Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
dobré ránko holky 🙂 😉
Bre ranko tehulky, mam takto z rana na vas 2 otazky. Vcera ma zacalo super pobolievat hrdlo a nadcha samoska a dnes uz nemozem nic prehltnut. Neviete mi poradit,co mozeme na zapalene hrdlo v tehu alebo by som mala ist radsej k lekarke? A este 1 vec, rozmyslam nad kupou lehatka pre babo, pozeram tu starsie n MK a toto ma celkom dobru cenu zn. Chicco, co poviete,planujete to niektora kupovat? kamosky hovorili,ze sa im to osvedcilo a babo im v tom dlho vydrzalo. Prikladam foto. Pekny dnik
krasne ranko 🙂 prave mi zacina posledny pracovny tyzden, potom dovolenka a hned na to materska 😀 tesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
@luci66 najlepsie pre babatko je, ked budes kloktat slanu vodu 😉 a ak nezvladnes, tak skus nejake homeopatika.
podobne budem mat od svagrinej (len elektricke, to sa same hupe) a vraj je to dobra vec...
@luci66 ahojky ja som zase pocula, ze nie vsetkym detickam to vyhovuje a jednoducho v tom nechcu byt ☹ ale neviem si predstavit v com budem malu premiestnovat po dome, hadam nie stale vo vajicku 😅 a lezat sa tym krpcom stale nechce su radi ked vidia na okolo ale rozhodla som sa, ze pockam a ked sa mala narodi tak vyskusam, ci sa jej to bude pacit a potom kupim ved je toho strasne vela na nete 😉
@denis006 ja som vcera mala tiez taky divny den ☹ najprv som mala pocit, ze sa mala tak aktivne hmyri, premiestnuje, ze mi natahuje brucho az mi z toho akokeby trpne, citila som napatie v bruchu aj tvrdnutie. Ja hlupa som sa este aj isla trosku prejst lebo som jedla tak aby mi zacalo travit no a to som sa rychlo vratila lebo som citila, ze mam akesi tazke brucho. Behala som kazdu chvilku - 10min na WC cikat a vzdy sa mi to strpnutie - tvrdnutie trosku polavilo ale v zapati som mala opat ten pocit. Lahla som, vylozila nohy, dala magnezko... ale ci pomohlo? 😕 mala sa aj tak krutila a mne to bolo dost neprijemne teraz len cakam, ze co bude lebo mam take zmeisane pocity le ak sa mi to zazda, ze to zacina pojdem ku gyne. Tebe je dnes ako?
@abutkova ja som odsavacku tiez kupila len tu obycajnu hadickovu aj ked manzel hned, ze to on nezvladne a chcel kupovat tu na vysavac 😀 ked nezvldne on zvladnem ja a hotovo ved nase mami to tiez inak nerobievali 😀 keby je to brutal tak dokupit sa da kedykolvek cokolvek 😉
@veronika1417 ja tiez takto riesim vsetko, ze ved uvidim ked to budem potrebovat, lahko sa da dokupit... nekupujem zbytocnosti teraz
@veronika1417 ahoj, dnes v pohode, ale v noci som sa opäť zobudila na bolesti, bolo to o dosť slabšie ako včera, ako ke´d mám dostať menzes, manžel sa ma ráno pýtal, že čo mi v noci bolo, lebo, že som stonala...kamoška aj švagrová ma posielali na pohotovosť, skúsila som najskôr kľudový režim...a hlavné je, že aj ohyby stále cítim...zajtra mám poradňu, tak uvidím....Tvrdnutie cítim stále, asi tak čo 5 až 30 minút ale už bez bolesti....Ako často berieš magnézium? Ja mám 3x2 tbl. a ešte beriem ATB - v kultivácii mi niečonašli a doky na rizikovej amb mi pre istotu dal lieky aby mi z infektu neodtiekla voda
tehulky po včerajšku som presvädčená, že sa dnes už balím do nemocnice....som tak nad tým včera premýšľala, že ani neviem či mám všetko po kope 😕
@blackrose mna zase stve, ze v zaplave obav nakupujem hluposti a potom si uvedomujem, ze som mala pockat ☹ tak som sa uz hadam trosku poucila a teraz uz musim trosku triezvo lebo aj penazi ma to stalo kopec 😖
@denis006 môžem sa opýtať, aké magnézium berieš? Ja si tiež chcem kúpiť, aj ja mávam sem-tam v noci bolesti, lenže ja to mám zrejme zo zdvíhania mojej ročnej dcérky, aj keď som to obmedzila na minimum, ale aj tak nechcem riskovať a poistím sa magnéziom. Len neviem, aký druh si kúpiť...
