Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@stellamiapiccola ajoj ajoj 😀
baby čo si mám dať na kútik na puse už ho mám celé tehotenstvo .skušala som kalciovu masť, zinkovú, nechtíkovú, herpík ja už neviem vit B si nechcem dávať beriem ešte vit. calibrum mami a zase to nebudem preháňať.som bola v tom, že je to herpes, ale je to kutik je to suché...
Ahojte dievčatá. Tak u nás sme po oslavách. Všetko bolo super až na tú horúčavu. Ale bola tam aj jedna pani zo sociálky tak som chcela vedieť ako je to s kontrolou u PN-ky. Vravela, že chodia len počas pracovnej doby a po nej a cez víkendy nechodia len v prípade ak je udanie. Tak sa teším. Som doma od konca marca a všetky dôvody na PN okrem strachu lekára (ale som rada, že sa stará) sú preč a do materskej ešte mesiac. Tak aspoň cez víkend pôjdeme na chatu. Huráááááááá.
Ahojte, mňa by zaujímalo, či aj vám krvácajú teraz v tehotenstve ďasná?? U mňa to pretrváva už vyše mesiaca, zuby mám zdravé, používam Sensodyne (ten ma v minulosti "vyliečil"), ale momentálne nepozorujem zlepšenie..viem, že je to spôsobené hormonálnymi zmenami,, len by ma zaujímalo, či to možno nejakým spôsobom zmierniť? 😕
@stellamiapiccola skús vitamíny B...tu som našla aj debatu..tiež ma občas trápi...http://www.porada.sk/archive/index.php/t-42300....
@woman04 dakujem 😉
@stellamiapiccola aj mne sa veľmi často robia kútiky a vitamínu B mám určite dosť. Vyskúšala som kopec mastí a vodičiek od doktorky a nič mi dlhšie nezaberalo, len sa kútik zväčšoval a viac bolel. Najviac mi zaberá kvapka čajovníkového oleja a na noc do kútika "hojivý zázrak" - to ružové vajíčko od Oriflame a na druhý deň mám pokoj.
Ahojte babulky, ako sa dnes mate? ja som sa moc nevyspala tuto noc, babeno ma kopancami budilo a potom zase wc...A rano na vlak do prace...Ale uz len mesiaaaac do materskej,jupiiii.Inak som bola v Tescu vcera, maju tam naaadherne vecicky pre babatka tak sa chystam po vyplate na nakupy.
Ahojte kočky,tak mám po ďalšom 4D,kde sa nám konečne v celej paráde ukázal chlapčúrik,takže potvrdený chlapček 😵 😵 😵 Je prenádherný! 😀
Ja som mala včera hrozné návaly tepla,asi tiež hormonálne zmeny...chodila som po byte len v podprde a nohavičkách 😉
@luci66, ja som sa tiez nevyspala 😒. Malej vadilo, ze lezim na boku a na chrbte spat neviem 😒.
Ja som videla v obchode krasnu kolisku, ktora sa da fixovat a rozmerovo sa nam zmesti k posteli. Velmi ma laka ju kupit, ajked ma vyuzitie asi len 5 mesiacov, potom bude mala...
Standartna postielka po Arturkovi je na konci spalne (mame dlhu uzku spalnu) a predstava, ze budem korzovat x krat za noc hore dole sa mi velmi nepaci a tak spekulujem nad tou koliskou... Neviem sa rozhodnut, ci kupovat vec na tak kratky cas 😒
@lianka7, dakujem za podporu 🙂. A to mame 2 detske postielky, pretoze mame dom a dve poschodia... Ked sme cakali Arturka, tak sme si naivne mysleli, ze v noci bude spat s nami hore v spalni a cez den dole, kde sa stale zdrziavame. Vysledok bol taky, ze v noci spal s nami v posteli a cez den len v kociku pocas kocikovania, inak by nespal 😝.
Po tomto druhom babatku si asi otvorime bazar 😀 😀 😀
@stellamiapiccola tak ako tu uz spominala zrzulienka este by som vyskusala to ružové vajíčko od Oriflam...fakt je to dobre...uz viac krat aj nam pomohol na vselico, vratane kutikov 😉
ahojjte tehulky.ja uz neviem co so sebou.mam strasne zmeny nalad a vacsinou som smutna a nic ma nebavy.aj depky uz mam ci vsetko zvladnem.este aj byvam u svokry,ktora sa mi do vsetkeho montuje.manzel je kazdy den na stavbe aby sme sa cim skor dobudovali,tak som dnes utiekla k rodicom,ale zasa mi bude smutno za manzelom,chcem tu ostat par dni.aj vy mate taketo stavy?doteraz som to nemala,tak neviem ☹
tiez sa chcem opytat,ci nema nahodou niektora manual k monitoru dychu snuza halo.niejako ho nemozem najst na internete.dakujem
@zrzulienka
@dena dakujem dievčatá skusim aj , keď som aj to už skušala
@zlamal.i ahoj, to aj ja som mavala taketo stavy 😉 z toho si nic nerob...moji rodicia mali tichu domacnost a ja som videla, ako sa mamka pre to trapi a mne to bolo tak strasne luto, doma som potom plakala...moj manzel ma potom upokojoval, ze to bude dobre, aby som sa netrapila a teraz uz vobec nie. A ono sa to naozaj vsetko vysvetlilo, nasi su v pohode, aspon sa tak tvaria. Mozno je to aj koli mne, lebo som mamke hovorila, ze ma to strasne trapi, je to jedno, hlavne je, ze ked k nim pridem-vidim, ze je vsetko OK.
