Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@mymimi ved to aj ja vravim,ze ked tam budem uz mi bude sumafuk kto ma rodi len nech to mam za sebou🙂 tak sa zas o par dni minieme,ja mam poradnu 19ho.. aspon mi povies ako bolo v nenocnici..🙂dufam ze tam netreba moc cakat..
inak by som si sla rada omrknut porodnicu..vraj su na izbach po 2,co sa mi zda fajn..
@lianka7 som si myslela, len stale som z toho taka nervozna, ci este nieco netreba... aby za mna stat platil dochodkove... a ked som aj v 2. pilieri, ci to netreba nejako ohlasit...
@majoslava tak fajn, ze sa este drzis... a na kolko si otvorena?? ked vydrzis do buduceho tyzdna, tak je to uz uplne v pohode 🙂
@majoslava akurat tu bola kamoska, tak mi tiez hovorila, ze staci len pohar a pribor...som zvedava, ako nam to dopadne 🙂 sa aj tesim, ale uz aj bojim kus...kus viac... 😕 ale snad bude vsetko v pohode 🙂 aj ja uz buduci tyzden idem pobalit tasku, este mi treba nejake posledne vecicky podokupovat, ale to uz je len malickost. na 90% mam uz vsetko kupene, takze keby nahodou, tak uz by to bolo v pohode. Este odsavacku mam zajednanu u jednej baby tu a drobcovi tie postolky a jednu podrpdu na kojenie.
Majka, nevies, ci maju v Lienke aj taketo podprsenky? Musim tam zbehnut pozriet. Este mi treba aj klobuciky na bradavky pre istotu...
A zistila som baby,ze tie moje dutiny, to nebude z alergie, ale som nejaka chora. Vcera rano som vstala a mala som riadne cervene lica, co nezvyknem ja mavat. Nastastie horucku nemam, ale idem si dat polku paralenu, lebo ma zacina boliet hlava. Uvarim asi cajik s medikom a dnes bude relax.... 😒
@kiribaby no nemozem sa stazovat 😉 mam ju od 17r. a doteraz som s nou bola spokojna, byva oproti v baraku, kde som vyrastala. sama prekonala rakovinu prsnika, takze je dost starostliva a sa mi paci, ze nepretlaca ziadnu farmaceuticku firmu a vie sa pekne pohadat aj s poistovnami, ked po nej idu, ze ma moc vela ukonov... 😝 😀
len jedna velka skoda je, ze nechodi k porodom, hned by som bola kludnejsia.... 🙄
@majoslava vidis a ja som bola vcera v tescu v RS...ale pojdem este buduci tyzden, tak tie klobuciky niekde pohladam, az ich nebudu mat v Lienke. Ja som si radsej uz dohodla odsavacku tu s jednou babou, ved az nevyuzijem, predam, alebo necham pre druhe, clovek niekdy nevie 😀
A co si davas do nosa, alebo ake lieky? ci len cajik a tak?
čaute baby, som konečne doma 😎 uf, doma je len doma, aj keď ma tu čakal taky bordel 😠 že som zložila tašky v spalni a rovno si dala šichtu s vysavačom a mopom 🙄 bolo to otrasne, neustale stresy, opakovane pasy,lebo najprv maleho nemohli zobudiť, potom bol zase hyperaktivny.takže ani tak, ani tak 😖 som zvedava, čo bude buduci tyždeň 😢 😢 olo tam par maminiek, čo prišli na pasy a poobede mali odrodene po tabletke 😒 maly ma 2650g, je otočeny hlavičkou a hrdlo mam už skratene, tak možem aj čakať každu chvilu 😕 ďakujem, že ste ma podporovali ! 😉
@dominika_sk domi, ale je super, ze si uz doma, nemusis sa aspon stresovat v nemocke 😕 a nech krpec este vydrzi cim najdlhsie, tak sa moja len setri 😉
@blackrose no neviem... dnes mi to vysvetloval tak že mám o 1cm užšiu panvu ako by mala byť... a že sa malý asi nezmestí hlavičkou a nezosunie sa tak nizko... preto mi odporúča cisársky 😖
@mysti brala som prevent akut... ale nádchu mám stále... pijem len čajík s citronom... ale už aj ten mi lezie hore krkom... včera som sa skúšala napariť a nepomohlo...
ahojte, mate prosim nejaky zoznam kam vsade treba zaniest papiere po porode?
@dominika_sk hlavne ze si doma, stres nicomu nepomaha... ach jaj, ze hned si zacala upratovat 😀 😀 😀 ale ved ked je vsetko ok, tak upratuj, len sa nepresil velmi
@majoslava a este ti nenaplanovali cisarak?
