Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dianka3 no toto som cela ja stale vaham 😉 a stala sa jedna udalost, ktora ma prinutila aby som opat zavahala ale baby mi s tymi reakciami moooc pomohli 🙂 ja by som sa na tu osobu aj vykaslala ale ono tazko ked je to svokra 😀 😀 😀
@veronika1417 A coze svokra?Nepaci sa jej nasa Melinka?
@lianka7 nie!!! vzdy sa ma len tak provokacne opyta : Nikuska a nerozmysleli ste si to meno??? Stale Melania??? s tym jej typickym tonom neprijemnym a vzdy len ked Jurko nie je doma ☹ ja, ze nie nerozmysleli Jurkovi sa paci a aj mne. Jurko by chcel aj Veroniku a ona sa hned chytila tak dajte Veroniku ... som jej uz miliontykrat vysvetlovala, ze nechcem aby sa malinka volala po mne. Ostala som ticho a na to zamrmlala : je to lepsie ako Melania 😖 takze nakoniec ani moje meno nie je dobre len lepsie ako to otrasne Melania, normalne mi dava pocitit ☹ keby je to tak raz za cas tak kaslem na nu ale ona stale castejsie a aj ked to pred nou nedavam najavo lezie mi to uz poriadne na nervy. Ja znesiem vela ale uz ma tak nastve, ze jej asi nieco poviem alebo to poviem Jurkovi a bude zle.
@veronika1417 To faaakt?? 😠 😠 😠 Je to vase dietatko predsa...nam do mena nikto nehovori a co si myslia mi je jedno-nam sa s mm paci a hotovo.A to iste si mysli aj ty...i ked viem,ze je to asi tazke....Vies,Melania je netradicne meno a taka generacia nie je zvyknuta na nieco ine-netradicne,ale na klasiku-tak to treba brat!Uvidis,ked sa narodi,ako bude v dome ospevovana-Melinka! 🙂
ahojte 🙂 tak po dvoch tyzdnoch som tu, nesiel nam internet, no katastrofa, ako sa mate ? co je nove ? 🙂
@lianka7 oni sa praveze s tym menom stretavali su uz starsi cez 70 rokov ale straaasne vitalny a stale mi len hovoria, ze henta zenska sa volla Melania a oni ako deti po nej vykrikovali Melaňa a ze to je ake skarede. Kto by ale malej tak hovoril? Ved to deti ani nebudu ovladat taketo sprostosti a ked sa jej bude hovorit od mala Meli, Melinka. Na kazde meno sa da najst ako skaredo povedat tak to riesit hadam nebudem. A ked bude zla a spravi nieco zle tak nech jej skaredo povedia no a co 😀
@woman04 ani ja som poštolky nekupovala, len keď sme boli na sono a kázali na široko baliť, tak som si požičala od švagrinej. Ani teraz nemám kúpené, švagrinej som vrátila, ale keď bude treba, vypýtam.... Ja by som preventívne nebalila určite, moja malá to nemala rada, nemohla si nožičky pritiahnuť k brušku a bol problém s prdíkmi aj kakaním, tak som jej to dávala len na spanie...
@zvedava17p kostrč bolieva aj mňa, ale hlavne oblasť zadku, to sú asi kríže, to ma bolieva teda dosť, keď som v takom polosede na gauči alebo keď ležím... Jaaj oštara takto na konci tehu, čo? 😅
Ja mám veci pre malého nachystané ešte od leta v komode 😀 Opraté som to mala ešte po malej a bolo to v krabiciach, tak som to len vytiahla a oprala som len veci, čo som pokúpila nové. Aspoň toho nemám veľa, lebo ja teda fakt nevládzem, hlavne takto doobeda...