Ty to mas so svokrou este horsie...my byvame sami, mame byt, takze v tomto ohlade som spokojna.
A netrap sa uz, mysli na vas novy domcek a na drobca, ktoreho nosis 😵
@kaia mas 2 postielky a este chces kolisku?Sa mas 🙂
Ja mam opacny problem.Potrebujem kupit postel pre syna,aby ,,uvolnil,, postielku pre malinku,no nevystavaju na nu peniaze.Takze malinka bude az kym mi nepride materske,spavat vo vanicke z kocika 😢 Tak mi je to luto.Aj hniezdo z oblieckami som jej kupila,ze ju po prichode z porodnice polozim do krasnej vycackanej postielky,no smola.....
@zlamal.i aj ja mam teraz casto depky.Z chybajucich financii.Inak vztahy z mojou rodinou 😒 ,skoda reci.Moji rodicia neznasaju mojho muza[hlavne otec]o vobec sa tym netaja.A mne je to luto,kedze on k nasim preto vobec nechodi a ani nasi k nam.Naposledy boli u nas,ked sa narodil mladsi syn.A ten uz ma vyse 2 rokov.Takze nic moc.Svokrovci su fajn,vela mi pomahaju z detmi...Keby sme s nimi byvali,tak by mi mozno isli ,,hore krkom,, no nastastie zatial byvame sami a dufam,ze sa vyhrabeme z dlhov a neprideme o dom.Lebo to by nam potom neostavalo nic ine,len sa k svokrovcom nastahovat.Boze uchovaj!
@afra Ahoj skus si pozriet toto: http://www.zdravie.sk/sz/510/t1300763/p1/studen... resp si pozri dokumenty socialnej poistovne alebo si tam zavolaj, lebo ako denny student nie si nemocensky poistena tzn ze ani narok na matersku nemas, pretoze ak si nepracovala alebo si nebola dobrovolne nemocensky poistena nesplnas podmienku byt 270dni za posledne 2 roky nemocensky poistena a teda nemozes mat matersku... na co vsak narok mas je rodicovsky prispevok ododna porodu
@zlamal.i . To ti nezavidím, ja sem tam prepadnem smutnej nálade, ale vtedy už mám v ruke mobil a vyvolávam buď sestre alebo mame. Nemôžem si dovoliť ísť k mame, keďže sme vzdialené 90 km a ešte chodím do práce. Ono so svokrou treba veľa trpezlivosti, ja mám takú citlivú svokru, že keby som bola 10 minut ticho, tak som podľa nej urazena. Ani na vlastnej izbe nemôžem mať zatvorené dvere. Veru aj my sa tešíme kedy konečne dostavame domček.
Tak držím pastičky a hlavne hore hlavu, aby aj babatko bolo vesele.
@stellamiapiccola dakujeme 🙂
no baby, bola som dnes u toho doktora...cital ten papier spredu zozadu / prepustaciu spravu/ a krutil hlavou.. ze ako chape, ked ma prijali do mnemocnice so zacinajucim porodom, ale pokial som sa nezacala otvarat a bolesti po infuzii ustupili, preco ma tam tak krvopotne drzali... vystazovala som sa mu aj na toho doktora, tak povedal, ze mi veri, ale ze to je taky stary hundros, jeho uz nikto a nic nezmeni a kedze je nasa nemocnica v takej situacii akej je, nemozu ho prepustit, lebo nema kto sluzit, co bola hned aj odpoved na otazku preco tam bol od piatku rana ay do dnes do rana... tie leukocity ze su troooosticku zvysene, ale ze to tiez nie je na hospitalizaciu a ze u tehu je bezne ze je castejsi zapal moc. ciest, ale spokojne sa to mohlo a aj moze liecit doma... dal mi antibiotika, ze ich mam brat do stredy bud. tyzdna, podla monosti ten kludovy rezim, ale ze bambulka je oki a v stredu s mocom na kontrolu..ze sa nemam nicoho bat, vsetko bude oki...

@eviiinka 😉 ahoj ahoj