icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

anicka87
28. aug 2011

@stellamiapiccola je to des, ale pre babo by som vydrzala hocico, neriskujem. dik, uz je lepsie

denis006
28. aug 2011

@lucia2312 ja som rozhodnutá, že gel a ani epidural nechcem...treba sa ku koncu tehu hýbať a pôjde to ľahšie 🙂 ...dúfam, že je to ona, a že jej to už zakázali

abutkova
28. aug 2011

@denis006 ja tiez uvazujem o CA porodnici.pocuvam same chvaly,mam gyn DR.MITRA a ten tam chodieva sluzit,tak sa ho planujem na to opytat.Ale keby ma to nejako znenazdajky chytilo-tak asi budem utekat do PB,tam som odrodila dvakrat a mam to blizsie.Nad tym porodnym gelom rozmyslam..A ake je to v CA na novorodeneckom s kojenim?To je ptre mna podstatne,lebo pri synovi mu hned strcili flasu do ruky-mlieko sa mi spustilo az na 3den a kojit som v podstate zacala az doma...velmi to bolo vydrene..kedze maly sa uz nechcel flase vzdat

mackoxxx
28. aug 2011

@anicka87 Nič neboj. Pôrod nieje nič strašné. Ak zvládaš normálnu bolesť tak tá je len o trošku väčšia. Budeš sa len riadiť lekárom. Aj sestričky ti pomôžu.
Aj ja som si púšťala pôrod, počúvala čo to za katastrofa a nakoniec som si to celé užívala aj s manželom.

micicka
28. aug 2011

@lea162 neboj, nie je to také strašné 😉 určite vysaď všetky jednoduché cukry, ako si napísala, už to je veľký prínos a potom častejšie papať a menšie porcie. príloh ako je ryža, zemiaky, knedla trošku menej a viacej zeleninky. ale ja som mala teraz niekedy rizoto a teda dosť som si dala a hodnoty v pohode, takže aj tá ryža nebola u mňa taká zlá...dala som si aj utopencov, čo je zaváranina a teda by sa nemala, a hodnoty v pohode 😉
hovorí sa, že z rána sa mliečne výrobky horšie spracovávajú, že možno je lepšie nedať si syr. ale ja si na raňajky dávam na rohlík trošku masla, šunku - z LIdlu, je dobrá, tá má nejako okolo 95% mäsa, plátok tvrdého syra a k tomu zelenina. ešte teda musím prísť na to, či mi ten rohlík zdvihol hodnotu, zajtra budem merať, tak budem múdrejšie 😀 dnes som mala na obed pečené kura a dala som si k tomu len šalát, ale môže byť aj príloha.

maca244
28. aug 2011

@anicka87 ahoj, neboj sa porodu, da sa to vydrzat, mne prvy trval dokopy 5 hodin a asi hodinu som mala silne kontrakcie, ale dali sa vydrzat, a najviac som sa bala samotneho porodu a ze ako vytlacim babo a to trvalo asi 10-15 min. a v pohode...ale mam jednu znamu a ked rodila svoje prve ani nevedela ze rodi🙂 v noci mala slabe krce a rano ze ide pre istotu do nemocnice, pozreli ju a o 20 min bol maly na svete, ale kazdy porod je iny, drzim palce 🙂

lea162
28. aug 2011

@micicka Ved ja mam problem ze si neviem merat tie hodnoty... na obed som robila kura na smotane s cestovinami ... 😒 nenabrala som si vela tak dufam ze to nevadilo .. na ranajky parky bez horcice kecupu... aaaaa hruza .. dala som si trosicku cili tej omacky len tak spicku som si namacala 😀 ...tazko vybrat z tej chladnicky co prave jest .. este ked mam k tomu jest tak casto .. aby som dookola neopakovala stravu...... a myslis ze tie obycajne confleksy by som si mohla dat na olovrant s mliekom a nejakym ovocim ... hm .

inak som rada ze ta tu mam naozaj ma tesi ze niesom sama a aspon mi niekto trosku poradi ... je to stale ine ako dookola len citat a nakoniec mam z toho citania pocit ze nemozem nic jest ... 😖

stefie
29. aug 2011

@anicka87
Aj ty nemocke? Booze.ja som sa dned rano dobre vyrevala na vizite nech mapustia domovale nepomohlo.:(( idem skusit este zavolat svojmu dokimu nech nieco poriesi.setrit sa mozem aj doma tie 4 tbl vezmem tiez ale budem aspon pri svojej druhej dcerke ktora ma zajtra narodeniny.net rdim ze ideme robit oslavu ale chcem byt s nou..

