icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lolllka
18. okt 2011

@dominika_sk a kam ides rodit. ked tam epi robia iba vtedy?

blackrose
18. okt 2011

@eviiinka podla mna je to to iste, kedze maju rovnake vedenie a aj na predporodnej priprave nam pani hovorila, z vsetky porodnice v BA maju rovnake poplatky. Ale nemusis si to este teraz hned platit, ale na porod uz musis ist s papierom, ze to mas zaplatene. Ak epi nepouzijes, tak ti vratia 140 Eur. Ja som si uz rovno zaplatila aj za manzela pri porode 16,60.

zlamal.i
18. okt 2011

@eviiinka ja som sa bola informovat v poistovni v dovere,pani mi dala telefonne cislo kde mozem nahlasit babetko a az bude karticka nachystana pridema dodatocne sa donesie rodny list aby sme nemuseli chodit dvakrat,takze sa to da cez telefon,elektornicky alebo moze prist ku tebe ich zamestnanec. 😉

jedinecna
18. okt 2011

@miriamapeter ahoj ... je to za kazdy den.... aj vikendy, sviatky ....

tasiko
18. okt 2011

@janulkan ano zacinam.dakujem ti,si zlata.vlastne,diky baby vsetky,co ma podporujete,vazim si to. ja sa len bojim lebo nik este nerozprava o tom ako budem rodit,zatial nekomentuju,este su v tom ze sa otoci,najma jedna dr,co mi dnes rano mimochodom povedala ze mam trochu menej plodovej vody.neni som studovany lekar ale logicky mi pripada ak ma babo menej vody,tym padom aj menej priestoru ns otocenie,ale nevadi.ja by som bola len rada. sekcia by mala byt skor,ale su tu maminy kt tiez odsuvaju kazdym dnom,a tie maju 100% istu sekciu.tak si neviem predstavit co ja,ako to bude a kedy sa uracia.a mozno prave kvoli tomu budu chciet robit co najneskor,nech este daco krpata priberie.neviem,co myslis? ja uz nic neviem.len vsm ostatnym ticho zavidim ☹

luppita
18. okt 2011

@eviiinka ja som mala prvy porod bex epi a kedze sa povrava, ze druhy porod je lepsi a rychlejsi, tak aj toto skvrne pojde bez. Vobec to nie je take strasne a je to celkom zazitok, az na to sitie 😝

luppita
18. okt 2011

Ahojte inak, vcera som si bola pre vysledny z tych vyterov a negativne vsetko, tak som happy, tento tyz by som sa mala hlasit na poradni v nemocnici, kde chcem rodit, ale zase sa mi vratila ta choroba, huhnem jak.... aj moj syn je total chory zase, boli sme ako tak zdravy 10dni, proste peklo..... hadam ma nedobiju v nemocke ked tam nabehnem az buduci tyz. 🙂
Baby moje mimco je posledne 3 dni total hyper aktivne, normalne nechapem kde berie tolko energy, ale dokaze ma okopavat cely den skoro s malinkymi prestavkami, no viac je hore ako spi.... asi tam uz nema miesta, tak sa roztahuje.... nic prijemne veru, supy do rebiet a do bokov, nechapem odkial ma take miminko tolko sily 🙂 ....vcera vypucila rucicku na boku, krasne to bolo, aj som ju posteglila a potom hned schovala 😀

veronika1417
18. okt 2011

@luppita naozaj? nie je to az take strasne? 😲 ako sa to blizi uz by som rada pocuvala len to, ze to nie je take hrozne 😉

dadka_11
18. okt 2011

@luppita presne tak.... pôrod neni taky srasny ale to sitie bolo otras.. 😲

kaia
18. okt 2011

@eviiinka, zajtra chod rovno do nemocnicnej casti, je to na prizemi a urcite Ta bude vediet aj vratnik navigovat 😉. Pred dverami bolo vela tehotnych, takze som to pred dvoma rokmi rychlo spoznala 😎. Ked som tam bola ja, tak to trvalo asi 15 min, vysvetlili ako sa Epi podava, co Ti to prinesie a ze to neskodi. Potom podpisujes lajstro, ze si bola poucena. Okrem toho treba krvne testy nie starsie ako 3 tyzdne a EKG. To je myslim vsetko 😎. Uhradit sa to musi vopred dole v pokladni, ale ak by si si ju nedala z akehokolvek dovodu, peniaze Ti vratia.
Ja som si epi dala, sice mi nezabrala co sa bolesti tyka, ale zrychlila cely porod a to je tiez celkom dobra pomoc 😀