@mysti ježiši, takéto nervy ti teraz treba... Dúfam, že ho rýchlo chytia, ja by som sa bála ísť na dvor aj vyniesť smeti... 😕
@veronika1417 určite ju nebudú volať Melaňa...bude Mel,Meli,Melinka a keď bude dospeláčka,tak krásna Melánia 🙂
@majoslava ja som v Lienke nebola teda pekne davno a to neprehanam....nechodim tam, lebo je to jediny obchod v Hnusti a vsetky deti chodia tu takmer rovnako oblecene 😀
ale na toto tam zbehnem.
Baby, prave mi kurier doniesol sadu do postielky : baldachyn, hniezdo+obliecky na paplonik a vankus, tak sa vytesujem. Idem este objednat plachtu a vsetko do postielky uz budem pre maleho mat. Teda paplonik a hlavnicku som este neobjednavala, to az buducu vyplatu, ale to staci, aj tak bude drobec v perinke zatial a chcem skusit ten spaci vak kupit. Ze ked nebude v perinke, dam ho tam... 😀
@lianka7 moje slova 🙂 Ty mi tak rozumies 🙂 nemusi byt ani tak krasna, radsej nech je dobry clovek lebo to vychovat v dnesnej dobe bude asi tazke
@veronika1417 ja by som jej povedala, "no a čo že ju budu volať Melaňa, mne to vobec nevadi, veď každe meno sa musi dať povedať aj nejako škaredo" 🤐 a nech ju aj roztrhne 😀 😀 😀 😵
@veronika1417 . Veronika, kašli na to čo si myslí a hovorí svokra. My s mm sme sa dohodli na dievčenskom mene Dominika. Keď to počuje svokra tak tiež stále frfle, že ju budú volať Domina. Lenže ja som ešte nikoho nepočula tak volať dievčatko. Keď minule somrala, tak som jej povedala, že toto meno sme vybrali spoločne s jej synom a jemu sa veľmi páči a ani ho nezmenime lebo je to naše dieťatko. Tak zostala ticho. Minule mala aj švagrina na chlapčenské meno Martin pripomienky, že to sú neposlušné deti. Tak som jej povedala, že je to naše rozhodnutie, a nezáleži na mene ale na to ako si svoje dieťa vychováš ( jej dievčatá chodia vymaľované ako kraslice a každý víkend na diskotéke, vodia si chlapčiskov domov....) pochopila a zostala ticho.
@dominika_sk ved to tvrdim aj ja 🙂 jaaaj svokru len tak lahko nic nevyvedie z miery 😀 bojim sa, ze ked zacnem "papulovat" uz neprestanem 😀 uz ma zacina dozierat aj ked doteraz sme problemy ziadne nemali zacala som sa jej nejako vyhybat
@veronika1417 ahojky, nic si z toho nerob, ja si taketo veci tiez vypocuvam od ludi a to keby bola starsia generacia, tak pochopim, ale dokonca mlady ludia reagovali napodobne na to meno maleho. Jedna mamina kamoska sa zastrajala, ze mi to meno z hlavy vyhodi, ze chuda na SK a taketo meno 😠 A to iste aj dokonca draheho kolegovia to iste zahlasili, ze s takym menom na Slovensku zit...a to ma dozralo, pretoze pracuju v medzinarodnej firme, kde sa to hemzi cudzincami a teda aj ten moj neni Slovak a ze aj to priezvisko neni slovenske, tak mu predsa nebudem davat typicke slovenske 😒 nemam nic proti Sk menam, ale jednoducho to nepasuje...ja si z toho hlavu nerobim, nech si hovori kazdy co chce, je to nase dieta a my rozhodneme s akym menom bude chodit po svete...bud sa mu bude pacit ako nam, alebo nas bude cely zivot za to preklinat 😝 😀
