Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte,je 5,40 a ja som uplne prebrana 😲 Takto skoro som nevstala uz davno.A viete co ma prebralo?Mozno sa vam to bude zdat odveci,no sen....Pritulila som sa v nom k manzelovi a povedala som mu,ze ho lubim.V momente som bola hore,ze co?
Aby ste ma chapali,samozrejme,ze svojho muza lubim,no uz tak strasne davno som mu to nepovedala...Zijeme ako z rychlika,stale je v robote a ja z detmi doma...Nemame cas na taketo ,,talafatky,, a ja si uvedomujem,ze je to to skoda.Boze,ved sme spolu len 9 rokov!Trapia nas financie,no to nieje dovod na odcudzenie!Lubim svojho manzela a polepsim sa.Dnes mu poviem,ze ho lubim 🙂
@karap heh🙂 krásne dobré ranko aj Tebe 🙂 no mne sa snívajú skor hororové sny..a pritom také ani nepozerám 😀
@palinkova87 ja si rano malokedy spomeniem,co sa mi snivalo...no tento sen ma v momente prebral 😀
Teraz sedim tu,pri nete a rozmyslam,ze zapnem ,,telerano,, a urobim si kavu a ranajky,no deti by sa v momente zobudili,tak este pockam....Dnes odchadzame na vykend do TT k svokrovcom,lebo je Trnavsky jarmok,tak tu cez vykend nebudem....
@karap no ja si pamatam, bo ja sa na to zobudím bo to sú ti také živé sny hihi 😀 mno strašné to už so mnou heh.. 🙂 😀 a potom neviem zaspat sa v posteli iba prehadzujem.. a ked vidím,že už mm ide do roboty tak vstanem zapnem pc spravím kávu a som tu 😀 🙄
ahojte.... baby ja som spala ako zabitá.... ani raz som sa nezobudila na to že som smädná alebo mi treba cikať...večer som bola kus vonku s kolegovcami tak ma to muselo unaviť.... 😀 😀
krasne ranko prajem 🙂
@karap netreba na taketo "talafatky" zabudat ani v zhode, lebo sa zbytocne odcudzite a potom sa vela parov cuduje, ze preco sa im vztah rozpada... my sice nemame este deti, ale sme spolu takmer 12 rokov, z toho 6 rokov spolu zijeme a vzdy si najdeme cas aj na mile slovicko, pritulenie a bez pusy na dobru noc ani jeden nezaspime 😉 je krasne si ten vztah stale udrziavat, aby sme spolu boli radi a stastni aj o 30 rokov 😵
baby mne uz dlhsie vrta hlavou, ze v com budem chodit, ked sa uplne ochladi... co planujete vy??
Zda sa mi zbytocne kupit si novu bundu na 1-2 mesiace!! Ale ved nemozem chodit len v svetri (ktory tiez nemam) a nic ine cez brucho nezapnem co mam doma.... ☹
Ahojte 🙂 tak musím sa pochváliť, že ani neviem po kolkých nevyspatých nociach, som dnes spala celúúúú noc 🙂 ani raz WC, ani smed, ani hlad a ani nič podobne 😀 hned sa cítim lepšie 😀
Inak pekné ránko a pekný dník vám prajem 🙂
Pracujúce mamičky, dnes už máme piatooook 😉 konečne 😝
Dobré ránečko maminky @blackrose ja mám dáke staršie bundy čo sa natiahnu no dufam, že ešte mi budú ok a aj rifle z prvého tehotenstva 🙂 kup si jedny nohavice to využiješ aj po pôrode pár mesiacov aspoň ja som využila 🙂
Dobre ranko 🙂, ja mam tiez dost veci volnych, dokonca aj kabat mam strihany do Acka, takze ho v pohode zapnem. Nastastie, dnes je taka privetiva moda, ze sa v pohode obleciem aj do netehotenskych veci, ktore mam 😉. Horsie je to s topankami... Chodim do roboty a "pracovne" mam na podpatkoch, co nie je velmi pohodlne 😝.
