Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
baby z BA, ktorá budete rodiť na Antolskej alebo kde sa chystáte rodiť ?
@gab toto pichanie som mala aj ja, tak ma pichlo (akoby v panve na pravo, alebo stehennom klbe), ze som sa ani nemohla na tu nohu postavit, alebo ked to pri chodzi prislo tak sa mi az noha podlomila potom pohoda, asi pred 3 dnami ma tak pichlo a nepustilo, drzalo ma to 2 dni, normalne som kryvala, lebo pri kadom stupnuti na pravu nohu to pichlo, teda nie vzdy, ale uz som sa normalne bala krok urobit, ze ci to zase pride. teraz to preslo zase, ale cakam stale kedy sa to vrati, pri kadom vstavani zo zeme, so sedacky, z postele idem tak opatrne s pocitom , ze zase ma to svihne. 🙂 Uz to treba len niako dobojovat. 🙂 🙂 drzim palce aby bolesti boli co najmenej 🙂
@eviiinka ja rozmyslam nad antolskou, aj ruzinovom, aj kramarmi, este som sa nerozhodla, no mm chce aby sme na kramare isli, ze uz som tam raz rodila a bolo to OK a hlavne preto, ze je tam hned decka klinika, keby daco, ze su tam odbornici a skvele pristroje.... z kadej inej nemocky by mi dietatko odviezli tam, tak ak nahodou nech som pri nom, aj ked verim , ze nam to nebude treba a vsetko bude max v poriadku. 🙂
@luci66 ..mne to tiež dala kamarátka,jej malý to miloval,tak snáď sa aj nášmu bude páčiť... 🙂
@lucka33 ..mne predpísal doktor tieto http://www.najlekaren.eu/pre-dospelych/2108-mag... aj bez receptu...mávala som veľké bolesti v podbrušku a krížoch ako rástla maternica,veľmi mi pomohli,aj na kŕče v lýtkach.. 😉
@zvedava17p ..máš pravdu,je to aj v príbalovom letáku,2 hod pred a 2 hod po by sa nemalo piť,jesť nič mliečne...
@eviiinka ..ja som rozmýšľala nad Ružinovom,mám to najbližšie...chodím síce do Kocha,ale na pôrod tam nemám,takže smola 🙂)..ale keď si uvedomím,že prvú som odrodila na poliklinike na chirurgickom stole,lebo som nestihla do pôrodnice,tak hádam je jedno kam 🙂...
...no myslím,že vediem nielen ,čo sa týka veku,ale aj váhy a obvodu bruška ako tak čítam 🙂...mám už cez 118cm a 103 kg...pribrala som přiměřeně si myslím,asi 7 kg,aj to v poslednej dobe ...mám 176 cm,tak sa to stráca 🙂..jediné šťastie,že mám relatívne súmernú postavu a kilá mi nikto neverí..doktor sa ani raz nevyjadril negatívne,čo sa týka váhy...pri prvej som pribrala vyše 25 kg,do dvoch mesiacov som mala ešte o 10 menej ako pred tehu..ale to som mala o 22 rokov menej 🙂
...som prekvapená,že v 35 tu niekomu indikujú hneď cisarák,mne to ešte nespomínal a to som mala komplik.kvôli vcestnej placente...inak mne je teraz omnoho lepšie ako v prvej polovici tehu...nemala som síce žiadne žalúd.problémy,ale veľké bolesti,ako pichnutú kudlu v krížoch a podbrušku...
