icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

pimpa
25. sep 2011

@karap
mne tiez dieta zaspalo az teraz, tak mam pokoj, muz siel do mesta a ja mam aj nieco take, ako chvilka pre seba..zajtra si chceme este porobit nejake fotky s bruskom..mate nejake inspiracie? Mna napadlo s maslickou na brusku a mozno aj take to tienove divadlo, odfotit len obrys postavy na stene ako tien..

moka066
25. sep 2011

@stellamiapiccola no tak to by mohli riesit takto aj v tt 😀

dianka3
25. sep 2011

@luci66 ano, ja sa snazim ako to len ide, tak potom sa ozvi ako si dopadlo u dokiho

dianka3
25. sep 2011

@luci66 jaj a este ,pozerala som ti podla kalkulacky a vychadza ti ze si dnes presne v 32tt+1 den. Tak nechapem ako to tu je blbo nastavene 😖

sonicka07
25. sep 2011

@leslyelee gratulujem k malej princeznej. v ktorom tyzdni sa narodila? tak sme uspesne zacali s rodenim. chvalabohu. uz sa neviem dockat ked to budem mat ja za sebou....drzte sa a malinkej prajem vela zdravicka a lasky.

sonicka07
25. sep 2011

@charlottte tazke rodime spolu! teda ja planujem urcite skor,neviem ako maly...ale mne sa vobec nechce cakat do 10. ja to planujem okolo 3.11. 😀

henrieta44
25. sep 2011

@leslyelee božinku tá je nááááááádherná taká drobunká bábika, hlavne sa držkajte

henrieta44
25. sep 2011

inak baby, akosi Vás neviem dočítať, čo ste tu za posledné dni popísali....už aj našej rodiny sa dotkol smútok, v piatok môjmu mm zomrela krsná mama no a dnes zomrel náš dobrý rodinný známy, mimochodom výborný chirurg, ktorý by sa pre druhích aj rozdal...no a jemu nedokázali pomôcť, zomrel náhle priamo v nemocnici, je mi hrozne, ked si predstavím že bol rovnaký ročník ako môj otec, tak sa neskutočne bojím 😢 😢 😢 , to mi je za koniec týždňa, hrôza

atima
25. sep 2011

problem s vetrami sme mali aj my pri malom šttyri mesiace sme trubičkovali inak to nešlo no vždy to pomohlo 🙂 , a na široko sme balili tri týždne po prvej kontrole sme prestali, lekar mi povedal že ak sa to počas tehotenstva myslim klby vyvinu tak je uplne zbytočne baliť na široko a mal pravdu dnes malý beh tak že nestihame za nim. 😉

denis006
25. sep 2011

@dianka3 Mrzí ma, že si si týmto všetkým musela presť, ale veľmi sa mi páči, že stále bojuješ ďalej a že si zmenila gynekológa-....Budem Vám silno držať palce aby to dopadlo super pre Vás všetkých...držkajte sa!! Máš môj veľký obdiv!!!

dianka3
25. sep 2011

@denis006 Dakujem ti moja 😅 snad ma malinka posuchne a vydrzi v brusku co najviac, ona by mohla tronfnut svojich bracekov a ukazat im ze tam vydrzi dlhsie nez do 36tt, vies ako velmi si prajem aby som ju porodila v termine? aspon raz, este nikdy sa mi to nepodarilo ☹ Uz od zaciatku tehu si prajem toto

dianka3
25. sep 2011

@henrieta44 inac mne minuly tyzden zomrela moja babka ☹ a ja som ani nebola na pohrebe ☹ Ale moja mama mi tam zakazala ist lebo vraj tehotne nesmu chodit na pohreb. Je to pravda? ci len povera? 😕

ajvetka
25. sep 2011

Mne zomrela vcera babka, bola uz dost stara, lezala, bola na hadickach uz asi mesiac, rychlo sa jej zdravie zhorsovalo, nechodila som za nou tam.... Aj tatino mi povedal, nech za nou nechodim. No a vcera boli za nou, ze uz vobec nereagovala, ze uz je s nou zle, oblicky jej odchadzali. Doma som este mm hovorila, ze mam z toho depku a zrazu dosiel tatino, ze babka zomrela. 😢 Ale pametam si ju ako vecne usmiatu a mam na nu velmi pekne spomienky. A dnes sme isli autom a mali sme havarku. Nastastie sa nam nic nestalo. Ale u nas to je tak, ze ked to sere, tak sa sere vsetko. A vzdy ked som bola tehotna, niekto mi zomrel ☹ No a v novembri som si vestila parkrat a vzdy mi vislo, ze otehotniem a smrt blizkeho ☹ Najhorsie ze neviem plakat ani pred manzelom, tak to drzim v sebe a nemam to ako dostat zo seba ten smutok, aj nervy

charlottte
25. sep 2011

@sonicka07 ako ja by som bola rada tiež skôr, ale nie moc 🙂 ale zas prenášať nechcem, to by mi pomaly ubiehalo 🙂) no veru budem na teba myslieť...a ako sa bude malinký volať?