Aj som pozerala v obchodne nejake sikovne pohodlne, ale nic som nenasla. Dnes som isla v teniskach 😀 😀
@stellamiapiccola rifle mam, takze skor neviem co s bundou... ja mam vsetko celkom tesne veci... ☹
@kaia tak to mas vyhodu, ze mas taky kabat 🙂 a ja tiez uz chodim do prace v teniskam, kedysi by som si ich v zivote neobula, ale teraz mi su vsetci ukradnuti 😀
prave som nasla taketo svetriky, tak si asi jeden z nich kupim a hadam vydrzim aj bez bundy, ved uz sa toho vela nenachodim po vonku a ked aj niekam pojdem, tak autom...
http://www.ma-ma.sk/?page=shop&cat_id=1&id=621&...
http://www.ma-ma.sk/?page=shop&cat_id=1&id=622&...
Ahojte maminy, kolko ste uz pribrali? ja som cca na konci 30 tt a pribrala som len 3,5 kila vcera som bola na sone a vaha mojho krpca je 1420g je to ok? 😒
A ozaj su uz vase babatka dole hlavkou? lebo moje je este zadockom,trapi ma to lebo pri mojich dvoch boli uz obaja v 30tt dole hlavickou a toto nie je ☹ nechcem cisarsky ☹
aj na tejto stránke sú pekné vychytávky pre tehulky a za slušné ceny
http://www.bonprixshop.eu/sk/Dámska-móda/moda-p...
@nela1122 co sa tyka priberania, pohoda 🙂 nie si jedina!!!! 😎 ja mam +11kg, a rekordny prirastok bol zatial 2kg za 2 tyzdne 😅 ..Dr. moju vahu vobec nekomentuje, je to ok!
@lenka1108 tak ja som pravy opak, co sa tyka chuti do jedla, chuti mi velmi a nadranom sa okrem kopancekov budim aj na pocit hladu 🙂
@dianka3 my sme na sone v 30tt tiez mali nieco okolo 1400g, takze myslim ze je to ok 🙂 aj tak ta vaha vobec nie je presna, je to len odhad a moj dr sa tym ani nejako nezaoberal pokial sedia tie obvody hlavicky, hrudnika a stehenna kost.
Inak pribrala som 14kg 😀 ale u kazdeho je to individualne, pokial babatko rastie tak ako ma a tak sa tym netrap, ono podla mna aj dost zalezi kolko vazis pred otehotnenim a aky mas denny rezim - predpokladam, ze nelenosis pri dvoch detoch 😉
Ahojte 🙂
@blackrose ja som už tiež uvažovala nad tým, čo budem nosiť, keď sa ochladí. Ale ja som na materskej, takže "nahodiť" sa potrebujem akurát tak do poradne 😀 Mám takú staršiu vetrovku, ktorá je dosť voľná, tak dúúúúfam, že tá mi bude dobrá... A nohavice mám len také tenké, ale už si nové kupovať nebudem, musím vydržať 😝
@dianka3 tak s tvojou váhou by bol môj gyn. max.spokojný 😀 Aj moja babka pribrala pri prvých dvoch tehu 4kg, takže porodila a mala svoju váhu 😉 Čo sa týka polohy bábätka, moja Sabi bola v 30tt dolu hlavičkou a v 36tt priečne, hrozil cisársky a nakoniec sa o pár dní pretočila dolu hlavičkou, cítila som to teda riadne ako sa pretáča, musela som si sadnúť a jednoducho to vydržať, bolo to dosť nepríjemné, lebo už bola predsa dosť veľká... Takže neboj, ešte má čas pretočiť sa.
@stellamiapiccola @kaia @eviiinka ja este nie som 100% rozhodnuta, ale uz nejaky ten mesiac uvazujeme nad Kochom...Pokial sa nam do konca septembra zasadne nezmeni situacia a v Kochu ponechaju aktualne ceny, po navrate na SK sa objednam na prehliadku nemocnice 🙂 Vraj su pred terminom porodu "povinne" 4 poradne, i ked uz som pocula, ze aj to sa da zjednat...to je v podstate jedina vec, ktora by mi nevyhovovala, kedze stale lietam sem a tam a mesiac pred porodom na SK asi nebudem 😝
Mate nejake specialne poziadavky na porod, resp. porodny plan? budete zazmluvnovat? Mojou asi jedinou poziadavkou by bolo vyhnut sa za kazdych okolnosti nastrihu hradze..inak, pokial by som rodila v Kochu, vsetko bude asi zodpovedat dostojnym podmienkam a slusnemu pristupu, takze zazmluvnovat snad nebude treba 😅
@kiribaby, myslim, ze tie 4 poradne pred porodom sa daju dohodnut 🙂. Urcite sa tam objednaj na obhliadku, my sme boli a sme z toho naozaj nadseni (co sa o inom type zdravotnictva povedat teda vazne neda) 😝.