@jaruska7 to som jej uz povedala velakrat ved ja sa doslova uz vyhovaram, ze Jurko ine nechce, no ona staaale bude do mna rypat. Ona je taky typ, ze do vsetkeho pcha nos dokedy jej niekto za to nevynada. Potom prasknu nervy bud manzelovi alebo svokrovi a je zle. Ja ju chcem aj trochu nechat ja nie som typ, co si neda poradit ale aj tak si vzdy spravim podla seba a tak mi uz aj doma tatko dohovara aby som ju nahodou neurazila ale on ma velmi dobre pozna, ze pokial bude somnou jednat slusne ja nemam problem ale ked bude rypat tak... Urcite raz povie, ze to robim im na truc a ked to povie tak sa uz nezdrzim 😠
@lucka33 veru kostrc alebo nieco v tej oblasti, je to katastrofa, niekedy sa neviem ani posadit, resp. postavit ci len prehodit ...ako vorvan 😀
@veronika1417 ja mam podobny problem, tiez ma furt niekto s menom maleho problem, tiez som nemala jednoznacneho favorita, ze toto meno chcem, ani jedno navrhnute meno nebolo bez protestov od niekoho z rodiny a rada by som bola keby sa maly volal tak ako bude vseobecna spokojnost, ale hold, nejde to....a melania je take netradicne meno a pekne...a myslim, ze deti sa teraz volaju uplne inak ako za starych cias
@veronika1417 heh a najviac sa mi paci ako ho moj drahy nazyva a sa mu prihovara, ze Kilibaby.... 🙂 a ja potom zahlasim ked ma tak dobre kopne do rebra, ze co Kilibaby, to Killerbaby 😀
@veronika1417 joj tie starosti s menom ti teda nezavidim..a uz vobec nie je pekne, ak ta rodina odhovara 😒 To by som sa teda riadne nahnevala, keby niekto z rodiny kritizoval vyber mena pre MOJE dieta!!!! Nastastie my sme sa s tym nestretli, mm rodina bola uplne nadsena, ze budeme mat babatko (druhe v rodine) a meno prijali tiez radostne, svokra hned pochvalila vyber. Mojim rodicom netrvalo ani minutu, kym si meno osvojili a uz som pocula asi dvadsat zdrobnenim, ktore vymysleli 😀 Ako tu uz milionkrat odznelo, je to vase vytuzene babatko, vy ste ho splodili, vy ho vychovate, logicky ho aj vy pomenujete - podla vlastnych predstav, nikto nema pravo vam do toho zasahovat 😉
@kukina79 ja to nechapem, co to dokaze kazdeho tak poburit ja som to nikdy neriesila. Ked mi niekto povedal, ze ktosi caka mimi tak som s tesila a hotovo a ked dali meno tak som len porozmyslala ci sa mi paci alebo nie ked som chcela pochvalila som a ked nie tak nie ale nikomu som nesla do toho kecat ved rodicia vedia preco sa tak rozhodli. Ja som zastancom slovenskych mien no keby mam manzela co ma zahranicne prirzvisko alebo je zo zahranicia tak by som nevahala a vyberala by som si take meno aby sa hodilo ked aj zahranicne. Teraz su tak krasne zahranicne mena a maju nadherny vyznam -. veru vedela by som si vybrat 😉 teda pri mojej vahavosti 😅 po sto rokoch asi ano. Meno mi jednoducho musi sediet, mne ako cloveku a matke a samozrejme aj k priezvisku. Keby sa neobjvovali nove mena tak by sme sa vsetci volali len Anicka a Janicko 😀 😀 😀
@kiribaby Joooj baby ste vsetky zlate ja uz som to tu nechcela rozkecavat lebo vyber mena uz mame asi vsetky za sebou - teda okrem mna 😉 a riesime tu na fore uz uplne ine dolezitejsie veci ale dakujem, ze ste sa tak chytili a podporili ma 🙂 ja som tvrdohlava nie tak sprosto tvrdohlava ale ked ma niekto nastve ma smolu 🙂 asi tuto svoju vlastnost teraz vyuzijem a svokra bude mat smolu 😀 😀 😀 je lan nechcem aby na to doplatila nejako mala.