@denis006 no ja mam brat trikrat denne ale za moj tlak beriem len raz pred spanim, viem, ze by som mala veru castejsie ☹ ale Ty ak si rizikova, mas infekciu, beries na to lieky radsej skoc k lekarovi lebo nechcem Ta strasit ale aby to zbytocne nevyvolalo predcasny porod to tieto infekcie vraj mozu ☹ snaz sa ale ostat pokojna a nech ta pekne odvezu, nie ze tam pojdes pesi. V noci si mozno bolesti tak nevnimala ale ked si stonala mohli byt a to nie je dobre aj ked aj mne moj muz dnes zahlasil, ze ,, stonkala si celu noc" tak ale o tom viem lebo som bola hore a bola som z toho nervozna ako pes 😠 j ale bolesti nemam ziadne.
@lucka33 nech Ti predpise gyna myslim, ze je to tak lacnejsie 😉 aj ked mimo receptu to je myslim nejake 2,65 eura a s receptom asi 1 euro. Ja beriem Magneziove tablety 500mg GALVEX ale doktor by Ti mal urcit aj davkovanie 😉
baby, co to je vo vzduchu, ja som celu noc nespala,take priserne krce v nohach, ruky mam spuchnute, mam trochu zapchaty nos-ale to moze byt mojou alergiou, moj muz mi hovori, ze som celu noc nespokojne spala a ochkala a jajakala...... 😀 bude to bliziacim sa splnom?
@veronika1417 jááj a ja že len tak vitamínik si kúpim 😝 Ale skúsim sa opýtať v lekárni, ja by som to brala viac-menej preventívne, lebo mne brucho netvrdne, len niekedy v noci mám bolesti ako pri kontrakciách alebo ako pri ms... Uvidím, čo mi povedia v lekárni, a bud. týždeň mám aj tak poradňu, tak by som sa poradila s dr.
Inak pozerám, že aj ty si z NR a máš rovnaký termín ako ja 😉 Budeš tu rodiť? Ja áno,bola som spokojná a ani nechcem ísť do iného mesta kvôli rodine a najmä kvôli dcérke... Neviem si aj tak predstaviť ten môj pobyt v pôrodnici bez nej 😢
Baby neviete o nejakej serioznej firme co ponuka pracu na doma? Ja sa uz jancim doma a rada by som nieco poriesila. Na nete su take vseliake tie ponuky a nezda sa mi, ze by niektore boli seriozne a niet nad osobnu skusenost a odporucanie od niekoho kto to pozna 😉 budem vam vdacna za akukolvek informaciu
@lucka33 mne dr, nepredpisal ale povedal, ze ked mi bude tvrdnut brucho viac ako 3 krat denne, resp. bolesti, mam si davat magnezko 3 x denne 1 tabletku, resp. 3x 2 tabletky
@luci66 , bratrancova zena si kupila to kresielko a mala prvy krat v nom celkom pekne odlezala ked tam bola len chvilocku na skusku. ale ked ju tam dala druhykrat, tretikrat .... tak vzdy plakala a grckala. a vobec tam ani teraz v 6 . mesiaci nechce byt v nom. takze je to asi individuálne pri kazdom dietati.
@lucka33 jeeej mame rovnako? super 🙂 no ja sa priznam, ze som nad tym ani nerozmyslala lebo som posero 😀 nechcem to riesit niekde inde ved nemocnica je tu tak naco chodit inam? To len my mame taky pocit, ze ti co su z TO pridu rodit sem a my zase tam a tak vseliak, podla mna je to jedno 😀 na kazdu nemocnicu Ti niekto povie nieco dobre a aj zle. Pri mne sa lekari rozhoduju ci sekcia alebo spontanny a kedze doteraz sme to brali ako hotovu vec - myslim sekciu, tak som nad tym nejako nespekulovala. Dost sa ale bojim ☹ na zaciatku som lezala v NR 3 tyzdne kvoli udrzaniu malinkej a mala som tu cest to odsledovat vsetko a su tam lepsi a aj horsi lekari ale asi si nenavyberame ked to na nas pride 😀 za to magnezko skoc k doktorke ved to je sekunda a je dobre napr aj na krce v lytkach nie len na tvrdnutie bruska, tehotnym celkovo chyba preto ich velmi vela berie magnezko. Pri dcerke si nebrala?
