icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

moka066
12. okt 2011

@dominka757 ojjjoooj tak si to len uzivaj to je dobre ze tolko spis..ja som to tak mala podobne ze cez den by som spala aj cely den a vecer o 22h som zaspala zas ale o 1h v noci som sa zobudila a bola aj do 5 h hore..a to nebolo bohvieco..tak ted sa musim premahat aby som sa aspon cez tu noc vyspala a bo sa bojim ze by mal maly potom otoceny rezim dna..🙂

moka066
12. okt 2011

@mackoxxx fuu tak to ked budes mat rodit v tom spomynanom termine tak to bude poriadna fuska..my sme natom podobne a zatial drtime dolu hlavickou.. 🙂 🙂 🙂

dominka757
12. okt 2011

@moka066 uzivam si kym sa da este 😀 a teraz uz v pohode? spis celu noc? 🙂

moka066
12. okt 2011

@blackrose ahoj ja som to presne tak urobila ako pises a uz mi prisiel aj vymeriavaci zaklad domou...

moka066
12. okt 2011

@janulkan ja som to posielala 17.9. a uz mi prislo minuly tyzden aj rozhodnutie o peniazkoh..

charlottte
12. okt 2011

@mymimi ahoj moja ako sa mas?a čo su to prosim ta tie pasy?kedy sa na to chodi?ja som bola dnes len na sono teda na prietoky, a všetko ok,malinký je dokonca už aj hlavičkou dole 🙂

moka066
12. okt 2011

@dominka757 noo ved prave prave uzivaj ..ved potom drobec bude vyzadovat veeela pozornosti...no teraz uz je to v poho..len tiez mi trvalo dlhsie kym som nato prisla 😉
noo a dnes teda uz treti den maam take obcasne bolesti ako pri mrche a tak zvlastne sa citim..zeby sa uz maly pytal na svet? 😉 😉 😉

dianka3
12. okt 2011

@veronika1417 Avojky, no tak dnes som bola v poradni a nedozvedela som sa nic ☹ .Krcok mi nepozeral ,len zobral kultivacku na streptokoka. A v iatok mam ist este na krv ohladom interneho predoperacneho vysetrenia.keby slo o sekciu ☹ Juuuj a vcera mi onliine gynekologicka pisala ze rodit dupkou sa da ale iba dievcatka-chlapci nie a ze nesmu byt prilis velke. Boze bojim sa,ale uz prestavam verit ze sa mala otoci ☹ sice doki vravie ze este moze,ale pochybujem, ale velmi by som chcela aby sa otocila dole hlavkou, ja chcem rodit spontane a nie cisarskym ☹
A ty ako? brali ti uz kultivacku? a kolko si pribrala?

anicka87
12. okt 2011

baby kedy chodi rozhodnutie zo soc. poistovne ze aku mam matersku a tak?

stellamiapiccola
12. okt 2011

tak som bola u Kocha za Primárom Demečkom a povedal, že ma naplánuje 2tt pred termínom už tam hádzal dáke datumi ako 21. 23. 10 bojim bojim podpísala som že súhlasím so sekciou a teraz musím vyplniť dotazník na celkovú anestéziu , pozeral si môj papier čo mám od očného a mala zasadať rada či to stačí asi za hoďku mi volal že mám dojsť 18.10 do poradne ku nemu ale nič viac nevravel tak tam mi povie ten dátum presne ešte 21. mám ísť môjmu Dr.no dievčatá tak budem asi oktobrovka , ale ostanem tu u vás 😀

tasiko
12. okt 2011

@dianka3 je to preto lebo pri chlapcoch hrozí že sa postláčajú semenníky,a potom by mohol mať nejaké problémy do budúcnosti,aj s plodnosťou atď.Pohlavné orgány sú totiž pri aj po pôrode značne opuchnuté,spôsobujú to nejaké hormóny,neviem presne aké. 😕 Je to trochu smiešne lebo aj dievčatá sa rodia pridusené,vykĺbené ručky,nôžky a to neni problém... 😢 ?
Tá KP I neviem presne aká je ale dá sa to vygoogliť. 🙄
Stavím sa že keby všetky ženy boli ženy lekárov al pôrodníkov,nik by už dnes KP nerodil prirodzene ,ale sekciou.Ja sa idem zajtra informovať čo na to hovoria na rizikovej poradni kde ma poslali,potom skúsim prednostu a uvidím.Ešte rozmýšlam aj o zmene nemocnice,poprípade.Oni to dnes nechávajú tak,že keď začneš rodiť,či sa neotočí,no aby som bola stále v nervoch a nevedela čo ako dopadne... 😖
@janulkan nebojím sa bolesti,zažila som jej dosť,ide mi o to aby bábo bolo zdravé a v poriadku,keby sa malo niečo stať asi by som tam niekomu dačo spravila 🤐

slimme
12. okt 2011

@janulkan Ja som si papier do socky odniesla 20.9 a dneska mi prislo rozhodnutie, tak Ti ho hadam kazdym dnom poslu...