@blackrose ahoj , hej staci ti to odovzdat zamestnavatelovi a on to na socialku posle aj s papierom ohladne tvojho zarobku, aby ti mohli vyratat ten priemer. Ja som si potom len cez mail prezistila, ci to zamestnavatel poslal v tej lehote ako mal, cize do 8dni od zacatia materskej a myslela, som si, ze to vyjadrenie bude dlhsie trvat, ale boli celkom rychly...na urad... 😀 socialka obdrzala moje papiere 20.9. a odpoved mi poslali 5.10. 😉
@balumi mrkni toto
@balumi no tu asi houby vidis 😀 napis mi mail adresu do IP a poslem Ti to 😉
@balumi pockaaaj este lepsie som to vymyslela 🙂 klik na tento link
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/poisonblu/ko...
@mysti ahoj 🙂 v Lienke som kupila kojenecku podprsenku za 4.90 eur a aj ochranné klobúčiky som tam kúpila...stáli 1.95 eur . A ja som tiež odsávačku nekupovala...zdala sa mi drahá 55 eur a možno ju ani nebudem potrebovat a taká lacnejšia ale obyčajná stála do 13 eur ..no ak by som predsa potrebovala tak si len tu lacnejšiu zbehnem kupit ...
@danka89 tie kojenecke podprdy stoja len tak malo??? 😕 som si myslela, ze to su inaksie prachy. Ta Lienka to je nejaky obchod pre deticky? Aby som vedela kde zhanat lebo tu v NR asi nie je taky a v Tescu nemali uz niekolkokrat som sa tam pytala ☹
maminy od rana mam take stavy ze ma obleje pot a mam krce a bolia ma krize, co to moze byt? nic prijemne veru 😒
@veronika1417 Ja som si kojenecke podprdy kupila v obchode so spodnym pradlom po 3 eura...uuuplne klasika-biele s rozopinanim vpredu.Ale samozrejme najdes v obchodoch a na nete aj za 20 eur-exklusiv 😀
@veronika1417 dakujem velmi pekne, uz som to preposlala mm na vytlacenie do prace🙂
ja som videla celkom lacne tehu podprdy aj v Peek and cloppenburg....neviem ci je aj v nitre,
v trnave je, stali tusim okolo 7 e. ja som si sikovna ale pred tym kupila za 15 e v tehu shope,
ale to som bola velmi rada, lebo v inom mali za 30🙂
@lianka7 no mne stacia obycajne ved zvadzat manzela v nich nebudem 😀 ale ja som veru pocula o takych nad 20-30 eur tak som rada 🙂
@veronika1417 ano su celkom lacné ...aj ja som sa čudovala...najprv som si chcela objednat cez net ale jedna predavajúca sa mi neuráčila ani odpísat tak som si kupila v obchode...no neviem či sa ten obchodík este stále volá Lienka ... niekedy sa tak volal čo si pamätám... Má to jedna milá pani...a ona všetko objednáva s polska...ja som si tam napríklad kupila baldachýn, prebalovaciu podložku, vaničku atď... no skoro celú výbavičku...a má tam aj popôrodné nohavičky a všetko čo sa týka pôrodu... napríklad ja som nevedela v 3 lekárňach zohnat tieto nohavičky a bum ona ich mala... 😀 😀
@balumi to sa mi tiez zda, ze v NR nie je ☹ ale nevadi opytam sa niekde v spodnom pradle ale tam asi budu stat dost peniazkov ale zda sa mi to prakticke takze kupim 😉
@danka89 tak ked je ochotny pristup hned je to o niecom inom 🙂 a vyzera, ze jej na tom zalezi aby u nej kupovali. Ja si asi nieco take otvorim v NR lebo tu nic poriadne nie je 😠

ahojte tak dnes som bola znova v poradni...komplet zbalená keby náhodou... doky bol normálne rád že ma videl... že na mna myslel celý čas... ale citim sa dobre a od pondelka sa nič nezmenilo tak sme sa dohodli že ma nechá doma (keby niečo mám isť hned do nemocnici) a v pondelok mám isť za primárom prekonzultovať ako bude prebiehať pôrod.... či ma budú trápiť alebo mi spravia hned cisársky...
inač to dnešné vyšetrenie bolo zase bolestivé... že tak ma budú vyšetrovať aj v nemocnici... kontroloval krčok, na koľko prstov som otvorená, ako nizko má malý hlavičku a aj ozvy kontroluje...
@mysti ahoj 🙂 ja idem v pondelok na pásy, sono aj do poradni všetko mám v jeden den... môj malý už nemá dosť miesta... tlači sa dole ale mám užšiu panvu až o 1cm tak doky si myslí že sa nezosunie tam kde má.. tak preto si myslí že pôrod budem mať ťažky... už mi dal aj lístok aby som išla za primárom ... tak som zvedavá čo mi povie 🙂
tanier si brať nemusiš... iba príbor a pohár aby si mala svoj... ja už mám tašku komplet zbalenú... aj minerálky