Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Ahojte včera sme boli na poradni tak je všetko v poriadku a máme 2000gramov 😉
@majoslava heh.. ja som tiež od 5tej hore..... 🙂 sme si tu mohli dat randoše 😀
kokos to bola noc.inak ahojte kocky... mala som tak zivy sen.snivalo sa mi ako som sama isla z ovazskej pesi do tn do porodnice.uz bez brucha.prisla som tam a cakala na chodbe.zrazu som zbadala z okna ako ide moj mm s malou za rukua mal perinku v ruke. potom som zrazu bola na nejakom stole a tam mi moj mm povedal ze gratulujem mame syna.bol krasny.mal cierne vlasky trochu sikme ocka a bol sneducky... ina kombinacia.a potom ze mi dali nejaku tabletku a pvedali ze po nej pustaju v den produ domou. a tak sme sli domou.a hned mi slo mlieko lebo po ceste naspat som uz riadne kojila. ach a potom ma zobudila mama telefonom.... neviem ci je dobre ked sa mi sniva o malom a aj ho vidim.nieje to trapenie??? musela som hodit sprchu aby som sa trosku prebrala...
Pekne rano, uuuuh ake burlive sny mate 😀 Ja som rada, ked sa mi vobec podari zaspat, nakolko prerabame spalnu, "spavam" teraz na takej nepodarenej pohovke v obyvke, cela som dolamana 😖
Baby, zmenim trochu temu - NAUSNICE pre babatka - mate uz kupene? kedy planujete dat ich nastrelit alebo prepichnut uska?? Ja uvazujem o prepichnuti chirurgickou ihlou u pediatra, vzhladom na to, co vsetko som sa dopocula a precitala si, pripada mi to ako najrozumnejsie riesenie pre novorodeniatko...a aj v rodine mame u dievcatiek iba dobre skusenosti s prepichovanim usiek od novorodenca do 3mesiacov zivota babatka..co myslite?
@dominika_sk Huraa,podarilo sa nam vcera v Tescu kupit ten overalik,kupili sme bezovy,na 3-6 mesiacov-je kráasny 🙂 🙂 🙂
Ahojte dievčence. Krásny slnečný deň prajem. U nás také ticho ☹ . Princezná išla na výlet a príde až večer. ☹
@kiribaby O tom som teraz nedávno čítala článok. Skúsim pohľadať a dám ho tu. Ak by som to zhrnula: tak tam bolo, že sa nemá príliš skoro (drobček nemá ešte OK imunitu) ale ani dlho čakať aby si potom nemohlo škrabkať.
@majoslava Ahoj, ja som mala tak 75D predtym a teraz som si kupila 75E, kedze je bavlnena bez vystuze tak to staci. Ale tvoj obvod zo 75 na 85 sa mi zda az nejaky moc velky, aby ti nebola volna zospodu. Ale ty vies najlepsie 🙂 . Si odmeraj obvod pod prsiami a uvidis a kosik je najlepsie vyskusat v nejakom obchode a mas...Inak tie dojcenske podprdy sa mi zdaju jak ucinna antikoncepcia na muzov 😀 vobec sa mi nepacia
Ahojte baby, my sme boli vcera u znamych, prisli sme domov len o pol druhej rano (esteze znamy byvaju len o cinziak nizsie 😀 ), ale sme sa kus odreagovali. Preto som dnes vstavala len o pol deviatej, co sa mi uz davno nestalo. Zachvilu idem zehlit a poobede ideme k nasim, ocino ide malovat strechu, tak mu ide muz pomoct.
Musim sa Vam vyzalovat...netyka sa to ani tak mna ako mojej mamky. Zhruba pred rokom prisla o pracu (aby som to uviedla na spravnu mieru - firma, v ktorej pracovala ukoncila cinnost, takze prislo tam o pracu vela ludi), potom bola rok na "podpore", na ktoru mala narok. Medzi tym si stale nieco hladala, zacala sa ucit nemcinu, ze ked uz inak nebude, ze na nejaky cas bude chodit aj opatrovat. Lenze zatial stale nic a mamka dostala tento mesiac posledne peniazky...uz nedostane nic, lebo z ocovho platu im vyjde minimum (a to ma plat len cca 500€) a to mam doma este segru, ktora teraz maturuje. U nich doma je strasna atmosfera, viete si predstavit, ked rodina pride o jeden prijem... ☹ Mamka ma pritom len 48 rokov a robila asistentku riaditela. Oco ked ma slabu chvilku jej vyhadzuje na oci, ze nezaraba, ze im to nevyjde, segra ide mat stuzkovu, matury...
Mamke je to strasne luto, a vyplace sa stale len ked pride ku mne, Chuda, vcera mi aj povedala, ze uz si povedala, ze predomnou plakat nebude, ale ze sa neda, ze u mna sa vie uvolnit a vsetko to z nej spadne...
