icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

mysti
12. okt 2011

@majoslava vidis, je to o drzku, ja som sa uz zmierila s tym, ze kto bude mat sluzbu ma odrodi, ja si aj tak myslim, ze v danej chvili mi to bude aj tak jedno. A myslim, ze su vsetci odbornici tam, tak snad to dobre dopadne. Kedy ides na KTG zase? Ja zase v utorok, dufam, ze bude vsetko OK. A som rada, ze krpec je hlavickou dole. Citim ho aj ja ako kopka nozickami, natahuje do stran rucky, bohovsky je a hlavne puci zadocek 😀 Myslim, ze ho uz mam dost dole, lebo ho necitim nejako vysoko pod rebrami.
Buduci tyzden v utorok pasy+sono, stvrtok poradna, ach jaj, zacnu byt fakt nabite tieto posledne tyzdne 😀
Pocuj Majka, beries si do porodnice aj nejaky tanier? Mne doki povedal, aby som si zobrala nejaky.... 😀 sila, nooooo....
@broskilinka je to normalne, to mavam aj ja ked dlho chodim, len oddychuj, to prejde 🙂)))

denis006
12. okt 2011

@lenka1108
@dena
ďakujem dievčatá za cenné rady...asi dám švagrovej tieto dva obrázky a nech pochodí po obchodoch a na živo ešte omrkne a nech sa sama rozhodne...neviem ani koľko chce do krpčeka investovať....tá prvá je lacnejšia /najlacnejšiu som našla za 53 Eur/ a tá druhá stojí okolo 125 Eur...teda pekný rozdiel v cene😅

eviiinka
12. okt 2011

@dominika_sk mojenko ako ste dopadli ? dufam, ze ste v poriadku, myslim na vas, 🙂

eviiinka
12. okt 2011

dobre ranko kočky 🙂 tak včera sme mali strašný večer, neviem čo to bolo, ale ked sa malý hmiril, tak mi vystrelovala taka neskutočná bolesť do vnutornej strany stehien, ze som skoro vzdy padla na zem... ☹ neviem co to mohlo byt ?

janulkan
12. okt 2011

@tasiko ano, my uz sme dole hlavickou zase, nastastie mal len par dnovu otocku 😀
no inak niekde som citala, ze drobec sa otocil po odteceni plodovej vody, tak asi budes musiet byt pripravena na oba sposoby porodu, ale mozno ked sa zacnes otvarat a mala bude stale nozickami, tak ti spravia cisarsky. Ved zase uz to nie je tak daleko, zvladla si donosit babatko, zvladnes aj jeho prichod na svet 🙂 ja si vzdy hovorim, ze je to len jeden den bolesti, ktore zazijes tak 2-3x za zivot

slimme
12. okt 2011

@dena Ahoj, ja som ho zacala pit vcera, zatial jeden, lebo uz bol vecer, ano pije sa potom uz aj 3x denne, citala som aj diskusiu na koniku o piti tohto caju, je tam dost mamiciek, ktore tvrdia ze im velmi pomohol ale najdu sa aj take co tvrdia ze nie...no ale ved za to nic nedam, aspon sa donutim nieco pit🙂 moc mi nechutil tak som si do neho vymackala jednu mandarinku a osladila a v pohode...

woman04
12. okt 2011

@sekynka20 ...ja som bola minulý týždeň v stredu a tiež povedal,že o 3 týždne stačí,ak je všetko ok...

luci66
12. okt 2011

@moka066 Ano mali, take zakladne, pre babo akurat plienky a oblecko na odchod, lebo tam bude mat erarne a pre teba, kozmetiku, svoje pyzamo a zupan ak chces,dojcen.podprdu,vlozky, slapky do sprchy a toaletne potreby a samozrejme doklady (obvciansky, tehu knizka + sobasny list alebo potvrdenie otcovstva).

moka066
12. okt 2011

@luci66 no bo to som mala dilemu ze co pre maleho..bo niektore baby pisu ze odsavacku na mlieko,nieco na osetrenie pupceka a podobne veci..ktore si myslim ze by mali v porodnici poskytnut..a ten sobasny list staci kopia?

