Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte tehulky...Práve om nakukla do témy Októbrovky 2011 a som normálne v šoku...Už osem dievčat má pri sebe svoje miminká... 😵
@slimme ja si priebežne kuknem tému s aktuálnym mesiacom pôrodu, augustoviek bolo veľa, septembroviek je zase málo...ale aspoň mám reálne info o tom ako sa im pôrod rozbehol...mne pri male odtiekla plodovka, tak to bolo jednoznačné.... 😝 a tiež píšu potom mamičky ako sa trápia s kojením a hlavne dávajú si cenné rady ako mi tu 🙂
@denis006 prave vcera som si bola pozicat od sestry tasku do porodnice lebo uz je najvyssi cas, este par drobnosti dokupim a zacinam pomaly balit, nechcem potom stresovat na poslednu chvilu aspon budem mat dusu na mieste, som strasne zvedava kedy sa to moje vypyta na svet, ja by som chcela aby to bolo radsej skor ako neskor...dufam ze to nebude valibuk alebo valibucka🙂
cawko chcem sa opytat je normalne ked som bola dnes na pasy za my trochu pobolieva brucho.poradi skusena mamicka som v 32tyzdni.moj gynekolog ma preto poslal na tie pasy lebo uz nemam take caste pohyby sledujem to uz 4dni ale vsetko je v poriakdu.len to ze my trochu boli brucho.
@slimme tak ty si o 2 týždne predo mnou...a vraj v 36 je už všetko oki...aspoň mne tak doki povedal...že potom by už nič neriešili...inak kolegyňa rodila v 8 mesiaci, čo sme aktuálne my a malej museli meniť krv a bola 1 mesiac v inkubátore...tak pevne verím, že 8 mesiac prebehne rýchlo - bez pôrodu...xi
inak tehulky musím sa tu podeliť o dnešný zážitok...Naša Viki je druháčka na zš. Dnes prišla demov s kytičkou tulipánov....mali ste ju vidieť ako sa tvárila predo mnou - sa hanbila....Dostala ju od spolužiaka a vraj sa pani učiteľka vyjadrila, že ťa asi miluje....no aké zlaté...Aspoň viem, že tie tulipány niekde nečmajzol...lebo jeho mamča má kvetinárstvo... 😀
@slimme Ja sa na maličkú veľmi teším a aj sestrička...stále hladká bruško...Je to neskutočný zážitok vidieť po prvý krát svoje vytúžené a očakávané dieťatko....na ten moment nik v živote nezabudne...a preto chcem aj manžela pri pôrode...aby si to navždy pamätal...A vy ešte neviete čo to bude? Mne sa Viki narodila v 38 tt a mala 3600, a nevedela som, že bude taká veľká a pôrod bol v pohode. šitie trošku bolelo ale inak nič strašné...sama som zvedavá ako to teraz dopadne...snáď podobne....Netreba sa pre pôrod zbytočne stresovať...ja som pri malej trošku stresovala, hlavne po tom, čo som si všeličo naštudovala a prečítala...ale to očakávanie príchodu miminka a moja netrpezlivosť a aj zvedavosť prevýšili obavy...
@denis006 My nechceme vediet co to bude, velmi by sme chceli dievcatko a preto si myslim ze to bude chlapcek, ja sa porodu nebojim, skor mam strach z nejakych poporodnych depresii a pod. veci. je mi jasne ze to nebude prechadzka ruzovym sadom ale proste sa fyzickej bolesti nebojim...jedine coho sa bojim je nastrih nie preto ze to bude boliet ale preto ze to tam proste bude zasite a preto som si objednala balonik epino, takze verim ze to bude bez nastrihu ak vsetko pojde dobre...