lianka7
25. sep 2011

@dianka3 Ahoj moja,no mne pred 3 tyzdnami zomrel stary ocko a tiez sa u nas "traduje",ze tehulky na pohreb nechodia...ale my so sestrou sme to nemohli dodrzat...Obe v 7.mesiaci sme sa isli rozlucit s nasim najdrahsim...vyrastali sme s nim spolu v jednom dome,pomahal nam a citila som,ze musim!Samozrejme ku truhle sme nesli,ale mala som srdiecko na mieste,ze som sa prisla naposledy rozlucit s clovekom,ktory si to od nas rozhodne zasluzil...a obe sme to zvladli...
@ajvetka Ach moja,na teba sa tiez nalepilo-uprimnu sustrast a vela sil!Hlavne pozor na seba!!!!!!

lenka1108
25. sep 2011

@luci66 hlavicku ma na pravej strane hore , ritku dole a citim hlavne vystieranie noziciek na lavej strane a vypucanie hlavicky na pravo. 😉

dianka3
25. sep 2011

@lianka7 jaj , no zase ja som z mojov babkou uz nebola dlho v kontakte lebo ona bola aj namna urazena ze cakam dalsie dieta a aj to ze manzel je bez prace a koli tomu sa somnou nebavila 😒 ale ajtak som ju mala rada,ale kedze som aj narizikovom a ja by som musela cestovat zo stredneho slovenska na vychodne tak aj to bola dalsia vec pre ktoru som sa bala ist. Ale mama mi povedala vsetky pribehy co sa stali aj u nas v rodine ked tehulky boli na pohrebe a dietatko po narodeni zomrelo, potom aj mamininej svagrinej ked zomrela dcerka a jaj znama co cakala dvojicky ju drzala v naruci tak jej tiez dvojcatka zomreli po porode.A stalo sa aj mojej spoluziacke ked bola na pohrebe sice uz neviem komu ale den pred terminom uz necitila pohybi a ked dosli do nemocky tak povedali ze jej mala sa zadusila pupocnikovou snurov ☹ tak odvtedy nejdem pre istotu, strach o moje nenarodene dietatko mi proste nedovolil

karap
25. sep 2011

@dianka3 ja som bola na pohrebe mojej babky v 7mt a nic sa nestalo.[cakala som druhe dieta]To su len povery.Moja svokra mi zase prizvukuje,ze sa nesmiem pozerat na skaredych ludi,ze to ,,mala chyti od nich,, Na jarmoku bol jeden pan zo zohavenou tvarou,mal nejaky nador,ci co a ja som sa na neho pozrela,no nie preto,ze som bola zvedava,len mi padol do zorneho uhla,ked som isla okolo neho.Svokra bola hned hotova,ze to nesmiem!To je podla mna tiez somarina 😉
A uz sa tu zacinaju omielat porody,ze ako by sme to uz chceli vsetky mat za sebou,no este par tyzdnov to musime vydrzat,nech sa tym nasim pokladikom pekne vyvynu plucka.Uz to nepotrva dlho,vydrzime 😀

dianka3
25. sep 2011

@karap no zas ako komu,chapes ak by sa to aj tebe stalo zacala by si tomu verit 😖 no a zase ja neverim takym poveram ked uvydis ciernu macku mas nestastie. Ku nam chodi stale susedova cierna macka sa nazrat a je cela cierna a dokonca si teraz vodi aj svoje dve ciern macence a zivot ide dalej, bez toho ci sa mi nieco podari abo nie.Je to aj asi o psychike ze ked tomu veris tak to aj tak bude alebo sa stane , no ale tehotenstvo a pohreb zatym rozhodne si stojim ze nie! fakt strach mi nedovoli a ako sa vravi strach je mocny carodej 😝
Ano aj mne to svokra raz spominala ze mam pozeraz len na peknych ludi aby aj moje dieta bolo krasne, ale je to somarina, dieta bude vyzerat tak ako ma lebo je to geneticky dane jeho vyzor a tym ze budes kukat len na krasnych ludi mu k tomu nijako neprispejes 😀 To aby som sa podla slov mojej svokry odstahovala do Hollywoodu a cumela tam v kuse na krasnych hercov a herecky 😀

