Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@broskilinka mm tam urcite bude... 😉 a aj sa na to tesim 🙂
@broskilinka Ten moj nebude priamo pri porode lebo si myslim ze by to nezvladol, ale keby na tom trvam asi by isiel. Lenze ho do toho netlacim, najvacsia sranda je ze pri dr.Hausovi si zakryva oci ked operuju 🙂. Takze radsej nie, lebo by mal z toho traumu na cely zivot. Len by som chcela aby bol so mnou kym sa nepojde na vec a aby bol za derami...
@broskilinka ano môj manzel bude pri pôrode.. bol aj pri prvom a chce ist aj na tento druhy 🙂
Pytam sa preto, lebo ten moj nevie ci tam chce byt a ja tiez este neviem ci ho tam chcem 🙂
ale urcite chcem aby bol somnou pred tym ako pojde do tuheho 🙂 a potom sa uvidi...
@broskilinka moj mm tam chce byt (ale to sme si vyjasnili uz skor aby sme sa obaja vedeli pripravit 😀 ), a ja ho tam prave chcem pred tym ako nastane samotny porod babatka, potom myslim, ze tak ci tak nebudem velmi vnimat, kto chodi okolo, takze to uz je na nom, ci sa chce na to pozerat na prve sekundy zivota svojho dietata 🙂
@broskilinka ja som pocula, ze ano ale ja neberiem vobec teda okrem magnezia a aj to len jedno denne 😕 tak potom neviem od coho to moje dieta tak rastie a pribera 😀 aj na predpriprave hovorila sestricka, ze maminky ktore uzivaju vitaminy maju vacsie deticky
@harper jeeej srdco aj ja chcem nech ma mrkne 🙂
@broskilinka, ja si nemyslim, ze z vitaminov rastie nejako vyrazne babo. Pri Arturkovi som brala Femibion a narodil sa s vahou 3.400g a to az siesty den po termine (takze ziadny slon, ale normalna hmotnost) 😉.
Pri Carlicke tiez beriem Femibion a podla UTZ tiez ziadny slon 😉. Pri oboch zeleno, ale to je skor proti mojej chudokrvnosti 😒
@broskilinka...tiež si nemyslím..kamarátka poctivo brala Calibrum mami a malá mala 47 cm a ani nie 3 kg 🙂..ja beriem veľmi sporadicky Calibrum ,okrem magnézia a Eutyrox na štítnu a malý je asi o týždeň väčší...železa by som mala viac,ale zápcha mi už dosť skomplikovala tehot.život 🙂
@lucka33 magne b6 nie je vhodne na uzivanie v tehotnosti,prave kvoli obsahu vitaminu b6,ak este ja uzivas nejaky vitaminovy pripravok pre tehotne-tak by som ho odlozila na neskorsie obdobie-je dobre pri vysokom krvnom tlaku,strese a rozruseni,Pre tehotne je klasicke Magnesium lactici 500mg tbl od fitmy Galvex alebo potom prilezitostne sumak,ale ten neodporucam uzivat pravidelne a dlhodobo-celkovo sumive formy zatazuju oblicky pri dlhodobom uzivani-su skor vhodne ako rychla pomoc a mg sumive byva len 250 alebo 300mg-takze je slabsie..
dofrasa, to je dneska deň...je mi zle, všetko ma boli, na všetko mam nervy, nič sa mi nechce, neda sa mi ani ležať ani sedieť ani nič! citim sa ako veleryba, mam kopu upratovania, lebo trojdňove riady už nepočkaju...ja neviem čo sa so mnou deje, u mńa v kuchyni by ste nikdy nenašli ani špinavu lyžičku v dreze a teraz toto! ja neviem čo sa so mnou deje...milujem svoje babatko nadovšetko, ale keby som to brucho mohla odložiť aspoň na hodinku 😔 nemam velke brucho, ale 10 kil navyše je 10 kil a ja to pociťujem prišerne 😢 citim sa otrasne , najradšej by som si odtrhla hlavu a zahodila ju preč! a to mam dneska narodeniny ☹ aj vy mate taketo stavy? lebo ja už fakt neviem čo so sebou 😔 😔 😔 !
