Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@luci66 ahoj Luci, kuk link s tabulkami: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lucia.kl/alb...
Zbytocne sa tou polohou netrap, stale ma sancu otocit sa!! A na oktober ani nemysli, november je nas mesiac 😉
@luci66, urcite sa moze este babatko akokolvek otacat. Ked som chodila na cvicenie pri Artasovi, tak sa jednej mamicke otocilo babo tyzden pred porodom do spravnej polohy 😉. Myslim, ze su na to aj nejake cviky, ale skus pozriet na nete blizsie info.
tabulka: http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35
Dievcata, mam otazku ohladom zdrav.poistenia. Tie, ktore uz mate deticky, za aky cas Vam po prihlaseni deti do poistovne dorucili karticku poistenca?? Vybavovali ste niekto pre novorodencov aj europsku kartu poistenca?
@kaia vdaka za info, tiez ju elektronicky prihlasim do Dovery, hned ako budeme mat RL. Koncom novembra planujeme odchod zo SR (dufam, ze sa nam to kvoli tymto papierovackam nepredlzi!!!) a potrebujem vykryt obdobie, kym jej vybavime nove poistenie, takze aj u nas bude hrat europsky preukaz dolezitu rolu 😉
čaute baby, keď hovorite o tom prašku, ja sa nechystam robiť nejake markantne zmeny kvoli babatku. nechcem aby to vyznelo, že mi na ňom nezaleži, alebo že mi to je jedno...ale vidim to v rodine, mama bratovi "vyvarala flašky" len prevarenou vodou z konvice,prala mu v obyčajnom prašku ako aj ostatne veci a nič mu nie je...je zdravy, už velky chalanisko.a na druhej strane neter, ktora mala sterilizatory, špecialne prašky, a neviem čo všetko a teraz je dva tyždne z mesiaca doma, lebop je chora a je to jedno roprdene decko, ktore nelubi hento, nelubi toto, hentake nezje, lebo je naučena na neviem ake drahe vyživy!!! brat jedol to, čo mu mama predžula, ja takisto a sme tu ! takže vecičky periem v obyčajnom prašku a až pokial by maly mal nejaky ekzem z toho, potom budem uvažovať o nejakom inom. a teraz na inu temu. dnes som po sto rokoch išla autobusom, lebo priatel mal auto a som myslela, že tu polhodinovu cestu nezvladnem!niečo otrasne! klučky na oknach povylamovane, bol tam vzduch ako pri opiciach v zoo, sedačka taka uzka, že som sedela ako prvitko a cely čas na mňa pražilo slnko.som si myslela, že ak bude treba, vygrcam sa do kabelky s prepačenim...niečo strašne, už nepojdem autobusom ani keby neviem čo !a to je ešte len obed a už som napalena 😠
Ahojte chcem sa opýtať... posielali ste už niektorá zamestnávateľovi oznam o nástupe na materskú? ja nastupujem v utorok (20.9.) tak im to chcem odniesť až v pondelok....
@dominika_sk to máš úplnú pravdu... môj brat tak tiež rozmaznáva svoju malú... dokonca oblečenie jej neoblečú z čínskeho obchodu... len značkové čo pár krát oblečie a už je jej to malé.. alebo sa s niečím obleje.... topánočky hned okope a dajú za to toľké peniaze...
@dominika_sk
@majoslava
presne baby, mate pravdu...aj ja pouziva bezny prasok, aj ri bianke som pouzivala...neprala som jej veci sice s nasimi, asi do roka, ale prasok ten isty. aj teraz tak bude.mala sice ma kadejake alergie, ale potravinove, kozmeticke nastastie nic... a oblecenie sme sice nekupovali u cinana, ani pri bii ani pri anke nebudeme, ale napriklad tesco-cherokee...nemozem si pomoct mne vyhovuje a pride mi dost casto aj lacnejsie ako u cinana..a topanocky doteraz riesime drahe, znackove.. bianka si pritlacila nozku v brusku, takze jej "pada" pravy clenok a plus ma ploche nozky takze na obuv davame obrovsky pozor, lebo aj ked sa nam pustila ako presne rocna bezkat, stale padala, a este aj teraz sa to stava..proste tie clenky nema chudatko pevne 😒
ahojte kocky 🙂 tehulky z BA, vy ste sa uz rozhodili kde budete rodit, ci to som len ja taka nerozhodna 😀 stale vyberam medzi Kramarmi a Antolskou...Ale asi to vyhra Antolska, co vsetkych pocuvam... 😉
@dominka757, ja som pri Arturkovi isla vylucovacou metodou. Ruzinov nie, kvoli tomu, ze sa prevaza ak je problem a matka ostava tam (aspon kolegynu nechali v Ruzinove, syna mala na Kramaroch).