zvedava17p
25. sep 2011

@dianka3 aj mne zomrel svokor koncom jula a bola som na pohrebe a aj svagrina tiez tehotna .....a tiez sme ani jedna nesli k otvorenej truhle

dianka3
25. sep 2011

@zvedava17p a ako ste teda boli? vydeli ste ho jak davaju do zeme ci ako? a ze? predsa len k tej truhle ani nejdes bo strach nedovoli.Dokonca mi mama vravela ze ked mrtvemu posepkas do ucha aby ta vzal zo sebou tak sa to splni 😕

zvedava17p
25. sep 2011

@dianka3 boli sme na celom obrade, akurat sme sa neboli s nim rozlucit ked bol pred obradom vystaveny v otvorenej truhle, ale v tej miestnosti sme boli a aj potom.... a na taketo zle veci netreba mysliet, potom si ich privodis...ja som sa skor bala ako to psychicky zvladnem a ci mi ten stres neuskodi...a naozaj mi to dalo dost zabrat...takze skor tohto by som sa bala a toho cestovania

dianka3
25. sep 2011

@zvedava17p no a to je dalsi problem kedze mam skrateny krcok na minimum tak cestovanie by len zhorsilo

balumi
25. sep 2011

@moka066 tasku este zbalenu nemam, ale veci do nej mam uz kupene....uz to len nahadzat dovnutra. vraj je este dobry termofor na uvolnenie bolesti v krizoch...tak mozno este to dokupim a nejaky ten lieh na baby pupcek. uz sa zacinam poriadne bat, babo je stale hlavou hore, tak uvidime ako nakoniec dopadneme.
citim sa uz vselijako, tu pichne, tam zaboli, neviem ci ma boli mechur alebo maly do neho kope🙂 zajtra nastupujem na md, tak zacinam uz aj prat 🙂) ides si niekoho zazmluvnit?

zvedava17p
25. sep 2011

@dianka3 tak potom kvoli tomuto nechod...aj ja som po tomto prvy krat citila bolesti a tvrdnutie brucha, z toho vypatia

majoslava
25. sep 2011

@leslyelee jéé... tá je nádherná 🙂 gratulujem!!!! je úžasná.... prajem všetúčko len to najlepšie...hlavne veľa zdravíčka 🙂

henrieta44
25. sep 2011

bože baby teraz ste mi normálne nahnali strach, bola som rozhodnutá že mu pôjdem na pohreb ale teraz mám norálne strach, aby sa náhodou niečo nestalo, nie som síce neviem ako poverčivá ale fakt sa teraz bojím, asi radšej ostanem doma a zapálim za neho sviečku,

lenkalienka25
25. sep 2011

@dianka3 cey aku kalkulacku sa to da takto presne vzpocitat aj tie dni<dakujem

mysti
25. sep 2011

Ahojte baby, my sme boli dnes na citnorine trochu poriadit hroby, kedze bolo krasne. Je to taky maly cintorinik "na vrchoch" vyrastal tam moj starky, ktory tam ma rodicov, je tam asi len 15 hrobov. Niekedy bol velymi zanedbany, ale mame tradiciu, ze kazdy rok takto v septembri ked je este pekne to tam ideme poriadit, pokosit aj dookola, viem ze je to mozno morbidne, ale stale to vyzera dobre a hlavne som bola rada, ze som bola cely den dnes s manzelom a mojimi rodicmi. Je tam inak krasne, krasna priroda...Aj maly bol poslusny, vedel, ze je to dolezite, tak len sem tam sa prevratil, aby som vedela, ze je "s nami" 😀
Zajtra pride mamka, ideme vypratavat detslu izbu, vsetko, co sa nam tam nazbieralo a ked pride manzel z prace, tak zacne malovat, povedal, ze by chcel kazdy den aspon jednu stenu, lebo to treba malovat 2x.
A ma cas do stvrtku, lebo ide asi do Skalice na vino, teda spracovat hrozno na vino a pride len v nedelu, tak som sama doma. Ale zavolam segru a pojdem k nasim asi na jednu noc, takze to prezijem, aj ked mi bude chybat ☹ ale to je uz posledny jeho vylet odo mna 😉

gab
25. sep 2011

mojmu manzelovi zomrela v juli mama, na pohrebe som bola, truhla bola zatvorena a ked ju davali do zeme, tak som sa nepozerala.Mne tiez hovorili, ze by bolo nevhodne ist na pohreb, ale ja som jednoducho citila, ze v takej chvili ma najviac potrebuje moj manzel a ze budem pri nom....... inak, nezabudajte dievcata, ze cakame skorpionov a to su silne a odolne znamenia............