...ja si nejak dávam načas s prípravami..priznám sa,že som iba pred 3 dňami kúpila postieľku a pre malého asi dve veci...stále sa mi to zdalo skoro a zrazu zisťujem,že sa termín rýchlo blíži..máme rozbitý byt,tak sa finišuje,aby sa to stihlo....muž včera začal oškrabovať poslednú izbu ešte stierka ,malovka..brúsiť parkety...prekvapili ma kamarátky,ktoré mi priniesli kopu vecí na oblečenie a veľmi mi pomáha vankúš na kojenie ,spávam s ním už asi mesiac,,,aj cez deň je to super opora na kríže...zo začiatku som sa nesmela vôbec hýbať tak som trpela..teraz je fajn.. 😎
@lenica81 Je to taky vyrazkovy, pupienkovity vysev najma v oblasti bruska, ktory velmi svrbi a vobec neda spavat. Ja mam zatial taku miernu fazu, ale ked som videla obrazky na internete az ma oblial pot. Sposobuje to najcastejsie babo, ktore tlaci na pecen a zlcnik, cim su produkovane toxiny a telo reaguje cez pokozku. Ja mam zatial na to krem od koznej, ak to nebude prechadzat do par dni, cakaju ma pecenove testy. Ak su tie zvysene, vacsinou smer nemocnica :-/ Inak, pigmentove skvrny sa spravili aj mne - pod lavym okom a na nose - no parada 🙂
Drzte sa, zienky, nikomu tu dermatitidu neprajem. Ja v noci uz takmer vobec nespim.
@eviiinka ..hej ,hoci som z BA,vtedy som bývala chvíľu mimo..celú noc som mala bolesti,ale stále som si myslela,že ako prvorodička mám kopu času,počkám do rána a pôjdem môjmu gyn.na kontrolu a on,že to už nestíhame a malá sa narodila asi do polhodiny 🙂..takže asi 12 hodín po prvých náznakoch bolesti..ja som tam na poliklinike pracovala,takže som vlastne rodila medzi samými známymi,čo bola celkom fajn opora...🙂
Mne tiez Bioparox lekar predpisal, ked som bola v 8 tyzdni a bolelo ma hrdlo, je to lokalne antibiotikum, takze sa moze 🙂.
@eviiinka ahoj, ja idem urcite na Antolsku, uz som si vybrala aj porodnika. Buduci tyzden tam idem na prietoky, tak omrknem, vyskusam pristup (aspon na UZV).
@luppita nie je to uplne tak, z Antolskej babo nebudu prevazat, tam je vyborna JIS-ka. Co teda dufam, ze ziadna nebudeme potrebovat, ale je dobre vediet, ze o babo sa tam vedia vyborne postarat. Myslim, ze na Kramare by prevazali len v pripade problemov zo srdieckom (do Detskeho kardiocentra). Mne tam zachranili obidve deticky, takze ja som 100% rozhodnuta pre Antolsku.
@veronicka1901 Dakujem, ledvaj prehltam, idem si to rychlo dat, nech sa to viac nerozsiri.
super, konečne aj niečo pozitívne na Antolsku 🙂 ja mám ešte jednu poradnu u mojho Dr. v Ružinove a potom idem teda asi na matersku, vybrat si tam DR. 🙂
prave sme sa vratili z poradne, maly vazi 1750g 🙂 ale je zadockom dole, pekne si tam sedi 🙂 dufam, ze si to rozmysli a ze sa do porodu otoci...
ahojte, ja sa prave chystam k lekarovi, aby ma pozrel odkial som zacala krvacat, cez telefon to tipoval na hemeroidy, kedze v sobotu vecer vo velkom zacali trapit, a ja teda dufam ze to budu "len" tie hemeroidy. drzte palce.
@eviiinka ja sa chystam na antolsku... 😉
@woman04 tak sikovni chirurgovia... 😉 ale isto to nebola sranda... 😅
@dadda02 a nemas nahodou pasovy opar, ale to by zas hadam kozna spoznala... lebo to zas nie je sranda... 😕
@luci66 no len ked clovek je uz zvyknuty na bioparox, tak zvykne nezabrat... 😒
@alama a koho si si vybrala...
@eviiinka ja som rodila prveho na antolskej a velka spokojnost... teda netreba cakat zazraky, takze tak... 😉
@harper drzim palce... 😔
@dena este ma cas drobec... 😉
@mackoxxx len sa stazujeme co... 😀 😉 ako by sme boli stare babky a nie tehule... 😀 😎
@lenica81 nie nie..odrodil ma môj gynekológ,bývalý primár na gynekológii,bol na dôchodku...tak som bola v dobrých rukách...bolo to myslím posledné dieťa,ktoré odrodil..bol skvelý...problém by nastal,keby bola nejaká komplikácia..neviem,či tam v tej dobe bol vôbec kyslík 🙂..viezli ma potom starou 1203-staré sanitky,v ktorej bolo asi 5 stupňov,keďže bolo 27.12. 🙂
@kaia inšpirovala si ma, práve som si odmerala bruško... tiež 100 cm. Začínam 33 tt a zatiaľ som pribrala 12,5 kg. Ale fakt neviem, kde tie kilá sú? Nevyzerám vyslovene obézne. Jasné bruško, pribrala som aj do stehien a zadku, ale fakt to nie je až také zlé.
