icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

drobcek801
27. sep 2011

@blackrose no tak to by bolo super,do tretice,snad 😉

zlamal.i
27. sep 2011

@jaruska7 v obchode neviem ja som kupovala vo specialnom obchode kde maju bio vyzivu ale maju aj v lekarni.stoji do 1eur. 😉

karap
27. sep 2011

@drobcek801 citam,ze uz mas za sebou 3 tehotenstva[a porody]Ako si na tom teraz?Ja som tyzden za Tebou a ako ,,tretiacka,, som uz cakala,ze mi mala klesne dole.No stale mam brucho dost vysoko 😲 Ked sa mala zaprie nohami do rebier,tak naraza dolu hlavou a vtedy ma boli cely spodok,no inak je ozaj este vysoko...Sa cudujem tomu.Ze by som mala take ,,silne svaly,, a tie ju drzia hore? 😀
@zlamal.i lanove semienka pomahaju vyvvarat viac hlienu v posve?Tak to sa im musim vyhnut veeelkym oblukom,lebo ja mam hlienu aj na rozdavanie 😀 😀

woman04
27. sep 2011

...včera sme boli na prietokoch..všetko ok..pýtala som sa aj ,či to vyzerá na prirodzený pôrod..vraj ,nie je prekážka,tak sa teším,lebo niekto tu písal,že kvôli veku indikujú Cs...máme 1550g ,stále sme dolu hlavičkou a riťulou na pravo 🙂..niekedy mám pocit ,že nacvičuje do ČS má talent,ale už sa nepretáča 🙂
..od 3,10, sme na materskej,keďže som PN,tak 8 týždňov skôr...

..epidurál voľakedy nebol,takže nemám skúsenosti..ani teraz neuvažujem... 😉

@perlaoceanu ..bábo sa môže otočiť aj hodinu pred pôrodom..vraj pomáha cvičiť na fitlopte a chodiť...a babské reči neoverené,vraj jesť zmrzlinu,že detičky nemajú radi zimu na hlavičku..🙂

..práve odišiel parketár,dali sme brúsiť a lakovať,tak už len týždeň počkať ,vymaľovať a snáď to postíhame 🙂

..s potešením som konečne pozrela,čo mi kamarátky nanosili oblečko a tuším ani nič nemusím kupovať,možno nejaké pre radosť..aj lehátko máme..iba kočík stále vyberáme..ale asi vyhrá Mutsy transporter...🙂

zlamal.i
27. sep 2011

@perlaoceanu dnes som sa v poradni pytala doktora ,ze kedy sa ma babo otocit dole hlavickou.povedal ze je to individualne ze staci aj tyzden pred porodom,takze sa nemusis sa bat,este to stihate 🙂

dena
27. sep 2011

@mackoxxx ja som taku tiez mavala 😎 ale mozem ta potesit, po druhom porode sa mi to upravilo 😉 nevravim ze uz ziadnu nemavam, ale zriedka a nie az tak intenzivnu...uz aj malokedy pri nej zvraciam...
kedze viem co migrena je, z celeho srdca ti prajem aby ti to po tomto porode preslo minimalne aspon tak, ako mne 😉

zlamal.i
27. sep 2011

@karap ja sa tiez nemozem stazovat na nedostatok hlienu 😉 ale zapcha spojena s hemoroidami mi inu moznost neda 🙂

mackoxxx
27. sep 2011

@dena Si ma potešila 🙂 🙂 🙂 🙂

drobcek801
27. sep 2011

@karap teraz som na tom tak,ze uz by som to najradsej mala za sebou 😀 ale ked este mame cas 😉
aj mne sa zda,ze je malinke este velmi vysoko,ale niekedy ma aj strasne tlaci dole,tak neviem ci je naozaj take velke,alebo sa len tak roztahuje 🙂
5.10. ma caka ster,ultrazvuk a krv a dufam,ze sa neotvaram,kedze ani pri malej som nevedela,kedy som sa vlastne zacala 😉 no a nato hned ozvi a tie moje strasidelne prietoky,ak toto vsetko bude ok,tak uz len porodit 😀 😉 uz keby sme to mali stastlivo za sebou a bol december 😉

luci66
27. sep 2011

@perlaoceanu Ahoj, ja som sice pozadu s tyzdnami ako ty, ale moja mala je tiez opacne. Cize tiez sa obavam,ze sa neotoci. Ale zevraj sa mozu otocit aj v 37tt, dokonca aj neskor tak ostava nam len dufam a mozno nejake tie cviky...

luci66
27. sep 2011

@veronika1417 Aj ja tak frflem, lebo stale minam a manzel sa len za hlavu chyta. A to este nevie,ze som si vcera objednala poporodny vankus 🙂

luci66
27. sep 2011

@drobcek801 Ked spominas sny, mne sa sniva v poslednej dobe,ze uz je mala na svete a tuto noc som ju akurat prebalovala a kupala 🙂 Uz sa neviem dockat, ale teda nechcem nic urychlit, len sa tesim.