mymimi
12. okt 2011

@lerenard ahoj, ja idem na pásy do Bojníc 17. 10. o dvanástej. Žiadne objednávanie, nič, len tam mám nabehnúť na tretie poschodie do ambulancie... A rodiť prídeš normálne hore na oddelenie, neviem či treba na príjem v takej situácii. Asi ako budeš zvládať. 😉 Chceš aj epidurál? Lebo to som sa Gaža nepýtala, že kde to mám nahlásiť... Asi na pásoch sa zmienim.. 😀

mymimi
12. okt 2011

baby, práve mi prišlo vyjadrenie zo sociálnej poisťovne, vraj mám nárok na materský príspevok!!! super ja som nerátala, ale bola som v ochrannej lehote. Sa vytešujem, lebo som od februára nezamestnaná. Keby ma prepustili o deň neskôr, nárok by mi nevznikol 😎 .

dianka3
12. okt 2011

@tasiko Uff no ja som si pozerala papierik a mam tam napisane ze poloha KP -postavenie 1 Co to znamena? Dnes som sa pytala na poradni mojho dokiho a on povedal ze to je nic ze to ako je otocene ci zpredu alebo zozadu 😒 Tak som ostala v udivu 😕 Nic viac mi o tom nepovedal,len tolko ze ono sa to moze otocit, no napriek tomu mam v papieri napisane ze interne predop.vysetrenie cize mam ist este piatok na krv.Asi ked by nahodou mi hrozil cisarsky.A vcera ked som pisala jednej gynde cez web online tak napisala ze baby sa rodit ritou mozu ale chalani nie, neviem preco. Nikdo mi nic ine nevysvetlil 🙄

dianka3
12. okt 2011

@tasiko ale mne hrozi predcasny koli skracovania krcku no dnes ma nevysetril ako je na tom len zobral kultivacku.
A este nieco, doktor mi povedal ze ritou dole sa tak nasa panva a porodne steny tak neotvoria ako ked hlavickou nalieha na krcok, cize ako to potom robia? dufam ze nie kliestami ☹

veronika1417
12. okt 2011

@mymimi Ahoj a Ty si im pisala ze ci mas narok? alebo ako?

dena
12. okt 2011

@slimme ja som zvyknuta pit bylinkove caje a mne zas tento celkom chuti 😉 a to ci pomoze alebo nie to uvidime potom, aj ked neviem ci budeme moct jednoznacne povedat, ci nam pomohol tento caj k lepsiemu porodu 😉

mymimi
12. okt 2011

@veronika1417 ja som sa bola informovať na soc. poisťovni u nás v meste a nevedeli sa presne vyjadriť a tak mi poradili, že pre istotu si mám vypýtať od posledného zamestnávateľa potvrdenie o výške príjmov a to som poslala do Bratislavy na posúdenie. A odtiaľ mi dnes prišlo vyjadrenie.

lerenard
12. okt 2011

@mymimi ahoj🙂 akurat som sa prihlasila..epidural asi nie,ani doktora si nejdem zazmluvnovat,pride mi to dost penazi a hlavne som pocula ze su teraz fakt dobri doktori v bojniciach..ty chces niekoho konkretneho?
no ja vobec neviem,kedy je spravny cas toto riesit..a ci to riesit s Gazom alebo v nemocnici ked budu robit prietoky a pasy..prvorodicka🙂 a o tych pasoch ti povedal sam ci si sa pytala? a potom mas prist este k nemu na poradnu? asi sa k nemu chodi az do konca..akurat dufam ze uz ma bude objednavat castejsie ako raz za mesiac..ale to asi aj preto ze som nemala problemy..teraz sa aj tie vysetrenia nakopia🙂

veronika1417
12. okt 2011

@mymimi mohla by si mi prosim Ta poslat tu adresu kam si to posielala na posudenie? lebo ja som sa informovala len telefonicky ale pisomne mi nic neprislo no ja by som to rada mala aj na papieri

stellamiapiccola
12. okt 2011

ahoj dievčatá tak dnes total chaos nerváky ufff, od rána volám lekárom objednávam riešim lekár rieši , muža som stiahla z práce nech má má kto voziť no chaos. volala som na výsledky krvy a ma Dr.už objednal do nemocky na dáke dohodnutie s primárom Demečkom tak letím.

