Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@henrieta44 No vydis,kurnik ja stale vravim ze nech aj tu trojku daju do stavu ako je na 6,2!!! Ved pozri zena na 6.2 ma luxus a je tam maximalne 4 dni a ide prec , a 6,3 tam kde zeny su aj mesiace je v katastrofalnom stave,prave tam kde stravis cas najdlhsie tak to tam vyzera jak v marnici 😠 HROZA 😠 ako naschval to tam nechcu vynovit ako keby sa bali ze im to znicia alebo co mam taky pocit,ved doktorom a sestram je to jedno ked tam oni netravia cele dni no nie? Ozaj vcera u dr som strtetla kamosku zo 6,2 co sme lezali na izbe spolu a vtedy bol tiez taky nabor,vravela ze ju po cisarskom chceli prelozit na plucne lebolo nebolo m iesta 🙄 a to uz je dost nie?
Ach no nic dufajme ze ked pojdeme mi bude tam miesto.To preto sa tam setky idu rodit aj mimo okres lebo tam je to najkrajsie spravene.Dokonca aj z bojnic aj ziliny tam chodia a potom pre nas neni miesta,v tom by mali urobit poriadok lekari,
Inac preco mas aj tty rizikove tehu? mne sa skracuje krcok ☹ a preto dufam ze neskoncim zase na 6,3 ako minule kde soom lezala 3 tyzdne,no hroza. A ty si ktory tt? ja musim este 5 tt vydrzat a som za vodou
Pekne rano vsetkym! 31tt+1d = zaciname 8.mesiac 😵
Maminy, ste tu niektore ktorej sa skracuje krcok? a musia lezat? a kolko ste uz pribrali? su vase babiky uz dole hlavickami? moje je este dole zadockom a mam velky strach ☹ pri chlapcoch uz obaja na zaciatku 30tt boli dole hlavickami.
@kiribaby tak tak.. dúfam aj ja, že to všetko rýchlo prejde.. a hlavne aby aj to srdiečko začalo bit okik.. 😉
@kiribaby jeej gratulujem 🙂 aj ja som uz 31,3 den.Chcem sa ta opytat ze ty sa riadis podla sona alebo podla terminu? lebo ja ked som bola stredu na sone dr povedal ze 29 a 1 den a ked som sa ho opytala ze ci to je ten 29 tak povedal ze nie ze to moze byt kludne ten 31 tt, Tak nechapem preco to tak povedal. Ako to vlastne oni rataju? coho sa mam drzat? 😕 a ozaj tiez ti tvrdne brusko?
baby pomoooc dnes od rana umieram na bolest chrbta.pod lavou lopatkou ako keby mi cosi tlacilo.strasna bolest ani dychat sa mi neda.co si mam na to dat?
Ahojte baby, ako sa mate? my uz tahame 33tt, boze, tak to strasne uteka, ze to nie je ani mozne. Vcera som vynimicne pozerala Seherezadu, som ani nedychala, potom prisiel manzel a vypol mi to, nech to nepozeram, bola to naozaj strasna cast...neviem, ci to niektora z vas sleduje, je len velmi sporadicky. Vcera som hned do maleho zduchala, ze nech sa pohne a tak sa vypucil, dal mi najavo, ze je vsetko OK 🙂 . Tento tyzden budeme mat zase perny - zajtra mame navstevu-znamych (2manzelske pary), co sa stae stretavame, celkom sa tesim, chlapi sa uz nevedia pockat, no klasika 😝 a v piatok odchadzame na tie jarmoky do Skalice. Tesim sa, dufam, ze uz podokupujem vsetko, co malemu treba. 😵
ahojte. hlasim sa po dlhsom case. boli sme na dovolenke a potom notebook v oprave. dufam, ze sa vsetky mamicky aj deticky maju fajn. neviem, ci stihnem naspat citat
ahojte, už som doma z poradne...zatiaľ sa neotváram, čomu sa veľmi teším, mimi je už otočené hlavičkou dole a definitívne máme potvrdené dievčatko...Dnes nám robili sono / HC 273, BPD 76,2, AC 258, FL 57,7/dieťatko zodpovedá 31. týždňu a váži 1500 g. Je tu niekto kto sa chystá tento štvrtok do Targu na nákup? Tuším @adikad
Ahojte, čítali ste? http://www.cas.sk/clanok/206276/pacienti-pozor-... hlavne to o
Union zdravotná poisťovňa kontakt: 0850 00 33 33
• bezplatné zapožičanie prístroja na monitorovanie dychu novorodenca.