pimpa
18. okt 2011

baby, ja uz zacinam mat asi tie falosne kontrakcie, je to akoby mi slo na menses, take bolesti, nie moc silne. Ale zvykne ma uz aj krcok boliet, len neviem ci to je dobre. Ja este nemam spraveny ten posledny UZV, co je v knizke napisany na 36 tt, tak neviem kedy to budu robit, snad sa to stihne do porodu.
Niekedy uz aj mna chyta miestami panika, ze uz to pride, ach!!

luppita
18. okt 2011

@veronika1417 u mna to naozaj nebolo take strasne. Prva komtrakcia dosla doma okolo 15tej, potom to pokracovalo kazdu hodinu , neskor kazdu pol hodku a takto to klesalo, ked to uz bolo kazdych 10min vyrazili sme do nemocky, to boli 4hod rano. Tam kym ma prijali, prezreli (uz som bola na 4prsty otvorena), dali klistir, poslali pod sprchu a rovno na salu.... tam bol so mnou aj mm, ktory mi pomahala, napr ked som musela chodit, lebo drobec sa nechcel zosunut..... kedze mi nepraskla voda, dr mi ju pretrhol a potom to uz bola celkom rychlovka.... maly bol vonku na 3 zatlacenia, to bolo 11hod doobeda. Cize realne na sale som bola len niakych 5hod. no to sitie, to bolo fakt zle, uz som bola unavena, vycerpana...a sil ma skoro hodinu.... 😝 😝 😝

kaia
18. okt 2011

@woman04, ja zase neocakavam od ambulantnej starostlivosti zazraky. Este som tam sice nebola, ale staci, ked to bude prebiehat OK, lekar bude ochotny a sestricka nebude drza 😉. Ked som chodila do poradne na Antolsku, tak som si zazmluvnila lekara, ktory bol super, ale mal taku drzu sestricku, ze taku tazko hladat... 😠
Som rada, ze su na porody a poporodnu starostlivost dobre recenzie, je to pre mna dolezitejsie nez ambulancia 😎.

veronika1417
18. okt 2011

@luppita joj no neviem coho sa bat viac ☹ ked si predstavim, ze tolko hodin ma ma nieco tak velmi boliet ☹ myslienky na prirodzeny porod nie su bohvieco ale musim si zacat zvykat aj na tuto predstavu

kaia
18. okt 2011

@veronika1417, podla mna sa tym netreba velmi zaoberat. Nejako sa babatko narodi a ajtak to nebude prebiehat tak, ako si predstavujeme 🙂. Zbytocne to stresuje a ajtak s tym nic neurobis 😎

stellamiapiccola
18. okt 2011

@olivia6 mojaaaaaaaa oddychni

luppita
18. okt 2011

@veronika1417 pre mna bola ta bolest znesitelna, najma preto, ze som sa uz nevedela dockat drobca plus mm, tam saskoval a slehoval kontrakcie a jasal,,, ze zleto pripravit pozor ides, dychaj dychaj dychaj ,, a mne nedalo nesmiat sa, ale ja som co sa tyka bolesti taky ten typ, co ma na tele tatoo a pearsingi kade tade 😀 😀 😀 teda teraz uz nie, uz som velka , ale ako pubertacka som mala poprepichovane kadeco 🙂
vies mne sa teraz uz lahko hovori, ale ked som rodit zacala, takmi nebolo vsetko jedno, bala som sa jak ....

