Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Maminy dnes ma konecne pustili z nemocnice, juhuuuu 🙂 Som sa zacala otvarat, ale uz to je ok, len ma zaujima, az do porodu mam "abstinovat" ? Ci? Som sa zabudla spytat pri tolkej radosti ze ma pustaju :D
baby neviem co ma to napadlo...no prave som sa zbalila do porodnice 🙂 Nejak som robila poriadky a ,,porodne veci,, sa mi nakopili na kopke....Este neskor pridam kozmetiku,pribor,salku a slapky a mozem vyrazit 😀
Veci pre Simonku na odchod domov este zbalene nemam,no ako sa poznam o par dni aj to bude...Tie mi prinesie manzel az ked pojdeme domov,lebo uz teraz mam ,,narvanu,, cestovnu tasku.
Inak odporucam vam pomalicky si napisat ,,debilnicek,, aby ste na nic nezabudli.Mna pred chvilkou napadol mobil a nabijacka,tak som uz pripisala do ,,debilnicka,,aby som nane nezabudla.
@mgurnak no zajtra idem ku Paucinovi tak sa ho spytam na to, ze co sa smie 🙂 vies co, cakala som horsie od ZA porodnice, nemali pre mna miesto tak som lezala 2 dni na novorodeneckom a celkom sa mi to tam pozdavalo. Bola som presvedcena ze rodit pojdem do CA, ale normalne uvazujem nad ZA, hlavne kvoli tej dialke a navstevam. Inak aj to som bola milo prekvapena, navstevne hodiny su od 3 do 4, ale za mamickami tam chodili muzi a rodiny pocas celeho dna takmer a nikto ich nevyhadzoval, no a lekari sa mi tiez zdali prijemni, hlavne MUDr. Tomša a Mišutova. Podla mna je viaacmenej jedno kde si odrodis, lebo tie bolesti si musis prezit hocikde a potom tie 4 dni co si tam ti to je asi aj jedno kde si, hlavne ze ma clovek potom a pri sebe vidi vysledok spinkat 🙂
@anicka87 ja som este vcera dosla, super ze si uz aj ty domka 😉 a mne doki povedal, ze ked nemusim ze by som nemala "one toto" takze som drahemu doma povedala ze ma proste do vianoc smolu 😀 hodil na mna kysli ksicht ze ci sa ma stat buzerantom 😀 😀 😀 😀
@majoslava my sme velku vizitu nemali, u nas v nemocnici nema kto sluzit tak bol stale ten isty lekar od piatku rana az do dnes do rana... a ked som sa jeho pytala, ze preco ma nepusti, tak zacal akurat tak po mne hucat a odisiel 😠
@kiribaby skus Corsodyl roztok 0,1%, píšem z krabičky: "Pri zápaloch v ústnej dutine a krku, krvácaní ďasien a parodontitíde" "Použitie: okrem iného počas tehotenstva, kedy sú ďasná vďaka hormonálnym zmenám citlivejšie a krvácavé". Viac nájdeš na www.corsodyl.sk
Ahojte. Dnes som bola na sone v 30 tyzdni. Co znamena skratka IPP/A/B, doky mi tam napisal udaj 1741 g, to tolko vazime?
@stefie Ja som preventívne nosila v práci stahujuce podkolienky, natieram ich liotonom a ešte som chvílu brala aj Detralex ale moc mi nebolo z neho dobretak som prestala , takže na natieranie som už teraz lenivá a na podkolienky je teplo , mám ich a asi ich aj budem mat s tým sa musím zmierit trošku može zato aj genetika , moja mamina ich má tiež.
@karap ja som sa balila už minulý týžden :D pribalila som si do svojej tašky aj 10ks pampersiek, sudokrem a detský olejček a ešte dve látkové plienky :D nachystala som aj pre malého čo mi manžel donesie ... tak som už komplet zbalená :D
už mám doma aj kočík a tento týžden ideme už aj postieľku poskladať ...doky mi povedal že už o 5 týždnov môžem rodiť tak aby som mala všetko nachystané keby náhodou ma si ma tam chceli nechať už do pôrodu...