Kramare su mne osobne nesymaticke a stare, no a tak som sa rozhodla pre Antolsku, ktora ma velmi dobre vybavene novorodenecke aj odd. pre predcasne narodene deticky 🙂. Bola som tam spokojna, odporucam 😎
@dominka757 tak vám závidím že si môžete vyberať nemocnicu... my tu v okrese máme len jednu ☹ a keby že chcem rodiť niekde inde to by som musela isť do nemocnici skôr...a čakať na pôrod.... lebo cestou by som určite porodila 😀
@kaia dakujem za radu 😉 Asi si nakoniec vyberiem aj ja Antolsku...ja som vahala hlavne preto lebo Kramare su mi najblizsie, kedze som z Devinskej... a mozem sa spytat, mala si aj nadstandard ci normalne klasika 🙂 ? a chcela by som este vediet ako je to s tymi navstevami...pocula som ze babatka ukazuju len cez sklo, ani otecko si nemoze maleho ist povarovat? iba keby bol pri porode? dakujem za odpoveeeed 😵
@majoslava mne by skor asi vyhovovalo kebyze si nemusim vyberat 😀 a tu jednu co tam mate, je aspon v pohode nemocnica?
@dominka757, nadstandart bol beznadejne obsadeny, takze nie. Ale mala som nadstandart porodny box a ten odporucam, sukromie je k nezaplateniu 😉. Navstevy funguju na normalnych izbach vonku pred oddelenim, takze babo ukazes cez sklo aj oteckovi 😒. Ten ho mal na rukach len po narodeni (ak je pri porode), potom az ked pre nas prisiel 😒. Tie navstevy boli narocne v tom, ze som nevedela velmi dlho stat a tak som na chodbe bola ledva 2 minuty a potom som sa zase musela vratit na izbu do pohodlnejsej polohy 😝.
Ak by si mala nadstandart izbu, tak tam moze ist navsteva za Tebou :O)
@kaia no mam taky pocit ze aj teraz bude beznadejne obsadeny 😖 Antolska je podla mna najlepsia nemocnica, len tie navstevy su na tom asi to najhorsie ☹
@dominka757, ale dolezite je, ze starostlivost a celkove prostredie bolo OK 🙂. Na druhej strane male babatka aspon nechytia nejake choroby, november je casto chripkovy... 😝
@dominka757 no ležala som tam už 2x na rizikovom.... ale nič moc... preplnená... mamičky pre ktoré už nemali miesto na pôrodnici dávali ku nám a iba 2-3 krát za den ich zavolali iba nakojiť... vôbec neboli v kontakte so svojimi detičkami ☹
@denis006 ahoj, my sme boli pred 2 tyzdnami v N. Targu. Lacnejsie Ta veci vyjdu na trhoch, pretoze mozes zjednat cenu - ako napr. my. U jedneho obchodnika sme kupili kociarik (3-kombinacia), postielku, matrac a baldachyn (vratane perinky a vankusika s povlecenim). Na zaklade toho nam spravil cenu: kociarik: 250 eur, postielka dubova (50 eur), matrac: 10 eur, baldachyn: 30 eur a zdarma sme dostali vanicku na kupanie. Zarucne listy su samozrejme k tomu. Tolko moja skusenost.
@majoslava no pekne, takze nic moc 😒
@kaia no ved to, zdravie babatka je prvoradejsie, ved si ho este vsetci uziju 😀

Ahojte babulky, tak akurat som sa vratila z poradne, mala ma 1542g, ale hlavicku ma slecinka pri mojom pupku :( cize nie je dobre otocena tak mam strach, ci sa stihne otocit. A doki mi nariadil kludovy rezim,ze mam trosku skrateny krcok maternice, ale na hospitalizaciu do nemocnice to zatial chvalabohu nie je. Tak som trochu vystrasena, dufam,ze to dobojujeme aspon do konca oktobra. Dal mi Magne B6. Babule nemate niektora ulozenu tu tabulku s rozmermi babatka v kazdom tt? nemozem to nikde najst. pekny den