@slimme ja ani neviem kedy ma nastrihli...nič som necítila...zašitie bolo cítiť ale skôr to bolo nepríjemné ako bolestivé...je pravda, že som asi 2 dni sedea len na pol zadku 😀 ...Ja som sa bála či budem vedieť okúpať, prebaliť...a vlastne čo s mimi sama doma...ale svokra okúpala raz, dva, ...a potom som skúsila a išlo to...strach budeme mať o mimi celý život...Tak držím palce aby to predsa len bolo dievčatko... 😵
@veronika1417 ano je to smutne no co uz len zmozeme? 😖 vies a najlepsie je ked si nemusis vobec odstriekavat mliecko lebo kojis a dietatko sa napije tolko kolko potrebuje, lenze mne maly moc nechcel tahat z prsnika aj preto lebo sa predcasne narodil a stalo ho to vela usilia a hned ho to unavilo,a ked som ho vazila tak co mal papat 30 ml spapal si ledva 5 ml a hned zaspal,cize mi tak zacal chudnut a tak mi nic ine neostavalo len si odstrekovat a davat mu presne tolko kolko mal papat. A to odsavanie bolo hrozne najme v noci, lebo je lahsie ked sa babo prilozis a ono si pije samo zatial co ty mozes jednym okom drichmat ako ked musis sama odsavackou tahat to mliecko och, no to boli noci 😒 no aj napriek tomu som to nezdavala ale co , ked sa ti to mliecko uz cim dalej tym menej tvorilo ☹
ahojte kočky, no ste tu toho zase pekne popísali, riešite tu nepríjemné pocity ,tak pridávam aj ja čo ma trápi skoro celú tehu, mám jednu stranu slabín opuchnutú a bolestivo citlovú na dotyk, urobila sa mi tak krčová žila, takže to pripisujem tomu. aj pri synovi som ju mala na tom istom mieste, ale vtedy sa mi urobila len cca mesiac pred pôrodom no a teraz ju mám už asi od 5 mesiaca. a vôbec celú ľavú sstranu tela mám viac žilnatú a aj na ľavom stehne sa mi urobili také dve mini krčové žili. dúfam že po pôrode mi to zmizne ( ako po provom pôrode) a ešte čo sa mi už pár krát stalo, že som mala normálne nepríjemné tlaky od pošvy ku konečníku, presne ako v poslednej fáze pôrodu, tak dúfam že sa mi nezačal skracovať krčok, lebo posledné čo chcem je ísť teraz do nemocnice, by ma tam porazilo a celý personál by bol na prášky zo mňa. inak aj vy ste také unavené, ja strašne a som z toho hrozne nervózna, lebo vždy som bola zvyknutá si porobiť veľa vecí naraz a teraz nevládzem, to mi hrozne prekáža, samozrejme že si to ponom odnáša moje okolie ...som na nich ako pes. fuj hanbím sa, ale je to silnejšie než ja ☹
Ahojte kočky,ďakujem za pochvaly-naozaj sa nám krásne ukázal,máme spomienky vo forme videí a fotiek na celý život...včera sme si boli vyzdvihnuť postielku u známych-načo kupovať novú-poslúži aj staršia...treba nám len dokúpiť matrac,chránič matraca,plachty...okrem toho sme doniesli plnú škatuľu plienok,dupačiek na vynosenie doma,košielok,zavinovačiek-tak sme sa potešili 🙂 Dnes ma čaká kaderníčka-konečne-lebo vyzerám ako strašiak v maku. Ináč túto noc sa mi snívalo,že rodím /to preto,že dr.mi včera povedal,že Paťko sa možno vypýta skôr,keďže je veľký a tlačí sa dolu../ a predstavte si,že pôrod ma vôbec nebolel,v pohode som chodila,pýtala som sa,kto ma rodil,lebo som si "nevšimla" 😵 😵 😵 juuuj,keby to tak bolo aj v skutočnosti 🙂
@lianka7 normalne ti zavidim, ale v dobrom 🙂 ....ten nas drobec sa nechcel ukazat a nechcel....ale bolo dojemne pozorovat mm ako sa mu prihovara a stucha ho, aby sa umudril 😎