@anicka87 ja som si zbalila všetko pre seba čo budem potrebovať ( pyžamo 3ks, župan, papuče, ponožky teplé, spodné prádlo, uteráky, príbor, pohár, toaletný papier, kozmetiku (pastu, kefku, šampon, sprchový gel, vložky),
pre malého čo si beriem len pampersky zopár kusov (manžel mi potom donesie) obrúsky, látkové plienky aspoň 2ks, sudokrem a detský olejček (lebo v nemocnici mi na kúpanie dajú len mydlo) ešte som si pribalila vatové tyčinky ....
oblečenie dávajú v nemocnici každý deň čisté tak si beriem len čiapočku, rukavičky a ponožky... manželovi som nachystala dupačky, takú teplú súpravičku, čiapočku rukavičky, perinku a fusak
ešte si musím kúpiť podprsenku na dojčenie
myslím že nič iné potrebovať nebudem 🙂
babenky,vy sa uz balite do pôrodnice??? ved ja nemam este ani jednu vecicku opratu 😒
a ked ste zehlili,tak vsetko naruby ste otocili??
@majoslava Majka, tak Ty si sikovna teda...pobalena...my ideme o dva tyzden na jarmoky do Skalice, a tam (v Skalici) chcem podpokupovat vsetko, co mi este treba a preventivne sa asi potom pobalim uz aj ja. Potom mi posles zoznam, co vsetko si si zbalila, co si mam zobrat...by inak bola sranda, keby sme sa nakoniec este v porodnici stretli, co je dost mozne 😉
To uz naozaj balite? Ja nemam ani oprate, pripada mi to velmi skoro ... 😉. My mame termin az v druhej polovicke novembra a na morfo nam posunuli termin este o osem dni neskor, tak mozno preto mi to pripada, ze este mame vela casu, ajked to tak nemusi byt... 😒
halo ja mam tiež termin 11.11., je tu niekto z ilavskeho kraja ? ja sa tiež chystam že sa už pobalim lebo čo počuvam tak baby rodia už od 30 t. takze radšej sa pripravim na všetko 🙂) 🙂
@harper, podla http://www.tehotenstvo.eu/ zacina 28tt - 32 tt, podla http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=39, 29 tt - 32tt, a podla http://www.kankan.sk/clanok/matka-a-dieta/8-mes..., 31 tt -34 tt,podla http://www.pregnium.sk/?c=tehotenstvo-8-mesiac 29tt - 32 tt, tak uprimne, som z toho jelen,
@picolka ano niektoré babätká sa pýtajú na svet skôr.... mna už 2x poslali do nemocnici a nebola som zbalená tak som na rýchlo kupovala čo potrebujem a do tašky hádzala kadečo.... manžel mi potom musel nosiť veci čo som nemala 😀 😀
najväčši problém som mala s pyžamom lebo ja nosím nohavicové...a doktorom sa to neppáčilo... tak som si musela nakúpiť také šatové 😖

@karap nic si z toho nerob, ze bude malinka vo vanicke... ja som tiez pri bianke kupovala postielku, potom este jednu / vtedy sme boli este frajeri a vedeli sme vyjst z jednej vyplaty 😠 / a malinka spinkala aj tak s nami na velkej posteli, kym som kojila...cez den bola v cestovnej postielke, ta putovala po byte so mnou a v noci s nami...a ked som prestala kojit, kupila sa, resp. prekupila sa velka, kovova postielka pre nu...ta je zatial v pivnici, ani ju minimalne do leta skladat nebudem, aj tak nie je na matrac 😉
@zlamal.i joj moja, poznam to...az prilis dbre... taketo stavy...ja dnes od rana od pol siedmej podchvilou vyplakavam, bo mala ma dnes stvrte narodeniny a nejako nevydalo ani na darcek 😢 😢 😢 musi vydrzat do vyplaty...ale mne je to straaaasne luto ze som takto dopadla..bo aj ianka sa ma pytala ze kde ma nejaky darcek, lebo ze ked ma niekto sviatok, alebo narodeniny tak dostava darceky...joj mala si vidiet ten moj plac, este ona ma utisovala, ze to nevadi, ze dostane darcek neskor, ked budu korunky.. ☹ a potom som stretla susedu ked sme prisli od dr a ta jej hned gratulovala a pytala sa jej na tortu, noa a ja ches nechces zase plac a vytkla som jej /nastastie dobra kamoska je ta suseda/ ze preco to spomina, ed vie ako na tom sme... no proste hruza...takze ja depkujem casto...chapem ta...