mymimi
12. okt 2011

@lerenard tie pásy mi povedal on.. a potom mám poradňu 21.-ho. Že vraj, teraz každé dva týždne do pôrodu. Epidurál chcem, no neviem, či mi ho dajú, lebo tam to moc neodporúčajú a robia drahoty - tak neviem, či sa zmilujú. Pôrodníka nezazmluvňujem, sú drahí ... veď ma niekto odrodí 😉 .

mymimi
12. okt 2011

@veronika1417 SP Bratislava, Záhradnícka 31, 829 02 Bratislava. / ústredňa tel. č. 02/ 502 62 111 🙂

slimme
12. okt 2011

@dena No presne to sa nedozvieme ci pomohol, ale to je jedno, uz len pre ten pocit🙂

mackoxxx
12. okt 2011

Ták a máme poradňu za sebou. Po včerajšej radosti nás hneď drobec schladil. Už je zase zadočkom. Takže dievčence môj fešák sa vykrúca jak na kolotoči.
31.8 sme boli KP postavenie I.
20. 9 naliehanie hlavičkou
28.9 znova KP
11.10 (včera) naliehanie hlavičkou
no a dnes sme už znova KP postavenie II. (neviem čo to znamená ale na fotke mám hlavičku s kolenom 😀)

Máme 2701 gr. a termín presunuli z 9.11 na 6.11. Vzhľadom k tomu, že sme k dnešnému dňu pribrali 7 kg. a drobec má skoro 3kg nechápem ako sa mu darí tak pretáčať (mámej dosť málo plodovej vody - ťažko sa Dr. robila fotka). No snáď sa ešte otočí dole hlavičkou.
No a zajtra ideme zas tak aspoň uvidím či sa pretočí alebo nie 🙂

Dali mi aj zoznam vecí do pôrodnice tak idem tašky ešte raz skontrolovať či niečo nechýba.

majoslava
12. okt 2011

@kukina79 môjmu sa dosť často štikútka 😀

milek
12. okt 2011

@mackoxxx Ja uvidím zajtra či sa náš mladenec rozhodol dat do spravnej polohy , strašne som zvedava lebo podla pohybov to fakt neviem určit, pred dvoma týždnami bol tiež KP.

mymimi
12. okt 2011

@mackoxxx aký špekulant!!! Vás necháva v neistote... 😎 😀

janulkan
12. okt 2011

@mackoxxx ste ako na kolotoci 😀 sa asi nevie rozhodnut co sa mu viac paci, neporodis ty este do 23.10., mas uz teraz vahaveho drobca 😉

blackrose
12. okt 2011

ahojte 🙂
mam otazku ohladom materskej...
tie co boli zamestnane, len odovzali tu ziadost zamestnavatelovi a uz nic viac ste nemuseli robit?? Ziadne prihlasenie do socialnej poistovne, ze ste na materskej? Nic sa uz neriesi??

jaruska7
12. okt 2011

ahojte. no ja neviem ako je moje malé otočené, lebo naposledy som bola na ultrazvuku 30tt (teda dokopy 3x za celé tehotenstvo), tak uvidim ako nás maličké prekvapí. Alebo sa to dozviem v nemocnici, kedže budúci týždeň chcem začať chodiť na poradňu už v nemocnici kde pôjdem rodiť. Dúfam, že tam sa dozviem viac informácii.
A zajtra je môj posledný pracovný deň, tak sa teším, že sa budem môcť maličkému venovať celý deň (spievať, rozprávať sa a hladkať môjho drobčeka kedy sa mi bude chcieť.)

lianka7
12. okt 2011

@blackrose Presne tak,matersku len odovzdas zamestnavatelovi,jeho povinnostou je ohlasit to socialnej poistovni.