drobcek801
27. sep 2011

@luci66 jeeeeej,teda mas krasne sny 😉
aj ja chcem 😉

kaia
27. sep 2011

@luci66, tak tomu sa hovori 'virtualna prax' 😉

karap
27. sep 2011

@luci66 len sa tes 😀 bude to krasne,uvidis.Zavidim vsetkym babam,ktore cakaju prve dietatko.Budete mat nan cas,budete sa mozt venovat naplno len jemu....My,viacnasobne matky to uz az tak happy prezivat nebudeme 😀 kedze budeme mat na starosti dalsie deti...No samozrejme,ze sa aj tak na babatko tesim 🙂

kaia
27. sep 2011

@karap, ale co sa bojis, Tvoji su uz velki, pomozu Ti 😉. Radsej tri ako jedinacik 😀

drobcek801
27. sep 2011

@karap no pravdupovediac,ja som prve mesiace preplakal dni aj noce,ked som sa dozvedela,ze som tehu,ale ked som to malinke stvorenie zacala citit,tak sa to tak krasne zlievalo do radosti,teraz sa uz nemozem dockat,aj ked je pravda,ze uz sa mu nebudem moct venovat,tak ako prvorodenemu 😉
a ked pocuvam,ake maju zeny v dnesnej dobe problemi s otehotnenim,tak dakujem panu bohu za moje deticky 😉
Bože ďakujem 🙂

atima
27. sep 2011

som doma s poradne a mala je v priečnej polohe 😒 , od prveho som už na materskej. inač už chodie na poradne do nemocnice? alebo až do konca k svojmu lekárovi?

atima
27. sep 2011

som doma z poradne a mala je v priečnej polohe 😒 , od prveho som už na materskej. inač už chodie na poradne do nemocnice? alebo až do konca k svojmu lekárovi?

kaia
27. sep 2011

@atima, standartne sa chodi do poradne (nemocnice) az posledny mesiac tj. od 36 tyzdna tt.

luci66
27. sep 2011

@kaia Ja by som chcela tiez tak za 2 roky druhe, ale uvidime ako to pojde...

kaia
27. sep 2011

@luci66, my sme chceli dvojrocny rozdiel a dokonca aj parik, podarilo sa 🙂, este verim, ze to aj dobre pojde 😎

karap
27. sep 2011

@drobcek801 ja som tretie chcela,no po 2 tyzdnoch ,,nahody,, som si to rozmyslela.No tie 2 tyzdne nam na splodenie malej stacili 😠 Tiez som plakala a dufala,ze snad potratim a ,,zbavim sa toho,,no neskor ma to preslo.No a teraz....momentalne sme na tom strasidelne zle financne,takze sa zase na malu vobec netesim 😢
No snazim sa mysliet pozitivne,aby sa mi tieto moje ,,nalady,, nevypomstili....Len aby bola mala zdrava.

drobcek801
27. sep 2011

@karap no ved to pri dvoch deturencoch vychovas aj tretie,len aby boli zdrave 😉

harper
27. sep 2011

My sme najprv druhe neplanovali, byvali sme v trojizbovom byte na tretom poschodi bez vytahu a pri predstave ze sa tam za nejakych desat rokov budeme tlacit styria a ak by to bol nahodou chlapec ako by sme im rozdelili izbu aby mali kazdy sukromie. Ale sme sa prestahovali do rodinneho domu, kde mame pat izieb, tak sme si povedali ze preco nie, naplanovali, zacali platit dnp a v podstate hned ako sme zacali skusat to aj na rozdiel od prveho razu, kedy nam trvalo skoro tristvrte roka kym sa to podarilo 🙂
Este mam otazku - myslite ze som normalna - dnes ked som prisla k rodicom pre malu mi zo slzami v ociach povedali ze ich susedom zrazilo psa a ten to neprezil a ja odvtedy co si na to zmyslim stale revem. Teda poznam tich ludi, nastahovali sa tam v maji tohto roku a odvtedy som poznala aj tu fenku - bol to taky mily trojrocny kokrspaniel.

karap
27. sep 2011

@harper to su hormony 🙂 Ja som tiez taka urevana,no v poslednej dobe revem skor od jedu,stresu a podvecer,ked som uz velmi unavena zjapem po vsetkych jak sialena 😀 Asi to ma na svedomi unava.Fakt uz mam tohoto tehotenstva plne zuby.....

perlaoceanu
27. sep 2011

@zlamal.i no ved uvidime, Mne dnes doky povedal, ze mam prist o dva tyzdne na kontrolu a ak sa dovtedy mala neotoci, tak mi spravia predoperačné vyšetrenia na cisarsky, kedze som prvorodicka.

lucka33
27. sep 2011

Ahojte, vy ste toho dnes popísali, nestíham to ani prečítať 😉 My sme boli celé poobedie vonku.
@perlaoceanu mne sa malá otočila až v 36tt, a to v 30tt už bola dole hlavičkou, potom sa dala priečne a nakoniec išla dolu hlavičkou 😉 TAkže fakt baby píšu správne, že dieťatko sa aj v deň pôrodu môže otočiť 😉

mysti
27. sep 2011

Baby, pocuvajte, nebudete kupovat drobcm spaci vak? mne sa velmi paci a velmi nad nim rozmyslam, pripada mi velmi prakticky, co poviete?

dena
27. sep 2011

@mysti ja som ho uz kupila 🙂