zlamal.i
12. okt 2011

@dena uz som to tu pisala skor 😉 ze prvy tyzden 1salka druhy 2 a potom 3,a tento cajik nema privolat porod ale ulahcit urychlit zmiernit bolest atd 🙂 uz ked budes rodit.nijako to neoplyvni kedy budes rodit 😵

tasiko
12. okt 2011

@dianka3 ja mám jednu kamošku v nemocke,ktorá tvrdí že kliešťové pôrody sú na ústupe,a že málokedy sa používa táto forma.Tak nech mi niekdo vysvetlí,prečo za posledné 2 mesiace počujem už o štvrtom prípade v našej nemocnici že sa konal.A opisovať to nebudem. 😔

zlamal.i
12. okt 2011

@lenka1108 ahojky tento cajik nema nic spolocne z terminom porodu,ale maho ulahcit porpipade urychlit 🙂

slimme
12. okt 2011

@moka066 Aj ja mam asi dva dni bolesti ako pri menzese, dneska to trvalo celkom dlho zacalo to nejak v noci a trvalo do rana a aj pocas dna to obcas citim. Ale podla mna to nic neznamena, aspon zatial...

miriamapeter
12. okt 2011

@stellamiapiccola jejo 🙂 a v čom je vlastne problém? Prečo máš plánovaný cisárky a o 2tt ako termín pôrodu? Budem držať palce nech všetko dobre dopadne 😉

lianka7
12. okt 2011

@lenica81
@luppita
@mackoxxx Dík baby za info a rady,nevedela som,či mam do pôrodky brať aj bavlnené nohavičky,či nie...i keď viem,že pre hojenie po nastrihnutí je najlepší "vzdušný kúpeľ"....

anulicek
12. okt 2011

@harper Ahoj Babulka, takze som "po" KTG... sestricky su velmi mile, len som si lahla, dali mi pas okolo bruska, na brusko "dopplerov pristroj" na pocuvanie srdiecka a asi 15 minut lezkat.... Mne osobne prislo zle...sestricka ma vyhresila, ze treba hned povedat...potom ma otocila na bok a bolo fajn... Co sa tyka poradne..to uz som zazila s "mojim" doktorom, takze mi zhodnotil vsetky vysledky... Budem Vam drzat palceky, aby vsetko bolo v poriadku...

harper
12. okt 2011

Celkom dobry clanok, teda aspon podla mna: http://baby-web.topky.sk/Clanky/a488-Porodne-bo...

harper
12. okt 2011

@anulicek super, ja som sa tam dnes na prvy krat tiez dovolala dali mi termin na 10,40 buduci tyzden vo stvrtok, tak uvidim.

moka066
12. okt 2011

@slimme neviem..mne hovorila kamaratka ze to sa uz porodne cesty pripravuju na porod...tak uvidime... 😉 😉 😉

slimme
12. okt 2011

@moka066 Jaj, kiez by si mala pravdu...ono sa urcite pripravuju, len to moze trvat asi dlho taka priprava nie? 🙂 Ja by som bola len rada, keby nemusim cakat do terminu...

nelustek
12. okt 2011

@slimme prepacte ze vam sem lezem 😵 ja som mala termin v pondelok a vcera mi dr. povedal ze nemam dozrety krcok.Tak dufam ze to netrva dlho taka priprava na porod.

slimme
12. okt 2011

@nelustek No fasa to potesi! 😒

dominka757
12. okt 2011

@moka066 ja sa stale citim tak divne 😒 a kedy mas presny termin ??? 😵

nelustek
12. okt 2011

@slimme veru som s toho na nervy..lebo si neviem predstavit ist na vyvolavacku..ked ten krcok neni pripraveny.sice doktor povedal ze tyzden je este dlha doba na dozretie 😒 uvidime.Drzim vam palceky nech porodite najneskvor na termin 😵

moka066
12. okt 2011

@slimme heh tak to sme natom rovnako..uz ani neviem ako si mam sadnut,lahnut,hned sa zadycham.. 😉
mne aj doky dohoril ze mam byt o 2 tyzdne skor pripravena bo od zaciatku je maly o 2 tyzdne vo vsetkom popredu...tak uvidime 😉 😉 😉

moka066
12. okt 2011

@dominka757 ja mam termin az 7.11 😉 ale verim ze to pride skor... 🙂 🙂

tasiko
12. okt 2011

@stellamiapiccola ahoj môžem sa ťa spýtať kvôli čomu ti plánovali sekciu kvôli očiam??