Co sa tyka zazmluvnovania, tak ja si urcite lekara zazmluvnim. Ajked kazdy hovori, ze su tam vsetci dobri, ale ajtak. Chcem mat pocit, ze sa o mna niekto stara a zalezi mu na tom, aby som tam nebola x hodin 😝.
Porodny plan som nemala, nemam a ani si ho nechystam robit. Nastrih som pri synovi mala, moj nazor je taky, ze lekar vie posudit, ci je potrebny alebo nie. Radsej nastrih, ako sa nechat roztrhnut a s tym su spojene este vacsie problemy. Ale to je na diskusiu s nimi 😉.
Ozaj, ceny by mali do konca roka ostat rovnake!
Dobré "ránko". Tak ja som spala ako zarezaná. Tri dni sa u nás striedali návštevy. Moja "malá" princezná má už 8 rokov. Akosi to rýchlo zbehlo ☹ . Ináč sa máme fajn, drobec rastie. Včera som si ho nahmatala až nad rebrami. Zatiaľ ma však neobmedzuje (teda okrem vstávania z postele.Čítam, čo ste stihli prebrať. Je toho teda dosť. Môj mm bol pri prvom pôrode a rada by som bola ak by bol aj pri druhom. Je to veľká pomoc. Aj môj odpadáva pri odbere krvi. No pri pôrode bol neskutočný. Veľmi si ho za to vážim.
@karap To, že povieš mm že ho ľúbiš je dosť dôležité!!! O taľafatkách nemôže byť ani reči. Ja svojho mm poznám 18 rokov z toho sme 9 rokov manželia. Deň bez toho aby mi povedal "dobré ráno láska, pekne sa vyspi poklad, som rád, že ťa mám..." by ani nebol pekným dňom. Prebrala si to aj naša princezná. Sme proste stále zaľúbená trojka (čoskoro štvorka).
@kiribaby K pôrodu budem mať zazmluvnenú lekárku (tak som mala aj pri prvom pôrode) a na 99% aj manžela. Vždy je fajn ak je tam niekto tvoj. Všetci majú potom väčší rešpekt. Ináč nie. Nemám problém ani s nástrihom hrádze. Krásne sa to zahojilo. Veľa však závisí od veľkosti bábätká, tvojej panvy... Ja som to nechala na lekárku, nech robia čo je pre nás nelepšie a neľutujem. Veď kto už by bol rád ak by mu ktosi frfľal do práce. Ja som si lekárku vyberala aby som bola kľudnejšia a zverila som sa jej aj s mojim pokladom. Som jej nadosmrti vďačná!
Takže dnešná poradna prebehla dobre malý, má 1600 g a v brušku si sedká, už by sa mohol aj otočit typický chlap pohodlný.
@dianka3 je to uplne v poriadku ze si nepribrala vela ja mam plus 6kg a moje babatko vazi priblizne ako to tvoje.tes sa z toho nemusis potom zhadzovat.aj porod maju lahsi zeny ktore pribrali menej.moja mamina v kazdom tehotenstve schudla nieze pribrala a vsetky tri sme v poriadku zdrave.uz by si viacere mamicky mali uvedomit ze na vahe vobec nezalezi pokial babatko rastie!

@nela1122
ahojte,ja od 12 t priberám jedno kilo týždenne,som už ako sud ,doktor ma už tiež zjazdil,pribrala som už 18 kg,a pôrod až koncom novembra,dúfam,že sa to trochu zabrzdí,mám problém,že nemôžem po nociach spať,potom behám celú noc po kuchyni a tlačím do seba ,niekedy zaspím až nad ránom o 6,niekdy až o 8 ,takž etvojich 12 kg je v pohode