@dominika_sk jeeeej ty mas dnes narodeniny? ja som ich mala vcera... zas sme o rok starsie 😉 ...tak gratulujem k narodeninkam 🙂 aj ja mam obcas taky den, ze hotova katastrofa, ale neboj to prejde...a dnes ta este urcite vela ludi potesi 🙂
@micicka denna davka vitaminu B6 v tehotnstev by nemala presiahnut 10mg na den-t.j max 2 tbl magne b6,ale pri tejto davke nie je zase dostatocny prijem magnezia pri niektorych indikaciach ako je vysoky krv.tlak alebo prevencia kontrak.cinnosti maternice-kedy sa zvasca indikuje 3*1-2tbl denne a to 500mg Magnesia-a v magne b6 je obsah magnesia cca300mg-takze ak ma zena dovod na uzivanie horcika v tehotenstve -urcite je vhodnejsie zvolit si ciste magnesium s vyssim obsahom-aby sa dosiahol potrebny ucinok.Ak navyse zena uziva aj iny multiviatmin-tak sa tato hranica lahko prekroci-myslim vitaminu b6.Samozrejeme nejde o nic zavazne,nejde o ziadny teratogenny ucinok ani nic podobne,ale je lepsie sa tomu vyhnut.
@abutkova no ja okrem toho Magne B6 neberiem žiadne iné vitamíny ani lieky... A toto mi práve doporučila lekárnička v lekárni, lebo som sa jej vyslovene pýtala na také magnézium, ktoré užívajú tehotné a na toto mi povedala, že tehotné si berú Magne B6... TAk teraz neviem... Ja užívam jednu tabletku denne a môžem povedať, že nemávam bolesti potom... Či myslíš, že keď beriem len 1tbl., tak to nemá vlastne ani význam? 😕
@dominika_sk
@dena vsetko naj k narodeninam baby...
@dominika_sk nie si sama.ja mam naladu ze by som zabijala.mala ma neskutocne rozculuje.aj mm. ale ideme na jarmok kuknut do puchova tak hadam sa mi nalada zlepsi.inak to tam vystrielam...
poobede idem k tomu robit plienkove torty tak sa na nich hadam trochu vyzurim 😠
@dominika_sk Blahoželáááááám!!!!!!!
@dena Aj Tebe k včerajším.
Želám Vám veľa lásky a okolo samých usmiatych ľudí.
@abutkova ďakujem za vysvetlenie. teraz si dávam len tak 1x denne, ale sem tam som si dala aj 3x denne 1tbl. no ak by som mala užívať častejšie, radšej teda kúpim iné. ale kto sa v tom má vyznať, keď dr. a sestrička povedia, že toto je pre tehulky. no nič, je to ako so všetkým.....
@dominika_sk + @dena, zelam vam vsetko najlepsie a vela dobrej nalady 😉
@lucka33 no ja som tiez lekarnik-magistra farmacie.Ak nemas ale ziadne problemy a beries to preventivne-tak na doplnenie zvysenej potreby magnesia v tehotenstve to staci,ale mozno by stacilo aj obcas pit Magnesiu ako mineralku. 🙂
@micicka neviem odkial tieto informacie pani dr.zobrala,lebo urcite magne b6 nie je ta naj volba pre tehotne-kuk pribalovy letak-myslim ,ze aj tam je to uvedene.Urcite sa nic nestane ked to tehotna uzije,no ak ma nejake problemy suvisiace so nedostatkom magnesia-tak ani nepomoze.
@dominika_sk ja mam niekedy tiez podobne stavy.Pri prvom synovi so na to nepamatam.A tiez sa pripajam k narodeninovym oslavenkynam-ja to mam za tyzden 😉
@dominika_sk + @dena,...krásne narodeninky maminky...nech ste šťastné a spokojné .-)
ahojte mamicky.chcem sa opytat ci je vaha babetka 1600g v 30tyzdni dobra ci to neni malo?a este kedy by sa malo babo otocit hlavickou dole teraz budem v 32tyzdni.dakujem
@anjelici my sme v 31 tyzdni a maly vazi 1700g takze si myslim ze to je normalne...aj tak tam je + - zopar gramov....
maly je otoceny dole hlavou a zevraj uz by sa velmi pretacat nemal, ale je to skor individualne si myslim...
@broskilinka maj maly este neni otoceny dole hlavou.ja ked som rodila dcerku v 34tyzdni tak mala 2640g

dievcata....uz mam vacsinu veci do porodnice, konecne som pobehala obchody...najlepsi vyber v DM a v obchode predeti.sk (ja som bola nazivo) a samozrejme lekaren....
som rada ze to mam za sebou lebo uz ledva fucim a nevladzem 🙂
budu vasi manzelia alebo partneri pri porode????