No a maličký má vraj 2400 g! Stále rozmýšľam ako sa tam ten malý "sloník" zmestí?
Sama som zvedavá, aké parametre povie lekár tebe.
dievčatá, dnes som podokupovala čo mi chýbalo do tašky do nemocnice....a veru som bola prekvapená...chcela som si kúpiť pár voľných bavlnených nohavičiek, /ak by bolo treba cisarsky - aby netlačili na jazbu/ a kúpila som až jedny a to doslova "bombarďáky" 😠 až som sa pri pokladni hambila 😅 A to nenosím ani tehu módu, oblečiem všetko o číslo väčšie
odvážila som sa premerať:
prsia 100
"pás" 106
boky 106
+12 kg - len odhadom...lebo sa vážim v poradni a tú mám zajtra...
@mackoxxx
@lenica81 no nakoniec som tam nesla po sprche mi to mm namastil mastou a pri tom skonstatoval, ze to krvacanie je zo zadu, tak som lekarovi este raz volala a dohodli sme sa ze ak nenastanu (pohyby citim normalne) ziadne dalsie problemy, pridem az v stredu na ten morfo ultrazvuk. Toto iste som mala aj pri prvej, len tam som netusila o co sa jedna, este si pamatam ako som si v aute hovorila, ked sme isli na pohotovost na kramare, ze no co uz tak sa mala narodi v siedmom mesiaci a nakoniec to dopadlo tak ze som tyzden prenasala. tak dnes uz nic nebudem, pre istotu si dam vecer sumive magnezium a uvidime.
@woman04 no nakoniec som kúpila v lekárni Magne B6, vraj také si tehule kupujú mi povedala pani lekárnička. Tak som si hneď aj jednu tabletku dala, možno pomôže. Kŕče zatiaľ nemávam, len v náznakoch, ale pri dcére som mávala, tak keby náhodou sa objavia aj teraz, tak magne pomôže 😉
@mysti no mňa to tiež dosť bolieva, je to akoby svalovica a pritom teda ozaj toho moc nenachodím... Ale mala som niečo podobné aj pri dcérke, ibaže ja budem mať teraz cisársky, len keby to moje telo vedelo a nepripravovalo sa "zbytočne" na pôrod 😀
@denis006 no tak ja tiež nosím také nohavičky jak stará žena 😝 😀 Ale tak keď také sú pohodlné 🙂 😀 A mne vyhovovali aj po pôrode - cisárom - kvôli jazve, netlačili ma a hlavne boli vyššie na bruchu, takže mi ani nezasahovala gumička do rezu... Veď potom neskôr si pokúpime krásne gaťušky a budeme sa predvázdať pred našimi chlapcami 😀
@eviiinka ja sa tiez chystam na antolsku. minuly rok som tam stravila dva tyzdne a mam tam zlatu dr, takze nemam nad cim rozmyslat 😉
Ahojte tehulky 🙂
pridavam sa k teme.... Magne B6 mam aj ja na krce v nohach a je to skvele, uz ich nemam ked ho beriem poctivo 2 tabletky denne...
tiez mam pocit z dola ako svalovka, na slabinach a v okoli.... tak som rada ze niesom sama 🙂 a asi to bude roztahovanie panvy...
nas maly sa hybe v brusku ako delfinik, stale kope a vibruje a vystrkuje ruky a nohy 🙂, je to zatial prijemne, uzivame si to ale uvidime co bude ked mu bude tesno...
inac, uz mate vsetko pre prichod drobca pripravene???? a taska do porodnice??? to uz mate???

@karap, to v tej rychlosti v ktorej sme sa stretli 🙂. Brusko mam, co myslis, ze mam normalne cez pas 100 cm? 😀