Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@mysti Vies, ze aj mna to vcera pri Seherezade napadlo? Chudak Benu... nechcela by som zazit... ☹
babenky, ktore prechadzate na matersku z rodicovskej, zorientujte ma prosim, ako to je... na UPSVARe mam rodicak odhlasit a v socialnej poistovni matersku prihlasit? a so zdravotnou poistovnou nic, ci? vopred dakujem tej dobrej dusi, co mi to ozrejmi... 🙂
ahojte holky, jej to som rada že skriňa sa páči aj mne sa páči, ale leonardo si tam už naukladal autíčka 😀 😀 😀
no tvrdí, že je sestričkyna 😀
bola som dnes na druhej preventívke u zubára a všetko ok 🙂
@kaia aké mačičky jeeeeej krásne aj ja som mala kocúra , ale musel preč mamina dostala hroznu alergiu aj moja neter. Leo sa pohrá v Taliansku tam maju zverinec 🙂
Zajtra idem na prietoky no tak som zvedavá čo a ako.
@veronika1417 Nevolala, ja som v Dôvere, len som chcela podať info. pre tie čo sú v Union. 🙂 🙂 🙂
@kiribaby ...no tak ja este musim popracovat na tej vybavicke pre maleho uz mi chyba len zopar veciciek.... a uz zacnem kupovat do porodnice zakladne veci nech toho nie je vela lebo uz teraz sa mi dost tazko chodi po meste 🙂
@lenica81 no však ja som len rada po mojej skúsenosti ☹
@mackoxxx si zlata dakujem 🙂 nieco som o tom pocula ale uz aj zabudla 😉 super, ze si dala kontakt 😀
Ahojte, pridavam sa sem k vam... citam vas uz davno, ale zatial som neprispievala .... cakame dievcatko - 22.11.
Citala som tu, ze riesiete pozicanie monitoru dychu od Unionu. Ja som bola vcera na pobocke - a tam mi pani povedala, ze musia byt obaja rodicia mat zdravotne poistenie v Unione, az vtedy je mozne dat ziadost o zapozicanie monitoru dychu na pol roka.
@jedinecna no do kelu ☹ to moje trdlo doma ma stale VSZP 😒 som mu hovorila, ze si to ma zmenit ale on nechce ani za nic pritom stale su s tou poistovnou vsade len problemy 😖
@veronika1417 ani ja ani manzel tam nema tiez poistku, staci ze sa poda prihlaska na poistenie a uz je mozne dat tu ziadost o monitor ..... a prihlasku je nutne podat do konca 30.09.
@jedinecna viem ale on je tvrdohlavy ako... ☹
@hori poznam babu, co takto musela porodit mrtve babatko, 2 tyzdne pred porodom... no neviem si predstavit, ako to musi boliet... ☹ ale teraz ma dvojicky...
na upsvar netreba nic, az ked ti dojde rozhodnutie zo socialky, tak na zaklade toho ti odnimu rodicovsky... teda, nejake nove mlade babenky tam boli, tak hadam ma nezaviedli... a na matersku dostanes laister od dokiho, to treba odniest do roboty na potvrdenie... ale musim este na soc volat ohladom druheho piliera... mozno zajtra poobede alebo az v piatok... 😕 ale idem sa kuk do temy a spytat sa co a ako tu na MK...
@woman04, vsetky macky mame, ale uz sa chovu nevenujeme. Nie je cas a ani to nie je take jednoduche, takze su vsetci kastrati 😉. Pohybuju sa po celom dome, ale prave riesime zimnu zahradu, kde ich vystahujeme. Vysavat x krat denne je narocne a prichodom nasej slecny by sme ich uz chceli mat mimo nasich priestorov 😉. V oktobri nas cakaju este tieto prerabky, snad to cele v pohode zvladneme 😝
@dominika_sk vies kde bola kedysi bageteria na masarycke? teraz je tam myslim MIX MODA, pojdes tou ulickou, okolo klubu Retro a ked ju prejdes, hned na rohu oproti je SANITAS 😉 dnes som tam bola na podlozky aj vlozky, isto to najdes 🙂
ahojte. kupovali ste si nejaku tehotensku literaturu? Ktora kniha sa vam najviac paci a je uzitocna? Mna oslovila kniha Velka kniha o matke a dietati a Devat mesiacov otazok a odpovedi, no neviem sa rozhodnut, ktora je lepsia
tehulky, ktoré máte termín pôrodu 22.11.2011 - všimli ste si, že všetky čakáme dievčatká !!!! A je nás požehnane na tento termín - až 6 😀
@broskilinka Ja som mala prvú novembrovú a dávala som aj pančušky, keď sme išli v mrazoch na prechádzky s kočíkom. A teraz budem mať znovu novembrové a už mám kúpené 😉
@henrieta44 Rovnako som dnes vstávala už o 04:00 , ale nemohla som ísť na PC,lebo práca nepočká.
😉
ahojte, aj 19.11 sa budu rodit dievcatka 🙂
ako sa mate? ja som si dala pred chvilou misku potlacenych jahod s cukrom, idem do sprchy a potom do postele pozerat telku. Zajtra ma caka ultrazvuk, tak som zvedava. dobru noc vsetkym
@dominika_sk V dobrom závidím.
Ja som polovicu vecí po malej dala sestre a druhú polovicu švagrinej ( ktorá ich odo mňa vydrankala a potom bez toho, aby sa spýtala, dala ich do útulku pre opustené neplnoleté slobodné matky.) Takže všetky vecičky sú preč a musíme investovať do nákupov nanovo.
@perlaoceanu ja mam od kamosky pozicanu tu 9 mesiacov otazok a odpovedi a je dobra, ale to je len o tehotenste vyvoji, nie je tam nic o dietati, choroby a tak a ked je,tak len strasne malo...ale inak je dobra
@perlaoceanu a ta velka kniha o matke a dietati je taka orientacna, to viac info najdes na webe... ja ju mam a minimalne som ju otvorila... 😕
a k tehotenstvu mam tuto... je tiez velmi dobra, ale ked uz ideme do finale, tak ci ju vyuzijes... je tam nieco i na prve mesiace po porode sice... http://www.najnakup.sk/Porovnaj_knihy-popularna...
@dominika_sk pôrodnicke nohavičky majú v maderne dajú sa objednať aj cez net my sme ich dnes kúpili
@dianka3 krčok sa mi našťastie zatiaľ nezačal skracovať, ale malá je už od 20tt otočená hlavičku dolu a dosť mi tlačí na krčok, aj brucho mi dosť tvrdne, tak preto som na rizikovom, inak nie je to nič príjemné ke mi tak tlačí dol lebo mám jednak stálepocit že musím cikať a dokonca sa mi už začali robiť aj krčové žili pod bruškom a na slabinách, a ked si vysstiera nožičky tak ledvadýcham, lebo mi srašne tlačí naplúca, dnes som sa ledva aj hýbala, ťažko sa mi dýchalo , no nič moc, a pritom nemám ani veľké bruško. inak od začiatku tehu mám + 5kg, zajtra idem na utz tak som sama zvedavá aká je veľká, no mám pocit že nemá miesto, lebo sa neskutočne naťahuje až ma to niekedy bolí, toto som pri synovi nepoznala 😒

@woman04, u nas je zverinec poriadny 🙂. Chovali sme mainskych myvalov a mame k tymto piatim este aj dvoch britskych kocurov. Na ukazku: www.montecarla.sk. Inak mame este dvoch psov, ale ti su nastastie vonku 😎