Ahojte baby, ako sa mate? Chcem sa Vas opytat - nema z Vas niektora take bolesti panvy-teda panvovych kosti, uplne na spodku... 😒 boli ma to len na pravej strane, ked som zasedena a potom vstanem, alebo ked sa vnoci prevraciam ☹ neviem od coho to mam, som rozmyslala, ze mozno ze viac zatazujem pravu nohu, aj sa na nej dviham...tak neviem, nemate to niektora???? ☹
@mysti ahojcek 🙂 niekto to tu spominal veru, ze sa roztahuje vtedy panva a tie kosticky dole ale ja zatial nastastie mam pokoj tak ine Ti veru neporadim ale viem, ze to tu baby spominali
Dobre ranko dievcata 🙂 takze prvy den sa zacal, kedy viem, ze uz do robotky nepojdem min.rok....tyzden dovolenka a od 18.9. oficialne materska dovolenka 😵 Dnesna noc bola u mna celkom dobra, dokonca som nebola vobec na wcku.vcera som uz nejake veci poobjednavala, konecne...cize postielka, matrac, podlozku na prebalovanie, nejake plachty na matrac, latkove plienky na odgrckavanie....a elektronicku pestunku Philips Avent SCD 525/00. som zvedava kedy to vsetko pride...ako som si az neskor vsimla, tak postielka v tej farbe, ktoru chcem neni akurat skladom, tak som zvedava ako to bude dlho trvat 😕 , inac tam mali , ze do 10 dni...vanicku dostanem od kamosky a myslim, ze to je tak vsetko, co sa tyka velkych veci, ktore by som mala mat dopredu. jasne, ze este nemam drobnosti do postielky atd. .... (paplon a vankus+jedny navliecky uz mam), len ten ochranny mantinel do postielky este musim zohnat. chcem ho po celom obvode postielky a neutralny...
@blackrose
@veronika1417
ja budem tiez priebezne veci dokupovat, teraz len to najnutnejsie...
@luci66 ja tiez chcem to lehatko kupit, ale asi to necham az po porode...ako som opatrovala v nemecku, tak sa nam to velmi osvedcilo a bolo fajn, ze som si maleho mohla kdekolvek so sebou zobrat a videl co robim, takze bol spokojny a ja tiez, ze ho mam na ociach... 😉
@kukina79 ten ulozny priestor na tej postielke je wauu ja nemam 😉 ja uz mam nakupene asi vsetko len tieto vychytavky - kresielko este nechcem riesit lebo je to dost penazi a ked to bude zbytocne tak ma aj svihne 😀 ale take vymozenosti ako je elektronicka pestunka, monitor dychu, kresielko,... najprv pozistujem ci mi bude treba a uvidim lebo uz mi lezu na nervy tie reci svokry a znamych naco si to kupovala? na co si za to vyhodila tolko penazi? manzel potom po mne pozera akokeby som ta najnemoznejsia zena na svete 😒
@veronika1417 no tak to ja tiez nakupujem niekedy blbosti, ale mna vacsinou kroti manzel, tak som rada 😀
@denis006 niekedy je radsej lepsie ist na pohotovost, ak by to bol rozbiehajuci sa porod, tak to vedia este zastavit, ak budes cakat, tak uz by ho nemuseli zastavit... a tvrdnutie brucha tak casto ako ho mas nie je dobre, kamosku takto hospitalizovali ☹
@veronika1417 môj gynekolog býva u nás vo vchode...tak keby niečo zvoním u neho...ak by sa to zopakovalo zo včerajška, šla by som na pohotovosť, lebo by ma iste nechali v nemocnice, tak mi to doky napísal, že v prípade bolestí, krvácania, odtoku plodovej vody poučená o hospitalizácii
@harper ahoj je to 8 tyzdnov 🙂

@nela1122 multi mam mam aj ja, je fakt dobry... 😉 hadam este bude dobry... 😅 minula som toho fakt malicko... musim to kuk... a ked nic z toho, tak mam bepanthen, ten davam malemu na zadok... 😉 ak mate moznost, dajte si bepanthen nosit z anglicka, velke 100 g balenie vyjde trosku viac ako nase 30 g cenovo...