Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@zvedava17p joooj sa mas, ja musikm kupovat vsetko 😒 skoda, ze som nevystihla tu akciu v Tescu som si nevsimla 😒
@zvedava17p no tak ved uvidime bolo by fajn keby to na nich zabralo 😀
@nelicefo ako nerozumiem? idem precitat cely ten link co si dala 😲
@veronika1417 Dianka3 je podvodníčka,vymýšla si tu a klame. 😠 raz je tak a raz onak 😠
@dominika_sk ahoj, ten paper sme vcera riesili,, ano treba to odniest na SP.. ale moye to odniest aj manzel, ked je tam...
co sa tyka tych poslickov, hej nejak tak to vyzera...ja tiez od vcera uvazujem co ide byt dalej, dnes mam pocit, ze mi zacina odchadzat zatka, aj mala je nejaka kludna dnes...len chvilku mala stikutku a potom sa ponatahovala ale cusi od rana a to ma zvykne "vykopat" 😀 z postele uz o siedmej, dnes som do deviatej spala... no neviem co ide byt, aj ja som taka malatna daka...a pritom je lrasne, kamoska ma volala do mesta na prechadzku, no doslova nemam odvahu...
@monculik5 Ahojte dievčence, toto som našla: (Nie je to moje ja som vydatá a neriešila som to).
Pri nezosobášených rodičoch sú v zásade dve možnosti - buď sa to súhlasné vyjadrenie na matrike vybaví už pred odchodom do pôrodnice - čo je ľahšie, lebo dieťatko je ešte v brušku, netreba sa oň extra starať a do pôrodnice už ideš s papiermi, na základe ktorých ti meno otca rovno zapíšu do rodného listu.
Ak si toto nevybavíš vopred, tak dostáva dieťatko priezvisko po matke, to viem z osobnej skúsenosti celkom určite. V takom prípade musíš ísť na matriku s otcom dieťaťa, podpísať ten súhlas a následne ti vystavia nový rodný list. Táto alternatíva je horšia už aj kvôli tomu, že k takémuto kroku zväčša prichádza zopár týždňov po narodení dieťatka - a vtedy už má aj kartičku poistenca, zavedenú zdravotnú kartu u detského lekára,..... toto všetko na matkine priezvisko a keď sa urobí tá zmena na otcove, tak všetky tieto veci je treba meniť - v tom je veľa tých vybavovačiek.
Takže - šup na matriku ešte kým je čas, vybaviť papier (len jeden) hneď teraz a všetko ostatné je už bez problémov.
@monculik5 ja ked som rodila bianku pred 4mi rokmi, tak sme nic take nevybavovali..v porodnici mala moje priezvisko a potom porodnica vypisovala papiere na matriku tam sa ma spytala, ake bude priezvisko na RL, to zapisala... a ked sa to nieslo na matriku, matrikarka sa spytala priatela, ci suhlasi s tym, aby mala bianka jeho priezvisko a vypisala rodny list...myslim ze podpisoval nejaky suhlas, ale ziadne vybavovacky predtym...len ked sa vybavoval RL..
@monculik5 ja som slobodná ale mám papier že žijeme ako druh a družka už 13r.. ... a pri narodení som nemala žiadny papier a malá sa volala po mne a otec tam bol uvedený lebo na príme sa vypisuje kopec papierov teda aspoň u nás to tak funguje a potom keď sa malá narodila išli sme na matriku spolu s priateľom a tam malej zapísali jeho priezvisko takže sa volala iba 7 dní po mne ... teraz to spravím tak isto lebo po pôrode aj tak budem musieť ísť na matriku ale ešte si skúsim zobrať do nemocky prefotený papier že žijeme spolu ako druh a družka a možno sa moje dieťa bude potom volať hneď po tatinovi 🙂 ale na tých pár dní si myslím že to je jedno či po mne alebo po ňom 🙂
@veronika1417 ja taku skusenost mam, doktori si na tituli hrozne potrpia...teda cest vynimkam, aby som im vsetkym nekrivdila 😉
ahojte dievčatá, ako sa dnes mávate , ja ešte stále liečim Leonarda už 2tt má hlieny ale už je to skoro ok tak sa teším...no ja sa necítim 100%, už ma to bruško moc ťaží a stále sa neviem ani poriadne napapať. v noci ma bolieva bruško ledva sa viem otočiť na bok a aj cez deň to neni nič moc.