@kiribaby
@veronika1417
aj ja som vyberala meno podla toho ako sa hodi k priezvisku a plus ako znie ...ci ho nejde az prilis lahko sprznit, ako znie, ked ho pouzivas pre dieta a potom pre dospeleho.....napr. niektore mena sa mi pre dievcatko zdaju rozkosne ale uz ako dospelej sa mi tak nepozdavaju 😀 a aj ja mam hrozny problem sa pri comkolvek rozhodnut 😝
@veronika1417 presne tak, to sa drahy na tom dobre bavil, ze ked trenuje a zaskoluje novych priselcov do firmy, tak je z 20 ludi min. pat Jurajov, alebo Pavlov, Michalov, atd... a ze ked si pozrie databazu mien vo firme, tak aj pri dievcenskych je to kazda druha Katarina.... 😀 no co uz sice mame kalendar plny krasnych mien, tak ludia davaju stale dookola tie iste mena a na troska netradicne aj ked su slovenske si netrufaju, teda aspon kedysi....teraz to uz neni take obmedzene a trufaju si davat uz aj trosk menej caste mena, ale vidis, troska netradicne meno a uz ti na to vsetci frflu....nedaj sa Melania je pekne meno a zase az tak netradicne neni...a ako si sama pisala, na kazde meno sa da vymysliet nejaka skareda prezyvka. Hlavne, ze vy to tak citite, ze sa ma tak volat a povedz si To je nasa Melania a ziadne ine meno to ani nemoze byt, pretoze to ste vy... 😉
@zvedava17p 😀 že vorvaň 😀 Ale fakt aj ja si tak niekedy pripadám, hlavne keď sa velice idem s malou hrať na zem a nie a nie vstať 😀 potom si vždy poviem, že som sa uvelebila na zem, akoby som mala 50 kg a žiadne brucho 😝
Inak, keď riešite tie mená, ja som vybrala dcérke a muž synovi. Dokonca teraz ani nemáme vybratú dievčenskú variantu mena 😝 A nemôžem povedať, fakt sa nám do toho nikto nestaral, nikto nekomentoval, či je to meno pekné alebo nie. Jednoducho sme povedali a hotovo. A keby mal niekto reči, tak mu rovno poviem, že je to naše dieťa, nikoho do toho nič nie je 😝
@veronika1417 mne by liezli tiež poriadne na nervy také reči, ale ja to nepochopím zo strany tých ľudí, šak čo je mňa do toho, aké meno si kto dá pre svoje dieťa??? 😕 Akoby si to nemohli uvedomiť, že proste do všetkého nos pchať nemôžu, že sú veci, o ktorých nerozhodujú... Mňa to tiež dokáže riadne vytočiť, lebo ja nie som zvyknutá, aby sa mi niekto do niečoho staral. Raz som dospelý človek a ak ide o moje dieťa, tak čo mi kto má čo do toho kecať. Nepoviem, keď si neviem rady, tak sa aj sama opýtam, poradím, ale keď fungujem bez problémov, tak čo sa mi do toho má kto čo starať 🙄
@zvedava17p presne takto zmyslam aj ja 🙂 preto ma tak pritahuje meno Melania
@lianka7 dakujem ti moja,aj ja v to dufam ze konecne snad mi to uz vynde 😅 ale poviem ti smutok mi v srdci navzdy hlboko ostane ked si predstavim ze niekde tam v oblakoch sa hraju moji dvaja drobcekovia.Ten jeden to viem ze mal byt chlapcek ale to druhe nemam sajnu co to mohlo byt kedze som on prisla tak skoro a bolo malinke ako vcielka 😢 😔 niekedy mam taku chut ist za nimi.......... ☹

@veronika1417 Nika moja, a to cototo 🙂 uz mas meno pre svoju malu vybratu a teraz pises do pasu toto 😕 😅 Tak predsa jej chces dat ine meno? Ja sa ti priznam ze mam tipy ale este vobec netusim ako sa bode volat 😖 Tak jej kazdy den vravim aby este ostala v tom brusku aj 2 mesiace lebo nemam pre nu meno 😀 ale zatial ju volam ,,Kvietok,, 😅