@dianka3 ahoj, riadim sa podla predp.terminu porodu vzhladom na ovulaciu, ultrazvukovo sme vzdy o par dni popredu...co sa tyka rozmerov, posledne utrazvuky vykazovali tyzdnovy rozdiel medzi rozmerom hlavicky a rozmermi bruska a stehennej kosti. Rozdiel medzi jednotlivymi rozmermi moze byt aj +/- 3tyzdne, pritom babatko je v poriadku a zdravo sa vyvija 🙂 Takze udajmi z usg sa netreba prilis zaoberat, ak by boli vzhladom na stadium tehotnosti abnormalne, uz davno by ti to Dr. povedal 🙂 Brusko mi netvrdne, samozrejme aj ja mavam chvile, ked sa necitim najsamlepsie a odpadavam od unavy, ale z toho sa neumiera, takze to beriem sportovo 😝 Lieky neuzivam ziadne, iba zelezo (ale v mojom pripade mi to pride zanedbatelne). No a hlavickou dolu sme otoceni od cca 30tt, niekde som citala, ze stabilnu polohu by malo babo zaujat do 32tt, ale su pripady, ked sa na poslednu chvilu otoci aj v 37tt!! 😉
@dominika_sk ahoj, ja som tiez tie nohavicky v ZA nemohla zohnat, ale maju ich v SANITASe pri autobusovom, aj ked si myslim ze ich nevyuzijem ale kupila som si ich pre istotu. 🙂
Caute, mame po poradni 🙂. Vsetko fajn, Carlicka uz vazi 1.300 g, vraj primerane 😎
@dominika_sk No ty si aká šikulka 🙂 ja ešte behám a každý deň niečo zháňam 🙂
Ahojte kočky v KIKE majú dobrú cenu na plienky (látkové).10 ks (alebo 8 ks, neviem si spomenúť 😒 ) za 7,99 €
baby čo poviete na tento kočik? http://www.bebeqo.nl/op-pad/set-kinderwagen-aut... 😕
ahojte 🙂
tak dnes som bola na prvej konzultacii k predporodnej priprave a od buduceho tyzdna zacinam chodit na cvicenia 🙂 aspon sa nebudem doma stale nudit a budem mat aspon nejaky program 🙂
@palinkova87 takto vyzera fajn, ale vsetko zavisi od toho ako vyzera na zivo a ci je bezpecny apod. To z obrazku nezistim 😉
ahojte baby, pekny den, dnes som bola na kotrole, maly ma 1800 g a 41 cm, otoceny hlavou dole, nohy ma hore vlavo a ja ze co ma to tam vzdy tak hrozne tlaci, to trenuje na futbal, betar jeden 😉 ........akurat moj nizky tlak sa doktorovi moc nepacil, ale co uz.......... 😀
@anicka87 ja si pamatam že sanitas bol na spynyolovej, kde pri autobusovom to teraz je, daj nejaky zachytny bod.
ahojte... tak dnes tu bol poradnovy den... fajn, ze vysledky su ok...
@palinkova87 nech je srdiecko ok... 😉 radsej chodit na kontrolu jak na klavir, ako nieco zanedbat...
ja som sa vam tak zacala potit, prepacte, ale nenormalne... tak len tielka nosim... ked bude chladnejsie, no neviem co budem robit... 🙄
...komu to nie je ďaleko,je dnes na zľave dňa akcia... http://www.zlavadna.sk/Bratislava/Zlava_2765_semwa
@mackoxxx Ahojky, ja mam union a ten monitor by som veru chcela, nevolala si im este?

@palinkova87 Krasna fotecka 😉 Drzim palce, nech je srdiecko zdrave!!!! Kontrola 2x do tyzdna nie je bohvieco, ale aj tak je super, ze dbaju a vsetko kontroluju, nez by mali nieco zanedbat. Snad tie necele dva mesiace prebehnu rychlo a po porode si na lekarov ani nespomenies 🙂