A viete si predstavit, ked zacne s takym, ze idem mat drobca a ona mi nic pre neho nekupila (co akoze nie je pravda, pokupila mi par veciciek), ze ju to strasne mrzi a potom placem aj ja...
Prepacte, ze Vam to tu pisem, ale potrebovala som sa vyzalovat, lebo mi je velmi tazko, ked vidim, ze sa trapi a aka je u nich atmosfera....
☹ 😢 ☹
Neviete mi niektora poradit nejaku agenturu, co sprostredkuju opatrovanie? Ja by som bola nerada, aby isla von, ale co uz spravi.... ☹
Ach baby, je mi tak strasne tazko pri srdci, ze si to neviete ani predstavit... ☹ 😢
@mysti Ahoj moja, to ma mrzi, mali sme podobnu situaciu s otcom, prisiel o pracu ako 54rocny pred pol rokom, ale podarilo sa mu teraz zohnat (samoska cez znameho, ved jak inak v tejto dobe zial) tak aspon nieco aj ked to platovo nebude extra. Ale moja teta robi uz 3roky v Rakusku oficialne cez agenturu, stara sa o babku, chodi na 2tyzdnovky, s agenturou je velmi spokojna, spytam sa jej ako sa volaju a napisem ti nazov..Drz im palce
ahojte... ja som mala celkom kludnu noc...
...vcera sme mali stretavku po dvadsiatich rokoch zo skoly 😕 to je ale doba 😎 ale uz davno som sa tak dobre nezabavila a moje brusko bolo hladkane z kazdej strany 🙂
ja som si kúpila jednu lacnejšiu tehotenskú podprsenku asi pred mesiacom a jednu som mala takú športovú. no ale asi týždeň nenosím žiadnu, lebo keď ma začalo malé kopať do rebier, tak som mala až slzy v očiach. takto sa najlepšie cítim. ale predavačka v obchode mi odporučila aby som počkala s kúpou podprsenky až do ukončenia 8.mesiaca. nosila som veľkosť 75 C a keď som si skúšala tak by mi vyhovalo veľkosť 75 E až F.
@mysti ahoj moja... viem ako i je... u našich je to to isté mamka robí ale oco len na dohodu... prišlo euro a zamestnávateľ všetkých prepustil ☹ tak robí kde sa dá... teraz je v Taliansku na zbere a v lete bol na pretrhávke aby mi mohli nakúpiť výbavičku pre malého.... skús kuknúť toto mám ju v priateľoch že je z RS... https://www.facebook.com/opatrovatelky.nemecko
@palinkova87 ja som okolo šiestej zaspala a zobudila som sa len teraz... aj to len preto že mi sestra volala že sa im pokazila telka tak som mm poslala aby išiel k nim sa na to kuknúť...
@jaruska7 @zlamal.i uvazujem rovnako - cim skor, tym lepsie, ja sice nechcem v porodnici, skor 2-3tt po porode u pediatra. Ako babatko som bola tiez hned vyzdobena nausnickami a aka paradnica som na fotkach 😀
Inak Jaruska teraz si ma inspirovala tymi starymi nausnicami, mam tie svoje (zlate sosovicky) odlozene, mozno by sme tiez mohli dat najprv tie a az neskor kupit nove 🙂
@zlamal.i Pozrela som album, velmi dobry vyber, pacia sa mi, tiez pokukujem po kvetinkovych alebo srdieckovych so zirkonmi 😉
ahojte,na chvilku som si sem sadla,lebo od rana som na nohach a uz mi idu odpadnut 😖 Dnes mame tu oslavu dcerkinich narodenin,tak muz staval v zahrade altanok a fukal balony.....
Ja som navarila [gulas]urobila chlebicky,dala maso do marinady [budeme ho grilovat z klobaskami]nachystala chlieb...este musime vyniest stol a stolicky a oslava moze zacat.
Idem dat detom obed a maleho uspat.Keby si cez obed nepospal,bol by zly.A natiahnem sa k nemu,ved aj ja potrebujem odpocinok,nie? 😀
Potom hodim par fotiek tej mojej 4-rocnej slecny 🙂
@kiribaby dakujem dlho som vyberala.u nas to je tak ze nausnicky kupuje krstna,ale kedze je momentalne v londyne a pride az na vianoce tak ma poverila aby som si vybrala a kupila ake sa mi pacia 🙂 predpolkladam ze nasa mala bude mat pekne cierne vlasky ,po rodicoch tak som vybrala tieto aby pekne svietili na jej uskach 😉

@henrieta44 to je mi luto moja ☹ mne tatko presne pred dvoma tyzdnami zomrela babka ☹ tiez bola na iske asi cca 5 dni a potom bol koniec 😢 a ja som nemohla ist ani na pohreb 😔