palinkova87
29. aug 2011

@stefie no asik ak je to važne a musia ta mat pod kontrolou tak ta nepustia.. ☹

karap
29. aug 2011

@stefie Ty si v nemocke?Nejak som to nepostrehla 😒 Uf,drz sa.
Nejak sa nam tu nakopili problemiky....Viacere sa stazujete[ani ja sa uz necitim bohvieako,hlavne k veceru]
Baby,ved mame pred sebou este 2 mesiace!Musime to vydrzat 😉
Ja mam este 76 dni do porodu,no uz by som najradsej ,,odstrihavala z metra,,Tehotenstvo by malo trvat len 7 mesiacov.Potom je to uz strasne nekonecne 😠

palinkova87
29. aug 2011

@karap no to je už tieto posledné mesiace nekonečné .. 😠 no musíme to vydržat do uspešného konca.. ja mám dneska poradnu tak som zvedavá kolko malý pribral.. no dúfam,že pribral tak ako má a nie zase spodnú hranicu chytí a potom zase o týžden ma budu kontrolovat, či priberáme tak jak minule 😠

stellamiapiccola
29. aug 2011

@stefie kruci čo ťa už nepustia domov, však to vyzeralo dobre už no nie? tak sa drž a nech ťa čím skôr prepustia 😉

karap
29. aug 2011

@palinkova87 mas poradnu?Zavidim 😀 Mna objednal az za 5 tyzdnov od poslednej poradne 😲 To uz budem v 33tt.Tak drzim palce 🙂
Ja som teraz sama z detmi,manzel bude prec cely tyzden,tak to snad v pohode zvladneme[aj som rada,ze nieje doma,aspon ma ,,neotravuje,,]

palinkova87
29. aug 2011

@karap áno dneska mám poradnu.. no tunak to kontrolujú tak ako majú na začiatku každý raz do mesiaca potom každé 3týždne teraz chodím.. no teraz to bola výnimka.. koli tomu, že malý mal vtedy spodnú hranicu 🙂 ale o týžden to dobehol a už sme boli okik z váhou 🙂 si asik robí srandu s doktorou hihii🙂)) o 10tej tam mám byt.. 😉 dúfam,že dopadneme dobre..

palinkova87
29. aug 2011

baby som si teraz všimla aj vás bolia prsia (bradavky) na dotyk? nie tak,že sa to nedá zniest,ale proste cítim si ich

denis006
29. aug 2011

@abutkova prvú som rodila v CA a to sme bývali vo Veľkom Rovnom, čo je tvoj okres....s kojením to bolo tsk, že nám miminká nosili čo 2-3 hodinky na prikladanie...viem, že niekomu, ak sa mliečko netvorilo, dali glukózu...ale našej nie....teraz máš mimi na izbe a prikladáš...a tvoj DR. kde má ordináciu?

majoslava
29. aug 2011

@perlaoceanu chicco trio enjoy 🙂 manipulácia s ním je perfektná.... nie je komplikovaný a je veľmi ľahunky tak prenášania malého a kočíka zládnem autom aj sama 😀
športová časť sa dá poskladať do vaničky tak keď bude malý väčší môže tam kľudne spinkať 🙂

lianka7
29. aug 2011

Dobre ranko kočky,dufam,ze dnes sa nikomu nepridaju ziadne komplikacie!Neviem ako je to u vas,ale pokial som doteraz hovorila,ze mam aktivneho drobca v brusku,uz asi nieco vyse tyzdna mam HYPERAKTIVNEHO drobca...to je nenormalne co ten v brusku stvara...cely den podskakuje,kruti sa.klud je len ked chodim a nieco robim,inac nonstop vystraja. Coraz castejsie ma zacali trapit krce v lytkach v noci-nic prijemne 😒

majoslava
29. aug 2011

@palinkova87 mna pred dvoma týždnami... ale to len jeden deň... ani tričko som nemohla mať oblečené tak to bolelo... vytekala mi taká žltá tekutina... no hrozne to bolelo...