veronika1417
18. okt 2011

@kaia na toto som vyslovene vsadila 😀 vobec na to nemyslim a cez den len tak chodim akokeby som neni tehulka a akokeby nerodim za mesiac 😀 len sem tam ked si tu o tom piseme fuuu strach sa dostavuje stale silnejsi 😉 ale myslim, ze som na tom lepsie ako kedysi 😉

stellamiapiccola
18. okt 2011

ahoj dievčatá , tak 24.10 ma hospitalizujú a 25 rodíme 🙂 , že je všetko ok, mám urobené prietoky , monitor a váha 2643gr +-400 to aká haluz 😀 tak sa dozviem keď sa narodí 😀

woman04
18. okt 2011

@eviiinka
@dominika_sk
@veronika1417

...tiež si nedávam epi..keď som rodila dcéru,nič také nebolo..teraz vidím,že veľa informácií je niekedy na škodu,nebol podrobný UTZ,Epi,prietoky,ani pásy..nič...mala som ledva 20 rokov,nevedela čoho sa báť..nikto ma ničím nestrašil...žiadne údaje neviem,čo sa vôbec zisťovalo..akurát viem,že sa zisťovala krvná skupina matky a otca,pohlavné choroby..UTZ bol v plienkach,ešte v nejakom 2-3 mesiaci mi povedali,že načo ma tam poslali,nič tam nie je vidieť a tým to skončilo🙂..priznám sa,že ani neviem,v ktorom týždni som rodila..ja som mávala hrozné bolesti pri menzese,takže prvých pár hodín to bolo podobné..malá sa narodila po 12 hodinách od prvej bolesti,nakoniec som ani nestihla do pôrodnice 🙂...som zdravotník a rodila som v robote na obyčajnom chirur.stole,malú dali na okennú parapetu a v studenej sanitke previezli do Kocha🙂..vtedy nesmeli byť žiadne návštevy,ani nikto pri pôrode...ockovia videli deti až keď šli domov..a do pôrodnice nesmel mať človek nič svoje,ani nočnú košeľu kvôli hygiene..teraz je to presný opak 🙂))..takže dúfam,že aj teraz to zvládnem 🙂
Držím palce nám všetkým🙂

veronika1417
18. okt 2011

@luppita no ja manzela ak bude prirodzeny porod asi nebudem mat pri sebe ale neva, zvladnem sama, uz toho mam za sebou dost, tak zvladnem nieco dalsie 🙂

kaia
18. okt 2011

@stellamiapiccola, takze budes patrit do dalsej temy = oktobrovky 🙂. Drzim vam velmi palce a tesim sa na dobre spravy 😎

veronika1417
18. okt 2011

@stellamiapiccola waaau Ty vies uz takto kraaasne termin a celkom fajn datum 🙂 parada! Ja by som uz tiez chcela vediet datum ☹ je to neuveritelne ze na buduci tyzden uz budes mat mimi v naruci 🙂

stellamiapiccola
18. okt 2011

@kaia no mňa sa už nezbavíte ostanem tu 😝 😀
@veronika1417 no ano ale bude škorpión no neva snáď ke´d je to začiatok bude to ok 😀 no budem sa báť týždeň dopredu 🙂 a stále je hore hlavou malá 🙂

veronika1417
18. okt 2011

@woman04 😕 😕 😕 Ty si nam to tu natrela, ze si rodila na chirurgickom stole a nestihla do porodnice 😀 kokooos no to ja by som asi nezvladla 😀

veronika1417
18. okt 2011

@stellamiapiccola ostan!!! ved od zaciatku si nasa!!!

atima
18. okt 2011

@stellamiapiccola jak ti zavidim aj ja by som už chcela 🙂

woman04
18. okt 2011

@veronika1417 zas bola výhoda,že to bol môj gynekológ,bol to starý pán,predtým robil primára na pôrodnickom odd.,Lucka bola posledné dieťa,ktoré porodil..a sestričky boli kamarátky,keďže som na poliklinike robila🙂...dodnes sa smejem,že som si pri pôrode spomenula,že sa kričí a sestrička,nekrič a tlač a fakt to pomohlo🙂..keďže som tam robila ešte ďaľších pár rokov,dlho som bola "slávna" 🙂

janulkan
18. okt 2011

@stellamiapiccola no vyzera to tak, ze sa nam to tu zacne uz rozbiehat s drobcekmi 😎 nech vam to dobre dopadne 🙂

kaia
18. okt 2011

@stellamiapiccola, to bolo mysene, ze patris do dvoch tem 😉