@lenka1108
@zvedava17p Ďakujem baby,tak tak,technika ide neskutočne dopredu-ktovie,s čím prídu naše detičky 🙂 Nám sa malý vždy krásne ukázal,no teraz posledný krát na 4D bol úplne perfektný-krásne ksichtíky robil-je to ozaj zážitok...už sa ho nevieme dočkať...len nech mi už veľmi nepriberá,lebo sa fakt začínam pôrodu báť... 😒
@lianka7 my ideme zajtra na repete, tak hadam sa uz umudri....ale aj pohlad na mm stal za to 😵 ...a drobec ma byt po kom tvrdohlavy....je nas 😀
@lianka7 ja som bola 3 krat na 4d a naposledy sa nam nadherne ukazal. ale vcera ma na prietokoch dr. zdrbala ked som jej povedala ze som bola 3 krat na 4d.hned sa do mna pustila ze ci mi nestacilo raz.ze terajsie mamky nechavaju ozarovat deti a bla bla bla. som jej povedala ze sak som si to platila ja nie ona.tak drzala hubu 😠
@dianka3 vidis urobila by si pre svoje miminko vsetko - vlastne si aj urobila len aby malo mliecko, ktore tak velmi potrebuje. O tom sme prave s @kiribaby pisali, ze su maminy, ktore maju to stastie, ze mozu kojit bez problemov no napriek tomu sa vykaslu na to aj ked je to jedna z najdolezitejsich veci, co matka moze dat dietatu.
@henrieta44 ahojky, viem presne o com pises...myslela som si, z len ja mam tieto problemy. Som vo fore decembrovky no posunuli mi termin na 30.11. tak ak mozem pridam sa radsej k vam.
Pisala som babam o krcovych zilach, ktora sa mi taha na zadnej strane stehna - no hruuuza a niekedy ma normalne boli. A to ani nehovorim, ze mam opuchunu lavu stranu slabin.
Lekar mi povedal, ze okolo slabin to zmizne ale ze z nohy mozno ani nie. Teraz, ked som vsal citala, ze tebe to po prvom tehotenstve zmizlo celkom, tak som sa aj potesila.
@zvedava17p ja som bola na 4D len raz a celych 45minut doktor do malej len stuchal nech sa mala ukaze ☹ no a cim viac stuchal tym vacsiu smolu sme mali ☹ malu nie je velmi vidiet. Pred tvaricku si vtedy dala vsetko co v maternici nasla 😀 na tom sme sa pobavili. Mala obe rucky, nozky, pupocnik, placentu pred tvarickou ale sem tam sa doktorovi zadarilo. Ja som si velmi priala aby mala pusinku po manzelovi a podla foto vyzera, ze bude mat tak sa velmi tesim 🙂 aj ked manzel tvrdi, ze jemu to len prekazalo. Ma krasne plne pery a to sa mi na nom velmi pacilo 😉 a mala si aspon nemusi pchat neskor botox 😀 lebo uz dnes je svet umelin takze v jej dobe uz bude umele vsetko 😀 😀 😀
@henrieta44 Ahoj Heni, sice krcove zily nemam, ale o tych tlakoch dole viem co hovoris... Tiez mavam take tlaky,ze ma taha k zemi a musim si lahnut, nohy hore a oddychovat. Mala je zle otocena zatial tak myslim,ze to je j tym,ze mi nozickami kope rovno dole..Inak ja mam krcok skrateny tak mam odpocivat, ale neviem to uplne, lebo doteraz som si tehu uzivala, som stale v 1 kole, upratovanie, nakupy, vybavovacky atd...tak sa snazim trochu spomalit. Inak mozno hlupa otazka, ale co vsetko znamena ked sa skracuje krcok? predcasny porod, ci aj nieco ine? Nechcela by som ublizit babatku.

@drobcek801 ved toto, ze este mame cas..... ja idem zajtra a som zvedava co mi povie doktorka.... mam uz veci viac menej prichystane takze ziaden stres okolo nakupov.... mozem oddychovat... drzim palce a zajtra napis....