola hodina s tatkovcami a velky obdiv 😉 snazili sa 🙂 ten moj ma ukecal a pockal vonku 😀
@veronika1417 Jej,to muselo byt mileee 😀 😀 😀 Skoda,ze tvoj sa na to nedal ukecat 😝 som zvedava,ci mne sa to do porodu podari aspon raz 😵
@lianka7
@veronika1417
@blackrose ahoj kočky, vidím, že ste riešili odber pupočníkovej krvi. zo začiatku som uvažovala, že pôjdem do toho, nechám si ju uskladniť a tak. potom som videla zopár relácií, prečítala niekoľko článkov a mne to vyšlo tak, že pre vlastné detičky je veľmi malá šanca využiť ju. je to fakt veľmi malé percento a viac šancí je, ak sa využije od iného darcu. preto by som jedine uvažovala nad darovaním do banky. samozrejme nikto mi nezaručí, že tieto informácie sú správne, je možné že o 10 rokov budú zistenia úplne opačné, ale momentálne som rozhodnutá, neukladať svoju krv.
@lianka7 veru bolo 🙂 tak pekne sa jeden spraval k tej svojej az som zavidela 😉 ale tak nebolo to nic moc a ja mojho nenutim lebo nam je to zbytocne 😒 tak naco. Navyse on vie kde ma ma pohladkat ked ma boli chrbat alebo krize a teraz najnovsie ked mala moc vystraja staci ak mi da ruku na brucho a ona sa ukludni 😉 inak vyvadza ako mala opicka 😀
@micicka jaaaj teraz pozeram, ze Ty si uz v 30tt take malilinke bruseno mas a ja taka spokojna, ze si v mojom tyzdni 😀 porovnala som sa, ze tak nemam az take velke a medzi nami su vlastne skro dva- tri tyzdne alebo ako to vychadza
@veronika1417 toto robí aj naša, práve včera večer začala vymýšľať a nejako moc sa mrviť, tak hovorím drahému, poď sem miláčik a upokoj svoje dieťa 🙂 položil ruku na brucho a malá sa skoro nepohla 😀 tak neviem, či sa tak zľakne, alebo ju tak upokojuje, ale hlavne že to zaberá. 😀
Ahojky babenky. Ja som si tiež čo to zisťovala o pupoč. krvi. Mne sama lekárka na onkológii povedala, že šanca na použitie je tak okolo promile. Uvažuje sa o využívaní pri parkinsone a alzhaim... ale to je ešte u nás len v plienkach. Takže zatiaľ skôr nie ako áno. Preto skôr rozmýšľam o bezplatnom všeobecnom registri.
@veronika1417 hej dnes začínam 30tt, to znamená že u len max 10tt pane bože ale to strašne letí. teda mne neuveriteľne rýchlo, veď ja ani nestihnem všetko nachystať 😨
podľa mňa ty máš veľmi malé bruško, ja neviem ale mne to skutočne tak príde 🙂 ale je to úplne jedno, hlavne že sa detičkám dobre býva 😉
Ináč baby už idete ne prietoky? Ja idem 31.8 a to budem 30tt+0.
Pupoč. krv: http://zuzanapavlikova.blog.sme.sk/c/181613/Ja-...
@micicka
@veronika1417 Tak neviem čím to je,ale aj naše kuriatko sa upokojí,keď mm položí ruku na bruško....čím to je? 🙂 Naše im zovšedneli? 😀 😀 😀
@micicka ja si malej pohyby tieto posladne dva tyzdne strasne uzivam, uzasne ju citim ked si lahnem ale aj ked sedim. Najkrajsie je ked si len tak jemnucko brnka, ked sa zacne presuvat, vypucat alebo kope do jedneho boku na to iste miestecko stale dokola to uz nieje az taka sranda 😉 ale vcera si brnkala uuuplne cely den a vecer mi este dokopkala ten jeden bok a to som uz pouzila ruku Juraja 😉 podla mna ona pociti, ze nieco sa zmenilo a zistuje ale tak ako nam je prijemne, ze citime svojho draheho tak aj mimi citi, ze nam je prijemne a trosku sa ukludni 😉

@veronika1417, ja naopak nesuhlasim, podla mna odber pupocnikovej krvi vobec zbytocny nie je. Je tam dlhy zoznam ochoreni, ktorym vedia bunky pomoct, ale kazdy rozhodne o jej odobrati tak, ako uzna za vhodne... 😒