@dominika_sk , keď ti poviem, že ja musím po pôrode vybavovať malej priezvisko aby nebola /ová/ lebo nemáme slovenské tak mám dosť, a to aj ja keď som sa vydávala najprv ma oddali ako /ová/ a potom som musela podpísať papier, že /ová/ nie.
Ja som už matersku poslala do práce aj som si pozastavila rodičovský príspevok, ale ako poznám moju super šefku možno mi dojdu 3 materske naraz , lebo ona ma problém s podpisom 😠
@veronika1417 a naozaj mam fajn kamosky, vela veci mi doniesli, ani neviem ci to maly vsetko ponosi 🙂)))
@stefie ahoj kočka , ja som bola včera v IKEI a poviem ti, že som mala problém s chodením nebolo mi dobre a musím chodiť úplne pomalinky 😒 musela som tam ísť na WC a poviem ti to teplo čo tam je som sa bála, že tam porodím.
@zvedava17p ja som uz tolko zavreta doma, ze uz nemam ani kontatk s mojimi ludmi navyse vsetko je to este bezdetne 🙂 musim ich nahnat 😀
@dominika_sk u nás sa pri narodení žiadny poplatok neplatí lebo tam vystavujú rodný list poplatok sa platí IBA pri zmene rodného listu 🙂
akože, mne sa ta dianka zdala podozriva, ale nechcela som to tu pisať...
@veronika1417 a ja som zase ta co je posledna tehotna, niektore uz stihli mat dve deti kym sa nam postastilo...ale hlavne je, ze uz budeme o chvilu mat pokladik doma 🙂))) ...moj manzel uz ma take plany co s nim vsetko bude robit, ze neviem ci to vsetko budu stihat 😀
@10linduska10 no veď o to ide,že ak chceš dať meno po priatelovi a nie ste zobrati,a ak nemaš ten papier z matriky, napišu do rl tvoje priezvisko, lebo taky papier ti vystavia v porodnici. a keď to priezvisko chceš zmeniť na priatelove, potom zaplatiš ten poplatok, lebo sa to berie ako dobrovolna zmena priezviska.
@monculik5 ale v nemocnici nezáleží na tom či súhlasí alebo nie automaticky keď ho tam udáš tak ti ho tam napíšu to len na matriku budeš musieť ísť s ním lebo bez neho by si to nevybavila ja to viem podla seba už som si tým prešla 🙂 a za tie roky sa to určite nepomenilo
@stellamiapiccola nooo, aj ja som bola vcera v meste peso, presla som cca 500m okruh potom motkanie sa okolo sporaka a potom som uz ani nevladala nabrat papat...vies co je to, posediacky naberat gulas s knedlou? 😀 😀 na smiech...potom som sadla na chvilku na loptu, ale ani neviem ci som si pomohla, alebo ublizila...bo krize ma boliet prestali, ale tlaky mam zospodu riadne...a plus vravim, malinka je pokojna, ten hlien s krvou, no bohvie ci to nebola zatka naozaj...
@zvedava17p jeeej to je krasne! 😀 ten moj si zase nevie predstavit co bude robit s babou ☹
chi chi 😀 😀 😀 ja som vedela ze neblbnem za tu dianku...este som sa aj do IP pozrela, kedy to bolo, aby som neklamala, koncom juna som to tu riesila, ze sa mi nevidi 😀 😀 😀 pamatate? tiez sa mi videlo, ze nejake bludy tu pisala, ze mi to nesedelo... 😀 😀 😀
@veronika1417 moj muz chcel strasne dievcatko, ale fakt neskutocne....ale uz mu je to jedno, hlavne aby bol zdravy a stastny...neboj, poznam vela chlapov co chceli chlapca, lebo sak chlap robi chlapa, ale dievcatka ich viac zobrali za srdce a su ich maznacikovia 😉
@veronika1417 Čo bude robiť? Omotá si ho malá princezná okolo prsta hneď ako sa narodí a bude okolo nej behať ako zajačik. Naša je tiež tatikova 🙂 🙂 🙂 .

Kočky,prepáčte že sa sem montujem,ale máte tu čierneho pasažiera.
Však @dianka3 ?? 😠
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/chceme-dievcatko/