abutkova
29. aug 2011

@denis006 ordinaciu ma v Bytci..Chodi sluzit aj do Za aj do Ca,ved este uvidim ako to dopadne 🙂

kiribaby
29. aug 2011

@palinkova87 prsia same o sebe nie, ani mi veľmi nenarástli (podprenku mám o číslo väčšiu) a kolostrum zatiaľ tiež nevyteká, ale bradavky!! sú omnoho citlivejšie na dotyk, nebolia, oblečenie mi neprekáža ako iné baby písali, ale niektoré dotyky alebo polohy v posteli mi nie sú príjemné,,,
Držím palce na poradni, nech má Nicolas "ukážkové" hodnoty 🙂

kiribaby
29. aug 2011

@karap hmm 5 týždňov je dlhá doba..ja som doteraz chodila každé 4 týždne a najnovší termín mám o 3 týždne (31tt).. nie som z toho nadšená, zasiahlo mi to do plánovanej mini-dovolenky, ale na druhej strane som rada, že sa o nás "zaujímajú"... najmä po tom, čo som si prečítala skúsenosti báb v UK 😒

milek
29. aug 2011

Baby aj Vám opúchajú nohy ja ich mám posledný týžden hroza možno za to možu tie horúčavy a to mám zajtra ist po týždnovej dovolenke do práce , tak to už neviem aké ich budem mávat večer.

lolllka
29. aug 2011

@milek ..nieco mi o tom hovor, katastrofa...vzdy rano mam opuchnute nohy a aj ruky, raz ma bolia prsty na nohacha a raz paty..na striedacku.. 🙂...urcite mozu za to tie horucavy a teplo...brrrr...

palinkova87
29. aug 2011

@kiribaby no tak super Nicolasko má 1308gramov 🙂 a už ideme chodit každé dva týždne do poradne 🙂 takže sme objednaný na 7meho 🙂 juj zlatunký bol.. 🙂 a u gyn. boli také dvojčatká 🙂 som sa nevedela vinadívat aký boli zlatunký malunký nevinný 🙂 juj.. krásný sú 🙂)))))

eskymacik17
29. aug 2011

@stefie no onii tu tak nejak na všetko kaslu..vsetko beru ako normalny vyvoj .. a zase tu ani nijako detailne nepozeraju ... moja sesternica si nasla hrcku na prsniku a chodi k doktorke uz 4 mesiace , pretoze zakazdym ju objedna o mesiac neskor a zakazdym jej povie nieco ine .. a to ona len potrebuje aby ju objednala do hlavnej nmemocnice na vysetrenie ale to vraj moze az ked ju pozrie ona ale nato cas nema .. ☹

stefie
29. aug 2011

@eskymacik17 tak to je fakt sila!!! Nemam slov.

Joj inak bola som za dokim na odporucanje mojho obvodaka,ze ked nemam bolesti mozem ist domov.tento tu ma vykrical a vyhodïl z lek.izby ze on mi prepustacie papiere da az v stredu aj to len na zallade vysledkov krvi.tal som mu povrdala ze o pol tretej pride moj drahy a dovtedy chcem mat papiere spravene.ze nasilu ma tu drzat nrmozu a ze ja v liecbe pokracovat budem ale doma.tal som zvedava.o druhej pojdem za nim.drzte palce..snad sa ozvem uz z domu..

kaia
29. aug 2011

@stellamiapiccola, dufam, ze Ti to uz preslo a si opat OK 😉.

kiribaby
29. aug 2011

@eskymacik17 smutné, čo zažívaš.. v akom meste sa nachádzaš? mám sesternicu v Londýne, min.rok nanešťastie potratila v 2.trimestri, bola psychicky na dne...ale na lekárov sa nikdy nesťažovala, práve naopak..partnera má slováka, takže žiadna tlačenka nehrozila,,ale v nemocnici sa k nej chovali pekne... asi by si mala čo najskôr zmeniť midwife aj odborných..všetci lekári tam predsa nemôžu byť takí ignoranti! 😒

kaia
29. aug 2011

@stefie, musi to byt otrava travit cas v nemocnici, ked ma este aj Bianka zajtra narodky 😒. Este mas moznost ist domov na reverz, ajked sama musis posudit, ci Ta tam maju dovod drzat alebo nie 😝.
Kazdopadne mysli na babatko a setri sa, to je najdolezitejsie 😉